Tatlı Tarifi Sultan Lokumu -Torku Şeker Sponsorluğunda

başarılar dilerim :)

Ellerinize sağlık, başarılar dilerim. :KK66:

Ellerine sağlı( yarışmada başarılar

eline sağlık canımm başarılar :KK36::KK36:

Ellerine sağlık basarılar dilerim:)
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum ben de:KK68::KK68::KK68:

mahzen bu gün yapmayı düşünüyorum, hindistan cevizi olan tüm tatlılar hoşuma gidiyor nedense :)

tabiki kendim yemiycem :KK54:

Ellerinize sağlık.Başarılar diliyorum.

Surekli yaptığım bi tarif. Ben krem şantinin uzerine muz,kivi,çilek de kuçuk kuçuk doğrayıp serpiyorum. Oyle sarıyorum. Tadı gerçkten enfess.. Herkese tavsiye ederim

çok güzel görünüyor :kk77: yarışmada başarılar..
teşekkür ederim canım, :KK68:bu arada durumuna da bayıldım, kendimi buldum resmen, benimde beynim öyle maalesef :rolleyes:
Ellerinize sağlık.Başarılar diliyorum.
teşekkür ederim canım:KK68:

Surekli yaptığım bi tarif. Ben krem şantinin uzerine muz,kivi,çilek de kuçuk kuçuk doğrayıp serpiyorum. Oyle sarıyorum. Tadı gerçkten enfess.. Herkese tavsiye ederim
muzu ben de duydum canım, ilk fırsatta deneyeceğim, teşekkür ederim:KK66:

Bu tatlımıza, sultan lokumu, sultani, paşa lokumu, padişah lokumu gibi isimler de verilmiş olup, son derece hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Öyle ki günümde yaptığımda arkadaşlarım benim yaptığıma inanmamışlar hazır aldığımı sanmışlardı.

Hemen tarifine geçelim.

Malzemeler:

Eki Görüntüle 1491004

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
1 su bardağı hindistan cevizi

Kremşanti İçin:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti (ben çilekli tercih ettim)

YAPILIŞI

Önce kremşantimizi hazırlıyoruz

Eki Görüntüle 1491006

1 bardak sütün içine 1 paket kremşantiyi, boşaltıp çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz, çırptıktan sonra buzdolabına alıyoruz.

Daha sonra muhallebinin hazırlanmasına geçiyoruz.

1 litre sütü tencereye alıp 1 su bardağı unumuzu ve 1 su bardağı şekerimizi ilave ediyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını da ilave ettikten sonra muhallebimizi pişirmek üzere ocağımıza alıyoruz, çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 1491007

Muhallebimiz kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca altını kapatıyoruz.

Eki Görüntüle 1491008

Dikdörtgen borcam tepsisine 1 su bardağı hindistan cevizini yayıyoruz.

Eki Görüntüle 1491009

Üzerine pişen muhallebimizi döküyor, kaşık yardımıyla düzeltiyor ve soğumaya bırakıyoruz.

Eki Görüntüle 1491010

Muhallebimiz soğuduktan sonra dolapta soğuttuğumuz kremşantimizi muhallebimizin üzerine sürüyoruz.

Eki Görüntüle 1491012

Eki Görüntüle 1491013

Daha sonra üzerine 1 su bardağı çekilmiş cevizimizi yayıyoruz.
Bir saat kadar daha buzdolabında bu şekilde bekletiyoruz. Daha sonra muhallebimizi iki santim genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Bu şeritleri rulo yaparak tercihen kağıt kek kalıplarında servis ediyoruz.

Eki Görüntüle 1491014

Eki Görüntüle 1491015

Sunumu çok harika olmasa da lezzet açısından doğum günü pastasından çok daha rağbet gören bir harika bir tatlıdır. Bu hafta sonu oğlumun doğum gününde edindiğim tecrübeyle sabittir.

Afiyet olsun.

Torku

Torku, Konya Şeker fabrikasının ürünlerindendir. Çikolata markası olan Torku, Konya Şeker`in Meram`da bulunan fabrikasında üretilmektedir. Torku markası altında toplanan ikramlık ve bar çikolatalar kakao çekirdeklerinin lezzetiyle pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasına girmiştir.

Biz, Anadolu’nun verimli topraklarını işleyen, doğal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiğimizi yine kendi fabrikalarımızda işleyerek kendi markamızla sizlere ulaştırıyoruz. Markamız Torku ile evlerinize, sofralarınıza geliyoruz.

