Kahramanmaras///46

günydın hanımlar.güzel bir gün geçirin inşl.ozaman yanlız değilim demekki.geçici olsun.çünki çok can sıkıcı.eve misafir geldiğinde huzursuz oluyor insanlar.suratlarına bakıp bakıp ağlıyor :)komedi gibi.

meraba kızlar, nasılsınız? ben bu hafta işbaşı yaptım, yıl sonu kapanış zamanı olunca da acayip yoğun bir tempoyla başlangıç yapmış oldum. sizler neler yapıyorsunuz ?

meraba kızlar, nasılsınız? ben bu hafta işbaşı yaptım, yıl sonu kapanış zamanı olunca da acayip yoğun bir tempoyla başlangıç yapmış oldum. sizler neler yapıyorsunuz ?

kolay gelsin semacım nasılsın nasıl oldun şimdi.sen tam zamanına başlamışsın işe ya.stre sıkıntı karışıklık milletin burnundan soluduğu anda :):)allah yardımcın olsun.

burçin ayşegülü faceden takip edebilyioruz biz..nil hanımla höydür höydür güneşin,denizin tadını çıkartıyorlar.gel katıl aramıza :)

iyi akşamlar,iyi hafta sonları kızlar.

Tahmin edeceğiniz gibi yarın yine misafirim var,akşama bu kez.Eşim gelse de hazırlığa başlasam

hepiniz ve kuzucuklarınız iyidir inşallah

kolay gelsin semacım nasılsın nasıl oldun şimdi.sen tam zamanına başlamışsın işe ya.stre sıkıntı karışıklık milletin burnundan soluduğu anda :):)allah yardımcın olsun.

burçin ayşegülü faceden takip edebilyioruz biz..nil hanımla höydür höydür güneşin,denizin tadını çıkartıyorlar.gel katıl aramıza :)

birileri beni anmıııııış :))) kaç gündür aklımdasınız ama bi türlü pc açıp giremiyorum. nil saldırıyor, tuşlara basıp ekranı falan alt üst ediyor. pc açmıyoruz artık pek. ben okul işlerimi de okulda hallediyorum, sınıfımda masamda bana özel pc var, çok iyi oldu o.
ay göknur höydür höydür lafını çok özlemişim, okuyunca bi güldüm :) valla geziyoruz havalar izin verdikçe... doruk tosncuk olmuş nil gibi, nili de geçmiş maşallah ona :) nil şimdi 12.5 kilo 83 cm falan galiba. bizim de kilo alımı 1 yaşından sonra yavaşladı boya gitti, doruk da öyle olucak sanırım. yürüteç ben almadım hiç, evim de müsait değil zaten.bi de 3-4 ay kullanıcak koyacak yer bulamıycam. nasılsa yürüyecek. seninki mızmızlanmış rahat etmişindir yürütece koyunca. nil kendi kendine oynardı benim,hala öyle. kucakta çok zaman geçirmeyi sevmez. şimdi itekliyo kucağa alınca. bizde hala var kalabalığa girince rahatsız oluyor, dedemi nenemi görünce ağlıyor :) nedenini bilmiyorz biz de:) yaşlılara karşı bi korkusu var...

burçincim gene misafirlerlesin kolay gelsin, benim de hiç harcım değil valla bravo. bana bi kaç kafa dengi arkadaş olsun gerisi nolursa olsun :)))onlar geleceği zaman da hazırlık yapmıyorum zaten,evde ne varsa yiyoruz, çerez ,patlamış mısır,kestane, haşlanmış mısır falan :) maraş o yönden çok ağır ama seviyosun sen yorulmazsın sevince. kağanla keremin iyi anlaşmasına sevindim...

semacım hoşgeldin herşeyin yolunda olup çalışmaya başlaman çok güzel. ama yoğunlukla başlamışsın pişman olmuşsundur :)))

gül, sınav sonuçların iyi gelir inşallah. sonuç gelmeden karamsar olma...

