Kahramanmaras///46

Burçin canım Maşşallah ne hamaratsın. 3 gün üstüste misafir mi stres olurum çocuklardan dolayı tıngır tıngır biri geldiği zaman peşimdeler oda insanı stres yapıyor..Gelenler yardımcı oluyorlarsa çok iyi başkasının mutfağına girmek sanırım bazılarınca ayıplanıyormuşş :KK53:bana gelen valla gelsin girsin mutfağıma. Ben hiç sevmem öyle birde topuklu ayakkabılarını giyiyorlar oturuyorlar öylece gidene kadar :))En son aldığım 2 misafir öyleydii daha da almam bunları dedim..:KK34:Aile olarak misafir ağırlamayı seviyorum ama eşimin köşe yastığı gibi oturmasına sinir oluyorum insan ya çocuklarla azcık ilgilenir sehpa getirir ne bileyim zor oluyor..

akşam misafir geldiğinde eşim ilgilenir sağolsun çocuklarla,ama ö.sonra olunca maalesef.

evet cnm çok masrafı var bakalım belki ilerde daha düzgün bi ev alırız inşallah hayırlısıyla olur cnm hadi bakalım.. benim eşim bankacı hemde kredilerde keşke burda olsaydınız size yardımcı olur en uygun krediyi vermeye çalışırdı :KK1::KK1:

ay ne güzel olurdu ya,ne yapalım,buluruz en uygun yeri inşallah

hadi hayırlı olsun şimdiden.oturduğun evin civarındanmı alacaksınız.beğendiyseniz o iş bitmiş demektir :)

:)benmde bir tane var ayaktayken :)ama daha küçüktü .şimdi çekinip hemen eklicem inşl.hem böylelikle banada hatıra kalmış olur.ayrıca sende ne göbek vardıki.insan amile olduğuna inanası gelmezdi.:)ben çok fenayım.ekleyince şaşırırsın.

bende sadece göbek vardı zaten,ama diğer yerler aynı kalınca kilolu durmuyordu.İnş bitmiştir canım,kredi olayları zor biraz,buralarda değil,az daha aşağıda

burçin, çaya geldilerse gene iyiymiş, kolay gelsin. evi nereden alıyorsunuz kısmetse, fiyatı, özelliği falan, braz bahseder misin, çok hevesliyim evlere bu aralar :) abim bu yaz köye ev başlatıcakmış, büyükşehir olmadan işlemlerini halletmek istiyor ki ucuza patlasın. eşim de prefabrik ev almak istiyor, köye yaparız diyor da onlar yazın çok sıcak oluyormuş maalesef :KK50: çevrenizde kullanan var mı hiç ?

tarifi nasıl yapsam bilemedim canım ama 12 şubat parkından biraz gidince aşağıda ,neyse tam öğrenince anlatırım.143 bin lira,4+1,hatta balkonu kapatınca 1 oda daha olacak inş.Ivır zıvırı koyacağım oraya.Büyük ferah bir ev,dua edin de krediyi istediğimiz kadar alabilelim.

Bu arada ben kerem'in göbeğini çöpe attım,gitti

Kizlarrrr çok sıkılıyorum.... Kendi evimde yabancı gibiyim sanki... tencerelermin yeri değişmiş (k.vld kısa tencerelerin hepsi alt rafta) k.pdr desen oturma odamı mesken etti zaten ne tv izleyebiliyorum ne bişey kumanda elinde bi kadın prog. Izliyo bi acayip kanallarda türküler buluyo... Dün eşim huzur sokağı var dilek seviyor dedi hemen atıldı k.pdr biz dila hanımı hiç kacirmayiz onu izliycez diye :KK43: eşim dün akşam maça gitti onlar dizileriniizle bense internetten bakmaya çalıştım dizime... Bu gün gün boyu kızımı eşime benzetti durdu k.vld sonunda sinirlendim eşime dedim boşa tasimisim çocuğu baksana her yeri sen... Akşam ise gitti eşim surat astım izne ayrıl ki gitsinler sıkıldım dedim. Ben nasıl gidin diyeyim hele sabret diyo. Ne zaman gidecekler dedim bilmiyorum diyo.k.vld 40 in çıkınca şöyle böyle diye konuşuyor yani 40(imi cikarmadangides yok bunların. Birde demesin mi evde vakit geçmiyordu burda nasıl geçiyor anlamıyorum... Birde bana sorsaaaa..... :KK43:(

akşam misafir geldiğinde eşim ilgilenir sağolsun çocuklarla,ama ö.sonra olunca maalesef.
ay ne güzel olurdu ya,ne yapalım,buluruz en uygun yeri inşallah
bende sadece göbek vardı zaten,ama diğer yerler aynı kalınca kilolu durmuyordu.İnş bitmiştir canım,kredi olayları zor biraz,buralarda değil,az daha aşağıda
tarifi nasıl yapsam bilemedim canım ama 12 şubat parkından biraz gidince aşağıda ,neyse tam öğrenince anlatırım.143 bin lira,4+1,hatta balkonu kapatınca 1 oda daha olacak inş.Ivır zıvırı koyacağım oraya.Büyük ferah bir ev,dua edin de krediyi istediğimiz kadar alabilelim.

