- Konu Sahibi Azeri kizi
Bu tarif elmali pastalari sevenler icin cok ideal.
Görüntüsüde lezzeti kadar cok güzel oluyor.
Tarifi portakalagacindan almistim,cok kereler yaptim.
2,5 su bardağı un
150 gr margarin, oda sıcaklığında
yarım su bardağı toz şeker
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı
Ic malzemeleri:
3 orta boy elma
yarım su bardağı fındık veya ceviz, irice dövülmüş
2 tatlı kaşığı tarçın
Elmalarin kabuklarini soyup rendeleyin.Bir tavada rendelenmis elmalari toz seker ekleyerek kavurun.Kavrulunca findik veya cevizi ve tarcini ekleyip ocaktan kaldirin.
Hamur malzemelerini karistirip yogurun.Hamuru ikiye ayirin.Tart kalibini veya borcami margarinle yaglayin ve unlayin.Bir hamuru merdaneyle acin ve kaliba yayin.Hamurun kenarlarini hafifce yüksek tutun kalipta.
Elmeli karisimi üzerine düzgünce yayin.Diger hamurdan ince seritler yuvarlayin ve resimdeki gibi kafer örecek sekilde tartin üzerine yerlestirin.Önceden isitilmis firinda 160-180° de kizarana kadar pisirin.
Görüntüsüde lezzeti kadar cok güzel oluyor.
Tarifi portakalagacindan almistim,cok kereler yaptim.
2,5 su bardağı un
150 gr margarin, oda sıcaklığında
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı
Ic malzemeleri:
3 orta boy elma
yarım su bardağı fındık veya ceviz, irice dövülmüş
2 tatlı kaşığı tarçın
Elmalarin kabuklarini soyup rendeleyin.Bir tavada rendelenmis elmalari toz seker ekleyerek kavurun.Kavrulunca findik veya cevizi ve tarcini ekleyip ocaktan kaldirin.
Hamur malzemelerini karistirip yogurun.Hamuru ikiye ayirin.Tart kalibini veya borcami margarinle yaglayin ve unlayin.Bir hamuru merdaneyle acin ve kaliba yayin.Hamurun kenarlarini hafifce yüksek tutun kalipta.
Elmeli karisimi üzerine düzgünce yayin.Diger hamurdan ince seritler yuvarlayin ve resimdeki gibi kafer örecek sekilde tartin üzerine yerlestirin.Önceden isitilmis firinda 160-180° de kizarana kadar pisirin.
Son düzenleme: