• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kağıt israfını hep beraber önleyelim....

Evet kızlar yazılanları okudum ve çok mutlu oldum.
Benimde çok canımı sıkan bi konuydu bu.
Hele ofiste çöpe atılan o kağıtlar ne canımı sıkardı.
Allahtan belediyeden geri dönüşüm kutuları bırakıldı da ziyan olmuyor onca kağıt.
Evde de çok özen gösteriyorum artık.
Sonuna kadar tam destek benden de.
Hepinizi çok öpüyorum.

yapilacaklar belli adresler tamam bide metin yazildimi kampanyaya haziriz...
ama bir seyi unutmayalim sayimiz cok az...
kampanya baslamadan herkesi bilgilendirmemiz lazim...

Sağol canım .:)

Çok önemli üç kampanyamız oldu. Şimdilik zaten bir yavaşlık bir tutukluk var :)
İnşallah bayramdan sonra üç kampanyayı da güzelce götürürüz.
Şimdi realist arkadaşımız bir kısa metin ayarlasın, orman bakanlığına ve akime göndeririz. Adresler var nasılolsa. Bir de belediyelere gönderdik mi tamamdır, önemli olan sayımızı artırmak:)
Ya bir de ilköğretimde ormanların önemini, hayvan sevgisini anlatan bir ders var mı biliyor musunuz ? Yoksa böyle bir talepte bulunabiliriz. Ayrıca bu konularla ilgili görsel medyada kampanyalar düzenlenmesini isteyebiliriz.

evet canım haklısın inşallah bayramdan sonradaha iyi oluruz canım
merak etmeyin hepsinin üstesinden beraberce geliriz.
ayrıca ilköğretimde malesef böyle bir ders yok ama bildiğim kadarıyla özel okullarda ağaç dikme oluyor tema yararına evet öyle bir ders olsa çok iyi olur daha bilinçli bir toplum için en azından rehberlik dersi olarak verilebilir.

İlköğretimde böyle bir ders yok.Diğer derslerin içine sıkıştırılmış durumda.Orman Haftası var o da hep geçiştriliyor.Bu sadece okulla olacak birşey değil zaten.Eğitim ailede başlamalı.Önce aile vermeli çocuğa Ağaç ve doğa sevgisini.Böyle bir ders olursa o da destekler güzel olur tabi.

arkadaşlar sürdürdüğümüz üç kampanyaya kk da daha çok katılımcı bulma amacı ile sosyal guruplara şu şekilde meajla bildirdim

http://www.kadinlarkulubu.com/hindi-...021/index.html

http://www.kadinlarkulubu.com/kagit-...733/index.html

http://www.kadinlarkulubu.com/hayvan...310/index.html

arkadaşlar üçüde birbirinden önemli kampanyalar yürütüyoruz hepinizin haberi olsun istedim bu güzel etkinliklerde bizimle elele olurmusunuz
haydi sizde katılın TÜRKİYE'MİZ ,HAYVANLARIMIZ,DÜNYA'MIZ için hepbirlikte geleceğimiz için harekete geçelim içiniz rahat olsun

ben bu mesajı sadece sosyal guruplardan hayvan severler ve çevrecilere ulaştırabildim
istediğim her yerde yayınlanması. diğer mutfak ,resim ve fanatik daha başka hangi gurup varsa oraya üye olan arkadaşlar bildirsin üye olmadığınız forumda yazamıyoruz birde aklıma duyduk duymadık köşesi geldi ama nereye yazacağıma hepimiz karar verelim dedim hiç bir başlığı olmayan yazılarda olabilirmi acaba

Yeşimg çabaların ve desteğin için teşekkürler.Sayıca çoğalabilmemiz için her bölüme bu lingi vermek yeterli sanırım.Ama sayıca çoğaldıktan sonra metini yazmak istiyorum.Bu yüzden bayram sırasında her bölüme bu kampanyayı duyururuz.Sonrasında da adresler verilir yollasnacağı yerler zaten belli.Ama herkesin farklı fikirleri var.Metinde onlara da yer vermek istiyorum.Özgürcem ve sen arkamdasın nasılsa gerçekten laf olsun diye değil içim acıdığı için istiyorum sonuca bağlanmasını.Bu dünya ve bu ülke bizim.Artık belki de bizden geçti,çocuklarımızın...Neden onlara güzel bir gelecek, yaşanılası bir dünya bırakmayalım.

