Kahramanmaras///46

Evt canım Allahın izniyle inş. bir kızımız olacak..
bu arada melihacım kırkınız hayırlı olsun darısı bizim başımıza inş.

gözünaydın dilekcim,niye söylemedin bunca zaman? Sağsalim kavuşursun bebene inşallah.Göknur'dan önce mi sonra mı doğum yapacaksın acaba

ilknurcm sağol canım nille iyiyiz şükür :)
göknurcum eşim de bakıcı olsun diyor ama kreş daha iyi gibi düşündümö ben, giderken bırakırsın dönüşte alırsın, evde bebeği biriyle bırakmak ne bileyim kafamı kurcalıyor, hem kreş sosyal açıdan geliştirir, bakıcı sonuçta nasıl ilgilenir bilemeyiz, oyun oynar mı onunla ilgilenir mi ne yapar, kreş daha uzman olarak yaklaşır sanki. malatyada arkadaşım bakıcıya bırakmıştı, bebek bi süre sonra mutsuzlaşmış huysuzlaşmış, eve amera taktırdılar izlediler, kadın hiç kızla ilgilenmiyomuş, koltuğa uzanıp tv izliyomuş bütün gün, bebecik sürekli yanına geliyomuş ama kadın kalkıp da bakmazmış, uyumaya çalışırmış zavallım kendisi uyuyamazmış da kalkarmış gene kadının yanına. tam gelişim çağı, oyun çağı bebeğin, ilgilenilmeze zor yani, ay bilemiyorum ki, kreşine göre bakıcısına göre dğeişir aslında. bakıcı sorun olmaz burda, ufacık yer zaten herkes birbirini tanıyor nerdeyse, bizim ilçeden bile daha doğmadan nile bakacak olanlar çıkmıştı :) köylülerimizden falan, kadınlar tecrübeli ama uzman bakıcı değil, bakalım dediğin gibi o zaman gelsin de detaylıca araştırılır :) maşallah hakkıcığa, kocaman oldu kerata :)))
meram gibi yakın mı , ayy köy yolu fena dağa doğru tırmanıp gidiliyo kıvrımlı yollardan, kar vardır şimdi orda, 1 saati geçiyomuş araçla, düşün gari :KK70:DD

dileeek hayırlı olsun canım, bak hiç söylüyo mu bize :))) kaç haftalıksın, cinsiyet de belli, bi kız daha geliyor hadi bakalım. isim düşündün mü :)

dilekcim hayırlı olsun cnm bende çok şaşırdım kızımız geliyo ha epey oldu o zaman kaç haftalık??

ayşegülcüm ne güzel mamanın kolay yolunu bulmuşsun iyi olmuş benim eşim daha çıkarmıyo markete hep birlikte dedim alalım çocukları reale bari bi gidelim diye biraz daha dur diyip duruyo havalarda soğuyo hiç götürmez artık söz konusu çocuklar olunca çok gıcık oluyo hiç anlamıyo bizim herif :KK19::KK19: cnm ya içim gitti arkadaşının çocuğunu duyunca yazık ama yavrum ondan medet bekliyo oda umursamıyomu vicdansız... zor karar cnm ama iyi güvenilir bi bakıcı bulursan iyi olur tabi ama kreşinde çok avantajları var neyse dediğin gibi o zaman gelince daha iyi karar verilir...

burçincim sende emzir keremi at kendini dışarı durmadığı anda dönersin en azından yürüyüş bile yapmak iyi gelir benim eşim akşamları çok geç gelir bankacı olduğu için biraz erken gelse o zaman bile çıkardım insan hantallaşıyo evde durmaktan

göknurcum gördün mü minik hakkıyı :)) tiroidi ölçüyo mu bebeğinkini mi?? ayy keşke bende hamileyken ölçselermiş belki gökçenin tiroidi belli olurdu neyse nasip artık ne diyelim cnm en kısa zamanda eklicem foto inşallah...

ilknurcum biz iyiyiz cnm sen nasılsın??

evet melihacım, eşler zaten anlamaz kadınların halinden, gerçi insan korkuyor hastalanacaklar diye, ondan çekiniyodur, burası da buz gibi valla güneşli ama, çıkılmaz bi yere artık bi süre. akşamları markete gidiyorum ben, dün de gezdiim geldim, kızımla markete de gidiyoruz arada, hava güzel olunca :) bakıcı vicdansız çıkmış melihacım, insanlara güvenilmiyor bazen işte.

günaydın kızlar...

evet ayşegülcüm eşim çocuklar hastalanmasın diye fazla hassas davranıyo dünden beridir burası acayip soğuk dışarı çıkılcak gibi diil zaten biz biraz daha evdeyiz heralde...

merabalar...
anneler eve kapandı yani :KK52:
burçin varislerin ne durumda ? azaldı mı en azından merak ettim...:44:

vajinal varis geçti doğumla.Bacaklarımdaki de %75 azaldı diyebilirim,şükür

vajinal varis mi, hiç duymamıştım:44: bacaklarındakinin azalmasına sevindim, görünüş olarak rahatsız eder insanı :) demek ki azabilen varis oluyor doğumdaki, kişiye göre değişir ama.

vajinal varis çok gıcık bir şeydi.Oranda şişlik oluyor,ağrı veriyor.Neyse ki geçti.Hamilelikte oluşanlar geçebiliyor,ama tamamen değil sanırım :KK43:

allah allah ya, bi de onun ağrısı :KK43:(( herşey oğulların için ama onlar bu yaşadığın sıkıntıyı hiç bilemeyecek... :) geçer inşallah zamanla, daha erken ,belli mi olur.

