How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Kafaya fazla takmak

Esperi16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
102
36
48
Merhaba kızlar, aslında daha önce bu derdimle ilgili yazmıştım bazı sorunlarımı. Uzun olacak yazım umarım okursunuz. Artık bu durum eşimi de fazlasıyla üzme ve onu da suçlu görmeme neden oluyor. Hatta çok sık kızıyorum ailen neden bunları yaptı bana diye. Nedenine gelince eşimin annesinin istemeye geldiklerinde tüm akrabaların içinde ikramları neden yemediği sorulduğunda yedik de geldik demesiyle başlıyor aslında. Sonrası ne nişan da ne düğünde hiç bir zaman aranmadık ne annem ne babam né ben. Hani maddiyat değil de nasılsınız? Nasıl gidiyor hazırlıklar bile denmedi. Eşime sordum defalarca sorun varsa konuşalım. Benim için sen de sorun yaşama dedim. Olmadığını beni istediklerini söylediler defalarca. Nişan da eşimle ortak aldığımız söz bileğizini takdılar sağolsunlar 1 tl bile takmadılar. Ama tabi davetli olan herkes onlar aldı sandı. Eşime demiştim oysaki sen tak bileziği diye. Onların takmasını istedi. Bişey demedim. Halbuki onlar kadar benim ailemin de takma hakkı vardı o bileziği bana. Yarısını ben ödemiştim kendi bileziğimin. Onlar ne yapacaklardı o durumda bilemiyorum. Nişanın ertesi günü annem ve 2 teyzemle evlerine gittik bohça götürmeye. Oturduğumuz odaya girmedi kayınvalidem. Görümcemin bebeğiyle ilgilendi diğer odada. İçimde hepsi yara kaldı. Düğünümde biz de Set kolye molye adet değil değilmişler eşime. Anlayacağınız bir küpe bir yüzük hiçbişey görmedim. Kolyemi annem aldı. Seti bildiğiniz veresiye aldık. Düğünden sonra gidip ödedik. Sonrası neredeyse 2 haftada 3 haftada bir gittim bişey demedim. Hala bişey demedim kimseye kalbim çok kırıldı ama eşim dışında kimsenin kalbini kırmadım. Düğünden 1 yıl sonra kayınpederim kendi ablasının da yanında anneme evlenmeselerdi dedi. Bi sebepten ötürü. Bir toplu iğne dahi istemedik oysaki onların yapması gerekenleri de yaptık. Bizden sonra diğer oğullarına kız istemeye gittik. Akrabalarına. Hazırladıkları ikramları öyle bir yedi ki. Teşekkür etmeleri ellerinize sağlık demeler. Kim yaptı bunları demeler. Çok üzüldüm çok kalbim kırıldı gerçekten. Bilezik yüzük de almışlar. İstemedé taktılar. Şimdi evlerini de yaptılar eşyalarını aldılar hiçbir şeyleri eksik değil. Olmasın da zaten konu o değil. Diğer gelininin annesi demiş sadece kolye değil Set de yapacaksınız. Demiş onu oğlum yaptı. Diyememiş biz ona kolye bile almadık ne seti. Almışlar tabi kolyesini. Burada belki de setini de almışlardır bilmiyorum. Alsınlar. Beni bir kez bile aramamalarına rağmen tüm bu hazırlıklar da sürekli beni arayıp ev yapıyoruz eşyalarını aldık düğün salonun tuttuk diyerek sürekli aradılar. Görümcem dedi ki telefon da sizin düğünizle onların ki bir mi? Onlar ev yapıyorlar siz hazır eve gittiniz. Sanırsın ev aldılar bize. Kirada oturuyoruz başka ilde. Sonra açmamaya başladım telefonlarını. Konuşmuyorum şuan hiçbiriyle. Sen büyüksün iyi ol elinle elaleme karşı iyi olun. Sürekli söylediği şey buydu istemeye giderken eltimi. Ya beni elaleme karşı rezil etmeleri. Ben büyüksem diğerlerine denmez mi yengenize saygılı olun. Bilmiyorum unutamıyorum yaptıklarını söylediklerini hiçbirinin. Eşime kızıyorum. Neden bu süreci yönetemediği için. Sebepsiz yaşadım tüm bunları. Geçmiş nasıl unutulur? Ve eşimi suçlamayı nasıl bırakırım? Bilemiyorum.

