Kahvaltı yapamıyorum

Ne güzel işte , en sağlıklı öğünü yiyormuş :)

Annenizden kahvaltı beklediginizde yaşınız kaçtı ?

Bizim evde bazen biz , bazen annem bazen babam hazirlardi. Annemizden hiç öyle bir beklentimiz olmadı.
Annem çok fedakar bir kadındır ama ondan böyle bir beklentimiz olmazdı.
Zaten yıllarca bizi büyütmek için gece gündüz ayakta olan bir kadın bir de kahvaltı hazırlamak için neden kalksın.

Baba çay koyar, çocuklar dolaptan bir kaç bir şey çıkarır hepsi bu aslında.

Baba da kahvaltı yapmayan bir tipti, ben annemin kalkmasından ziyade evde benim yiyebileceğim bir şeyler olmamasından dolayı yapamadım. Yani ekmek peynir yiyemiyordum muz vs istiyordum alınmıyordu.

Kaç kilosunuz merak ettim hergün yumurta sarısı ve süt mü kahvaltınız
5 gün öyle haftasonu eşim varken daha güzel yiyorum ama:) hergün aynı diyemem tabiki bazen yumurta olmuyor biraz peynir oluyor. 53 kiloyum benim derdim kahvaltıyla zaten diğer öğünlerim güzel.

Kızlar hepinize tek tek yazamadım bana fikir verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kahve kruvasan, meyve, yoğurt çorba bunları deneyeceğim. Sevgiyle kalın :KK200:

Canım ben bazen şöyle yapıyorum, uno tam tahıllı ekmek üzerine fıstık ezmesi+ reçel ya da tokat zile pekmezi üstüne iç ayçekirdeği kabak çekirdeği. Bu iç çekirdekler bim de falan bile var çok da ucuz hem de sağlıklı. Kek de yiyebilirsin, ben bir ara yapıp yapıp buzluğa atıyordum, çıkar çıkar ye. Hani maksat bir şeyler yemek yani...

Bende hafta sonu esimle oglumla yapardım guzel hafta ici hic aramazdim.
Şimdi hamilelik olunca biraz peynir yumurta zeytin falan atıştırıyorum.

Yiyince aslında gun boyu daha tok oluyosun bunu anladim.
Mesela 2 dilim ekmek kızartıyorum kendime
Üzerine tereyağ.
Tek başınada guzel keyif yapiliyormus.
Şimdi havalar ısınıyor balkonda yaparim artik..
Alıştırmaya çalış kendini

günaydın herkese:KK200:
Kahvaltı yapamıyorum kızlar. Sevmiyorum peynir, zeytin, yumurta, bal, reçel vs. Kahvaltıya dair hiç birşey sevmiyorum yiyemiyorum. Yemek yesem midem bulanıyor, kahvaltılık gevrekler iyi gelmiyor sanırım şekerim oynuyor.. kalkalı bir saat oldu hala oturyorum koltukta ne yicem ne yapıcm diye. Var mı benim gibi olanlar ne yiyerek güne başlıyorsunuz artık bıktım kendimden:110:
bende kahvalyılık sevmem lavaş tost yapıyorum sadece kaşarla

Yorumları okumadım yazıldımı bilmiyorum. Akşam geç saatlerde yemek yiyorsanız sabah çok acıkmıyor olabilirsiniz. Akşam aç yatıp kahvaltıya öyle oturun. Aç iken yedikleriniz daha lezzetli gelebilir. Sevmediğimden değil ama üşendiğim zamanlarda tost-çay, yulaf-süt-muz, yada yulaf-yoğurt-meyve yapar yerim. Hem sağlıklı hem doyurucu.

olur bazen senın bazenlerın uzuyor .çorba iç.tost ye.poğaca borek zaten gerek kalmaz diğerlerıne:hamarat:

Yumurtalı ekmek yap ye yada patates kızartma, çorba , Menemen, daha yemek türü dene kahvaltılık yemek zorunda değilsin, meyvede olabilir 1 elma

Ben kendime tost falan yapıp yanıma da termosa kahve koyup arabanın içinde yiyorum valla zira uyku daha önemli oluyor benim için. Kahvaltıya harcayacağım yarım saatte uyuyorum. Herkes mükellef kahvaltı etmek zorunda değil ya.

