• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kağıt israfını hep beraber önleyelim....

larisa kafa bu uygulama iyi bi uygulama bence :mymeka:
geçmiş yıllarda ne yapıyoduk??
bi kamyon para verip kitapları alıyo sonra ya kışın sobayı tutuşturmak için kullanıyoduk yada kolileyip orda burda saklıyo en sonunda da cope atiyoduk
cunku kullanılmıyodu
milli egitim her sene kitap değiştiriyodu
bi alt sınıfların kullanması ihtimali de yoktu
şimdi en azından bi şekilde değerlendiriliyor
mürekkep parasi emek vs. falan da olacak illa ki
olmamasi mümkün mü?

tabiki değilde...kaydirigubbakcemile:mymeka:
ya en azından belirli yıllarda devir edip tekrar alıp elden gecirseler.
her yıl farklı konular vs...-tatlicadiarzu-

İSRAFI ÖNLEME SEFERBERLİĞİ BAŞLATILACAK
Yurt çapında israfı önleme seferberliği başlatılacak. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile belediyelerin ortaklaşa yürütecekleri kampanyayla yılda 215 milyar YTL`yi bulan israfın azaltılması hedefleniyor.

Sürücülerin dikkatini çekmesi için elektronik levhalarda, `Elektrik israfı, yoğun; su ısrafı, yoğun; kâğıt israfı, yoğun! İsrafın hızını kesin` gibi ifadelere yer verilecek]

Başbakan`ın enerji tasarrufuyla ilgili genelgesinden sonra, şimdi de yurt çapında israfı önleme seferberliği başlatılacak.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile belediyelerin ortaklaşa yürütecekleri kampanyayla yılda 215 milyar YTL`yi bulan israfın azaltılması hedefleniyor. Kampanya boyunca vatandaşların ekmekten enerjiye, sudan kağıda kadar birçok gıda ve tüketim maddesini kullanırken daha dikkatli olmaları hedeflenecek.

Bu amaçla hazırlanan ve üzerlerinde, `Başkalarının hayatını çöpe atmayın, israfla mücadeleye katılın, aç kalanlara seyirci kalmayın` gibi uyarılar bulunan afişler, çöp konteynerleri ve üst geçitlere asılacak.

Böylece, vatandaşın çöp atarken israf ettiği gıdaları bir defa daha düşünmesi sağlanacak.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Aziz Akgül; 2007 yılı geliri 856 milyar YTL olan ülkemizde, yılda 215 milyar YTL`lik israf yapıldığını söyledi

canım önce çok önemli bir konuyu gündemimize getirdiğin için çok teşekkürler benimde bu yukardaki kampanya dikkatimi çekmişti.yazını görünce onu hayırladım belki bizde kendi cabalarımızla vakfa katkıda bulunabiliriz onlarla temasa geçebiliriz herkes kendi ilinde ilçesinde bu konuda birşeyler yapabilir

http://www.israf.org/

Son düzenleme:
arkadaşlar hiçbirşey yapamasak bile en azından kağıt atıklarımızı ayrı poşetlerde biriktirip çöp kenarlarına koyalım onlar ayrı toplanıyo biliyomusunuz?................

Hanımlar...,günaydın hepinize...Çocuklarımıza da birtakım görevler verebiliriz,hem de zevkle yapıyorlar..Mesela bizim evde ,geri dönüşüm atıkları muhakkak ayrı biriktirilir.,ben de oğluma görev verdim..görevi;kağıt havlu ve tuvalet kağıtlarının içinden çıkan ruloları biriktirmek..bittiği zaman hemen atık poşetimize götürür atar..hele hele piller ..geçen sene "çevremizi koruyalım"ünitesinde ,biten ve normal çöpe karışan pillerin zararını işledikten sonra.muhakkak onları ayırır..hem onlara bir görev veriyorsunuz ,hem de böyle yetişmelerini sağlıyorsunuz..
.iyi ,mutlu,temiz,sağlıklı günler hepimizea.s.

o kadar çok szö var ki söylenecek..
ama en basitinden şunu örnek verşiyim bi okulda resmi mühür kaybedilirse tüm kurunlara yazı gidiyo..
mühühr bulunurasa yine tüm kurumlara yazı gidiyo.. beratı die...
dünyamız kağıt dünyamız..
herşeyin internet ortamalarına aktıı şu devirde neden hala kağıt kullanılıyor anlamıyorum hiç..,
elektronik imze mevcut..

Geçen sene biz okulda böyle birşey yapmak istedik.Hatta kağıtları ayrı topladık.Eski defter ve kitapalrı da topladık.İletişime geçtiğimiz kimse oralı olmadı.Topladığımız bütün kağıtlar kalorifer dairesine gitti.Nasıl içim acıdı anlatamam.Atık kağıt toplayan kuruluşlara mail attık cevap gelmedi.Kimse işin ciddiyetinde değil.Kimse Türkiye ninorman zengini bir ülke olmadığının,israfın boyutunun bilincinde değil.

Sayın ...........,
Başvurunuz tarafımıza ulaşmıştır. Başvurunuz en kısa sürede incelenip, size bilgi verilecektir.