Birebir aynilarink ben yasadim.ne zmana evlerine gitsem surat asarlardi.ailemk ne yemege aldilar ne ölüde ne diride yanimdalardi.ben hicbirienin telefonunu acmiyorum aramiyorum evime geldiklerinde bende surat asiyorum.esimde umrumda degil. Beni rezil ettiler tum cevreme
Simdj demesinler gelinimjz var

Böyle sorunlar yasamamak icin en iyisi çeyiz olaylarina düğün olaylarina girismemek. Hem paraniz yok hem takı alıyorsunuz neden yani ? Esiniz evet süreci yönetememis ama su an sizin yaninizda sizi destekliyor. Siz kimseyle görüsmüyormussunuz zaten bazen eldekiyle yetinmek gerekiyor.

Birebir aynilarink ben yasadim.ne zmana evlerine gitsem surat asarlardi.ailemk ne yemege aldilar ne ölüde ne diride yanimdalardi.ben hicbirienin telefonunu acmiyorum aramiyorum evime geldiklerinde bende surat asiyorum.esimde umrumda degil. Beni rezil ettiler tum cevreme
Simdj demesinler gelinimjz var
Ben surat asmadım. Evime geldiklerinde de iyi davrandım. Ama sonuç ne oldu iftara çağırmıştım. Sonradan eşime keşke gelmwseydim demiş kayınvalidem. Nedeni de eşime ait olan daireyi diğer oğluna vermek istediğini söyledi benim evimde diğer misafire. Eşime söyledim doğal olarak bunu. O da keşke gelmwseydim Size demiş.

Üzülün diye söylemiyorum ama belliki istenmeyen gelindiniz, ben bu gibi durumlarda erkekleri suçlayamıyorum, bir şeyleri yapmaları için zorla yakalarına yapışamazdı. Şayet görüşmeniz için ve iletişim konusunda sizi zorlamıyorsa sorun etmeyin,bunlara takılıp kalmayın, üç günlük dünya sallayın gitsin.

Keşke okumasaymışsınız. Takı değildi tek problemim anneme söyledikleri ve insanların yanında bana karşı tutumlarıydı

O zaman annenize laf soyletmeseydiniz
Geçmiş hiçbir zaman unutulmaz
Yazınizın yüzde 90i takilardan olan sikayet

Böyle sorunlar yasamamak icin en iyisi çeyiz olaylarina düğün olaylarina girismemek. Hem paraniz yok hem takı alıyorsunuz neden yani ? Esiniz evet süreci yönetememis ama su an sizin yaninizda sizi destekliyor. Siz kimseyle görüsmüyormussunuz zaten bazen eldekiyle yetinmek gerekiyor.
Aynen şuan olsa almazdım. Hani elalem ne der olayını ben de yaptım.

Üzülün diye söylemiyorum ama belliki istenmeyen gelindiniz, ben bu gibi durumlarda erkekleri suçlayamıyorum, bir şeyleri yapmaları için zorla yakalarına yapışamazdı. Şayet görüşmeniz için ve iletişim konusunda sizi zorlamıyorsa sorun etmeyin,bunlara takılıp kalmayın, üç günlük dünya sallayın gitsin.
Evet bunu eşime sordum ve istenmediğimi söyledim ama o öyle olmadığını söylüyor. Tabi tüm yaşananlarda yanımda olmadığı için haklı olarak

Eşinizi seviyorsanız sadece eşinizle muhatap olun, Ailesinin hiçbir şeye karıştırmayın
Seviyorum ama demişler eşinize neden kızıyorsunuz diye. O tanıyordu ailesini ona göre yönlendirebilridi bazı şeyleri. En azından bu kadar sorun olmazdı diye düşünüyorum.

