Kahramanmaras///46

normalde yer göknurcum,sever de.Ama ramazan ya, geçiştirme gibi olmasın diye düşündüm.Belki de yaparım

ahh ahhh benim koca öyle her menüyü beğenmiyor ki makarna-mantı yemez, akşam yemeğinde kahvaltılık yemez, illaki sulu yemek ve pilav olacak, yanında salatası ayranı ve cacığı eksik olmayacak. annesi evinde görmemiş böyle mükellef sofrayı beyzadem şimdi 5 yıldızlı menü istiyor hergün bende kabahat çok pis alıştırmışım herifi
bugün dün hazırladığım kabak dolmamı pişireceğim, yanında salata ve ayran olur. çorba olarak ne çorbası yapsam karar veremedim. mercimek çorbası yeni bitti, yayla çorbası yapsam dolmanın içinde de pirinç var diye vazgeçtim. bana çorba için fikir verseniz ne güzel olur canlar
çok yoğunum kızlar, çok öpüyorum hepiniz, bugün öyle yoğun ki, şimdiden bacaklarım sızlıyor, dermanım kalmadı, Allah sabrımızı artırsın, inşaallah oruçlarımız kabul olsun

meraba kızlar...

çok şükür eşim yemek konusunda hiç sıkıntı çıkarmaz ne yapsan yer sadece yurtta patlıcandan tiksinmiş içinde patlıcan olan hiç bişi yiyemiyo bilmezse öyle yiyo.. ben bugün yoğurt çorbası yaptım karışık kızartma sarımsalkı yoğurt ve tatlı olarakta süçtaç yaptım benim menüm bu kadar hepinize şimdiden hayırlı iftarlar...

sütlaca bayılırım,eline sağlık melihacım.Ama güllaçı da ayrı severim.Yapayım da yiyeyim bari.

burcincim yavrular cok tatlılar cokta şirinler masallah. benimki emmiyor ondan mı kilosu cok değil. boyu en son 69 du sanırım kilo da 8 ..
yemek yedirmekte cok zorlanıyorum. kasık mamasını kahvaltılık olanı ve gece muhallebisi var. sabah illaki yediriyorum keci peyniri pekmez cevizde ilave ederek.
sonra corba, kemiksuyuna sehriye, yayla, tarhana,en cok yayla seviyor.ama yogurduna meyve katıyorum çogu zman yok hele sadeyi yüzünü ekşitiyor bi titriyor silkeleniyor falan. gun içinde meyve rendeleyip yediriyorum.muzu ve seftaliyi seviyor. arada sütlaç yiyor. sekerli seyleri çok seviyor aynı ben:)

canım taneliyi yiyemiyorsa tel süzgeçten ezerek gecir, bazen öyle yapıyorum ama alıssın diye o kadar dikkat etmiyorum artık.
benimkide 9 ayı bitiyor ama hala diş çıkarmadı. tutunmaya tırmanmaya falan basladı hafiften. yüzükoyun uyumaya başladı 3 gundür.
uyumasını bekleyim ters ceviriyorum. önce yatagına koyar giderdim. huy değiştiriyo buyudukce.

neyse bi ara idilin resmini koyarım bende. gerci görsellerden idil hira yazınca ilk çıkan benim kız oluyor. bandanalı.

hadi bayyyyy:)

Son düzenleme:
yüzü net değil gülcüm ama profilden pek şeker maşallah idil de.Kıyma,balık ve yumurta yemiyor mu ?

merhaba kızlar.herkeste dolma vardı sanırım bugündde bende var dolma.yanına çorba yoğurt al sana bir gün daha bitti.
semacım ya valla zor senini işin.bazen ara ver bri oruca.gerçi tutunca insan kıyamıyor bir günün boşa gitmesine.Allah sabrını arttırsın.
gül sende resim ekel seninle tanışalım :)bebeişini görelim.
bu arada ayşegül nnerelerede.hemm ben bamyayı çok severim.konyalılar çoook güzel yapar bence yani :)ayhanda öle söledi.bakalyı bende sevmiyorum.

semacım ya valla zor senini işin.bazen ara ver bri oruca.gerçi tutunca insan kıyamıyor bir günün boşa gitmesine.Allah sabrını arttırsın..

malum dönem yaklaşıyor canım o zaman zorunlu ara veririm bi kaç gün, sonrasında inşaallah devam etmek istiyorum, bizim işi biliyorsun laf anlamayanlara bişiyler anlatalım derken olan enerji bitiyor

rezil kocalar valla suç sende alıştırmışın benimki de tutturdu kaç gündür mantı açsana, içli köfte yapsana diye. yemeyi bilke çok sevmiyorum değil yapmak yoğrulmalı bişey olmasa denerdim köfteyi de gözümde büyüyor,bi de hiç yapılışını görmediğim bilmediğim bi yeği tutturamam da boşa gider diye korkuyorum... gaza da getiriyor beni sen yaparsın diye :) ama hala yapmadım :44:çorba olarak benim de ilk aklıma domates,şehriye ve tarhana geldi canım,geç oldu ama bi dahaki menüye inşallah ...

ben de dolma yapmalıyım bi gün,eksik kaldım :) ben burdayım göknurcum, bi gün yoklamasan ölürsün de mi, rahat rahat gezdirmiyosun insanı...hıh... eline sağlık canım,eminim güzel yapıyosundur. bugün patlıcan kebabı yaptım ben de ... bizimkilerle yemek konusunda daha rahatız canım , senin menüyü örnek aldım, çorba pilav karpuz oh daha ne...

