• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamın içinden gelen ses..

Bende de cok oluyor, baska bir nedenle gittigim psikiatristim normal oldugunu soyleyip aciklama yapmisti, hatta bir ara surekli piyano sesi duyuyordum uyanikken bile, esime duymuyor musun diyordum neyi diyordu, iyice cildiriyordum, sizofren oldum herhalde modundaydim, gecti sonra.

Bende de cok oluyor, baska bir nedenle gittigim psikiatristim normal oldugunu soyleyip aciklama yapmisti, hatta bir ara surekli piyano sesi duyuyordum uyanikken bile, esime duymuyor musun diyordum neyi diyordu, iyice cildiriyordum, sizofren oldum herhalde modundaydim, gecti sonra.
Allah korusun ben de ondan aşırı derecede korkuyorum açıkcası

Geçmiş olsun cnm .size tek bir tavsiye de bulunacağım .inançlı mısınız değil misiniz bilmiyorum ama yine de söyleyeyim yapıp yapmamak size kalmış bir durum .birgün telefonunuzdan veya televizyonunuzdan artık ne şekilde olursa baştan sonuna kadar bakara suresini bir dinleyin .uzun bir suredir ama mesela iş yaparken yanınıza koyun telefonu duyabileceğiniz birazda hafif yüksek bir ses ile dinleyebilirsiniz .İçinizde sıkılma daralma kapatma isteği vs olacak mı bir bakın inş

Geçmiş olsun cnm .size tek bir tavsiye de bulunacağım .inançlı mısınız değil misiniz bilmiyorum ama yine de söyleyeyim yapıp yapmamak size kalmış bir durum .birgün telefonunuzdan veya televizyonunuzdan artık ne şekilde olursa baştan sonuna kadar bakara suresini bir dinleyin .uzun bir suredir ama mesela iş yaparken yanınıza koyun telefonu duyabileceğiniz birazda hafif yüksek bir ses ile dinleyebilirsiniz .İçinizde sıkılma daralma kapatma isteği vs olacak mı bir bakın inş
Teşekkür ederim canım. Varsa peki ne demek oluyor peki?

Şimdi olmayan bişey üzerinden konuşmak yalnış bence .siz bir yapın inşallah olursa konuşalım inş .bana mesaj atarsanız cevaplarım ben

" aha yine geldiler' diyosundur ve tamda o an dusundugun icin geliyordur o dusundugun seyler.
Bazen kendimle savastigmi bilirim " uf cok zormus ya bu sinav/ tabi zor olur kizim, ogrenmeyip ne bekliyon?/ aslinda varya guzel dedin, keske ogrenmeden alabilsem bi sinavi haha/ he he konus sen, zaman geciyor cbuk"

" aha yine geldiler' diyosundur ve tamda o an dusundugun icin geliyordur o dusundugun seyler.
Bazen kendimle savastigmi bilirim " uf cok zormus ya bu sinav/ tabi zor olur kizim, ogrenmeyip ne bekliyon?/ aslinda varya guzel dedin, keske ogrenmeden alabilsem bi sinavi haha/ he he konus sen, zaman geciyor cbuk"
Canım benim gerçekten çok rahatsız edici bi durum seninki çok daha farklıymış. Allah şifasını versin çabucak inşallah.

Bu önemsiz bir durum değil. Disosyasyon başlangıcı olabilir. Mutlaka bu konuda uzmanlaşmış bir psikiyatrist e gitmelisiniz. İnternette disosyatif kimlik bozukluğu diye aratırsanız bilgi alabilirsiniz. Eğer böyle bir bozukluğun başlangıcındaysanız her şey karmaşık hale gelmeden düzelebilirsiniz. Lütfen ihmal etmeyin.

Canım benim gerçekten çok rahatsız edici bi durum seninki çok daha farklıymış. Allah şifasını versin çabucak inşallah.

Sagol canimda.. bana gore bi sorun degilki? Her insanda vardir bu. Seninkide normal bana sorarsan. Sen takiyosun.

İşte bun rem geçişi diyoruz. Tam uykuya dalma ve dalmama anı arasındaki ince zaman diliminde beyinde aşırı yorgunsa bir an önce reme dalmak istiyor ama bünyeninde belli bir uykuya dalma zamanı var ikisi çakışınca ortaya halüsilasyonlar gaipten sesler falan çıkıyor. Karabasan dediğimiz olayda bu zaten. Beyin uykuya geçmek istiyor hormonu salgılıyor vücut kilitleniyor ama beyin yorgunluktan dalamıyor uykuya öncesinde bişeyleri toparlıyor içinde onesnada hareket edemeyince de karabasan geldi diyoruz.

Bunun bir adı vardı hatırlayamadım, uykuya geçiş esnasında aslında uyumuyor olmana rağmen beynin uykuda olup olmadığını anlayamaması durumu.
Bilinç üstü bilinçaltına yenik düşmesi.
Yakın zamanda bir videoda izlemiştim.
Hatta görüntülerde görülebiliyor rüyada gibi.
Uyku bozukluğu ve kötü beslenme ara ara böyle şeylere sebep olabiliyor diyordu.
Aynı saatlerde uyu ve uyan birde düzenli ve sağlıklı beslen bakalım devam edecek mi?

Beynin sana oyun oynamış .

Olur bazen .

Benim kafamda da ne adamlar , ne kadınlar konuşur zaman zaman :)

Sen kimi kimin kafasından kovuyorsun , sen çııık deseydin :sinirli:
Konu sahibinin yazdiklarini okurken korkmaya baslamistim , taaki sizin yazinizi okuyana kadar. Süper cevap yaaa , kendi kendime güldüm

İşte bun rem geçişi diyoruz. Tam uykuya dalma ve dalmama anı arasındaki ince zaman diliminde beyinde aşırı yorgunsa bir an önce reme dalmak istiyor ama bünyeninde belli bir uykuya dalma zamanı var ikisi çakışınca ortaya halüsilasyonlar gaipten sesler falan çıkıyor. Karabasan dediğimiz olayda bu zaten. Beyin uykuya geçmek istiyor hormonu salgılıyor vücut kilitleniyor ama beyin yorgunluktan dalamıyor uykuya öncesinde bişeyleri toparlıyor içinde onesnada hareket edemeyince de karabasan geldi diyoruz.
Maalesef karabasan dediğiniz şey bu değil .bu açıklama sadece bilimin dini kullanamadan insan başına gelenleri açıklama çabası .hiç başınıza geldi bilmiyorum .çok ilginçtir ki ayetel kürsi okuduğunuzda karabasan falan kalmaz .ama ayetel kürsiyi son kelşmesine kadar tam okumanız lazım .bilşm bunu Nasıl açıklayacak acaba ?

Konuyu okumamak icin kendimi cok zorluyorum. Zira bu tur seylerden hep cok korkarim. Geceleri uyuyamam artik okursam...biri beni durdursun

Okudugum ilk yorum...bir donem cok sik karabasan goren biri olarak...orta okul ogrencisiydim o zaman...1 fatiha 3 ihlastan baska hicbir sey uzerimdeki agirligi ve kulagima gelen garip sesi yok edemiyordu. Sukurler olsun ki artik gormuyorum. Bir de dualar biter bitmez uyku pozisyonumu degistirecek gucu bulur hemen pozisyon degistirirdim. Degistirmezsem tekrar baslardi cinlamalar ugultular hareketsizlik...ay cok urkutucu!!!!konuyu okumayacam daha fazla. Hamile halimle kendime bu kotulugu yapmayayim en iyisi.

Back