• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kağıt israfını hep beraber önleyelim....

arkadaşlar ben yeni gördüm baştan sona okudum
size katılıyorum
adreslere yarın göndermeye çalışacağımm

Sayın ........
Kağıt israfına dikkat çekmeniz için teşekkür ederim. Çevre Yönetimi genel müdürüne talimat verdim. Okulları da devreye sokarak kağıtların ayrı toplanmasını temin edeceğiz. Siz hangi şehirde oturuyorsunuz. Hanımları bu gaye için organize edebilirsiniz. İstanbul Esenler'de Belediye ile birlikte kağıtlar ayrı toplandı. Bütün öğrencilere yıl boyu kullanacakları defterleri verildi.Selamlar

gönderdiğim maile gelen cevap....

Bana belediyeden cevap gelmedi . Zaten oturduğum yerde biraz zor bu uygulama ama en azından denemekte fayda var diye düşünüyorum. Hani hatırlar mısınız elektrik tasarrufu için , umumi tuvaletlerin temiz bırakılması için, sabun kullanımı için televizyonda eğitici, kısa programlar yapılırdı. İşte bu tür programlar yine işe yarayabilir. Biraz utanç vericiydi çağımızda ama işe yaradığına inanıyorum ben.

arkadaşlar ben beşiktaş belediyesine mail attım kağıt atık kutuları hakkında ama malesef cevap gelmedi, yılmak yok yola devam:)

İsrafı önlemek için silinebilir kâğıt üretti

Xerox'un daha önce duyurusunu yaptığı silinebilir kâğıt buluşu, ABD'de kamuoyuna tanıtıldı.

Xerox'tan yapılan açıklamaya göre buluş, şirketin Kanada'daki Ar-Ge Merkezi ve Palo Alto'daki PARC Ar-Ge Merkezi'nin ortak çalışmasının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Gelecekteki kâğıt tüketim anlayışını değiştirebileceği gözüyle bakılan bu teknoloji, geçici olarak var olacak görüntüler oluşturmanın yöntemlerini ararken bulunmuş. Çalışmalar ilerlerken (tamam şimdi bulduk) denilen nokta, belli miktar dalga boylarında ışık alan parçaların renk değiştirdikleri ve belli bir süre sonra kendiliğinden ortadan kayboldukları an olmuş. Bu noktadan hareket edilerek, kendisini 16-24 saat arasında silen, defalarca tekrar kullanılabilen silinebilir kâğıt buluşu icat olmuş. Xerox'un yaptırdığı araştırmalara göre, ofis çalışanlarının bir iş günü içinde basmış oldukları kâğıt dokümanlarının yüzde 45'i çöpe atılıyor. Silinebilir kâğıt buluşunun daha az kâğıt tüketilmesine yardımcı olması planlanıyor.

İşte israfıı önlemenin güzel bir yolu!...Ne dersiniz? İnsan isterse bunun ggibi ne çalışmalaraa imza atabilir.Bizsadece elimizdekileri değerlendirsek diye düşünmekle yetiniyorrruzz....

Haydi kk haydi toplanın lütfen :) Koca bir kulüp dolusu kadınız birşeyleri değiştirebilmek elimizde. :enbuyukkk:

Haydi kk haydi toplanın lütfen :) Koca bir kulüp dolusu kadınız birşeyleri değiştirebilmek elimizde. :enbuyukkk:

haklısında canım Şeniz
laklak yapmaya gelince herkes var:1shok:
ama faydalı birşey oluca kimse yoksengözlerimebaksanab
belki biras sert bir üslup ama -tatlicadiarzu-
ne yapayım canım öle çünkükötükedihüso
kusura bakmasın kimse :laelaelaelaelae

Katılımınız için teşekkürler.

Mesajınız başarı ile iletilmiştir.
--------------------------------------------------
Mesajınız sorunsuz şekilde bize ulaşmıştır. İlgi ve alakanız için teşekkür ederiz.

Duyarlılığınız için sizlere yürekten teşekkürlerimi iletiyorum arkadaşlar a.s. :enbuyukkk:

Sayın ********,
Kağıt israfına dikkat çekmeniz için teşekkür ederim. Çevre Yönetimi genel md.ne talimat verdim. Okulları da devreye sokarak kağıtların ayrı toplanmasını temin edeceğiz.. Hanımları bu gaye için organize edebilirsiniz. Selamlar

Bende bu cvbı aldım arkadaşlar...

Katılımınız için teşekkürler.
Mesajınız başarı ile iletilmiştir.