Bu arada ben kerem'in göbeğini çöpe attım,gitti
anladım canım,en güzel oralar,yeni yapılar çok fazla. mavikentte ve ordaki sitelerde arkadaşalrım oturuyodu zaten,az gidi gelemdim oralara :) inşallah mutlu mesut yaşarsınız güzel evinizde, ve tabi uygun bi kredi bulursunuz...
Kizlarrrr çok sıkılıyorum.... Kendi evimde yabancı gibiyim sanki... tencerelermin yeri değişmiş (k.vld kısa tencerelerin hepsi alt rafta) k.pdr desen oturma odamı mesken etti zaten ne tv izleyebiliyorum ne bişey kumanda elinde bi kadın prog. Izliyo bi acayip kanallarda türküler buluyo... Dün eşim huzur sokağı var dilek seviyor dedi hemen atıldı k.pdr biz dila hanımı hiç kacirmayiz onu izliycez diye :KK43: eşim dün akşam maça gitti onlar dizileriniizle bense internetten bakmaya çalıştım dizime... Bu gün gün boyu kızımı eşime benzetti durdu k.vld sonunda sinirlendim eşime dedim boşa tasimisim çocuğu baksana her yeri sen... Akşam ise gitti eşim surat astım izne ayrıl ki gitsinler sıkıldım dedim. Ben nasıl gidin diyeyim hele sabret diyo. Ne zaman gidecekler dedim bilmiyorum diyo.k.vld 40 in çıkınca şöyle böyle diye konuşuyor yani 40(imi cikarmadangides yok bunların. Birde demesin mi evde vakit geçmiyordu burda nasıl geçiyor anlamıyorum... Birde bana sorsaaaa..... :KK43:(

:KK43:(( üzüldüm yaşadıklarına, öyle oluyor hep zaten. 40 ın çıkana kadarsa iyiymiş gene,benimki gibi gelip de "hazirana kadar durucam tabi,ne sandın "demesin de. bence sabret, eşini de kırma, boş yere aranızda kırgınlık olmasın... eşin belli ki durumdan yani sıkıldıüğından haberdar, snin yanında olması çok büyük avantaj, en azından içine su serpiliyodur. benimki benden yana olsa katlanırdım bi süre daha... allah yardımcın olsun canım, gelişmelerden haberdar et bizi, yardım ediyo mu bari kv ?

ben kızımla mutfaktayım şimdi, ay kocama sinir oluyorum bazen, bulaşık yıkıyo oluyorum veya mutfakta işim oluyo, o bebekle salonda. bebek ağlıyo, bu tv ye bakıyo, arada bi kızım sen enden ağlıyon, neyin var,bişey mi oldu gibi garip sorularla kızı oyalamaya çalışıyo. ayşegüüül bu acıktı mı, ayşegüüül bunun uykusu mu var gelsene nereye gittin bi bitiremedin işini... sanki bi tek benim bu yavrucak, tamam ben ne istediğini anlıyorum ama mama hazırlıyım mi dese bari, yok demez. elimdeki işi bırakıp kaç kere sefer ediyorum salona. en sonunda kaptım kızı yanıma getirdim. ben de o evde diye ona bırakıyom kızı içerde,yoksa gündüz mutfağa alıyorum... benim kocadan adam olmaz valla... :KK47: bi de ne bu suratın diyo, anlamıyo ya ona da ayrı sinir oluyorum... zaten bebek huysuzlandığında çok canına tak ederse emziği tıkıyo ağzına sallamaya başlıyo... emziğe alıştırma,sallamaya çok alıştırma diyorum, uyusun bebek diyor, niye uyumuyor diyor... karnı açsa uyumaz tabi. allahım deliricem

Son düzenleme:
dilekçim sabretmekten başka yapacak bir şey yok sanırım,inşallah 40'ından evvel giderler.

ayşegülcüm çoğu eşte o sıkıntı var maalesef çünkü arkadaşlar hep aynı dertlere sahip,biraz büyüsün rahat edersin artık.

