- 16 Eylül 2017
- 7.438
- 13.760
- 248
Boşverin esinizle bir sorununuz yoksa zamanla her sey unutukur. Görüsüp konusmayin yeter ki.Aynen şuan olsa almazdım. Hani elalem ne der olayını ben de yaptım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Boşverin esinizle bir sorununuz yoksa zamanla her sey unutukur. Görüsüp konusmayin yeter ki.Aynen şuan olsa almazdım. Hani elalem ne der olayını ben de yaptım.
İnsanların ağzı malum torba değil. Keşke olsa da büzebilsek. Tabi ki takıları da Problem ettim etmedim demedim.
Sorun yok. Böyle düşünüyor bazen. Takı tabi ki bir tarafa ama aranıp sürekli dert yanılan taraf olmak ve sana nazılsın bile denmwzken aldıklarını yaptıklarını anlatmaları üzdü beniEsinizin sizi kandırdığını düşünüyorsunuz. Ailesi istemiyorsa başta söyleseydi beklentiye girmezdiniz. Maddi yada manevi olarak belki nişan sürecinde ayrılırsınız. Ailesinin bu tutumu devam ediyor. Başka geline gelince ballar börekler, size gelince sümüklü mendil çok görüyorlar. Eşinizin gözünü açmaya çalışıyorsunuz ama eşiniz ezik, sessiz, ne isterlerse yaparlar gibi bir durum var. Siniriniz eşinizin herseyi halı altına süpurmesi diye düşünüyorum.
Dert dinlemeyin. Umursamayin. İletişimi azaltın. Aslında evlilik terapisi alsanız çok Daha iyi olurSorun yok. Böyle düşünüyor bazen. Takı tabi ki bir tarafa ama aranıp sürekli dert yanılan taraf olmak ve sana nazılsın bile denmwzken aldıklarını yaptıklarını anlatmaları üzdü beni
Kesinlikle benimle ilgili. Kırmamak üzmemek için sustum . Ben kırıldım üzüldüm. Bu ayıpsa benim ayıbım. Tabi sustum ama içimde de kaldı yalan yokİlki onların ayıbı ama ikinciyi söyleyebiliyorsa üzgünüm ama bu sizinle alakalı bence
İstemeden itibaren sordum Problem varsa çözelim dedim. Konuşurduk sonuçta bir yolunu bulurduk. Olmadığını söyledi. Ben ailesini tanımıyorum sonuçta karakterlerini adetlerini bilememEn başından itibaren değer görmemişsiniz (takıdan tokadan bahsetmiyorum) umursanmamışsınız ve bunlara hiç bir tepki vermemişsiniz. Şimdi diğer gelin önemsenince mi dank etti?
Eşinizin olaydaki rolü ne? Ona neden çatıyorsunuz anlamadım.
Kesinlikle benimle ilgili. Kırmamak üzmemek için sustum . Ben kırıldım üzüldüm. Bu ayıpsa benim ayıbım. Tabi sustum ama içimde de kaldı yalan yok
Teşekkür ederim. Alsak iyi olur aslındaDert dinlemeyin. Umursamayin. İletişimi azaltın. Aslında evlilik terapisi alsanız çok Daha iyi olur
Muhatabınız kimse o’na sormalıydınız. Sorun kayınvalidenizleyse onunla, görümcenizleyse onunla konuşmalıydınız. Eşinizi ya da o zamanki durumla müstakbel eşinizi aracı etmek çok çözüme yönelik bir davranış değil. Ayrıca sorun var mı diye sormak da değil mesele. Tepki vermemişsiniz hiç bir şekilde. Parasını ödediğiniz takıları takmışlar istememişsiniz ama sesiniz çıkmamış, annenize laf söylemişler sesiniz çıkmamış, yemeğinizi yememişler sesiniz çıkmamış, ev meselesini anlamadım ama orda da sesiniz çıkmamış tek yaptığınız eşinize şikayet etmek. Şikayetle sorunlar çözülmez.İstemeden itibaren sordum Problem varsa çözelim dedim. Konuşurduk sonuçta bir yolunu bulurduk. Olmadığını söyledi. Ben ailesini tanımıyorum sonuçta karakterlerini adetlerini bilemem
Yapmadılar birE annenize laf söylenmiş susmussunuz
Kırmamak üzmemek için değil evlenme aşamasında problem çıkmaması için susmussunuz
Bu günden sonra kime değer vereceğinizi belirleyin
Bana şunu yapmadılar diye eşinize kızmak yerine bence
O dönemde karşımda bir mutahap bulsaydım konuşurdum da kimse yoktu malesef karşımda. Şuanda da ben mutahap olmuyorum. Ama sorum zaten nasıl herşeyi unutup, en azından eşim için bazı özel günlerde konuşabilirim. O dönem de susmamın sebebi karşı tarafın hiç bir zaman bizimle iletişime geçmeyip evlendikten sonra arayıp sorması. Komşu gibi geldiler gittilerMuhatabınız kimse o’na sormalıydınız. Sorun kayınvalidenizleyse onunla, görümcenizleyse onunla konuşmalıydınız. Eşinizi ya da o zamanki durumla müstakbel eşinizi aracı etmek çok çözüme yönelik bir davranış değil. Ayrıca sorun var mı diye sormak da değil mesele. Tepki vermemişsiniz hiç bir şekilde. Parasını ödediğiniz takıları takmışlar istememişsiniz ama sesiniz çıkmamış, annenize laf söylemişler sesiniz çıkmamış, yemeğinizi yememişler sesiniz çıkmamış, ev meselesini anlamadım ama orda da sesiniz çıkmamış tek yaptığınız eşinize şikayet etmek. Şikayetle sorunlar çözülmez.