oo ayşegül hanımda gelmişler hoşgelmişler :)dorukumun kilosu iyide boydan kısa sevgili yavrum :):)dayısına çeker inşl yoksa anne güdük baba güdük yavrusu güdük durum vahim :):):)bu aralar oğluşun kansızlığı ile çözüm arayışındayım.gerçi burçin sağolsun faydalandım kendisinden.yine birşyler soracağım burdan yazınca olmuyor.yarın seni bir kez daha rahatsız edecem burçin :)bende kaç gündür misafirlerle uğraşıyordum giremedim.bugünde sonuncular vardı :)atlattık şükür.yarına nişana gideceğiz yeniyıl kutluyacağız :)bu arada herkese sağlıklı huzurlu mutlu yeni bir yıl diliyorum.önce sağlık olsun gerisi oolur gideer.hepimiz yavrularımız en başta çook sağlıklı olurlar inşl.

ne rahatsızlığı göknurcum,her zaman arayabilirsin.Yeter ki minik iyi olsun

ayşegülcüm uğra arada.Neyse ki iyiymişsiniz

iyi seneler,hoş diğer günlerden bir farkı yok benim için ama....

ne rahatsızlığı göknurcum,her zaman arayabilirsin.Yeter ki minik iyi olsun

ayşegülcüm uğra arada.Neyse ki iyiymişsiniz

iyi seneler,hoş diğer günlerden bir farkı yok benim için ama....

benim içinde bir farkı yok.kutlamıyz bizde hiç.ilk evlendiğimizde ayhan yılbaşında ne alıyım ne gelecek akşama dedi bende şöleee kalafatlısından bir hindi yanına bir şarap cıstak cıstak müziğide açarız şapkada al kafamıza giyeriz demiştim.verdiği tepkiye hala gülüyoruz gözlerini belertip gerçektenmi isitiyorsun alıyım hemen demişti.al desem alacaktı yani çılgın koca :)))))))sonra alıştı oda kutlamıyor mekkenin fethine gideceğiz biz :)))))))oada şaka.bugün bir ablanın nişanı var ona davetliyiz.

yeni bir yıldan herkese merhaba diyim :)
arayamadım burçin ya seni sıkboğaz etmek sitemiyorum :)avokadoyu hergünmü vereceğiz.birde ben bir tatlı kaşığı kadar yğurduna karıştırıp veriyorum.dün seni arayamadım burdan soruyum dedim.birde abah kahvaltısı 1 tatlı kaşığı ruşeym 1 ceviz 2 fındık pekmezli suyla ıslatıyorum.bazende 1 çay kaşığı tahin koyuyorum.2 tane zeytin.2 yumurta sarısı. arada yarım muz ben 3 incir 3 hurma 5 kayısı kurusununun üzerine sıcak su döktüm yumuşayınca blendırladım .muzun yanına 1 tatlı kaşığıda ondan.sonra meme.sonra uyku.sonra yoğurt avokadolu.saonra cennet meyvası küçük bir tane.akşamda çorba dün balık çorabsı yedi ve mutalaka dere otu ekliyorum yerken.
şimdi bu kahvaltıyı hergün aynı şekilde veriyorum sence sakıncası olurmu.yada bana demir ağırlıkı bir liste verirmisin :)

burçiiin ya yem,yor bu çocuk kıymayı.ugün köfte yaptım az tereyağında kızarttım yok yine yemedi.içine soğan sarımsak rendelim kkekik attım azda karabiber mis gibi oldu.birde tuzu olsydı yani on numaraydı :)yoğurdun içine dereotunu kıydım köfteyide iyice ezdim zorlaa yedi yarım saatte.napacam bilemedim bu kıyma olayını

göknurcum kıymayı kerem de çorbada hiç sevmemişti,sonradan yemeye başladı.İnşallah doruk da yer.Avokadoyu istediğin zaman verirsin,arka arkaya 3 gün olur,1 gün olmaz mesela,senin tercihin.Her gün yese ne sakıncası olacak ki sanki.Demir et,yumurta dışında ciğerde,baklagillerde ve yeşil yapraklılarda da var.Mercimek çorbası içsin minik.Kahvaltısına 1 tatlı kaşığı pekmez de ekleyebilirsin.Isladığın kuru gıdalarının içine kuru üzüm de katabilirsin,o da demir içerir.

yeni, yıldan merhabalar :) bugün tatil günüm olduğu içn gireyim dedim.