benım aklıma birsey geldı ama sızınde gelmıstır zaten neyse yazayımda içimde kalmasın :) TEMA ya bir mail yollayalım ve bu konuda ne kadar duyarlı oldugumuzu gosterelim , tema vakfından yerel tv kanallarına bilgilendirici ve kagıtları israf etmemek adına özendirici bir reklam hazırlamasını halkımızın bu sayede gercekleri gormesını saglayabılırız ... tek orman yangınlarıyla dogamız tukenmıyor sonucta.. hem bu sayede tema vakfı bu tur reklamlar verırse yine kendı yararına olacaktırkii yani bu tur reklamlar vererek devletın vergısınden muaf oluyorlar aynı cikolata markalarının bayramlara özel reklamları gibi..

dostlar, inanın sitemizde böyle bir kampanya olacağını okuduğumda çok sevindim. maalesef koskoca beşiktaşta kağıt atık atacak yerler yok ( ya da ben mi görmedim acaba? ) oldukça fazla biriktirdiğim gazete kağıtlarını kullanmaları için yedikule hayvan barınağına götürdüm ama kağıtlar için bir çözüm bulamadım, göz göre göre çöpe atmaya da içim el vermiyor. sonuna kadar destekçinizim

işim dolayısıyla öğrenci ortamındayım. haliyle atık kağıt çok fazla oluyor. geçen seneden beri belediyeden temin ettiğimiz bir kutuda bu kağıtları topluyoruz. her hafta gelip alıyorlar ve geri dönüşüm için kullanılıyor. şimdi daha önceki yıllarda niye bunu akıl etmedim diye kendime kızıyorum.

ayrıca bu konuda bilinçli davranmayı ,daha küçük yaştayken çocuklarımıza aşılamamız lazım. geleceğimiz onlar değil mi? lütfen ebeveyn olarak çocuklarımıza da evde küçük bir kutu yapıp içinde biriktirmeyi öğretelim.

kampanyayı sonuna kadar destekliyorum. bende varım...

kampanyada bende varım hatta şu an okuluma bir mail atarak okul girişlerine atık kağıt kumbaraları koymalarının ne kadar faydalı olacağını anlattım. böylece evdeki atık kağıtlrımızı bile okula getirip o kumbaralşara atabilirsek ne mutlu bize.

Bir öğretmen olarak yılda ne kadar kağıt harcadığımızı tahmin bile edemezsiniz, meb bizlere yıllık plan yapmama esnekliği vermişken, bize gelen 8 kişilik müfettiş grubunun keyfe keder istekleri neticesinde

okulda tüm öğretmenler, her kitabın başında ilgili dersin planı olduğu halde yıllık plan yaptık, hem de iki nüsha, toplam 10 öğretmeniz, 6 top kağıt harcadık, yani 5000 kağıt, biz küçük bir köy okuluyuz büyük okulları düşünemiyorum, her yıl sonunda dosya dosya kağıt birikiyor elimizde

öğretmen arrkadaşlarla arka sayfalara öğrencilere dağıtacağız fotokopileri çekiyor, ya da yazıcıdan etkinlik çıkarıp değerlendirmeye çalışıyoruz, ama yeterli değil

200 öğrencimiz var, her öğrencinin ortalama 15 kitabı var, heryıl sonunda işi biten kitaplar arşivin tozlu raflarına kaldırılıyor

bizim işgüzar müdürümüz ya geri isterlerse diye geri dönüşüme de gödermiyor, içim acıyor, yüreğim sızlıyor, 5 yılı dolan kitaplar malesef kalorifer tutuşturmada kullanılıyor, durum içler acısı yani

ttnet'e e- fatura kampanyası için çok teşekkür ediyorum işte en son gelen faturamın içinden çıkan çok güzel ve sevindirici bir haber darısı tüm kağıt faturaların başına :sm_cool::sm_cool:

ttnet'te 1 aralık 2008'den itibaren kağıt fatıura dönemi bitiyor ,e-fatura dönemi başlıyor yani artık faturanız için ağaçlar kesilmeyecek ormanlar yok olmayacak:teytey:

Türk telekom da ev ve iş telefonları için e- fatura dönemi başlattı arkadaşlar ben e- faturamı alıyorum huzurla sizde hemen kaydolun içiniz huzur dolsun:lepi:

yeşimg lafı ağzımdan aldın derler ya hani.Tam yazacaktım ki sen yazmışsın.Evet aynı duyarlılığı keşke tüm kurumlar gösterse.Ben de teşekkür ediyorum ttnete!.....Ama kuru kuru olmamalı.Bence bayram sonrası kk olarak teşekkür de edelim ne dersiniz.