dilekçim sabretmekten başka yapacak bir şey yok sanırım,inşallah 40'ından evvel giderler.

ayşegülcüm çoğu eşte o sıkıntı var maalesef çünkü arkadaşlar hep aynı dertlere sahip,biraz büyüsün rahat edersin artık.

inşallah burçin... beni bebek yormuyo zaten, işimi hallediyorum rahatça. bi uykusu var ve dalamıyorsa bi de açsa ağlıyor,sesini yükseltiyor yani ağlamak dediğim. onnu harici kendi kendine oynuyor hep,yerde dönüp duruyor. benim istediğim babasının da ben kadar onu bilmesi, ağaldığında bana sormasın nesi var diye,ya da sorsun da o da bilsin, bi seferde kaç ölçek mama yiyor, öğünleri nasıl, yoğurdu ne kadar yiyebilir, çorbasını ne zaman vermeli, günde kaç kez beslenicek, bi besine alerjisi var mı,neleri yememeli, bugün kakasını yapıp yapmadığını bile bilsin istiyorum. bi tek ben varım nilin derdininden anlayan. bi de babası bilse fena mı olur :)

:)))))ay anlattıklarına bir yandan çok güldüm biryandan da sinirim bozuldu.dila hanım diyince koptum zaten :):)oan anladım senin kaynpeder harbi değişik :):)inşl o süreye kadar durmazlar.cidden nasıl rahat ediyorlarki başkasının evinde .istediğin kadar çocuğun olsun.büyük konuşmayım ama.ben patlarım sıkıntıdan.eşine de hak ver nasıl desin gidin artık diye.yakında anlarlar belki tavırlardan ne d,y,m :)sabret dilekcim başka çare yok bu herif kısmının ailesinden.

inşallah burçin... beni bebek yormuyo zaten, işimi hallediyorum rahatça. bi uykusu var ve dalamıyorsa bi de açsa ağlıyor,sesini yükseltiyor yani ağlamak dediğim. onnu harici kendi kendine oynuyor hep,yerde dönüp duruyor. benim istediğim babasının da ben kadar onu bilmesi, ağaldığında bana sormasın nesi var diye,ya da sorsun da o da bilsin, bi seferde kaç ölçek mama yiyor, öğünleri nasıl, yoğurdu ne kadar yiyebilir, çorbasını ne zaman vermeli, günde kaç kez beslenicek, bi besine alerjisi var mı,neleri yememeli, bugün kakasını yapıp yapmadığını bile bilsin istiyorum. bi tek ben varım nilin derdininden anlayan. bi de babası bilse fena mı olur :)
haydaaaaaaaa kız o anlattıklarını nasıl bilsin erkekler.hem çocuk annenin diye bir laf vardır.tamam tek kişinin değil ama ben hiç duymadım o dediklerinin tamamını b,len erkeği.hem bilmesinde zaten ozamanda çok karışır herşeye.şu şöylemi bu böylemi diye.susturmaya çalışssın yeter :)

günaydın kızlar

dün akşam yemeğe misafirim vardı ama ben kötüleştim.Yürüyemiyorum düzgün maalesef.Teyzem de ne zamandır kötüydü,MS hastası çıkmış,çok üzüldüm,benimki onun yanında ne ki :KK43:

evet cnm çok masrafı var bakalım belki ilerde daha düzgün bi ev alırız inşallah hayırlısıyla olur cnm hadi bakalım.. benim eşim bankacı hemde kredilerde keşke burda olsaydınız size yardımcı olur en uygun krediyi vermeye çalışırdı :KK1::KK1:

geçmiş olsun cnm evet sarılık uyku yapıyo biz iki kez hastaneye yattığımız için bu yzden iyi biliyorum inşallah çok çabuk atlatır cnm k.peder ne değişikmiş ya benimki sabah akşam haber izler bütün kanallardan ayrı ayrı hemde :KK53::KK53:

canım benim kusura bakma sana burdan ulaşabildim anca mesaj listen dolu mesaj gönderemiyorum sana silersen sevinirim.çünkü cevap yazamadım sorularına..

günaydın kızlar

dün akşam yemeğe misafirim vardı ama ben kötüleştim.Yürüyemiyorum düzgün maalesef.Teyzem de ne zamandır kötüydü,MS hastası çıkmış,çok üzüldüm,benimki onun yanında ne ki :KK43:
çok yoğunsun brçin.okul olsa daha rahattın sen.en azından misafir işin genelde hafta sonuna kalıyordu.bence biraz dinlenme payıda ver.çocuklar var birde.geçmiş olsun.bırak artık bu gezme misafir işini.canından kıymetli değil.
teyzenin rahatsızlığı da ayrı kötü.neremiz ağryrosa canımız orda malum.Allah teyzenede şifa versin inşl.

