Kahveye gelen komşular

O kadar dar vakitte annenizi arayacak vakti nasıl buldunuz :) tebrikler

Aynen bende komşulara çok değer veririm zaten . Sadece fazla samimiyeti sevmem o kadar . Eski evimde de komşularım ile aram iyiydi. Özellikle dedikoduları falan yoksa , bayılırım o komşuya :)

Boşnaklar mı,onlar kahveye düşkün olur...

O kadar dar vakitte annenizi arayacak vakti nasıl buldunuz :) tebrikler
O kadar şey yazdim buna mi takildinizannemi aradim bes dk surmedi konusmam ki zaten. Bime gidip un aldim geldim kek çirptim pişirdim evi topladim ve geldiler..

Eger uzun oturmalarini istemiyorsaniz komsularinizi sabah kahvesine davet edebilirsiniz. Sonrada dersiniz oldugunu belirtirsiniz

Hazir dondurulmus borek alip firina koydun mu 10 dk da hazir hem ugrastirmaz. Ben bazen oyle yapiyorum. Yaninda bir iki cesit daha bitti.

Kahve normalde iki cikolata ile yada bi tremisu yada baska bi tatli ile sunulur misafire.. sonrasinda misafir cok oturmaz zaten.... ama cay fasli uzun bacim... e bu teyzelerde ikram beklicekler.... sen hazirlikli ol... tatli borek salata yap... kahve isterlerse kahve,cay isterlerse cay yap.. o anki duruma bak sen.... eger 1 de geliceklerse bilki çaya geliyolar bu da dipnot olsun ve bidaha da doguma kadar misafir kabul etme... zatdn dogumdan sonra anan aglicak

Yanlış anlamayın ama daha önce kahveye gelecegiz demişler o zaman bir kahve içip kalkalım diye düşünmüşlerdir,ama siz şimdi davet edeceginiz için ayrıca yeni taşinmişsiniz kahveye gelmezler.Bizde hep böyle olurdu yeni gelen davet eder kahve çay börek ama meyveye gerek yok.Hamilesiniz çok yormayın kendinizi hazır şeyler yapabilirsiniz.Kahve için de zaten yanına lokum yada çikolata ikram edersiniz.

Benim komşular da kahveye gelirler ama gercekten kahve isterler bende onlara gidecek olsam hemen kahve pişirilir. Yabina çikolata yada lokum. Ikramlik olmasa da olur çok takilmazlar. Çayı da kahveden sonra sorarim caycida çay zaten hazir olur isterlerse hay hay hemen ikram ederim varsa eger yanina ikramlik ( evde genelde hazirda bisey olur kek yada kurabiye vs ) yoksa da yapacak bisey yok cat kapi gelmek isteyene anca böyle ki benim tontiş komşularım cok tatlidirlar yapinca kizarlar cocugun küçük yapma diye :) yani demem o ki kahve lokum sonrasina cay ve kek yeter de artar bile

Askında haftaya kız kardeşim yanıma gelecek . Ona yaptırıcam . O yüzden çay da olabilir yani.
Şimdi onlar kahve dedi ben çay koyarsam ayıp mı ? Yoksa o sözün gelişi söylenen bişey mi
ONLAR KAHVE DEMİŞ
Madem yogun bır bayansınız çaya hiç bulasmayın
türk kahvesi yapın yanında draje ve mınık kurabiye su cıkarın yeter.
çayla ikramla vs ugrasıp yüz vermeyın

zaten çalışıyorsunuz cocugunuz var ve hamılesınız dusunupte sızı davet etmelerı gerekırken cat kapı bız gelıyoruz demek nedır yahu????
önce sorulur yada ev sahıbı davet eder, icabet etmek kişilere kalır.
bence bım yada a 101 den alın hazır tatlı tuzlu karısık kurabıye , bırde cay demleyın saat olarakta esınızın gelme saatıne yakın bır saat aralıgı verın temsıl 1-3 arası musaıtım dıye boylelıkle hem saatlerce oturmazlar hemde aradan cıkarırsınız olur bıter.

evlendiğimiz ilk zamanlarda bi akşam kapı çaldı, çarşamba ya da perşembeydi emin değilim. karşı komşu geldi, cumartesi akşamı üst kattaki komşuyla hayırlı olsuna gelicez dedi, tmm dedim. sonra düşündüm ne yapsam ne etsem.. çay demledim, börek , kek, salata vs yaptım . fazla fazla yapmışım Allahtan... kapı çaldı aman Allahım o ne ! 15-16 kişi geldiler madem kalabalık geliceksiniz söylesenize baştan demi ? ben sanıyorum en fazla 5-6 kişi gelir. çünkü üst komşuyla gelicez dendi.. kv ler eşler çocuklar anam babam günüydü.. hazırladıklarım yetti çok şükür de ağırladık.. komşuluk güzel şey ama insan nasıl söylediğini ne söylediğini bilmeli. öncelikle müsati misiniz diye sorulur, gelicez denmez...

Bim'de satılan incirli bir bisküvi var.
Kahvenin yanında çok güzel gidiyor.
Bilginiz olsun :)

Bende yeni taşındığımda, komşulardan 65 yaş üstü ekip, kahveye geleceğiz dediler. Benim de oğlum 3 aylıktı ve zır zır ağlayan bir çocuktu.

İyi sadece kahve diye sevindim :) kahve içtik, yanına kurabiye ve çikolata ile. Muhabbet uzadı, birileri daha geldi sonradan. Bir de meyve koydum. Öyle geçti.

Sonra bir de benim yaş grubu ekip kahveye dedi, tamam dedim. Oğlum hiç durmuyor ama ve hiçbir şey yapamıyorum. Bende çay çerez yaparız diye düşündüm. Çay koydum, 1 çeşit kurabiye, bol miktarda çeşitli çerez. Kuru meyveler, kraker, vs o tarz yani.

Birinin çocuğu içeri girer girmez anne ben acıktım ne yiyeceğiz diye başladı. Kadın dedi ki ne yiyeceğiz acaba, çocuğa vereyim. Ben şok :))) çerezleri gösterdim

Kadın da dedi ki neyse biz yemiştik Zaten, o şımarıklığından yapıyor

O da öyle geçti. Daha sonra bu aynı arkadaşım, aradı beni. Nasılsın falan, özledim seni, sadece bir kahve içmeye uğrayacağım dedi. Bende kahve yaptım. Oturdu da oturdu. Baktım olmuyor, makarna salatası ve kısır yaptım. Sabah 11 gibi gelip akşam 6 da gitti sonuç olarak :)))

Yani bence onlar sadece kahve içip gitmezler :) sen önden kahve yap ama çayını ve bir iki çeşit ikramlarını hazır et :)

Hem çocuk hem hamilelik, gerçekten çok zor. Allah kolaylık versin :)

Bence hiç çağırmayın çaya kahveye. Bu türleri çok iyi bilirim bir kere alıştılar mi her gün gelirler.
Birde müsait misiniz diye sormadan çaya kahveye geliyoruz demiyolar mı ona sinir oluyorum. Insan bi sorar dimi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…