• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı nereye vursamm ?

Adam senin dişlerine binlerce lira bayıldı ayol nevresim almadı, annenin karnını doyurmadı diye mi kötü oldu şimdi :KK70:
aaaaaaa o sorunlu kızımız bu üşüyen arkadaş mıymış :)) ay az önceki yorumumu insaflı olan normal standarttaki hanım kızlar için söyledim. Ayrılmanız bey arkadaş için hayırlı olcak. İnşallah kurtarır kendini.

bohça yapmanın kırsalda yaşamakla ne alakası var :KK64:geleneklere bağlı aileler yapıyor. düğün alışverişidir nişan alışverişidir bunları abartmadıktan sonra gayet sürdürülebilir gelenekler

Iyide mesela bu konuda bile havaya 600 tl atiliyor. 600 tl azmi? Ne icin? Makjaj malzemesi icin. Peki 1950de gelinler makjaj yapiyormuydu? Hayir. Eh bunun neresi adet gelenek? Eskiden bohcaya bir iki tekstil parcasi koyarlardi gelin sonradan elbise diksin diye, ve bir iki gecelik. Niye? Cünkü o zaman gelinin hic malvarligi yoktu.

Ki bunun karsisinda kv'deye hizmet etmek vardi, beraber yasamak, temizlik yapmak,...Bu adetlerde sence devam etsinmi?

Bohca olayi, iki tarafi germekten baska bir ise yaramiyor. Ve konu adet gelenek ise, nevresim takimi ceyiz parcasidir. Kiz tarafi alir onu...

daha evlenmeden ailene sana saygısızlıklar başlamış bu adamı evlendikten sonra düşünemiyorum
zararın neresinden dönsen kardır evlenme sakın

İşin içine maddiyat girdiğinde nasılda çirkinleşiliyor.
Sana resmen git demiş, evlendikten sonra şimdi gitmediğini görerek sürekli aynı tavrı sergileyecek.
Belki bu da senin imtihanındır, insanlar ne der diye düşünme evlenip boşanmak daha zor olacak senin için.
Umarım hakkında hayırlısı olur.

Canım evlendikten sonra mı ayrılacaksın ?
Yazık ediyorsun kendine. Ah vah etme de sonra.
Birşeyin düzeleceği yok maalesef.

her şey ayarlandı düğün tarihimizi herkes biliyor ev tutuldu aynı iş yerindeyiizz
Tıynetsiz olsam, artık bıkıp usanacak bir hale getirilmişsem, bu sebepten ayrılmayacağını sezdiğim birine bir liralık alışveriş dahi yapmazdım, alınacakları ona aldırır, yüzsüzlüğün alasını yapar, düğünden sonra da bu zamana kadar ayrılmadı biraz daha şansımı zorlayayım deyip bir de altınlara da el koyardım.

Neden delirdi bu adam bu noktaya geldi sende çok iyi biliyorsun. Sabır bırakmadın insanlarda. Geri adım atmayacağını da biliyorsa neden suyuna gidip masraf yapsın ki. Belli ki maddiyatta da bir sıkıntı var. Kendisi cimri sende çalışmana rağmen masraflarını ona yıkmışsın. Bir kontör meselesi vardı yanlış hatırlamıyorsam.

çarşafı kozmetiği geç. iç çamaşırı almış ya. kaynana, anne, nişanlı... cümbür cemaat gerdekte onu mu giyse bunu mu giyse diye kritik yaptılar mı acaba?

Ama evlenmeden önce kiz seks yapsa tüh kaka olurdu. Simdi bir belge olacak, legal seks yapacak ya, tabiki beraber en seksi gecelik hangisi diye bakarlar. :işsiz:

Sonra yabancilara kiziyorlar, kizlarina ogullarina hap, kondom veriyorlar diye. En azindan koruma amaci var. En seksi geceligin amaci ne?

