Merhaba kızlar, aslında daha önce bu derdimle ilgili yazmıştım bazı sorunlarımı. Uzun olacak yazım umarım okursunuz. Artık bu durum eşimi de fazlasıyla üzme ve onu da suçlu görmeme neden oluyor. Hatta çok sık kızıyorum ailen neden bunları yaptı bana diye. Nedenine gelince eşimin annesinin istemeye geldiklerinde tüm akrabaların içinde ikramları neden yemediği sorulduğunda yedik de geldik demesiyle başlıyor aslında. Sonrası ne nişan da ne düğünde hiç bir zaman aranmadık ne annem ne babam né ben. Hani maddiyat değil de nasılsınız? Nasıl gidiyor hazırlıklar bile denmedi. Eşime sordum defalarca sorun varsa konuşalım. Benim için sen de sorun yaşama dedim. Olmadığını beni istediklerini söylediler defalarca. Nişan da eşimle ortak aldığımız söz bileğizini takdılar sağolsunlar 1 tl bile takmadılar. Ama tabi davetli olan herkes onlar aldı sandı. Eşime demiştim oysaki sen tak bileziği diye. Onların takmasını istedi. Bişey demedim. Halbuki onlar kadar benim ailemin de takma hakkı vardı o bileziği bana. Yarısını ben ödemiştim kendi bileziğimin. Onlar ne yapacaklardı o durumda bilemiyorum. Nişanın ertesi günü annem ve 2 teyzemle evlerine gittik bohça götürmeye. Oturduğumuz odaya girmedi kayınvalidem. Görümcemin bebeğiyle ilgilendi diğer odada. İçimde hepsi yara kaldı. Düğünümde biz de Set kolye molye adet değil değilmişler eşime. Anlayacağınız bir küpe bir yüzük hiçbişey görmedim. Kolyemi annem aldı. Seti bildiğiniz veresiye aldık. Düğünden sonra gidip ödedik. Sonrası neredeyse 2 haftada 3 haftada bir gittim bişey demedim. Hala bişey demedim kimseye kalbim çok kırıldı ama eşim dışında kimsenin kalbini kırmadım. Düğünden 1 yıl sonra kayınpederim kendi ablasının da yanında anneme evlenmeselerdi dedi. Bi sebepten ötürü. Bir toplu iğne dahi istemedik oysaki onların yapması gerekenleri de yaptık. Bizden sonra diğer oğullarına kız istemeye gittik. Akrabalarına. Hazırladıkları ikramları öyle bir yedi ki. Teşekkür etmeleri ellerinize sağlık demeler. Kim yaptı bunları demeler. Çok üzüldüm çok kalbim kırıldı gerçekten. Bilezik yüzük de almışlar. İstemedé taktılar. Şimdi evlerini de yaptılar eşyalarını aldılar hiçbir şeyleri eksik değil. Olmasın da zaten konu o değil. Diğer gelininin annesi demiş sadece kolye değil Set de yapacaksınız. Demiş onu oğlum yaptı. Diyememiş biz ona kolye bile almadık ne seti. Almışlar tabi kolyesini. Burada belki de setini de almışlardır bilmiyorum. Alsınlar. Beni bir kez bile aramamalarına rağmen tüm bu hazırlıklar da sürekli beni arayıp ev yapıyoruz eşyalarını aldık düğün salonun tuttuk diyerek sürekli aradılar. Görümcem dedi ki telefon da sizin düğünizle onların ki bir mi? Onlar ev yapıyorlar siz hazır eve gittiniz. Sanırsın ev aldılar bize. Kirada oturuyoruz başka ilde. Sonra açmamaya başladım telefonlarını. Konuşmuyorum şuan hiçbiriyle. Sen büyüksün iyi ol elinle elaleme karşı iyi olun. Sürekli söylediği şey buydu istemeye giderken eltimi. Ya beni elaleme karşı rezil etmeleri. Ben büyüksem diğerlerine denmez mi yengenize saygılı olun. Bilmiyorum unutamıyorum yaptıklarını söylediklerini hiçbirinin. Eşime kızıyorum. Neden bu süreci yönetemediği için. Sebepsiz yaşadım tüm bunları. Geçmiş nasıl unutulur? Ve eşimi suçlamayı nasıl bırakırım? Bilemiyorum.