Kakao'dan tarifler...

Tavuklu Büryan Pilavı:KK68::KK68:
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • Üzerini geçecek kadar su
  • Yarım su bardağından biraz fazla
  • Kavrulmuş çiçek, yada arpa şehriye
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve pilav tenceresine alın. Yüksek ateşte tavuklar suyunu salıp tekrar toplayana kadar kavurun. Tavukları kavrulurken, pilavlık pirinçi ılık su ve tuzda bekletin. Suyunu çekince sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğanı ekleyip renginin pembeleşmesini sağlayın. (Tereyağ hemen eklemiyoruz ki yanmasın. ) Tavuklar pembeleşince tereyağ ve karabiber ekleyin ve 3-4 dakika soteleyip rendelediğiniz havuçları tavukların üzerine yayın. İyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçlerin içine kavrulmuş çiçek şehriyeleri de atınız ve havucun üzerine boşaltıp, tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pilav kaynayana kadar orta ateşte tutup, kaynayınca altını biraz daha kısarak pişmeye bırakın. Pişen pilavı 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek servis yapın. Buradaki püf nokta oldukça kısık ateşte pişecektir. (bilginize)Afiyet Şifa Olsun:KK68::KK68:
tavuklu bür.jpg

tavuklu bür1.jpg

Julyen Usülü Karışık kızartma:KK68::KK68:
Malzemeler,
1 tane kabak,
1 tane patlıcan,
3 tane sivri biber (ortadan kesilmiş),
1 tane kapya biberi,
1 kase yoğurt ve bir diş sarımsak.
Yapılışı,
Malzememizi julyen usulü doğrayın,Vok tavaya az biraz ayçiçek yağı damlatın tüm malzememizi tavayı çevire ,çevire kızartın servis tabağına alın ve sarımsaklı yoğur dökün üstüne pul biber serpiştirin .Afiyet Şifa olsun:KK68::KK68:
julyen.jpg
julyen1.jpg

Kar Topu Tatlısı..:KK22::KK22:
Şerbeti için:
2. 5 su bardağı şeker
3. 5 su bardağı su
Muhallebisi için:
7. 5 su bardağı süt(1.5 litre)
1. 5 su bardağı şeker
4. 5 yemek kaşığı nişasta
4. 5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
100 gr margarin ve tereyağı
3 yemek kaşığı köpürtülmüş şanti
Bulamak için:

Hindistan cevizi

Öncelikle kemal paşa tatlımızı hazırlamakla işe başlıyoruz. Bunun için paketin arkasındaki tarife göre veya benim yaptığım gibi şekeri karamelize ederek şerbetini hazırlıyoruz. Bu şekilde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Şekeri tenceremize alıp eriyene kadar tahta kaşıkla ara ara karıştırıyoruz. Fakat dikkat edin yakmayın yoksa tadı acımsı olur. Eriyen ve karemelize olan şekerimize suyu ekleyip, tekrar sertleşen şekerimiz tamamen eriyene kadar kaynatıyoruz.Şeker tamamen eridikten sonra içine kemal paşalarımızı atıp ocağın altını kısıyor. Tencerenin kapağını kapatıp Yaklaşık 5 dakika beraberce kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Bir süre daha tencerede kapağı kapalı şekilde bekletiyoruz. Şerbetini çeken kemal paşalarımızı bir süzgece alıp eğer varsa fazla olan şerbetini süzdürüyoruz ve bizde bu arada muhallebisini hazırlıyoruz.
Bunun için tenceremize unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice karıştırın. Ardından ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamında pişirin. Pişen muhallebinizi ocaktan alıp içine margarin (veya tereyağı) vanilya ve 3 yemek kaşığı köpürtülmüş şantiyi ekleyip çırpıyoruz. Sıra geldi kalıplara yerleştirmeye. Öncelikle kullanacağınız kalıpları mutlaka sudan geçirin. Kalıp tercihi size kalmış.İster fincan, ister silikon ister kase ne tür kalıp kullanmak isterseniz…..Ben küçük reçelliklerde bazen slikon kalıplarda, bazende muhallebisini yoğun.İstersem sufle kaplarında yapıyorum. Şekil vermek istediğiniz kalıpları seçtikten sonra (sudan geçirmeyi unutmayın ) Öncelikle kabınıza bir miktar muhallebi koyun. Ardından bir adet kemal paşa yerleştirip üzeri kapanana kadar tekrar muhallebi dökün. Tüm muhallebiniz bitene kadar işlemi tekrarlayıp ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Mümkünse bir gece buzdolabında vaktiniz yoksa dondurucunuzda iyice soğutup kalıpların kenar kısımlarını ortaya doğru hafif çekerek hava almasını sağlayıp, ters çevirerek kalıptan kolayca çıkarın ve bolca hindistan cevizine bulayıp istediğiniz gibi sunuma hazırlayarak servis edin. Eğer kalıplarınızı büyük kullanmazsanız .Bu muhallebi ölçüsüyle yaklaşık 22 adet tatlı çıkıyor. Büyük kalıplarda yapsanız daha az çıkar ve artan kemal paşalarınızı sunum esnasında üzerine koyarak servis edebilirsiniz. AFİYET ŞİFA OLSUN:KK68::KK68:
Eki Görüntüle 1744760
Eki Görüntüle 1744761
Eki Görüntüle 1744762
Sunumuna bayıldım, kemalpaşa nın bu denli güzel gözükeceği, aklımın ucuna gelmezdi, eline sağlık