haydaaaaaaaa kız o anlattıklarını nasıl bilsin erkekler.hem çocuk annenin diye bir laf vardır.tamam tek kişinin değil ama ben hiç duymadım o dediklerinin tamamını b,len erkeği.hem bilmesinde zaten ozamanda çok karışır herşeye.şu şöylemi bu böylemi diye.susturmaya çalışssın yeter :)
öyle mi diyosun :) yok kız bilenler biliyo valla,abim mesela. alıveriyo kucağına nili, bu terlemiş,sırtına bişey koy diyor, nil uyuyamıyo ya da mızlanıyo bazen,gazı var çıkartalım dayıcım diyo alıyo kucağa,gazı çıkıyor uyuyor :) yasin babası olarak daha çok müdahele etmeli. oturuyo pc nin başna,ayağıyla bebeği sallıyor,emziği de takıyo ağzına, uyusun da uyusun. yeter çocuk uyudu yani, kaç kez uyuo ki artık günde, az az 4-5 kez uyuyor. bişey beceremiyo ya tek becerebildiği o, habire onu yapıp duruyo...senin de başına gelir belki bunlar,aman gelemsin de... insan bazen "ya ben ölürsem bebeğime kim bakar" düşüncesi alıyo beni :) en güvendiğim kişi babası, o da biliversin bazı şeyleri canım, altının kakasını al demiyorum ki ben bu adama, ha onu da alsa nolur eline mi yapışır :)
günaydın kızlar

ayy canım,yorma kendini bu kadar ya,sağlıklı insan zor dayanır seni n misafir ağırlamalarına, biraz ertele ya da araya zaman koy, bugün müsait değilim 1 hafta sonra falan de. seviyosun hazırlıklar yapmayı ama sağlık u. e yapınca yiyorsundur da, o da iyi değil senin için. illa son raddeye getiricen vücudunu :) geçmiş olsun...
teyzene de üzüldüm, çok zor bi hastalık,allah ailesine yardım etsin...

günaydın kızlar....

daha dikkatli olmam lazım evet,ama ne yapayım işte.

günaydın.olmazssan olma .yarın sağlık elden gidince vah vah dersinde bir önemi kalmaz.al misafir git ama sınırlı yap artık şunu yazık sana.eşin ne diyr bu duruma.aferin karıcım devam etmi diyor:)))))

çıtır abin sağlık memeru dimi.gerçi odun heryerde odundr o ayrı :)ozaman ilginç oldu durum :)belki haklısındır ilgilenmesi lazım.bebek olunca bende dertlenirim bkmıyor diye.ama erkeğin herşeyi bilmesi can sıkıcı herşeye burnunu sokar falan :)gerçi ayhanda öyle bakacak bir tipe benzemiyor ama .:)sen kızınla gemelere devam

göknurcuğum gelelim diyene yok bugün olmaz diyemem ki ben,hemem tamam derim.

ayşegülcüm o dediklerini çoğu erkek yapmaz,yapmak istese de bilemez zaten.Ama gaz çıkarma,uyutma gibi şeyleri de bilmesi lazım tabii.

burçincim çok geçmiş olsun cnm aman dikkat et kendine geleni kabul etme biraz dinlen bu kadar yorgunluğa vucud dayanamamış baksana başkasına hizmet edicem derken çocuklarına hayrın kalmıcak.. cnm teyzenede geçmiş olsun bu arada...

dilekcim rabbim sabır versin cnm çok zor gerçekten aslında kayınpederin falan bu kadar durması saçma yeni doğum yapmış kız rahat edemez işte 1 hafta 10 gün durun gidin biraz toparlanınıca yine gelsinler ne bilim değişik insanlar bizimkilerde hastaneye yatınca sarılık için arkalarına bakmadan koşa koşa gitmişlerde herkez ayrı ayar zaten :KK19::KK19:

ayşegülcüm teşekkür ederim cnm güzel yorumların için ne yazıkk ki buraya ekleyemedim resimleri.. cnm benim kocada alır gökçeyi kucağına biraz ilgilenir evirir çevirir iki oynar yorulur sonrada annesiiiiiii bu kız acıktı mı ne diye bağırır mama bende ya en kolay yol herşeye çare var ama ona benden başkası olmaz ya ondan :KK1::KK1:

