Kahveye gelen komşular

Kahve cikolata yeterli. Oturmaya gelicez dememisler.

Yarın sana geliyoruz diyen birinin çat kapıcı komşu olduğu sinyalini alıp o işin önünü orada keserdim önce. Sonrası için şu gün gelin dediysem de bir tatlı bir tuzlu yanına salata türü yapıp çayla ikram ederdim. Sonra da kahve. Ama hamilelikte zaten insan bitkib oluyor. Yerinde olsam kuru pasta ve kahve ikram ederim.

Ay Yok o kadar yapamam sanırım evi de gezerler mi ya
Öyle tuhaf insanlar var ki. Bir kere eşimin arkadaşı geldi karısıyla. Namaz kılacaktı etek istedi, yatak odasına gittim alayım diye baktım arkamdan geliyor girecek bildiğin. Kapıyı kapatıverdim odanın önünde kalakaldı. O yüzden eşyana bakalım, nasıl döşemişsin filan gibi gezmek isterlerse de kusura bakmayın evim gezmek için müsait değil dersin.

Sadece kahve dedıler dıye kahve vermeyın. İlk kahve sonra çay yanına tuzlu kurabıye ,fırında kasarlı patates püresi ve markette satılan hazır börek ,tatlı olarakta onuda hazır marketten alabılırsın bukadar basıt .

Emri vaki yapan onlar. Çok fazla hazırlık yapar isen devamı gelir bana göre. En iyisi mi ilk geldiklerinde bir kahve yapın. Yanında çikolata olur lokum olur. Çay kek uğraşmayın bence. Uzun boylu oturma olur sıkılırsın. Baktın kahve sonrası oturuyorlar bir meyve yıkar gelirsin :)

ay ne gerek var biseyler hazirlamaya hazir aliver hem calisiyin hem hamilesin hem kucuk bebisn var durumunu anlayip anlatis gistermeleri lazim..

kahvenin yanında lokum çikolata yeter, sonuçta çalışan insansın, yazılı okucam da öyleydi de böyleydi de bişeyler uydur ziyaretleri kısa kesmek için, ama kalplerini de kırma ara da sen de git, çünkü komşu çok önemli inan ben düzgün bi komşuya muhtacım hepsi birbirinden beter, iyi insanlarsa kaybetme sıcak-soğuk mesafeli de olsa ilişkilerini koru derim

Bana da komsularim gecen gun sana gelicez saat 3 ten sonra dediler soylediklerinde saat 2 ydi .. Şok oldum ne yapilir bu saatten sonra diye annemi aradim. O da bu saatten sonra ne yapilir kek cirp kurabiye koy yanina çay yap yeter dedi. Hazirladim bunlari geldiler oturdular birde demesinler mi ya biz kahve icip kalkacaktik zahmet etmissin diye.. O zaman kahve ye gelicez deseydiniz

Turk kahvesi yapin yanina hazir tatli atistirmaliklardan koyun. Kendinizi yormayin

Askında haftaya kız kardeşim yanıma gelecek . Ona yaptırıcam . O yüzden çay da olabilir yani.
Şimdi onlar kahve dedi ben çay koyarsam ayıp mı ? Yoksa o sözün gelişi söylenen bişey mi
alistirmayin bence. 2. Bebek de dogunca vaktiniz iyice daralacak onlarin gonlunu eglemeye enerjiniz kalmayacak ama onlar alismis olacak.

Tanismak icin kahve+kurabiye yeter. Fazla samimi olmamak lazim, hoslanacak misiniz bakalim oturup konusunca ki biz yarin size geliyoruz falan ne oluyor yani, ilk defa evine gelecegin birine insan once musaitligi sormalidir.

Sonradan pisman olmamak icin mesafe diyorum...

Evi de gezdirmek istemiyorsam kapilari kapali tutuyorum. Bebek dogunca cok zorlanirsin bak catkapi gelip zirzir her dakka zile basan olursa bu sefer konu acarsin ben nasil mesafe koyacagim diye. Kimseyle fazla samimiyete gerek yok.

İlk defa "hoşgeldin" babında bir ziyaretse, çay ikram etmen daha iyi olur bence.
Kız kardeşin de gelecekmiş sanırım.Sana yardımcı olur.
Yanına da bir tatlı,bir tuzlu kurabiye tamamdır.
Haaaa....baktın ki daha kalkmıyorlar,kız kardeşiniz birer de kahve yapar.

Aynen çok mantıklı , tmm o zaman kahve ve kurabiye ikram edeceğim sadece . Evi gezmek istemezler inşallah hiç hoşlanmam öyle şeylerden

Benim bildiğim komşuluk dilinde
"Kahveye geleceğim"demek;
"Kendini sıkıntıya sokma, bi kahve eşliğinde sohbet edeceğiz ve fazla kalmayacağım" demek.

Hamile ve çocuğu küçük hanımlara bu şekilde davranılır.
İkram derdine düşüp, strese girmesin, ortamlardan kopmasın diye
Bu benim bildiğim
Sen çay koymak istersen koy tabii
Ama bence gerek yok,
Komşuların sorun edecek gibi gelmedi.

Evi de gezdirmek istemiyorsam kapilari kapali tutuyorum. Bebek dogunca cok zorlanirsin bak catkapi gelip zirzir her dakka zile basan olursa bu sefer konu acarsin ben nasil mesafe koyacagim diye. Kimseyle fazla samimiyete gerek yok.
Aynen aynen , yok ben öyle insanlarla fazla samimi olabilen biri değilim zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…