Üreticimizin emeğini tarladan sofranıza getiriyoruz.

Tohumumuzu kendimiz üretiyoruz, gübremizi yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarımızda doğallığı, sağlığı ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutarak Anadolu toprağının bereketini, emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.

Bereketli toprağımız bizim en kıymetli hazinemiz. Sadece bugünü düşünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarınlara, çocuklarımıza daha da güzelleştirerek bırakmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem toprağımızı koruyoruz. Yarını da düşünerek Konya Ovası’na 9,5 milyon ağaç diktik dikmeye devam ediyoruz.

Biz, Torku’yuz, biz Konya Şeker’iz.

Torku, geniş bir ürün yelpazesini tohumdan çatala Konya Şeker güvencesiyle sunuyor

Bugün geniş bir ürün yelpazesini Konya Şeker güvencesiyle tüketiciye sunan Torku markası, adını Türkçenin bilinen en eski sözlüğü Divan-ı Lügat’ı Türk’ten aldı. Kelime anlamı “ipeksi, ipek gibi sağlam” olan Torku, 2007 yılında çikolata ürünleriyle tüketiciye merhaba dedi ve kısa sürede Torku markası altında unlu mamullerden şekerlemeye, dondurulmuş gıdadan süt ürünlerine geniş bir yelpaze oluştu. Bu yelpaze her geçen gün büyümeye, ürün çeşitliliği artmaya devam edecek. Örneğin çok yakında; 2014 yılında, et ürünleri de bu gruba katılacak.

Tüm Torku ürünleri, Konya Şeker güvencesiyle sizlere geliyor. Torku markasıyla Konya Şeker, tohumdan sofranıza, çatalınıza kadar her aşamada bizzat üretimin içinde var olduğu güvenilir bir gıda zinciri sunuyor. Zira Torku markası altında yer alan şekerden çikolataya, bisküviden gofrete, sütten et ürünlerine hatta dondurulmuş gıdaya kadar her üründe neredeyse tüm hammaddelerini Konya Şeker kendisi üretiyor. Torku markası altındaki tüm ürünler yüzde yüz doğallıkta ve yüksek kalite standartlarında Konya Şeker güvencesiyle tüketiciye ulaşıyor. Bu güvence et ve süt ürünlerinde, özel olarak oluşturulan ve “Torku Güvenilir Gıda Zinciri” adı verilen bir sistemle kontrol altında tutuluyor.

Şekerin en safı ve doğalı, kaliteli kakao yağıyla buluşuyor

Torku, doğal şeker pancarının en tatlı halini Konya Şeker güvencesiyle sunuyor. Güvence, Konya Şeker tarafından üretilen GDO’suz şeker pancarı tohumlarıyla başlıyor ve pancarın yetişmesi süresince çiftçiye verdiği eğitimlerle ve desteklerle devam ediyor. En önemlisi bu süreç, yüksek teknolojinin hâkim olduğu üretim tesislerinde tamamlanıyor. Türkiye’de mevcut şeker üretiminin dörtte birini, yüksek teknolojiye sahip iki fabrikasıyla Konya Şeker gerçekleştiriyor. Şekerin en saf ve kalitelisi, özenle yetiştirilmiş doğal şeker pancarından bu tesislerde üretiliyor, el değmeden paketleniyor ve Torku markasıyla raflara, sizlere ulaşıyor.

Torku markası, bu güvenceyi sadece şekerde değil bu şekeri hammadde olarak kullandığı ve şekerlemeden çikolataya, bisküviden gofrete geniş bir yelpazede sunduğu tüm ürünlerde de sağlıyor. Şeker dışındaki diğer hammaddelerde de yüksek kalite standartlarından asla ödün vermiyor. Örneğin; gerçek çikolata kakao yağından üretilir, böylece ağızda hemen erir ve muhteşem bir tat bırakır. Konya Şeker, ürettiği tüm çikolatalarda kakao yağı kullanıyor; çünkü çikolatanın en mükemmel tada ancak bu şekilde ulaştığına inanıyor. Torku markalı ürünler, kaliteli hammaddenin ve üretim tesislerinde yüksek teknolojinin yanı sıra dünyanın önde gelen İsviçreli çikolata uzmanları tarafından geliştirilen çok özel tariflerle üretiliyor.
basarılar canımm

X