Son düzenleme:
günaydın.olmazssan olma .yarın sağlık elden gidince vah vah dersinde bir önemi kalmaz.al misafir git ama sınırlı yap artık şunu yazık sana.eşin ne diyr bu duruma.aferin karıcım devam etmi diyor:)))))

çıtır abin sağlık memeru dimi.gerçi odun heryerde odundr o ayrı :)ozaman ilginç oldu durum :)belki haklısındır ilgilenmesi lazım.bebek olunca bende dertlenirim bkmıyor diye.ama erkeğin herşeyi bilmesi can sıkıcı herşeye burnunu sokar falan :)gerçi ayhanda öyle bakacak bir tipe benzemiyor ama .:)sen kızınla gemelere devam
evet sağlık memuru. bu durumda abimi örnek baba ilan ediyorum :KK9: herkesin eşi benimki gibi anlaşılan...hepsi odun :) anne kadar olmasa da bazı şeyleri bilsinler ama, ufacık bişeyde tutup bana vermesinbebeği herkesin içinde,en gıcık olduğum şey :KK19:
göknurcuğum gelelim diyene yok bugün olmaz diyemem ki ben,hemem tamam derim.

ayşegülcüm o dediklerini çoğu erkek yapmaz,yapmak istese de bilemez zaten.Ama gaz çıkarma,uyutma gibi şeyleri de bilmesi lazım tabii.

evet, genel şeyleri bilsinler, o klasik lafı söyliyim hemen: tek başıma mı yaptım ben bu çocuğu:KK52:

melihacım, buraya da ekleyebilirsen güzel olur, daha göknur eklicekti tombik resmini :KK49:
senin eşinin tarafı da bi ilginç, kimisi kaçar kimisi gitmek bilmez. aman kaçması daha iyi :)

hafta sonu eklicem bir resim unutmadım çıtır.gezmeye gidecem ya orda çekiniyim bir tane :)))))evde hadi gel beni çek ayhan deseeem salla pati çekiyor.zaten poz veremiyorum ağzım yüzüm bir ayrı kapanır:)oda tahammül edemiynce çekinemiyorum :)))))

slm kızlar ben gelebildim :KK9:

hava bence çok güzelll... ben çok severim yağmuru gökgürültülerini.. hele bugün ayrı bir sevdim:KK9: yatakodasında kızımla ilgilenirken gökgürledi baktım bir erlik sesi şapur şupur odaya yaklaşıyor k.valde gözleri açılmış kızımmm korktunuz muu diyoo :KK9: şaşırdım kaldım yooo dedim ben severim gök gürültüsünü korkmam dedim. iyi tamam dedi içeri geçti. sonra bende geçtim oturma odasında oturuyoruz yine büyük bir şimşek çaktı k.valde tırstı kulaklarını kapadı meğer kendi çok korkarmış :KK9: garibim yağmur bitene kadar ayaklarını topladı oturdu.. Allahtan şimdi güneş açtı neşesi yerine geldi şuan karşımda oturuyor bana her şey yakışırı izleyip yorum yapıyoo:KK9: bunları yazdığımı bilse napar acabaa :KK53:

geçen gece deli etti beni eşim gecedeydi kızımı gaz sancısı tuttu uyumuyo emmiyo ağlayıp duruyoo. bi taraftan ona üzülüyorum elimden bi şey gelmiyo bir taraftan k.valde tutturdu sen üşüttün ondan oldu... yok kızartma yedin ondan gaz yaptı.. banyo yapmışım dikkat etmemişim kendine... annaaammm bi dünya laf sustum sustum sabah eşim geldi oturdum ağladım bana bunları söyledi durduu diye haa bide ben emzirmeye çalıştıkça verme sütünü gaz yapıyo demesin mi eşimde üzüldü garibim tmm söyleyeyim gitsinler dedi.. sonra benim krizim geçti unuttum gitti lafları... Napayım bi taraftan gitmelerini istiyorum bir taraftan hala ağrılarım var cesaret edemiyorum yalnız kalmaya kadın sağolsun yemeğimi temizliğimi yapıyo:44: hele iki gündür sabaha karşı üşüme tutuyo niye oluyo bilmiyoruummm....

benden bu kadar hadi kaçtııımmm ... öptüm sizlerii....

dilekçim epey oldu aslında,birinin başında olup seni gıcık edeceğine tek başına kal çok daha iyi.Olduğu kadar olur,hem o tempoya da alışırsın.Benim cmtesi yine misafirlerim var,okuldan.20 kişi rahat olur,bir de çocuklar ,toplam kaç olur bilmiyorum.Bugünden başlayacağım bir şeyler yapmaya,anca yetişir. Göknur duymasın,kesin kızar yine :)

X