ÇATLAK POĞAÇA:KK68::KK68:
1 paket margarin (oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine sürülecek)
1 Türk kahve fincanı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
aldığı kadar un
içi için:
yağsız sert peynir
maydanoz
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun ve güzelce karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp, 15 dk kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp, elinizde genişletin. Tam ortasına maydanozla karıştırılmış peyniri koyup, kapatın. Elinizle yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm hamuru bu şekilde bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve poğaçanın tam ortasına bıçakla artı şeklinde kesik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra derin bir kabın içine koyun ve üzerini bir havluyla örtün. Bu şekilde 5 dk dinlendirin ve servis yapın. Afiyet Şifa Olsun:KK68::KK68:
çatlak.jpg

çatlak1.jpg

Yaz Salatası.:KK68::KK68:
1, 5 su bardağı yıldız şehriye (Başka çeşit de olur)
2 adet salatalık
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı krema kıvamında süzme yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
Süslemek için salatalık
Uygun bir tencereye sıcak su koyup içine az tuz atın ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan suyun içerisine şehriyeleri atıp pişmesini sağlayın.
Eğer suyu fazla ise suyunu süzün.
Diğer yandan süzme yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuzu karıştırın.
Haşlanan şehriyeler ile yoğurdu buluşturun.
Salatalıkları rendenin kalın kısmı ile rendeleyip, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Bu yeşillikleri de karışıma ekleyip hepsini karıştırın.
Kelepçeli kalıbın kenarını dilimlenmiş salatalık ile dolanıp içerisine hazırladığınız karışımı dökün ve bu şekilde 1 saat kadar buz dolabında bekletip servis yapın. Afiyet Şifa Olsun:KK68::KK68:
yaz salatası.jpeg

Kakao süpersin. bende snein gibi yapabilsem keşke ilerde :KK51:
sağol canımm yaparsın tabii düzenliyorum canım tarifleri fecdende girebiliniyor .instigramdanda..insanlar sayfa,sayfa aramasın diye ilk sayfaya linklerini koyuyorum sağolsun K Kazen bey izin verdi..asmu canım yaaa geçen sen benden tramisunun tarıfini istedin yaa bende kütük pasta sanıp cevap verdim sonra alıntıladığın tarifi görünce anaaa. tramisuymuş..kusura bakma olurmu..:oops::oops:

