Kahvalti meselesi

umyag08

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
487
235
103
30
Merhaba kızlar bana kalabalık misafir gelecek kahvaltıya bende değişik biseyler yapmak istiyorum neler yapabilirim ? Yeni evliyim çok tecrübem yok oyuzden.
 
Krep ,geceden hamuru yogurulmuş acma(sabaha sekil verip fırına atarsınız),uzun biberin içini oyun ve peynir doldurun sonra dilim dilim kesin cok hoş oluyo
Milföye sosis sarıp dilşmleyin ve kürdan batırın lolipop gibi
Yumurta salatası
Kuzartma
Peynir tabagı
Bulundugum ilde bi çok kişi mercimek corbasıda yapıyo kahvaltıya ve kurutmalık biber patlıcan kavuruyolar.
Börek yapabilirsiniz
Kıymalı yumurta
Şimdilik aklıma bunlar geldi
 
Aksamdan borek pogaca olabilir. Sabah da patates kizartmasi, yumurta, pankek veya kizartma falan yaparsiniz yeter
 
Teşekkürler bunları internetten araştırıp yapabileceğim şeylere bakim
 
Aksamdan borek pogaca olabilir. Sabah da patates kizartmasi, yumurta, pankek veya kizartma falan yaparsiniz yeter
Bende çok tuhaf bi takıntı var değişik ve çok çeşit olması lazım:) geçen gün öğlen oturmaya misafirlerim gelmişti ev için hayırlı olsuna 7 çeşit hazırlamıştım.
 
ben akşamdan pizzayı tepsiye hazırlayıp dolaba atıyorum. sabah hamuru bıçakla delip fırına atıyorum kolay oluyor. fırına patates atabilirsiniz. kızartma olabilir. menemen yapabilirsiniz soğanlı biberli. kahvaltılıklar olur zaten. yine böreği hazırlayıp dolaba atabilirsiniz sabah pişer. herkes kahvaltıda tercih etmez ama havucu rendeleyip tavada az yağla kavurup yoğurtluyorum ben hoşuma gidiyor.
 
Bende çok tuhaf bi takıntı var değişik ve çok çeşit olması lazım:) geçen gün öğlen oturmaya misafirlerim gelmişti ev için hayırlı olsuna 7 çeşit hazırlamıştım.
Yeni evlisiniz diye heveslisiniz şuan,hele bir bebeginiz olsun:))
Misafir gelmesin diye dua eder oldum
 
Bende çok tuhaf bi takıntı var değişik ve çok çeşit olması lazım:) geçen gün öğlen oturmaya misafirlerim gelmişti ev için hayırlı olsuna 7 çeşit hazırlamıştım.

Doğru değil bu bence. Ben misafirliğe gittiğim evde çok çeşit olunca rahatsız oluyorum mesela. Birinin evine gidiyorsam o kişi için gidiyorumdur, yemek için değil. Gereksiz kalabalık sofralar hem rahatsız edici hem israf. Yediğimiz iki lokma, ikramdan çok geçirilen güzel zaman kalır insanın aklında.

Hamurişi sevmediğim için pek önerim yok. Bizde klasik sucuk, yumurta, menemen falan olur kahvaltıda.
 
Bu sabah kahvaltıda misafirimiz vardı.
Fırında;peynirli ekmek ve baharatlı patates yaptım.
İki ayrı tepside,aynı anda piştiler,
patates tepsisini biraz daha önce koydum sadece fırına.
Menemen yaptı eşim.
Kızarmış ekmeğe sürülsün diye avakado sos hazırladım.
Ortaya badem,fındık,ceviz,kuru kayısı tabağı ayrıca kivi,portakal ve muzdan oluşan bir de meyve tabağı yaptık.
Kahvaltılıklarla birlikte yetti de arttı bile.
Kahvaltı sonrasında ikram etmek için kedi dili pastamız olmasaydı cupkek de yapacaktım.
 
Bende çok tuhaf bi takıntı var değişik ve çok çeşit olması lazım:) geçen gün öğlen oturmaya misafirlerim gelmişti ev için hayırlı olsuna 7 çeşit hazırlamıştım.
Maşallah vaktiniz varsa ve seviyorsaniz yapin tabi. Ben 3 cesit yaparim az ve öz. Insan her turlu doyar
 
kesinlikle. hani seni ancak böyle doyururum der gibi oluyor bende hiç hoşlanmıyorum
 
Doğru diyorsunuz ama nebilimsanki aaa hiç bişey hazırlamamış derler diye cekiniyorum
 
Arkadaşlar öneri vermiş, bir tane de ben vereyim. Son zamanlarda çok yapıyorum.

Yufkayı masaya serip, hiç kesmiyorum. Üzerine tuz ile çırpılmış bir yumurta sürüyor, katlayıp dilimliyor ve kın yağda kızartıyorum. Pofuduk pofuduk oluyor, pişi gibi. Tarifi de youtubedaki bir kanalda görmüştüm. O kanalda bayağı kahvaltılık şeyler hazırlıyor ama sanırım reklam olur isim vermem, ban yemeyeyim durup dururken.

Özelden vermek ban sebebi mi?
 
Milfoyden birseyker olabilir hem pratik olur
Bayat ekmek pizzasi olabilir
Sigara boregi vs.
Tuzlu veya tatli pankek olabilir
Mihlama/ kuymak olabilir
 
Bilmiyorumki
 
Doğru diyorsunuz ama nebilimsanki aaa hiç bişey hazırlamamış derler diye cekiniyorum

Onu diyenler evinize sizin için değil hazırladıklarınızı yemek için gelenlerdir. Umursayıp ne derler diye hareket edersek işimiz zor. Yeni evlisiniz o yüzden heveslisiniz muhtemelen.
 
Şuan aklımda ıspanaklı börek ve biraz önce atılan resimlerdekiler. Kahvaltılıklar zaten olcak. Bakalım yeter heralde
 
Ya ben 6 sene önce evlendim. Benim zamanımda yoktu öyle peynir tabakları falan filan. Varsa da yaygın değildi. En fazla iyi bir mekanda serpme kahvaltı yaptığımızda öyle çeşit çeşit olurdu her şeyden. Sonra instagramda bir patladı. Herkes enteresan enteresan kahvaltılar hazırlıyor. Bizim evimizde envai çeşit peynir bulunur mesela ama henüz kule gibi peynir tabağı yapmışlığım yok. Öğrendiğim şey; yiyilebilecek miktarda yap. Çünkü sonra hepsini kaldırmak ayrı dert.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…