Takıları felan boşverin .Görüşmeme imkanınız varsa görüşmeyin , onlar aramadıkça siz arayıp konuşmayın .Evet eşiniz o anda süreci yönetememiş belki ama şu an bunları kafaya takıp eşinizi de kendinizi de üzmeyin.Boştan yere evliliğinizi yıpratmayın .
OTE]
Yapmadılar bir
O dönemde karşımda bir mutahap bulsaydım konuşurdum da kimse yoktu malesef karşımda. Şuanda da ben mutahap olmuyorum. Ama sorum zaten nasıl herşeyi unutup, en azından eşim için bazı özel günlerde konuşabilirim. O dönem de susmamın sebebi karşı tarafın hiç bir zaman bizimle iletişime geçmeyip evlendikten sonra arayıp sorması. Komşu gibi geldiler gittiler
E onu en başta söyledik zaten. Size değer vermemişler, önemsememişler. Siz de bunu kabullenmişsiniz ki evliliğiniz gerçekleşmiş. Şimdi eşinizi gereksiz darlamanın alemi yok. Evlilik sürecinde (kabullenmemeniz gereken aşamada) kabullenmiş ve devam etmişsiniz. Şimdi kabullenemiyor nasıl aşarım diyorsunuz. Siz zaten aşmışsınız, geçmiş gitmiş. Şimdi yeni geline yapılanlar rahatsız ediyor sadece sizi. Size değer vermeyen insanların yeni geline değer vermesi zorunuza gidiyor. İnsanlık hali, normaldir. Ama eşinizi sürekli bu konuyla huzursuz etmeniz manasız şu aşamada.Yapmadılar bir
O dönemde karşımda bir mutahap bulsaydım konuşurdum da kimse yoktu malesef karşımda. Şuanda da ben mutahap olmuyorum. Ama sorum zaten nasıl herşeyi unutup, en azından eşim için bazı özel günlerde konuşabilirim. O dönem de susmamın sebebi karşı tarafın hiç bir zaman bizimle iletişime geçmeyip evlendikten sonra arayıp sorması. Komşu gibi geldiler gittiler
Düğümüzden 1 yıl sonra bir konuda konulurken söylediler. Annem de gereken cevabı verdi zaten. Araya benim de girmem saçma olurdu o durumda. Herşeyi açıkça ve etraflıca tabiki anlatamıyoruz burada. Sadece düşünmeden söylüyorlar bazı şeyleri. Kırar mıyım üzer miyim demiyorlarBen sorunuza cevap verdim zaten geçmişi unutmak diye bir şey yok sadece zamanla umursamazsiniz.
Nasıl muhattabiniz yoktu annenize laf soyleyip kaçtılar mi
Düğümüzden 1 yıl sonra bir konuda konulurken söylediler. Annem de gereken cevabı verdi zaten. Araya benim de girmem saçma olurdu o durumda. Herşeyi açıkça ve etraflıca tabiki anlatamıyoruz burada. Sadece düşünmeden söylüyorlar bazı şeyleri. Kırar mıyım üzer miyim demiyorlar
Evet belki bu durum rahatsız ediyor. Çünkü é yapıyorlarsa kendi aralarında bırakmıyorlar konuyu. Arayıp bana da söylüyorlar . Açmadığımda sosyal medyadan ilan ediyorlar. Diyeceksiniz ki sanane. Bana da tüm bunları yapmışlar gibi davranıp konuştukları için tabi ki sinir olurumE onu en başta söyledik zaten. Size değer vermemişler, önemsememişler. Siz de bunu kabullenmişsiniz ki evliliğiniz gerçekleşmiş. Şimdi eşinizi gereksiz darlamanın alemi yok. Evlilik sürecinde (kabullenmemeniz gereken aşamada) kabullenmiş ve devam etmişsiniz. Şimdi kabullenemiyor nasıl aşarım diyorsunuz. Siz zaten aşmışsınız, geçmiş gitmiş. Şimdi yeni geline yapılanlar rahatsız ediyor sadece sizi. Size değer vermeyen insanların yeni geline değer vermesi zorunuza gidiyor. İnsanlık hali, normaldir. Ama eşinizi sürekli bu konuyla huzursuz etmeniz manasız şu aşamada.