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı:KK68::KK68:
1 buçuk kilo süt
7 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakao
ve 50 gram margarin yada tereyağı.
Üstü için
isteğe göre ceviz kırıntıları yada çikolata sos, yada çikolata damlaları tercih sizin
Sütümüzü, irmiğimizi, şekerimizi ocağa alıp güzelce pişirelim.
İçine vanilyamızı Ve yağımızı koyup karıştıralım.
Ve dökeceğimiz kalıpları ıslatalım ve yarısından biraz fazla içine dökelim.
Kalan irmiğimize kakaomuzu döküp karıştıralım ve diğer yarısını da bu malzemeyi dökelim. Ve dolabımıza kaldıralım. En az 4 yada 5 saat bekletelim ve kalıbımızdan servis tabağımıza ters çevirelim. Afiyet Şifa Olsun:KK68::KK68:
kakaolu sütlü irmik tatlısı.jpg
kakaolu sütlü1.jpg

sağol canımm yaparsın tabii düzenliyorum canım tarifleri fecdende girebiliniyor .instigramdanda..insanlar sayfa,sayfa aramasın diye ilk sayfaya linklerini koyuyorum sağolsun K Kazen bey izin verdi..asmu canım yaaa geçen sen benden tramisunun tarıfini istedin yaa bende kütük pasta sanıp cevap verdim sonra alıntıladığın tarifi görünce anaaa. tramisuymuş..kusura bakma olurmu..:oops::oops:

düğün vardı yapamadım zaten:KK43: malzemeleride almıştım.canın sağolsun :cool: yapınca birdaha rahatsız ederim seni

Kara Lahana Çorbası:KK68::KK68:@Mune
Malzemeler
1 bağ orta boy kara lahana
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya(eğer mevsimindeyse taze fasulyade koyabilirsiniz)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı iç yağı isteğe göre(lezzet kattığına inanıyorum)
1 orta boy kuru soğan
7-8 su bardağı su varsa et suyu
1 çay bardağından 2 parmak eksik mısır unu
1-2 çay kaşığı pul biber varsa köy biberi
tuz
HAZIRLANIŞI
öncelikle lahanaları incecik kıyıp yıkayalım. bir taşım kaynatıp acı suyunu dökelim.diğer taraftan tencereye (ben düdüklüde yaptım hem çabuk pişsin hemde daha lezzetli olsun diye,su miktarını da ona göre yazdım,eğer normal tencerede yapacaksanız su miktarını ayarlarsınız).
tencereye yada düdüklüye yağlarımızı alıp eritelim ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuralım,ardından salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım ve suyumuzu ekleyelim,eğer et suyu ekleyecekseniz su miktarını ona göre ayarlayın.kaynamaya bırakalım ve barbunyaları ekleyip biraz pişirelim,barbunyalarınız yumuşaksa çok bekletmeden lahanaları da ilave edelim.Ardından tuz ve baharatları da atıp düdüklünün kapağını kapatıp saatini tutup pişmeye bırakalım.süre vermiyorum çünkü lahanadan lahanaya pişme süresi değişir.piştikten sonra daha önceden 1 bardak suyla ıslattığımız mısır ununu da ilave edip 5 dakika daha pişirelim.eğer suyunu fazla çektiyse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz..Afiyet Şifa olsun:KK68::KK68:
kara lahana.jpg
kara lahana1.jpg

