Kahveye gelen komşular

EliffVVav

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
1.609
1.055
83
merhaba hanımlar
Ben Yeni taşındım, komşularım da çok tatlı ve alakalılar . Fakat birbirlerine çok fazla gidip geliyorlar. Çat kapı ziyaretler dışında bende komşuluğa değer veririm zaten .
Şimdi konu şu; geçen günlerde öğrencilerimle beraber kapı önündeyken bitanesi geldi "eliffvvav yarın sana kahveye geliyoruz" dedi. Ben şaşırdım tabi çünkü o gün müsait değildim . Öğrencilerimden biri "öğretmenim yarın biz dersimizi kaçta yapacağız" diyerek beni kurtardı
Neyse , komşum da "tmm o zaman müsait olduğun bir zaman geliriz" dedi. Şimdi top bende, onları davet etmem gerekiyor . Ve bu konuşma üzerinden 2 hafta geçti sanırım
Ben hem hamilelik hem öğrenciler hem 2 yaşındaki oğlumla zaten çok fazla yoruluyorum , o yüzden 2 haftadır hiç fırsatım olmadı .
Bu komşuları artık bi kaç güne çağıracağım. Fakat onlar kahveye gelelim dediler bu ne demek ? Kahve mi ikram edeceğim sadece? Kahve hemen biter yani hemen bi uğrayıp kalkarız manasına mı geliyor kahveye gelmek ?
Yoksa ben çayımı koyup ikramlarımı hazırlayayım mı ?
Kahve yapacaksam yanında ne ikram edilir ? Aklıma kurabiye ve kahve yanı çikolata geldi . Sonrasında meyve verilir mi peki ? Kafamda deli sorular

Yoğunmuşsunuz çok yormayın kendinizi.
Çay yapmayın ama kahvenin yanına birkaç çeşit tatlı tuzlu alıp ikram edebilirsiniz.
Askında haftaya kız kardeşim yanıma gelecek . Ona yaptırıcam . O yüzden çay da olabilir yani.
Şimdi onlar kahve dedi ben çay koyarsam ayıp mı ? Yoksa o sözün gelişi söylenen bişey mi

Hamileliğimin 8. Haftasındayım vE ilk hamileliğim. Ve şunu anladım ki hamile birine daha misafirliğe gitmem..... Bildiğin eziyetmiş. Neyse...

Kahve yanına en basitinden çerez ve Hazır pasta olabilir.
Aslında ben misafiri severim ama aynen çok zor oluyor hamileyken . Evi temizlemek hele

Teyzeler vallahi ben normalde ilk tanıştığım biriyle konuşacak birşey bulamam ama onlarla karşılaştığımızda kapıdan içeri girmem yarım saati buluyor :)
Teyzeler hem meraklı hemde yenilik arıyorlar ki sizde yeni taşınmışsınız muhabbeti severler:) Bizde mesela önden kahve sonra çay ikram vs olur.

Birbirinize gelip gidin fakat çok fazla yüz göz olmayın.
Ama komşuluk ilişkisi sınırında olunca çok iyi geliyor insana eski adetlerimizin bir kısmı güzeldi bence.
İkram olarak bence iki hafta gibi bir süre geçtiyde tam bir misafir ağırlama beklerler gibime geliyor
Superfreshin ıspanaklı rulo börekleri var tadı çok güzel ondan alıp fırına atabilirsiniz.
Kek çırparsınız ya da pasta tabanı alıp pasta kremasıyla bi pasta, veya bisküvi pastası olabilir
Birde patates salatası veya makarna salatası tarzı bişey yapıverin bitsin.
Hamile bir kadınsınız çok beklentili olunmaz.

biz yaşıt çocukları olan komşularla toplaşıyoruz haftada 1 falan,
sözde kahve ama uzuyor o muhabbet,
önden birer kahve, sonra çayla birer çeşit tatlı tuzlu yapıyorum ben (milföy börek-kek, ya da tepsi böreği-sütlü tatlı gibi), masaya da meyve tabağı, kuruyemiş ve evde ne varsa koyuyorum, diğerleri de buna yakın şeyler ikram ediyor.
ama tabi bizde 5-6 yaşında çocuklar var, analarına yapmasan onlara yapmak gerekiyor, oynayıp acıkıyor veletler

Kahvenin yanına sadece tatlı koyun kahveye gelecekleri zaman

Oturmaya gelicez dediler mi çay demleyip kek börek yaparsın

İçinden geliyorsa çağır ... Çalışıyorsun.

Annem taşınınca komşuları geldi kahveye :)
Biz önden kahvelerini yaptık çikolata ile ikram ettik. Çay koymuştuk ama o kadar kalamayacaklarını söylediler. Öyle yarım saat oturup gittiler.
Halam da taşındığında benzer bir davet vermiş, ama ona söylemişler, yeni gelen komşuya tanışmak amacıyla yarım saat tüm komşulat toplanıp kahveye gidiyormuş ve başka ikram istemiyorlarmış.

bence çayın yanına birşeyler yapıp çağırın son olarak kahve yaparsınız ayıp olur

oyy ne kadar çok detay düşünüyorsunuz cay ya da kahve hangisini isterseniz onu yapın. kahve de olsa çayda olsa yanına bir kek yeter hadi haliniz olsa birde tuzlu yaparsınız ki bence gerek bile yok tuzluya

Bizim komsularda kahve diyor baska bisey istemiyorlar... banada gecen öğlen haber verdiler 3 gibi geliriz diye bende hazırlık yapayım derken hayir hayr kesnlikle dediler kahve yanina kurabiye yaptım..onlar günde 5 defa kahve içiyorlar birbirlerinde ama yeme icme yok

Off teyzeler fena olur :)
Komşuluk ilişkisi severim ama bazilari bezdiriyor...
Hem hamilesiniz hem cocugunuz var hem calisiyorsunuz masallah
Bu tempoda sizden bir sey beklememeleri lazim belkide ben fazla kotu insan gordugum icin temkinliyim ama genelde kuş sütü eksik olsun isterler, en ufak hatanızda tüm emekleriniz çöpmüş gibi değerlendirirler
Kahve demişse kahve olsun madem türk kahvesi yaninada kek yeterli bence, hazir almaniz daha iyi olur marketlerde pastanelerde kutuda guzel kurabiyeler var birde kek vs aldiniz mi tamamdir :)
Ama sadece kurabiye koysanizda olur gün yapmiyorsunuz sonucta. İlla bir sey yemek isterler diye soyluyorum tabii genelde beklenti icinde oluyorlar
Tabii bunlarin hepsi genelleme inşallah yanılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…