gülcüm görmedim idili ama maşallah tutunuyor de mi artık, benimki de ters yatıyo ya haftalardır, çeviriyorum gene dönüveriyor :)

seni tpikte göremiyince gözüm seğrimeye başlıyor:):):)gez çıtırımda ne biliyim öle hiiç gelmyince acaba nerde diyorum :)))))))))
ben nerde güzel yapacam konyalı teyzeler yapar onu :)ben orta halliyim.teyze olmama az kaldı belki ozaman :) bu arada doruk kafasını yastıktan kaldırmaya çalışıyor :)büyüyoruz bence :)birde gazmanlığı bitse.
bugün bende annemler vardı.menümde de kuru köfte patates kızartma dolma ezogelin çorba.

yüzü net değil gülcüm ama profilden pek şeker maşallah idil de.Kıyma,balık ve yumurta yemiyor mu ?

bugun eklerim inş. canım boyutunu kuçultmem lazım önce. kıyma 7 aylıkken verdim bogulcak gibi oldu sevmedi onun yerine kemik sulu çorbalar veriyorum şimdilik. yumurtayı unutmusum bi gun durup bi gun veriyorum sarısını kahvaltıda. agır olmasın diye.zeytin emiyor:)
balık da hiç vermedim kılcıktan korkuyorum ne kadar ayıklasanda kalabilir. korkak bi anneyim sanırım:)
bu arada balık yagı bu aylarda verilirmi onu düşündüm fakat ne zaman baslanır bilemedim. esim dr sorcaktı hep unutuyor.

Son düzenleme:

sarısını hergün ver canım,ağır falan olmaz.Hem ondaki besleyicilik neyde var.Balık yağını 10.aydan sonra başlamıştım ben kağan'a.Bu arada polen de al miniğe.

meraba kızlar, nasılsınız?
ayşegülcüm çok fena alıştırmışım kızıyorum kendime aman Allah nazardan saklasın iki gündür sofranın hazırlanmasına yardım ediyor, birde salatayı hazırlıyor. bi kaç gündür çok yoğun çalışıyorum, işten de geç çıkıyorum, bu halimi görünce acıdı sanırım ne güzel hep böyle devam etse
içli köfteyi cesaret edip bi türlü deneyemedim, ziyan olmasın malzemesi diyerek yapamıyorum, aslında az az malzemeyle cesaret edip denemeli, bişey çöpe gittimi üzülüyorum, güzel olmayınca atılacak diye yapmadım, yapılışını da görmedim hiç, görümceler biz varmadan yapmış oluyorlar, pişirme safhalarını görüyorum, kaynayan suya atıp haşlama yapıyorlar.
bugün iftara ne yapacaksınız kızlar, ben karar veremedim. bugün ne pişirsem acaba

gnaydın kızlar...

gülcüm idilin resmini gördüm çok sevimli maşaallah burayada ekle tabi burdada görelim...

burçincim bende severim hem güllaç hem sütlaç hatta bütün tatlı guruplarını severim ne yazıkki yaptın mı cnm güllaç?

doruk bey büyüyor göknurcum ilk baş kaldırısını gerçekleştirmiş du bakalım paşa büyüdükçe nelere başkaldırcak

ayşegülcüm senin kocanın başına oruç vurmuş içli köte bile istemiş

semacım yoğunluk devam ediyo mu insanında oruçken hi kafası götürmez valla.

iyi maşaallah senin kocaya üzmüyo seni demekki.. cnm bende hiç yapmadım içli köfte cesaret edip denemek lazım aslında ben gördüm yapılırken ama kayınvalidem bunun yoğurulması çok önemli deyip kendi epeyce yoğuruyo bende yapamam belki diye denemedim.. ben bugün iftara davetliyim rahatım akşama yani

merabalar... göknurcum haklısın birimiz eksik olsak hemen emrak ediyoruz nerde noldu diye,ben de öyleyim biliyosun annenler ne çok geliyo öyle,kıskandım ama ben de köydeyiiiiim

melihacım hakkaten vurdu başına, zaten istiyodu iyice ister oldu :) sen de yapmadın mı hiç köfteyi, burçin ve gül yapıyodur içli köfte polen ben de duymamıştım bebeğe, toz hainde galiba ve güçlü bişey, nasıl veriliyo ve enrde bulabiliriz ? alerjikse ben hiç bulaşmıyım aman :)

ayy semaaaa, her gün naz yap, öyle eşler makbul bu devirde,çektircen kocaya biz adamları düşünüyoruz kendimizi yıprtıyoruz, devam et kız dur bn de nazlanıyım bi kaç gün, göknura söyliyim ama o yapamaz şimdi, o anca gerçek hastalanırsa nazlanır, o zaman bile nazlanmaz allah düşürmesin zor duruma da nazlanmayalım....

maşallah doruka yumurta sarısını ben e bi gün verip bi gün vermiyorum,vermediğim gün peynire yükleniyorum, seviyor allahtan. 4. ve 7. ayalr arası her gün verdim, biraz sememeye başladı ondan dr önerisiyle böyle yaptık, bıktırdım galiba kızı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…