• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kağıt israfını hep beraber önleyelim....

Keşke Anadoludaki her şehir ve belediye İstanbulda işyerlerine verilen atık kağıt toplama ve değerlendirme kutularından dağıtsa. Tabi düzenli toplanmak kaydıyla. İnsanlar da bu konuda bilinçli olsa, kağıt atılacak yere teneke kola kutusu vs atmasa.
En basiti faturaları internet ortamından alıp gazeteleri internetten okunabilir.

Ama ormanlık sahalar birilerine peşkeş çekildiğini, ormanların bilinçli olarak yakılıp birkaç sene sonra oralara oteller yapıldığını okuyunca, İstanbulun 10 - 20 sene aralıklarla uydudan çekilmiş fotoğraflarında yeşilin nasıl talan edilip kelleştiğini gazetelerden görünce, rüşvetle ormanların talan edilip siteler kondurulduğu görülünce insanın içi cız ediyor. Daha bu liste uzar gider hepimiz biliyoruz tek tek yazmaya gerek yok.
Ama asıl bunlar büyük tahribatlar yapıyor. Bizlerin geri dönüşüme kazandıracağı 100-200 kilo kağıdın yanında...100-200 hektar orman gidiyor benneyaptımki

Geçen gün gazetede bir haber okudum kan beynime sıçradı, Amerikalılar Türk çamlarına dadanmış, noel yaklaşırken çam ağaçlarını buradan götüreceklermiş neymiş Türk çamı dallarını eğmiyormuş muş... Yağmur ormanları bitti bize geldi sıra...Burdan ağaçları kesip gidip evlerinde süsleyecekler sonra da atacaklar...
Buna nasıl izin veriyorlar inanamıyorum kötükedihüso

Birşeyler yapmak çok güzel burada sadece içimi dökmek istedim keşke bu işler ülkemizde daha çok kabul görse.

Nemidacığım.İnan alacaklar diye biriktirdiğimiz tüm gazete kağıtlarıikarton kutular apartmanın girişinde bir dağ oluşturdu.enim bulunduğum bölgede "ÇEVTEM" diye bir şirket var. Onlar ilgileniyor bu işlerle.Ama gelin görün ki defalarca aramama,mail atmama rağmen hiçbir şekilde ne cevap verdiler ne de gelip kağıtları aldılar.Yaptıkları işte neden ciddi değiller anlayamadım.
Ayrıca"Lokman Hekim Vakfı" topluyor diye mail gelmişti.İki kez form doldurduğum halde kimse ilgilenmedi.Ümitsizliğe düşüyorum artık.................Bu ülke bu kadar ucuz mu...

Kimden: Güven ULUSOY (gulusoy@cevreorman.gov.tr)

Sayın ..............................
Bakanlıgımızda okullarda, ofislerde, konutlarda ve alısveris merkezlerinde olusan ambalaj atıkları ile ambalaj dısı degerlendirilebilen atıkların toplanması ve bunların geri kazandırılması icin calışmalar yapılmaktadır. Bu baglamda Bakanlıgımız ambalaj atıklarını toplayan atıran isletmelere lisans vermekte ve bu lisanslı işletmeler aracılı ile ambalaj atıkları toplanmaktadır. Ayrıca Milli Egitim Bakanlıgı da okullarda olusan atıkları proje kapsamında toplatmaktadır.

Guven ULUSOY

İşte nice zaman sonra gelen yanıt.Kimse sesimi duymadı.Dağ haline gelmiş atık kağıtları oğlum apartmandan zorla çıkarttı.Çöpün yanına koyduk.Şimdi de ayrı biriktirip çöpün yanına poşetlerle bırakıyoruz.Hurdacı geçerken alıyor.
Umarım kimse beni duyarsızlıkla suçlamayacaktır.Ben üzerime düşeni yaptım.Sonrası beni aştı.Hiçbir yetkili ve ilgili bulamadım o atık kağıtları gelip alıp değerlendirebilecek.

çok uzuldum canım yaa ...
bu duruma sebebiyet veren yetkılılerı kınıyorummm !!!!
sen elınden gelenı yapmıssın tatlım...
onlar oturdukları yerde anca para kazanmasını bılırler , baska bi iş yapmazlar...

Galiba yazmayı unutmuşum.Belediyemiz kendine düşeni bir yıl sonra da olsa yaptı.Artık her sitenin en az üç dört adet geri dönüşüm konteyneri var.Cam,kağıt,poşet,tenek kutular gibi dönüştürülebilecek her şeyi oraya atıyoruz.ılçe merkezimizde herkes bilinçli.Bilinçli olmayanlar da bir şekilde uyarılıyorlar bizler tarafından.Sorun kalktı.Biz artık doğayı kirletmiyoruz.Sıra geldi atık yağlara.ınsanlara bunu anlatmak daha da zor olacak gibi.Ama iş bu raddeye geldi ya,ben ümitliyim.....

mesela devletin yaptıgı şeye ben cokkarşıyım.

cevremizi korumak adına.

biliyosunuz ders kitapları bedava
ve her yıl yenileri ekleniyo....
Neden bunu her yıl yaparak binlerce agacımızı heba ediyolarki...

Her öğrenci bi alt sınıfındaki öğrenci arkadaşına verse daha iyi olur diye düşünüyorum:1closedeyes:

ne kadar da haklısın!! alkisalkisalkis
aslında bu şekilde milli eğitim bakanığına mail atabiliriz.
ne demişler ağlamayan çocuğa mama vermezler.

ben ufacık bir kağıt yaprağnı ı bile çöpe atmaya kıyamıyorum.geri dönüşümle binlerce ağaç kesilmekten kutulabilir.

merhaba bu konuda neler yapıyoruz..büromda bir ton kağıt birikiyor ama özl evrak olduğu için atmam gerekiyor..ama müsvedde seklinde birktiriyorum..

merhaba bu konuda neler yapıyoruz..büromda bir ton kağıt birikiyor ama özl evrak olduğu için atmam gerekiyor..ama müsvedde seklinde birktiriyorum..

tema vakfının şubesine götürebilirsin,hiç olmadı milli eğitime ver,onlar geri dönüşüme kazandırır

Back