Ziyaretci Defteri
Mesajınız sorunsuz şekilde bize ulaşmıştır. İlgi ve alakanız için teşekkür ederiz.

hüseyin celik'e ve veysel eroglun'a mesajlari gönderdim...

kizlar ya ben basbakanliga mesaj gönderemiyorum....
Ad / Soyad bilginizi nüfus kayıtlarına uygun olarak giriniz diyor bende öyle yapiyorum zaten ama olmuyor ya....
yardim edebilirmisiniz???

tamam oldu basardim sonunda.... :lepi:
Başvuru Tarihi: 09.10.2008 / Başvuru Sayısı:168807

16is3wg0.jpg

Haydi kadınlar kulübü kadınları haydi harakete geçin katılın kampanyamıza kaydirigubbakcemile5 :enbuyukkk:daha ne bekliyorsunuz? :şutarafagittiBu güzelim dünya için ağaçlar için nefes için çokmu zor 10-15 dakikanızı ayırmak.:1no2::çok üzgünüm: Deymez mi bu güzelim Dünya'ya ?:asigim:

enchanted20fore326c5ng4.jpg

Doğada herşey birbirine zincirleme bağlı halkalardan biri koptuğunda bizim için geri dönülmesi imkansız yolculuk başlıyacak
ELİNİZİ ÇABUK TUTUN KATILIN BİZE :lepi:a.s.kaydirigubbakcemile5

merhaba arkadaşlar, daha önce de mesaj yazdım ancak internetin yavaşlığından ulaşmamış. ben de belirttiğiniz 2 adrese de yazı yazdım ancak sizin hazırladığınız metni görmediğim için kendim bir şeyler yazıp yolladım. ancak sizinkiyle de denerim.

bu konuyla ilgili girişim başlatmanız beni çok sevindirdi. çünkü ben çocukluğumdan beri çevreye duyarlı bir birey olmaya çalışmışımdır. hatta ilkokul döneminde okulumuzda yeterli ağaç olmadığından tek başıma okulda bir ağaç dikme kampanyası başlatmıştım. en son gittiğimde ağaçlar büyümüş ve okulumuz yeşillenmişti. ağaç dikme konusundaki çabalarım böylece açılan kampanyalara da destek verme olarak devam etti.

israfı önleme konusunda da her zaman geri dönüşümü olan çöpleri ayırarak (daha geri dönüşüm kampanyası başlamamıştı), çevremdekileri bu konuda bilgilendirerek pasif desteklerim yoktu. ancak sizin başlattığınız gibi ciddi bir girişimim olmamıştı. gerçekten teşekkürler.

hepinize sevgilera.s.

topiğimiz neden hiç ilerlemiyor, bana da hiçbiryerden cevap gelmedi:1no2:

okulumuzdaki ampullerin değiştirilmesi için okula genelge geldi, tamam çok güzel bir uygulama, enerji tasarrufu sağlanacaka.s, ama bu ampulleri ülkeye kim dağıtacak dersiniz, yine aynı kişiler taşın altından çıkıyor, maliye bakanımızın kızı tasarruflu ampul sektörüne atılmış, allah bol kazançlar versin:mymeka:

kağıt israfını önlemek için de bir milletvekili-ya da bakanının-üst düzey bürokratın bir yakının bu sektöre girmesi gerekiyor galiba:delphin:

Site yönetiminden bütün kampanyaları bir arada bulabileceğimiz bir bölüm rica ettim. Cevap bekliyorum. Bu ricam kabuledilirse duyarlı arkadaşlarımız bütün kampanyaları bir arada bulacak ve katılım da artacaktır.

haklısın özgürcem biriyle arştırırken diğerini boşlamış gibi oluyorum bu da beni üzüyor ama hepsi bir yerde olsa arayıp durmaz her gelişmeyi anında görürdük keşke kabul etseler çok derli toplu olurdu dağılmazdık konulara zaten zor duyuruyoruz.

Bize de atıka kağıtların toplanması için genelge gelmişti.Ancak birileri gidip yerine başkaları gelinve uygulama hemen kalktı.Öncelik Türkiye nin kalkınması,çocuklarımızın geleceği olmayınca hedeflere ulaşmak daha bir zor oluyor.Ben de mail attım cevabını bakliyorum şimdi.Bakalım ne olacak.Bir de baharda her öğrencime bir fidan diktirmefi ve o fidanın bakımını üstlenmelerini sağlayacağım.Ağaç sevgisini bu şekilde vermek istiyorum onlara.
İnşallah kampanyamız hedefine ulaşır arkadaşlar.Hepinize sevgiler.

Back