Eşiniz süreci yönetememis yada önce aileden biri evlenmesidiyse bazi şeyleri bilmiyor da olabilir.
Üzerinden zaman geçmiş siz o zaman size yapılanlara ses çıkarmadiysaniz şuan eşinize kızmaya hakkınız da yok. Uyumlu olmak adına herşeye evet demek pekte matah birşey değil bence.

Söylenenler için yapacağınız şey araya mesafe koymaktır. Zamanında gerekli cevabı verecektiniz, şuan düşünüp durmak sadece size zarar.
Diğer gelin akrabaymıs, muhtemelen aile kendisi istedi o evliliği, evet maalesef sizden farklı olur ona yaklaşımları, çevremde bunun örneklerini gördüm. Ama buna da yapılacak birşey yok şu durumda.
Siz size verilen değer kadar değer verip kendi hayatınıza odaklanmaya çalışın.
Ayrıca bileziğe kadar kendinizin yapmanıza da gerek yokmuş, bu kadarı fazla geliyor bana, bazı şeylerin de olması gerekiyor.

Son düzenleme:
Erkeklerin genel durumu bu sadece senin eşin değil emin ol buna. Münkün olduğunca uzak kal cahil insanlardan. Ama eşini seviyorsan ilişkini yıpratma derim. Allah yardımcın olsun
Teşekkür ederim. Hepimizin yardımcısı olsun. Ben Fazla takıyorum bazı şeyleri

Evet bunu eşime sordum ve istenmediğimi söyledim ama o öyle olmadığını söylüyor. Tabi tüm yaşananlarda yanımda olmadığı için haklı olarak
Tabiki öyle değil diyecek, kendince durumu kurtarmaya çalışıyor. E siz sevip evlendiyseniz, onların istemiyor olmaları çokta tın yani bana göre :)
Hep derim olmuş bitmiş şeyleri düşündükçe kendi enerjinizden yer, kendinizi bitirirsiniz. Siz böyle kurdukça onlara bir şey oluyor mu?

Sizi sevmemişler ve istememişler bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Ömür boyu da böyle süreceği belli , o yüzden elti ile kendinizi kıyaslamayın lütfen onu sevmişler iste.Hayatımız böyle kıyaslardan ibaret . Ben iki takının peşine değilde bu derece ayrım yapmalarına kızdığınızı hissettim. Ne insanlar var ya şu ülkede gerçekten şaşırıyorum. Kocanızda sucsuz değil gerçekten yönetip yönetmemek muhabbeti değil bu , ailesine karşı söyleyebilirdi yapılacakları , böyle bir durumda ailem bir gram yardım etmeyecek sonra onlarla aynı şekilde görüşmeye devam edeceğim ha , tam bir saçmalık.

Seviyorum ama demişler eşinize neden kızıyorsunuz diye. O tanıyordu ailesini ona göre yönlendirebilridi bazı şeyleri. En azından bu kadar sorun olmazdı diye düşünüyorum.
Esinizin sizi kandırdığını düşünüyorsunuz. Ailesi istemiyorsa başta söyleseydi beklentiye girmezdiniz. Maddi yada manevi olarak belki nişan sürecinde ayrılırsınız. Ailesinin bu tutumu devam ediyor. Başka geline gelince ballar börekler, size gelince sümüklü mendil çok görüyorlar. Eşinizin gözünü açmaya çalışıyorsunuz ama eşiniz ezik, sessiz, ne isterlerse yaparlar gibi bir durum var. Siniriniz eşinizin herseyi halı altına süpurmesi diye düşünüyorum.

Back