Bir öğretmen olarak yılda ne kadar kağıt harcadığımızı tahmin bile edemezsiniz, meb bizlere yıllık plan yapmama esnekliği vermişken, bize gelen 8 kişilik müfettiş grubunun keyfe keder istekleri neticesinde

okulda tüm öğretmenler, her kitabın başında ilgili dersin planı olduğu halde yıllık plan yaptık, hem de iki nüsha, toplam 10 öğretmeniz, 6 top kağıt harcadık, yani 5000 kağıt, biz küçük bir köy okuluyuz büyük okulları düşünemiyorum, her yıl sonunda dosya dosya kağıt birikiyor elimizde

öğretmen arrkadaşlarla arka sayfalara öğrencilere dağıtacağız fotokopileri çekiyor, ya da yazıcıdan etkinlik çıkarıp değerlendirmeye çalışıyoruz, ama yeterli değil

200 öğrencimiz var, her öğrencinin ortalama 15 kitabı var, heryıl sonunda işi biten kitaplar arşivin tozlu raflarına kaldırılıyor

bizim işgüzar müdürümüz ya geri isterlerse diye geri dönüşüme de gödermiyor, içim acıyor, yüreğim sızlıyor, 5 yılı dolan kitaplar malesef kalorifer tutuşturmada kullanılıyor, durum içler acısı yani

evet cenım malesef.ama biz bir çözüm bulduk planlara tarih yazmıyoruz.bu sene benim kulllandığım planları seneye bu sınıfı okutan kişi kullanıyor.zaten müfettişler planları istiyor ama bakmıyorlar.diskete yükleyelim diyoruz kabul etmiyorlar.müdür beye kağıt toplama kampanyası yapalım diyeceğim gene.çeşitli yerlere resmi yazı ile başvurmasını isteyeceğim.geçen sene olumsuzdu sonuç.ama gene denemekte fayda var.

arkadaşlar hepinizin bayramı mübarek olsun görüşmek üzereŞenizŞenizŞeniz

arkadaşlar sadece ttnet faturalarını değil, banka ekstrelerinizi de talimatla e-posta şeklinde isteyin. ben öyle yaptım. ayrıca bankamatiklerde para yatırmanın dışında kağıt (makbuz) istemiyorum...herkes bunlara dikkat ederse bu da bir kardır...

evet cenım malesef.ama biz bir çözüm bulduk planlara tarih yazmıyoruz.bu sene benim kulllandığım planları seneye bu sınıfı okutan kişi kullanıyor.zaten müfettişler planları istiyor ama bakmıyorlar.diskete yükleyelim diyoruz kabul etmiyorlar.müdür beye kağıt toplama kampanyası yapalım diyeceğim gene.çeşitli yerlere resmi yazı ile başvurmasını isteyeceğim.geçen sene olumsuzdu sonuç.ama gene denemekte fayda var.

canım sizin müfettişler bakmıyorlarsa kullandığımız yöntem güzel, ancak bizim müfettiş grubu biraz detaycı, planların üzerine mutlaka not düşmemizi istiyorlar, o yüzden birdaha kullanma olanağımız yok, geçen sene biz de kağıt toplama kampanyası yapalım demiştik ama sonuç sizinki gibi olumsuzdubenneyaptımki, bu sene yine üsteleyelim

özgürcemin dediği gibi bayramdan sonra çalışmalara başlayalımkaydirigubbakcemile4

herkese iyi bayramlar :))
çok güzel bir düşünceyle yola çıkmış arkadaşımız ve sizler bende kısaca bilgiler vereyim bazı belediyeler kendi bünyelerinde farklı çöp poşetleri değıtıyor ve bunları belirli günlerde topluyor bazı sitelerde giris kapılarına kağıt kutuları koyabılıyor bunlar çok güzel ben ayrı ayrı toplayıp cope oyle koyuyorum kagıt toplayıcıları alıyor en azından benım bolgemde butür calısma yenı basladı ve cop torbaları dagıtılıyor evlere bir ara kumbara koymuştu belediyemiz içinden kagıt ve sıse harıc herşey cıktıgı için birazda tehlıke yaratıyor denilerek birçok bolgede kaldırıldı zaten sokak kumbaraları
banım kanımcada herşey belediyeden beklemek yanlış arkadşlar insanalrımızı egıtmek gerek sıze bır ornek vereyım benım işyerimde her katta kagıt ve gırıstede pıl kutusu vardır ınanırmısınız kagıdın ıcınden cay bardakları pıl kutusundan biskuu kagıtlarını ben temızlıyordum ayda bırde belediyeden arac gelıp alıyordu büyük firmalar bu şekılde calısabılırler belediyeye basvuran herkes de kutu alabılır bend evarım ne yapacaksanız

BİR AĞAÇ KURTARALIM....

Back