Merhaba , bende bir doktorum ama bu yazacaklarımı doktor olarak yazmayacağım çünkü kızınızı bile görmedim . Ama şöyle diyebilirim ; kızınıza GERİZEKALI! tanısını koymanız ya da koyulması diyelim çok yanlış . Oysa Einstein 'e 14 yaşına kadar gerizekalı denmedi mi ? Dendi değil mi ? Ne demek istediğimi anlamışsınızdır . Kızınızın ilgi kasılmaları farklıdır . Aslında bu da çok harikulade bir şey. Kızınızın ilgisini pozitif bilimlere çekmek istiyorsunuzdur sizde her anne gibi . Acaba şu yöntemi denediniz mi ? ( Gelen her hastama ben ve arkadaşlarımız bunu önerir) eğer şunu yaparsan şunu vereceğim gibi . Mesela ; kızım çiçeğim gel sen şu ödevini yap ben sana bugün en sevdiğin yemeği yapayım ya da istediğin oyuncağı alayım gibi. %86 başarılı bir tenkit bu yöntem . Tabi bunun için öğretmeninde destek olması lazım ama ... Olsun ! Siz yinede birde bu yöntemi deneyin .
Panik atağa gelirsek eğer kesinleşmiş bir kanı ise atak anında onu uzandırın bir koltuğa nefes almasını sağlayın üzerindeki dar şeyleri çıkarın . Pencere kenarında filan daha kolay nefes alacaktır. Zor bir durum küçük kardeşimiz için büyükler bile dayanamazken . Gerçi çocuklar daha güçlü bünyeye sahip . Onu sıkmayın saçma sapan nedenlerle varsın başarısız olsun ! Hep sevecen davranın hatta şımartın onu :) İnanın bunu hakediyor :) Bu psikolojik bir rahatsızlık , iyileşmesi sizin elinizde ; mutlu edin onu :) SABIRLI OLUN ! SABIR ! ALTIN KELİMENİZ BU :/ VE HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ DERDİ VEREN ALLAH DERMANI VERECEK OLAN ALLAH'TIR . HER ŞEYİN HAYIRLISI OLSUN :)
Şimdi gidin kızınıza sarılın ve onu kocaman öpün ! Sevginizi bir nebze daha hissetsin ve daha iyi olsun :) İNANIYORUM ! iyileşeceksiniz . Sizde İNANIN !
( unutmayın öpücektiniz )
İlk sayfada yazdığınız uzun yazıyı okudum. Kızınıza salak demişsiniz sonrada gerizekali teşhisi konulacak demissiniz. Ben pek bilmiyorum bu isleri ama mesela ağaçları kırmızı çizmesi onun salak olduğunu göstermez, hayal gücü genistir. Derslere ilgi duymamasi onu salak yapmaz, hatta kızınızda zeka geriliği değil ileri zeka bile olabilir. Bana da panik atak gibi geldi ama bir norologa göturun bence psikiyatra falan da gösterin.
uzun uzun anlattım
kızıma gerizekalı falan demedim ya da rama gidenlere
gerizekalı muamelesi gördüğünü anlatmaya çalıştım
kaldı ki gerizekalı olsa ne olur,ne olursa olsun benim çocuğum o
olmadığı halde çocuk bu psikolojiye sokuldu
ben de suçu kendimde öğretmende bir yerlerde arayıp duruyorum işte
pedagoğa gidiyoruz tabi duruma göre belli olacak ama yaklaşık 2 ay gibi gideceğiz sanırım her hafta
hastane sistemleri çok değişmiş özelde zaten çocuk uzmanı yok,randevularımızı aldık sırayla tüm kontrolleri yapılacak
çözüm bulucaz inşallah
ceceliqolik
ben onu bir yerlere yönlendirmeye çalışmıyorum zaten
hiç öle ilkokullardan başlayıp dershanelere gitsin matematik dehası olsun sınavlarda birinci olsun gibi bir derdim yok
ben de öle biri değildim zaten,benden de tıp doktoru çıkmayacak benim gibi bir sosyal bilimci olacak,belli zaten ilgisi alakası, yarış atı istemiyorum
mutlu olmasını istiyorum
ama kendi başarısızlıkları kendine dert oluyor
pedagog da matematiksel alanda zayıf görünüyor ,sanatsal yeteneği ise çok kuvvetli dedi,zaten daha önce de uzmanlar söylemişti ,yine kendisi de resmi olmayan bir test yapacak
okulda akademik eğitime ağırlık verildiğinden bu başarısızlık onu yetersizliğe itmiş olabilir diyor
temelde mükemmeliyetçilik ,yetersizlik ve özgüven eksikliği var,dikkat çalışmaları,özgüven alıştırmaları ile benlik oluşturup küçük adımlar ilkesiyle hareket edicez,terapi bitiminde özellikle bireysel bir spora yönlendiricez dedi bakalım
dedikleriniz de yapıyorum bu arada ,ama sadece benim yapmam yetmiyor ki
mahalle okulundayız ,okuldakilerin çoğu sokakta ,evden çıkıyor okulda sokakta aynı muameleye uğruyor
bir ileri iki geri gibi oluyor yani durum