hem bilmeyecek hem de az büyüyünce kafa tutacak,karşı gelecek.Şimdiden yapıyor benim oğlan,ergenlikte nasıl olacak kimbilir

Evt canım Allahın izniyle inş. bir kızımız olacak..
bu arada melihacım kırkınız hayırlı olsun darısı bizim başımıza inş.
kız nasıl sakladın bizden aşk olsun :KK37::KK37::KK37: biz boş boğazız biraz sanırım hele ben :):):): hakkı şöyle hakkı böyle diye diye doğuracam nasipsee:)neyse Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.bir kızımız daha olacak ne güzel.burçinle bnde iş yok bulduk böcekleri :))))))))aman şaka tabiki Allah kalbimi biliyor burçincim sağlıkla büyüsünler inşl.

ben iki gündür geziyorum.konyada tam gezilecek hava var heryer kar ve buz :)kaymak yok diyrum hakkıya çıkıyoruz beraber :)
melihacım ayrıntılı usgye girdim ben.sen girdinmi bilmiyorum.bende tirioit olduğu için almış olabilirler hem isteyende giriyor o usgye.bende o ragatsızlık olduğu içinmi ölçtüler bilemiyorum.dr cm ni söyledi bebekte yok merak etme korktuğumuz olmadı dedi ama herkesi ölçerlermi bilemicem.hem şimdi baktılar diye doğana kadar olmuyacak diye birşey yok.dua en güzel çare.takma kafana inşl düzelir bebekler.

ilnurcum bende iyiym mersi.evet faceden görüyruz birbirimizi :)

hem bilmeyecek hem de az büyüyünce kafa tutacak,karşı gelecek.Şimdiden yapıyor benim oğlan,ergenlikte nasıl olacak kimbilir

aaay burçiiin o günlere var daha be.hemen ergenlik falan demişssin.karartma içimizi.biz ne kadar biliyorsak onlarda okaar bilirler kıymetimizi .ama işte kızlar farklı oluyor bu konuda daha vefakar.neyse sen 3.bebekte kız ben 2.bebekte kız :)Herşeyin hayırlısı olsun tabiki.asi çocuklar gençler olmasınlar be.çok çekiyoruz hamileyken sonrasında .

göknurcum senden 2.çocuk lafını duymak şaşırttı beni,inş bir de kızın olur

burada bir rüzgar var geceden beri,dışarı çıksam kesin uçarım,feci

hamilelik güzelmiş burçin :)Allah olmayanlarla beraber bizede nasip etsin bir kız evlat inşl.maraş ve rüzgar ayrılmaz ikili .sen dahada havadar biryere gittin esersin artık.

hamilelik cidden güzel ve en rahatı.Bebiş senle beraber nereye gitsen gidiyor,senle yatıp kalkıyor,ohh.Asıl mesele dışarı çıkınca başlıyor.İnş senin hakkı akıllı uslu olur

hamilelik cidden güzel ve en rahatı.Bebiş senle beraber nereye gitsen gidiyor,senle yatıp kalkıyor,ohh.Asıl mesele dışarı çıkınca başlıyor.İnş senin hakkı akıllı uslu olur

yok ya güzel ama stresli.tekmelemedi ay neden az hareket etti bugün neden hareket etmiyor.sağlıklımı doğacakmı doğmayacakmı hadi problem olursa falaaan filaaaan.içtiğin bir ton ilaçda cabası yok demiri kan hapı bilmem ne hapı hiçte sevmem hap içmeyi. sonra dişler bir alemde daha sayımmı:):):):)stresli cidden.yanımda olsun ağlasın tek sorunu gaz olsun diyorum boşamı ötüyorum bilemicem.sanki doğsa yanında yatsa daha iyi gibi şimdilk.böyle strese girmektense uykusuzluk daha iyi diyorum bakalım yaşamak lazım.

o stres ayrı tabii,ben de hep sağlıklı olup olmayacağını düşündüm.Hatta ameliyathanede bebeği giymeye götürdüler,dr'a hemen sağlıklı mı diye sordum.Ama her şeye rağmen emin ol,en rahatı hamilelik.Tecrübeyle sabittir.Beliki de benim çocuklar çok huysuz,bilmiyorum.

merabalar...
bu konuda ben de yorum yapayım. hamilelik ve sonrası gerçekten zor,ama hamileliğim daha kolay gibi geliyor bana az farkla yani :) herkesin sana bakışları güzel, güzel dilekelr duymak, gezebilmek, yemek yemede sınır koymamak (en azından ben diyabeti unutmuştum biraz ), heyecanla beklemek, "ay ne şeker olmuşsun" cümlelerini herksten duymak inanılamz güzeldi:KK31: sonrası ilk 1 ay çok zor geçti bana, belki de yaşadığım sıkıntılardan da öyle hissediyor olabilirim. ama o hamileykenki "acaba sağlıklı mı, neye benzeyecek, ya bi kusuru varsa, doğum nasıl olur, korkar mıyım..." soruları bebeğe bakmaktan daha zor :))) en azından benimki acıkınca ve uykusu gelince mızlanıyor, onun dışında gülücük saçıyor maşallah, eğlenceli günlerini yaşıyorum şu an, yürümeye başlayınca asıl sıkıntılar başlayacak. her anı zor bi o kadar güzel...

X