• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kahvaltı için çeşitleriniz nelerdir..paylaşırmısınız?

slm kızlar...kısaca özet geçeyim uzatmadan...
kahvaltı için hergün sabah neler hazırlıyorsunuz...insan sürekli zeytin peynir sıkılıyor öyle şeylerden...
elbette poğaca börek güzel olur kahvaltıya, ama ben bunlardan ziyade pratik şeyler konusunda fikir edinmek istiyorum..
mesela hemen aklınıza gelip kahvaltıya eklediğiniz neler var...
ben mesela borani diye bişey öğrendim çok sevildi...
lor peynirini hafif suyla ıslatıp tavada azcık pişiriyoruz, ocaktan alınca üzerine kızgın tereyağ döküyoruz tuz ekleyip yiyoruz çok lezzetli,,ekmek banıp yemesi çok güzel :)
bu gibi şeyler mesela...pratik şeyler..varmı çeşitleriniz..hadi paylaşalım...

Bizim favorimiz kesinlikle gözleme...1 yufkayı 2 ye katlayıp, yoğurt sürüp içi koyup kapatmak 1 dknızı almıyor...Sonrası mağlum yağlı tava, altı pişerkende üste yağ sürüp çevirdiğinzde mükemmel bir lezzet...peynirli (özellikle maydanoz ekleyince mükemmel), salamlı-kaşarlı, sucuklu-kaşarlı...Aklınıza ne gelirse :)

Lor peyniri ya da çökeleği domates, kuru soğan, maydanoz, tuz, pulbiber ve yağ ile deneyebilirsiniz...Tadı inanılmazdır:)

ben de patatesi haşlarım (düdüklü tencerede sadece 10 dk.) küp küp doğrayıp bol tereyağında kavururum. FAzla karıştırmıyorum dağılmasın diye rengi pembleşince altüst ediyorum o kadar.
Pul biberle de servis yaparım. çok severimm patates delisiyim zaten:)
Bir de peynir yumurta maydonoz (biber sosis sucuk....) çırparım, dilim ekmeklerin üstüne kaşık kaşık dökerim fırında 10 dakikada hazır.
tabi yoğurtlu biber kızartması biberleri iri iri doğra kızart yoğurdu dök üstüne bandıra bandıra ye:)
Yoğurdu babamın üstüne dökseniz yerim:P

Bizim favorimiz kesinlikle gözleme...1 yufkayı 2 ye katlayıp, yoğurt sürüp içi koyup kapatmak 1 dknızı almıyor...Sonrası mağlum yağlı tava, altı pişerkende üste yağ sürüp çevirdiğinzde mükemmel bir lezzet...peynirli (özellikle maydanoz ekleyince mükemmel), salamlı-kaşarlı, sucuklu-kaşarlı...Aklınıza ne gelirse :)

Lor peyniri ya da çökeleği domates, kuru soğan, maydanoz, tuz, pulbiber ve yağ ile deneyebilirsiniz...Tadı inanılmazdır:)

Ben yogurtsuz yapiyordum bundan sonra ekliyeyim sagol:46:

Ben yogurtsuz yapiyordum bundan sonra ekliyeyim sagol:46:

bende yoğurtlu yapıyorum canım gerçekten çok lezzetli oluyor....yoğurt sür güzelce, nane falan serp üzerine yada maydonoz...mmmm canım çekti...yoğurtun pişerken hafiften katılaşması çok hoş bi tad veriyor...evrim geçiriyor yoğurt :) yoğurtluktan çıkıp çökelek gibi kıvam oluşuyor o yüzden bu kadar lezzetli oluyor...

Back
X