göknurcum demir eksikliği var galiba dorukta,nasıl farkettiniz, biz var mı yok mu bilmiyoruz hiç kan aldırmadık. dr da söylemedi bişey gerçi. bi tek idrar verdik o da temiz çıktı geçen hfta şükür. pekmez zaten veriyosun, hamileyken ciğer çooook yediğim için maraşta ciğerden tiksiniyorum artık:) yarasın doruk a yedikleri, yerse tabi. nil de kahvaltı yapmıyor,daha aç bu saat oldu. uyansın balık ve çorba bekliyor onu :)

sık uğramaya çalışıcam burçincim, kimse uğramıyor bu aralar gene,ben de eksik kalmayayım...

merhabalar....

uğra tabii ayşegülcüm,sessizleşti buralar

dün yazınca ben de bugün ciğer yapacağım ,bakalım yiyecekler mi benimkiler

slmlar kızlar pek gelemiyorm k. bakmayın özledim malum dersler cocuk ev iş guç....hoşçakalın...

göknurcum kıymayı kerem de çorbada hiç sevmemişti,sonradan yemeye başladı.İnşallah doruk da yer.Avokadoyu istediğin zaman verirsin,arka arkaya 3 gün olur,1 gün olmaz mesela,senin tercihin.Her gün yese ne sakıncası olacak ki sanki.Demir et,yumurta dışında ciğerde,baklagillerde ve yeşil yapraklılarda da var.Mercimek çorbası içsin minik.Kahvaltısına 1 tatlı kaşığı pekmez de ekleyebilirsin.Isladığın kuru gıdalarının içine kuru üzüm de katabilirsin,o da demir içerir.

kıymayı haşlama gibi yapıyorum ypurtlada blendırlıyorum en son bunu denedm azda olsa tuttu.avokado yağlıymış ya karaciğer yağlanması yapabilirmiş diye biliyorum.ama yoğurduna katınca bayılıyor :)normalde yoğurdu pek yemezdi.şimdi seviyor artık.sağolsun avokado ve burçin teyzesi :)hergün kıymayı köfte byüklüğünde veriyorum ve akşamki yemeğinede eklemeye çalışıyorum.incire devam ruşeymn e devam hergün tatlı kaşığı amaaa artacak o 1 ay süreli olduğu için.başka nasıl değerlenirki yoksa çöpe gidecek zavallı:)mercimek çorbasından nefret ediyor eğer bizim yaptığımızda salçalı tuzlu verirsem yiyor arkadaş yoksa yemiyor.pekmezle suandırıyorum ruşeymini yada elma suyu ile pekmezli su içiyor ozamanda.inş geçer.bu beslemeeyde gemez ise yapacak birşey yok artık.

yeni, yıldan merhabalar :) bugün tatil günüm olduğu içn gireyim dedim.

göknurcum demir eksikliği var galiba dorukta,nasıl farkettiniz, biz var mı yok mu bilmiyoruz hiç kan aldırmadık. dr da söylemedi bişey gerçi. bi tek idrar verdik o da temiz çıktı geçen hfta şükür. pekmez zaten veriyosun, hamileyken ciğer çooook yediğim için maraşta ciğerden tiksiniyorum artık:) yarasın doruk a yedikleri, yerse tabi. nil de kahvaltı yapmıyor,daha aç bu saat oldu. uyansın balık ve çorba bekliyor onu :)

sık uğramaya çalışıcam burçincim, kimse uğramıyor bu aralar gene,ben de eksik kalmayayım...
senin telefon akıllandı sen buraya gelmez oldun.tirioit in kan tahlili yaptırmak istemiştim kan alınmışkn birde ona baksınlar dedim çıktı.ben istedim yani.üzenli dr kontrolümüz yok.sizin varsa istemiş olması lazım idi :)daha küçükken iyyidi her ne verirsen yiyordu ama seçiyor artık.sende çok aç bırakmışsın nili.ben bazen zorluyorum valla yözellikle kıyma konusunda .
merhabalar....

uğra tabii ayşegülcüm,sessizleşti buralar

dün yazınca ben de bugün ciğer yapacağım ,bakalım yiyecekler mi benimkiler

hayatta elimi değemediğim kokusuna bile tahammül edemediğim şeylerden bir taneside ciğerdir :)ve sanırım doruk efendi bundan mahrum olacak.yada annem pişirdiğinde yiyecek.onun için bile elime alıp ocağa koyup pişiremem .inşl sever senin kuzucuklar.:)

bu beslenme düzeni işe yarar inşallah canım,paşanın kansızlığı düzelsin.Küçücük çocukta karaciğer yağlanması mı olurmuş,yesin bol bol avokadosunu.

X