Başvuru numaranız :4334

Hadi bakalım yerimseniben

KAĞIT İSRAFI NASIL ÖNLENİR…!

• Bir insan, ömrünün 8 ayını, gereksiz yazışma zarflarını açarak geçirmektedir. Bir büro elemanı yılda, 81 kilo yüksek vasıflı kağıdı çöpe atmaktadır.

• Kağıt fabrikaları en çok su kullanan tesislerdir. 1 ton kağıt üretimi için 64 bin litre suya ihtiyaç vardır.
• ABD'da hurda kağıt dönüşümü 1985 de yüzde 27, 1995 de yüzde 40, 2000 yılında ise bu rakam yüzde 50 nin üzerinde
• FAO (birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü)'nün tahminine göre 2010 yılına kadar dünyanın kağıt ve karton talebi yıllık yüzde 3.1 oranında artacaktır. Bu da yaklaşık 900 yeni kağıt fabrikasının üretimine eşittir.
Oksijeni de çöpe atıyoruz
100 yapraklı bir ders kitabının yaklaşık 500 gram ağırlığında olduğunu ve bu ebattaki bir kitabın çöpe atılması halinde yılda 13 bin litre oksijen üretimini de çöpe atmış oluyoruz. Buna bağlı olarak tabiatta o kadar miktarda oksijeni üreten bitkinin oksijen üretimi de durdurulmuş ve çöpe atılmış oluyor. Bu, 2050 WH elektrik enerjisinin heba edilmesi, aynı zamanda 15 gram kirleticinin atmosfere atılması anlamına geliyor. Bu kirleticiler yanında yeryüzünün ısınmasına ve sera etkisine neden olan 18.1 kilogram karbondioksiti de atmosfere atmış oluyoruz. Oysa kitapların geri kazanım sürecine katılması halinde bu olumsuzlukları en aza indirmek mümkün.

(alıntı)

Arkadaşlar gelin hep birlikte bir kampanya yapalım.Öncelikle israf nerelerde oluyor belirleyip,önlemeye çalışalım ne dersiniz?
İsraf hakkında her türlü bilgiyi paylaşalım istiyorum.Sonra konuyu toparlayıp gerekli yerlere iletelim hep beraber..

aaaa valla bilmiyodum şok oldum ya :çok üzgünüm: ne gerekiyosa varım ne güzel bi fikir bu yapalıma.s.

hiç kimse birşey yapmıyorsa biz yapabiliriz arkadaşlar kaydirigubbakcemile5artık postahanelerin bir köşesinde atık kağıtları bir koli içerisinde topluyorlar Türk telekomun başlattığı e fatura kampanyasına katılıp diğer kuruluşlarıda bu yönde çalışmaları için uyarabiliriz herbirimiz mahallesindeki bir esnafa (bakkal market kırtasiye v.s) rica edip mesela atık pilleri bir kolide biriktirmek gibi tatlı dille rica etsek eminim birçok katılımcı olur. kullandığımız sıvı yağların bile denizlerimizin çok büyük bir bölümünü kirlettiğini ve artık bu atık yağların geri dönüşüp motor yağı olarak kullanıldığını biliyormusunuz?realistin ve özgürcenin dediği gibi e mail lerle konu üzerinde baskı yaparsak eminim bizim üstesinden gelemiyeceğimiz şey yok birlikten kuvvet doğar
bu dünya hepimizin.
ağaçların hayvanların insanların.
zincirin bir halkasın bile kopmaması lazım elimizden geldiğince tüm gücümüzle:lepi:
dünya için doğa için a.s.

Milli eğitim bakanlığına dilekçe yazarak başlayabiliriz.
http://www.meb.gov.tr/

Dilek ve şikayetleriniz
Elektronik başvuru
zaten site yönlendiriyor. Bir metne ihtiyacımız var bence. İsteğimizi açık seçik belirtecek , kararlı ve ciddi olduğumuzu hissettirecek bir metin.
E-Posta:huseyincelik@meb.gov.tr
İstanbul İl Müdürü : Doç.Dr. Mehmet Emin BİRPINAR
mbirpinar@gmail.com

bilgi@ankaracevreorman.gov.tr

Sayın ...........,
Başvurunuz tarafımıza ulaşmıştır. Başvurunuz en kısa sürede incelenip, size bilgi verilecektir.