Eşinize de size de yazik aradan 1 sene geçmiş yok nisanda bilezik takmadilar yok su yok bu..Ben de kendi gelinliğimi ödedim gittim giydim begendim ve aldım. Esim baska sehirdeydi ailesi başka sehirde ben baska şehirde..Ne kadar abartılıyor boyle seyler benden sonra da gelin geldi ne alinmiş ne yapılmış sormadim ben mutluyum esyam,evim vb her sey kocamla bizim emegimiz yani karışan da yok başa kakan da en temizi.Benden sonraki gelinin nisanındaki ikramlari fazla yedi gibi bir seye kafayi takmak deliliktir.Merhaba kızlar, aslında daha önce bu derdimle ilgili yazmıştım bazı sorunlarımı. Uzun olacak yazım umarım okursunuz. Artık bu durum eşimi de fazlasıyla üzme ve onu da suçlu görmeme neden oluyor. Hatta çok sık kızıyorum ailen neden bunları yaptı bana diye. Nedenine gelince eşimin annesinin istemeye geldiklerinde tüm akrabaların içinde ikramları neden yemediği sorulduğunda yedik de geldik demesiyle başlıyor aslında. Sonrası ne nişan da ne düğünde hiç bir zaman aranmadık ne annem ne babam né ben. Hani maddiyat değil de nasılsınız? Nasıl gidiyor hazırlıklar bile denmedi. Eşime sordum defalarca sorun varsa konuşalım. Benim için sen de sorun yaşama dedim. Olmadığını beni istediklerini söylediler defalarca. Nişan da eşimle ortak aldığımız söz bileğizini takdılar sağolsunlar 1 tl bile takmadılar. Ama tabi davetli olan herkes onlar aldı sandı. Eşime demiştim oysaki sen tak bileziği diye. Onların takmasını istedi. Bişey demedim. Halbuki onlar kadar benim ailemin de takma hakkı vardı o bileziği bana. Yarısını ben ödemiştim kendi bileziğimin. Onlar ne yapacaklardı o durumda bilemiyorum. Nişanın ertesi günü annem ve 2 teyzemle evlerine gittik bohça götürmeye. Oturduğumuz odaya girmedi kayınvalidem. Görümcemin bebeğiyle ilgilendi diğer odada. İçimde hepsi yara kaldı. Düğünümde biz de Set kolye molye adet değil değilmişler eşime. Anlayacağınız bir küpe bir yüzük hiçbişey görmedim. Kolyemi annem aldı. Seti bildiğiniz veresiye aldık. Düğünden sonra gidip ödedik. Sonrası neredeyse 2 haftada 3 haftada bir gittim bişey demedim. Hala bişey demedim kimseye kalbim çok kırıldı ama eşim dışında kimsenin kalbini kırmadım. Düğünden 1 yıl sonra kayınpederim kendi ablasının da yanında anneme evlenmeselerdi dedi. Bi sebepten ötürü. Bir toplu iğne dahi istemedik oysaki onların yapması gerekenleri de yaptık. Bizden sonra diğer oğullarına kız istemeye gittik. Akrabalarına. Hazırladıkları ikramları öyle bir yedi ki. Teşekkür etmeleri ellerinize sağlık demeler. Kim yaptı bunları demeler. Çok üzüldüm çok kalbim kırıldı gerçekten. Bilezik yüzük de almışlar. İstemedé taktılar. Şimdi evlerini de yaptılar eşyalarını aldılar hiçbir şeyleri eksik değil. Olmasın da zaten konu o değil. Diğer gelininin annesi demiş sadece kolye değil Set de yapacaksınız. Demiş onu oğlum yaptı. Diyememiş biz ona kolye bile almadık ne seti. Almışlar tabi kolyesini. Burada belki de setini de almışlardır bilmiyorum. Alsınlar. Beni bir kez bile aramamalarına rağmen tüm bu hazırlıklar da sürekli beni arayıp ev yapıyoruz eşyalarını aldık düğün salonun tuttuk diyerek sürekli aradılar. Görümcem dedi ki telefon da sizin düğünizle onların ki bir mi? Onlar ev yapıyorlar siz hazır eve gittiniz. Sanırsın ev aldılar bize. Kirada oturuyoruz başka ilde. Sonra açmamaya başladım telefonlarını. Konuşmuyorum şuan hiçbiriyle. Sen büyüksün iyi ol elinle elaleme karşı iyi olun. Sürekli söylediği şey buydu istemeye giderken eltimi. Ya beni elaleme karşı rezil etmeleri. Ben büyüksem diğerlerine denmez mi yengenize saygılı olun. Bilmiyorum unutamıyorum yaptıklarını söylediklerini hiçbirinin. Eşime kızıyorum. Neden bu süreci yönetemediği için. Sebepsiz yaşadım tüm bunları. Geçmiş nasıl unutulur? Ve eşimi suçlamayı nasıl bırakırım? Bilemiyorum.