Kekler - Pastalar Kafesli tart (Resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
46
Almanya
Bu tarif elmali pastalari sevenler icin cok ideal.
Görüntüsüde lezzeti kadar cok güzel oluyor.
Tarifi portakalagacindan almistim,cok kereler yaptim.

2,5 su bardağı un
150 gr margarin, oda sıcaklığında
yarım su bardağı toz şeker
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı

Ic malzemeleri:

3 orta boy elma
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı fındık veya ceviz, irice dövülmüş
2 tatlı kaşığı tarçın

Elmalarin kabuklarini soyup rendeleyin.Bir tavada rendelenmis elmalari toz seker ekleyerek kavurun.Kavrulunca findik veya cevizi ve tarcini ekleyip ocaktan kaldirin.
Hamur malzemelerini karistirip yogurun.Hamuru ikiye ayirin.Tart kalibini veya borcami margarinle yaglayin ve unlayin.Bir hamuru merdaneyle acin ve kaliba yayin.Hamurun kenarlarini hafifce yüksek tutun kalipta.
Elmeli karisimi üzerine düzgünce yayin.Diger hamurdan ince seritler yuvarlayin ve resimdeki gibi kafer örecek sekilde tartin üzerine yerlestirin.Önceden isitilmis firinda 160-180° de kizarana kadar pisirin.

Son düzenleme:
ayy bayılıyorum ben buna yaw
çok canım çektii..
eline sağlık
üstüne pudra şekeriyle harika oluyo

Kücük bir tavsiye elmali pastaya kus üzümüde cok yakisiyor.Ben bir avuc yikayip suda bekledigim üzümleride ekliyorum.Cok güzel oluyor.Üzerinede istiyenler icin krema yanindada neskafe hmmm... eline saglik azeri kizi.

[/IMG]

Bak yaptim bile azeri kizi, yeni çikti firindan, ortasina neden kesik olduguna bakmayin, tam dilim kesecektim resim çekmek aklima geldi :))))

[/IMG]

Bak yaptim bile azeri kizi, yeni çikti firindan, ortasina neden kesik olduguna bakmayin, tam dilim kesecektim resim çekmek aklima geldi :))))

Kiz sen ne caliskan bir hatunsun böyle yaa.
Sen fanta dilimlerinin malzemesi yok diye bunumu
yaptin?Valla bravo.....:1hug:

Kiz sen ne caliskan bir hatunsun böyle yaa.
Sen fanta dilimlerinin malzemesi yok diye bunumu
yaptin?Valla bravo.....:1hug:

Aynen vallah, bos duramadim napayim kaydirigubbakcemile2 Birde yanina, hani pötibör biskûviye, puding sürüp, en üst katta santiye sürüyorsun ya, onu yaptim, ismi ne bilmiyorum. Kolay pasta diyorum ben. Esim sever, sikintidan napacagi sasiriyorum:uhm:kaydirigubbakcemile3

çok güzeeeeeelll. ellerinize sağlık. hemen denemekk istiyorum bende. ama üzeri öyle parlak olsun diye ne sürüyorsunuz?

Azeri kızı,ben denedim tarifini.Ama hamuru için verdiğin ölçüde un yetmiyor.Hamur çok cıvık oluyor.Ben nerdeyse bir bardak daha ekledim.Onun dışında bir sorun yoktu.Sonuçta oldu.Tarif için teşekkürler.

Canim bazen undan kaynaklanabiliyor.Bazende sivi ölcülerini büyük bardakla koymussan un az gelebiliyor.Ama civik olursa un eklenir senin yaptigin gibi.
Ama tutturmussun.Ellerine saglik.:CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…