Başvuru numaranız :4334

Hadi bakalım yerimseniben

Hadi bakalım Özgürce topu sana atıyorum.Madem ki tepeden başladık metini de sen düzenlersen sevinirim.
Şeniz

günaydın güzel akıllı bayanlar yerimseniben ya ben pek anlamam bana açık açık anlatın iycene yapılacak of of:kahve:

Milli eğitim bakanlığına dilekçe yazarak başlayabiliriz.
http://www.meb.gov.tr/

Dilek ve şikayetleriniz
Elektronik başvuru
zaten site yönlendiriyor. Bir metne ihtiyacımız var bence. İsteğimizi açık seçik belirtecek , kararlı ve ciddi olduğumuzu hissettirecek bir metin.
E-Posta:huseyincelik@meb.gov.tr
İstanbul İl Müdürü : Doç.Dr. Mehmet Emin BİRPINAR
mbirpinar@gmail.com

bilgi@ankaracevreorman.gov.tr

Hadi bakalım Özgürce topu sana atıyorum.Madem ki tepeden başladık metini de sen düzenlersen sevinirim.
Şeniz

canım bende sana katılıyorum.konu senin ama özgür ce bir metin hazırlarsa ve gönderilecek adresler belirlenirse sanki daha koordine olur gibi en azından nerelere gönderildi biliriz.sonuç alamadığımız zaman başka adresler ararız.bilmiyorum sen ve sizler ne düşünürsünüz.Şeniz

resim408amtk7qu9jw0tz8gy7.jpg

34kartinikl7.jpg

10148097zy1bw0ml4.jpg

51200202dsc1269edit2lz2.jpg

iyi aksamlar kızlar bene varım sonuna kadar tabıkııı yanınızdayım... bazıa rkdasların dedigi gibi illerime yenı yenı geldi gerı donusum için uygulamalar bizde artık plastık - kagıt- cam sise- bunları ayrı posetlere koyuyoruz keske daha önceden çıksaydı.. benım ablam almanyada ve her copun ayrı toplanma yerı varmıs eger çöpler birbirne karıstırılarak konulursa cezası varmış keske bizim ulkemızdede boyle birsey olsa ,ozaman bak bakalım kım atıkları bırbırıne karıstırıp verıyor + copler plastık torbalarda deil kagıt kese kagıtlarında toplanıyorms.. keskeler keskeleri getırsede bizler elimizden geleni yapacagımıza inanıyorum.. _sevgiler_ a.s. kaydirigubbakcemile5 :Saruboceq:

birde aklıma geldi realist arkdasımızın konusunu mail yoluyla herkese atalım ,, her gun gereksız Epostaları formatlıyacagımıza , '' yok 30kişiye gondermessen dilegin kabul olmaz,, yok bu kabeden geldi dua 7kişiye gondermessen soyle olur böle olur gibi...
ozaman bizde dicez bızım iletimizi gondermeyen yada 20kişiye gnderın muratın nail olsun dicez baska caresi yok :( siz ne dersınız kızlar..

Kızlar metin işini bana bırakmayın ya :) Benim duygularım coşacakta yazacağım, o zor iş zaman kaybetmeyelim bence. Canlarım başvuru adreslerini filan toparlayıp bir mesaj içinde metinle birlikte güncellemek lazım.
Realist çok önemli bir konuya dikkat çektin hadi peşindeyiz. :enbuyukkk:

pil, cam ve kağıt atmak için yerler var mahallemiz sınırlarında çok şükür. ofisimizde de kağıt çöpü var. ancak beni sinir eden cam kumbaralarını normal çöple dolduran, hatta ağız yerine sıkıştıran ve içeriye atılmasını engelleyen bilgisizler ya da ruh hastaları:oklava: özellikle okullarda ve iş yerlerinde bu konulara önem verilirse halk daha çabuk bilinçlenir diye düşünüyorum ben de.:enbuyukkk:

Kızlar metin işini bana bırakmayın ya :) Benim duygularım coşacakta yazacağım, o zor iş zaman kaybetmeyelim bence. Canlarım başvuru adreslerini filan toparlayıp bir mesaj içinde metinle birlikte güncellemek lazım.
Realist çok önemli bir konuya dikkat çektin hadi peşindeyiz. :enbuyukkk:

özgürcüm canım bence sende o yürek o coşku var.Şeniz
bu sıralar rahatsızsın herhalde o yüzden biraz tatsızsın
geçmiş olsun canım.a.s.

özgürcüm canım bence sende o yürek o coşku var.Şeniz
bu sıralar rahatsızsın herhalde o yüzden biraz tatsızsın
geçmiş olsun canım.a.s.

Sağol canım .:)

Çok önemli üç kampanyamız oldu. Şimdilik zaten bir yavaşlık bir tutukluk var :)
İnşallah bayramdan sonra üç kampanyayı da güzelce götürürüz.
Şimdi realist arkadaşımız bir kısa metin ayarlasın, orman bakanlığına ve akime göndeririz. Adresler var nasılolsa. Bir de belediyelere gönderdik mi tamamdır, önemli olan sayımızı artırmak:)
Ya bir de ilköğretimde ormanların önemini, hayvan sevgisini anlatan bir ders var mı biliyor musunuz ? Yoksa böyle bir talepte bulunabiliriz. Ayrıca bu konularla ilgili görsel medyada kampanyalar düzenlenmesini isteyebiliriz.

Geçmiş olsun Özgürcem.Ben de rahatsızım üzerinize afiyet.Metin işini bayram sonrasına bırakıyorum.Yardımcı olduğun için teşekkürler.Bayramdan sonra görüşmek üzere,kadir geceniz hayırlara vesile olsun,Bayramınız da mübarek olsun diyorum.Hepinizi öpüyorum....

Back