Kara Lahana Çorbası:KK68::KK68:@Mune
Malzemeler
1 bağ orta boy kara lahana
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya(eğer mevsimindeyse taze fasulyade koyabilirsiniz)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı iç yağı isteğe göre(lezzet kattığına inanıyorum)
1 orta boy kuru soğan
7-8 su bardağı su varsa et suyu
1 çay bardağından 2 parmak eksik mısır unu
1-2 çay kaşığı pul biber varsa köy biberi
tuz
HAZIRLANIŞI
öncelikle lahanaları incecik kıyıp yıkayalım. bir taşım kaynatıp acı suyunu dökelim.diğer taraftan tencereye (ben düdüklüde yaptım hem çabuk pişsin hemde daha lezzetli olsun diye,su miktarını da ona göre yazdım,eğer normal tencerede yapacaksanız su miktarını ayarlarsınız).
tencereye yada düdüklüye yağlarımızı alıp eritelim ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuralım,ardından salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım ve suyumuzu ekleyelim,eğer et suyu ekleyecekseniz su miktarını ona göre ayarlayın.kaynamaya bırakalım ve barbunyaları ekleyip biraz pişirelim,barbunyalarınız yumuşaksa çok bekletmeden lahanaları da ilave edelim.Ardından tuz ve baharatları da atıp düdüklünün kapağını kapatıp saatini tutup pişmeye bırakalım.süre vermiyorum çünkü lahanadan lahanaya pişme süresi değişir.piştikten sonra daha önceden 1 bardak suyla ıslattığımız mısır ununu da ilave edip 5 dakika daha pişirelim.eğer suyunu fazla çektiyse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz..Afiyet Şifa olsun:KK68::KK68:
Eki Görüntüle 1745694 Eki Görüntüle 1745695
Uyy menüm anacuğumda pek bi güzel yapar canım çekti :KK70:

Taç Köfte.:KK68::KK68:@pinkstrap ın tarifi:KK60:
250 gr kıyma
1 yumurta
1 adet kuru soğan
2 dilim ekmek içi
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
8 adet milföy hamuru
1 su bardağı kaşar peynir
Kıyma, rendelediğimiz kuru soğan, ekmek içi yumurta ve baharatlarımızı iyice yoğuruyoruz.
Malzemeler iyice karıştıktan sonra kaşar peynirimizi ilave ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız köfteleri kızgın yağda veya fırında pişiriyoruz. (ben kızarttım. )
Çıkarmak istediğiniz adet kadar milföy hamurunu, üçgen şeklide kesip kızarttığımız köfteyi içine koyarak sarıp, üstüne yumurta sarısı sürüp 170 derecelik Fırında üstü kızarana kadar (yaklaşık 20 dk) pişiriyoruz.Afiyet Şifa Olsun:KK68::KK68:
taç köfte.jpg

taç köfte1.jpg

nereli annen ay ne güzel laz yemekleri güzeldir. ellerine sağlık annenin.:KK68:
Aynen:KK53:Vallaha çok karışık bizim soyumuz erzincandan geldik biz kocaeliye 27 senedir burdayız annemin anneside trabzondan gelmiş erzincana kökenimiz maraş annemle babam ttamm laz:KK45:Rumca falan biliyorlar ama biz doğululara benzedik abimler ben kara kaş karagöz ama ablamlar tam laz kızı gibi:KK48: öyle karman çorman:KK53:

Büskivili Rulo Pasta:KK68::KK68:
1 buçuk paket petibör bisküvi (300 gram)
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı(50 gram)
İçi için;
2 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
Hazırlanışı.
Sütü , irmiği ve toz şekeri tencerenizin içine koyup ocağın üzerine alın.. ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca içerisine vanilya ilave edip karıştırın.. ve ocaktan alıp soğutun. Bisküvileri parçalayın robottan geçirin ve yoğurma kabının içerisine alın. Bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağı, kakao ve süt ekleyip yoğurun. Düz bir zemin üzerine büyükçe buzdolabı poşeti serin (kenarını kesip açın) Üzerine elde edilen kakaolu hamur bırakılıp elle biraz bastırarak açın. Üzerine başka bir poşet keserek örtün ve merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde inceltin.poşet kaldırılıp inceltilen hamurun üzerine irmikli iç harcı koyun ve her tarafına güzelce yaydırın. Aralarında boşluk kalmaması için üzeri tekrar streçle kapatılıp merdane ile irmikli harcın düzelmesini sağlayın ve ardından poşeti çıkartın. Hazırlanan pastayı rulo şeklinde sarıp poşetle sarın ve soğuması en az için 3-4 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız bisküvili rulo pastayı istediğiniz şekilde süsleyin. Daha sonra dilimlenip servis yapın.Afiyet Şifa Olsun:KK68::KK68:
büskivili rulo pasta.jpg
büskivilirolo1.jpg

X