Kahvaltı yapamıyorum

Demek ki kızınız farklı şeyler seviyor, mesela muz, gevrek, süt vs deneyin bence. Yemiyor diye kaldırıp vazgeçmeyin. Annem de ne de olsa yemiyor deyip başka seçenek sunmadı bana kızıyorum ona bu konuda, siz yapmayın çocuğunuza bari. İlla sevdiği bir şey vardır.
Yapiyorum da acikcasi cok ustune dusmuyorum dahasi ananesine birakiyorum ise geciyorum o sagolsun biseyler yapip yedirmeye calisiyor.ben evdeysem krep saglikli bulmasam da patates kizartmasi ya da haslamasi kendi yaptigim meyveli yogurt pogaca kek tost vs yapip yediriyorum .kahvalti yapmadiysa zaten corbaya geciyorum.dediginiz gibi cocuklar yemiyor demek dogru degil cesitliligi artirmaliyiz.

Kahvaltının mutlulukla ilgi vardır benim için saati yok gece bile kahvaltı yapabilirim 1 bardak süt için en kötü

Bütün ülkelerin kahvaltı alışkanlığını gösteren video yapmışlardı. İzleyince bizim kahvaltılarımız gibisi yok dedim..

Yani kahvaltı deyince illa zeytin peynir değil, mesela Fransızlar kahve ve kruvasan yer. Tam benlik mesela...Hani çocuk ne seviyor ona göre hazırlanmalı bence.

Gene de hazırlamış tabi kadın , benim annem kalkmazdı bile yatağından, asla uykusundan fedakarlık etmedi :)
Acaba oda mi annesinden oyle gordu.
Benim esimde ilkokulda iken oglen yemege eve geldiginde kendi hazirlarmis ona da hep yogurt yermis ekmek dograyip.hic hazirlayanin yokmu derdim bilmem der gecistirirdi.

Yapiyorum da acikcasi cok ustune dusmuyorum dahasi ananesine birakiyorum ise geciyorum o sagolsun biseyler yapip yedirmeye calisiyor.ben evdeysem krep saglikli bulmasam da patates kizartmasi ya da haslamasi kendi yaptigim meyveli yogurt pogaca kek tost vs yapip yediriyorum .kahvalti yapmadiysa zaten corbaya geciyorum.dediginiz gibi cocuklar yemiyor demek dogru degil cesitliligi artirmaliyiz.

Kahvaltıda istediğini yemeli bence tabi ev yapımı olduğu sürece. Çünkü vücut onu yakacak tüm gün. Kek vs yiyorsa çok güzel bence.

Keşke annem de böyle yapsaydı kesin yerdim kek, krep:(

Benim esimde ilkokulda iken oglen yemege eve geldiginde kendi hazirlarmis ona da hep yogurt yermis ekmek dograyip.hic hazirlayanin yokmu derdim bilmem der gecistirirdi.

Yooo anneannem çok dikkat edermiş bu konuda. Teyzelerimden biri annem gibi diğeri her sabah erken kalkıp çocuklarına hamur işleri vs yapar.

Yani kahvaltı deyince illa zeytin peynir değil, mesela Fransızlar kahve ve kruvasan yer. Tam benlik mesela...Hani çocuk ne seviyor ona göre hazırlanmalı bence.

Gene de hazırlamış tabi kadın , benim annem kalkmazdı bile yatağından, asla uykusundan fedakarlık etmedi :)
Bizim evde meyve ağaçları vardı.şu an bile sadece meyve ile yasayabilirim o yüzden:) herkeste farklı galiba.üstelememek lazım

kilo sorunun yoksa börek çörek ye sabah sabah çok güzel gidiyor. mıımmmmm

Kahvaltıda istediğini yemeli bence tabi ev yapımı olduğu sürece. Çünkü vücut onu yakacak tüm gün. Kek vs yiyorsa çok güzel bence.

Keşke annem de böyle yapsaydı kesin yerdim kek, krep:KK43:
Canim uzulme gecmis gitmis.evladin var mi bilmiyorum en azindan sen ona oyle yapmassin.seni anliyorum sade yiyip karin doyurmak degil eksiklik hissettigin.

günaydın herkese:KK200:
Kahvaltı yapamıyorum kızlar. Sevmiyorum peynir, zeytin, yumurta, bal, reçel vs. Kahvaltıya dair hiç birşey sevmiyorum yiyemiyorum. Yemek yesem midem bulanıyor, kahvaltılık gevrekler iyi gelmiyor sanırım şekerim oynuyor.. kalkalı bir saat oldu hala oturyorum koltukta ne yicem ne yapıcm diye. Var mı benim gibi olanlar ne yiyerek güne başlıyorsunuz artık bıktım kendimden:110:
Benimde kahvaltım 1 yumurta sarısı ve 1 bardak sütten oluşuyor sadece. Bu aralar ekmeğide içim almıyor. Gözümde büyüyor lokmalar resmen

Ne güzel işte , en sağlıklı öğünü yiyormuş :)

Teşekkür ederim üzülmüyorum artık, sadece başkaları da çocuklarına böyle yapmasın diye yazdım.

Annenizden kahvaltı beklediginizde yaşınız kaçtı ?

Bizim evde bazen biz , bazen annem bazen babam hazirlardi. Annemizden hiç öyle bir beklentimiz olmadı.
Annem çok fedakar bir kadındır ama ondan böyle bir beklentimiz olmazdı.
Zaten yıllarca bizi büyütmek için gece gündüz ayakta olan bir kadın bir de kahvaltı hazırlamak için neden kalksın.

Baba çay koyar, çocuklar dolaptan bir kaç bir şey çıkarır hepsi bu aslında.

Kahvaltı en sağlıklı öğündür imrenmeyin bence. Bende cok severim yemek yemeyi ama peynir zeytin bana çok tuzlu geliyor sanki tuz atmışım üstüne gibi:)
Kendin tuzsuz çökelek yap canım. Kahvaltı önemli bir öğün. Yap yeşil bir salata üzerine biraz peynir rendele al sana kahvaltı :) diğerlerini sevmiyorsan madem

sabah evden çıkmadan asla bişey yiyemem. hafta sonu buluşmaya çıkarken bile kahvaltı yapmam aç çıkarım. almıyor midem. muz filan yiyebilirim ancak.

Hiç ayy bunu bu saatte yiyemem dediğim bişey olmadı ömrüm boyunca, yemek yemek benim için bir zevktir, sizi anlayamadım oyüzden, yardımcı olmayı çok isterdim, size imrensemmi bilemedim
Aman ne imreneceksin yemek yemek bir sanattır. Kahvaltı ise bu sanatın mihenk taşıdır. Kahvaltıyı sevelim koruyalım pamuklara saralim mutlaka demli güzel bir çayla hakkını verelim:kk77::rolleyes:

Kahvaltı en sevdiğim öğün, hem ne yapacağım ne yiyeceğim derdi yok hem de severim yani peynir zeytin taze sebzeler otlar vs. Ama kahvaltı illa böyle şeylerle yapılacak diye bir şey yok, bu türk kahvaltısı, dünyanın her yerinde farklı yapılıyor kahvaltı. Yulaf ezmesi ve üzerine meyve badem ceviz gibi şeyler de deneyebilirsinuz, ben onu da severim mesela veya pankek/krep ve meyveler. Çorbayla da kahvaltı yapan çok duydum.

Back
X