Kahvalti meselesi

Kahvaltı hazırlamak en keyif aldıgım seydir internetten kahvaltı masalarını inceleyebilirsin bol cesit ve sunumda cok hos fikir sahibi olursun

Yok ben zaten o şekilde yapmıyorum 2 çeşit peynir yeterli diye düşünüyorum. Peynir zeytin o tarz şeyleri çok takmıyorum farklı bikac çeşit biseyler için soruyorum

Sigara böreği, güzel bir sucuklu yumurta,zeytin salatası, peynir tabağı,şakşuka bu kadar yeter bence yanına da kaçak çaydan mis gibi bir çay. .Daha ne olsun

Son düzenleme:
Yok ben zaten o şekilde yapmıyorum 2 çeşit peynir yeterli diye düşünüyorum. Peynir zeytin o tarz şeyleri çok takmıyorum farklı bikac çeşit biseyler için soruyorum

Börek falan yapacaksan aklında bulunsun. Her gelen elinde simit ve börekle geliyor. Hazır alacaksan da gelecek olanları önceden almayın diye uyar canım yoksa var ya öğle ve akşam yemek yerine börek yeme ihtimaliniz yüksek oluyor. Mesela ben bu sabah kendim gittim özene bözene börek simit falan aldım kahvaltı için abartmışım biraz (açtım ne yapayım). Eltimle öğleden sonra dışarı çıktık, öncesinde yemek yerine simit börek yedim. Dışarıda da yemek yedim. Az öncede oturdum israf olmasın diye yine börek yedim simite de çikolata süre süre zorla bitirdim.

şu verilen önerilerden yarısı ağzıma bile sürmeyeceğim şeyler.
inşallah misafirleriniz benim gibi cins değildir:))

Ay evet doğru kendim yapicam 1 tepsi zaten çok abartmicam. Herkes te bişey getirmiyor ama misafirlere pek güven olmaz dediginiz gibi daha önce yemeğe misafir aldık 2 çeşit tatlı getirmişler benim yaptığımdan yenmedi çok fazla. Neyse başka birilerini aldık yemeğe dedim bu defa tatlı yapmicam nasıl olsa tatlı getiriliyor bi baktım hiç bişey getirmemişler ☺ hemen kuzene telefon açtım getirdi postaneden biseyler.

Merhaba kızlar bana kalabalık misafir gelecek kahvaltıya bende değişik biseyler yapmak istiyorum neler yapabilirim ? Yeni evliyim çok tecrübem yok oyuzden.
Ben erzurumluyum eşimin ailesi de Erzurumlu o yüzden pek böyle süslü kahvaltılar değil de ben derin dondurucumda kete olur onu çıkartırım sabah pastırmalı yumurta yaparım domates biberle kahvaltı sosu hazırlarım çoğu zaman da sahanda memlekete özgü peynirimiz var onu eritirim. Herkese özel tabaklara boleriz zaten zeytin peynir reçel bal pekmez tereyağı bunlar normal kahvaltiliklar daha çok kalabalık olursa da patates de kizartırım kurtarıcı bi etkisi var ama onun dışında çok da değişik şeyler yapmıyorum

Yumurta haşla salatasını yap.
Yeşil kırmızı biber közle.
Patates kızart.
Yeşillik varsa ekşilice sun.
Yoğurt kuru nane kırmızı pul biber tuz zeytinyağı bıkac damla karışım yap sun.
Tost makinesinde birazcık köfte kızart.
Birde kolay bir simit tarifi var yap pişir.
Varsa da bir iki de reçel koy.

Merhaba kızlar bana kalabalık misafir gelecek kahvaltıya bende değişik biseyler yapmak istiyorum neler yapabilirim ? Yeni evliyim çok tecrübem yok oyuzden.
kaygana otlu bir krep çok hoş
yada sigara böregi
kabarcik
cig börek
kizartma
cilbir (sarımsaklı yoğurtlu yumurta)
peynir tabağı etrafına ceviz
salata cesitleri
sunum çok önemli
meyve suyu
ve ekmek cesitleri

Benim kahvaltılarımda olmazsa olmaz çeşitlerim şunlardır;
1 çeşit börek, genelde kahvaltıya kıymalı tercih ederim
Karışık domates soslu kızartma
Patates sucuk, kaşar ve biberli yumurta(pizza gibi oluyor tavada, çok lezzetli deneyin)
Tulum peynirli kuru domates salatası
Bir çeşit tuzlu kurabiye ya da poğaça açma türevi hamur işi
Kuruyemiş ve özenle hazırlanmış peynir sunumları
Zeytin salatası(3 farklı zeytini minik minik parçalayıp zeytinyağında baharatlama), sos gibi görünse de lezzeti efsane

Aklıma gelenler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…