Ay bende öyleyim. Ama benim ki tamamen üşengeclikten canm istemiyor . Kızım var 11 aylık pek fırsat vermıyo yememe zaten . Ama şimdi bi sucuklu yumurta ohh yanında çay ama kim yapacak amaan. Bazen akşama kadar kalkıp bişey yemedigimm oluyo. 45 kiloya düştüm üstelik emziriyorum ben ne yapayım :cry:

kahvalti mecburiyeti asla yok. nezaman acikirsaniz ozaman yemek yersiniz. insanoglunun duydugu "aclik" hissinin elbette bir sebebi vardir demi? önemli olan SU... bol bol icin.

ben yillardir spor yapdigim icin bu sekilde besleniyorum:

Spor yaptigim günler: 3 ögün, kahvalti ve aksam yemegi Protein bazli
spor yapmadigim günler: 20/4 Saat orucu. yani 20 aclik ve 4 Saat tokluk.

kan degerligim süper, kasli ve yagsiz bir vücüt ve tertemiz bir cilte sahibim normalde.

suanda 10 Kilo fazlam var ama bunun sebebi hormon haplari.

kahvalti mecburiyeti asla yok. nezaman acikirsaniz ozaman yemek yersiniz. insanoglunun duydugu "aclik" hissinin elbette bir sebebi vardir demi? önemli olan SU... bol bol icin.

ben yillardir spor yapdigim icin bu sekilde besleniyorum:

Spor yaptigim günler: 3 ögün, kahvalti ve aksam yemegi Protein bazli
spor yapmadigim günler: 20/4 Saat orucu. yani 20 aclik ve 4 Saat tokluk.

kan degerligim süper, kasli ve yagsiz bir vücüt ve tertemiz bir cilte sahibim normalde.

suanda 10 Kilo fazlam var ama bunun sebebi hormon haplari.
Harikasınız! Kahvaltı tercih etmediğiniz zaman güne ne yiyerek başlıyorsunuz.. sabah belki menemen yerim diye yaptım ama ziyan ettim yiyemedim.. o menemen güne başlarkan ağzıma giren ilk şey olmasa bir ekmekle yiyebilirim.. hiç birşey yemek istemiyorum bu sefer kan şekerim düşüyor.. nasıl özenirim kahvaltı en sevdiği öğün olan insanlara. Bence çok şanslılar

Ay bende öyleyim. Ama benim ki tamamen üşengeclikten canm istemiyor . Kızım var 11 aylık pek fırsat vermıyo yememe zaten . Ama şimdi bi sucuklu yumurta ohh yanında çay ama kim yapacak amaan. Bazen akşama kadar kalkıp bişey yemedigimm oluyo. 45 kiloya düştüm üstelik emziriyorum ben ne yapayım :cry:
Mümkün değil o yumurtayı ağzıma süremem dışarda kahvaltıya giderim o param o kahvaltı ziyan olur o derece

Harikasınız! Kahvaltı tercih etmediğiniz zaman güne ne yiyerek başlıyorsunuz.. sabah belki menemen yerim diye yaptım ama ziyan ettim yiyemedim.. o menemen güne başlarkan ağzıma giren ilk şey olmasa bir ekmekle yiyebilirim.. hiç birşey yemek istemiyorum bu sefer kan şekerim düşüyor.. nasıl özenirim kahvaltı en sevdiği öğün olan insanlara. Bence çok şanslılar

Kahvalti yapmadigim günler canim ne istiyorsa onu yiyorum. Genelde 4 saatlik zaman dilimi akşama denk geliyor ve pişirdigim herhangi bir yemeği yiyorum.

Beslenme ile aşırı ilgilenen bir insanim ve her insanin bioritmus'u farklidir.
Bazilari sabah kurt gibi ac uyanır digerlerinin karni öğlen 12ye doğru acikir.

Bence kendi vücudunuzun sesini dinleyin. Standart beslenme şartları size uygun değilse kendiniz icin en uygununu yaratin.

Kahvalti yapmak özenilecek birşey değil. Kan değerleriniz iyiyse endişe edilecek bir konu yok bence

Back
X