Düne kadar kaprislerine iyi dayanıyor adam melek diyenler gömmüşler. Prenses yanlış yoldasın. Önceden de yanlış yapıyordun. Hala yanlış yapıyorsun. Erkekler evlenmemekte yerden göğe haklı. Sen onu yedin bitirdin şimdi anneciğime laf söyledi diyorsun. Sen söyletmeyecektin. Eşimle ayrılma noktasına geldik öfke kontrolü hiç yoktu aileme laf söylemedi. Çünkü onları birbirleri ile yüz göz etmedim. Sende aklını başına al.
BENDEN misiniz ondan mı anlamadım

Bi göz atiyim. Yaklaşık 5 yıl evliyim. Cok şükür ne nişanlılikta nede evlilikte birbirimize veya ailemize saygısızlıgimiz olmadi. Ben düğün olaylarıninda fazla abartıldığını düşünüyorum. Daha evlenmeden araya soğukluk giriyor bunun sayesinde. Şükür bizde olmadı
Amme hizmeti yapayım:

Daha da var da hem üşendim hem bunları okusanız yeter. Boşuna gizliyorlar zaten. Gizleyeninkine bakıyorum merak edip :)

Ama evlenmeden önce kiz seks yapsa tüh kaka olurdu. Simdi bir belge olacak, legal seks yapacak ya, tabiki beraber en seksi gecelik hangisi diye bakarlar. :işsiz:

Sonra yabancilara kiziyorlar, kizlarina ogullarina hap, kondom veriyorlar diye. En azindan koruma amaci var. En seksi geceligin amaci ne?
don alacaklarına kondom alsalar daha iyi aslında.

Amme hizmeti yapayım:

Daha da var da hem üşendim hem bunları okusanız yeter. Boşuna gizliyorlar zaten. Gizleyeninkine bakıyorum merak edip :)

Zahmet etmişsin sağol. Adamin aklı varsa düğünü iptal eder. Konu sahibi evlilik için yeterli olgunlukta değil. Ikisine de zindan olur

Hafta sonu ailelerle alışverişe gittik bohça için
Bütçe ne ona göre alalım diyorum o belli değil
neyse anneme karıştırma hiçbir şey dedim
nevresim takımı olan yere de bakalım dedi cevap vermedi ne nişanlım ne üvey annesi
tekrar söyledi gene cevap yok
öküz nişanlım bana döndü dedi ki ne nevresim takımıymış ya annen de tutturdu
sen nasıl konuşuyorsun benim annemle dedim ki annem bugüne kadar onlardan hiçbir talepte bulunmadı
düğünde damada takılan çeyrekleri alırız dediler ailem ona bile olsun dedi
sonra surat beş karış suratını yerden kaldırmadı
benim de alışveriş yapasım gelmedi
iç çamaşırı ve makyaj malz aldım ailem al kızım asma suratını dediler diye
her şeyin uygununu almaya çalıştım
diğer alınacakları almadım bile
bu suratla bir şey almam dedim
bir şey almıcam dediğin 600 tl tuttu diyor bir de bana
çifter çifter al başka eksiğin ne varsa al diyor bir de terbiyesiz
yemek bile yedirmeden bıraktı ailemi eve
sonra dün aradı
unutalım hayatım olanları mutlu olalım lütfen diyor,ben de ailemden özür dile olur dedim
yok dilemem dedi
yarın kahvaltı yapmaya gidelim dedi yok paran gitmesin dedim
başladı nankörsün bilmem ne kapattım telefonu suratına
sonra yazmış bana zorluyorsun az kaldı
neye dedim tekmeyi yemene demiş terbiyesiz
ben de hiç durma dedim
iş yerine getir eşyaları diyor
ailen gelsin alsın dedim yok babam şeker hastası sinirlenir de bilmem ne
1 ay kaldı düğüne ev eşyalar her şey tamam
bitti uzatmayalım yazmış
sonra bana diyor sen bitirdin
neden cesaretim yok
annem de istemiyor bu saygısızı
bana defol bilmem ne diyor bir de
bitsin istiyorum ama seviyorum da ayrıca cesaretim de yok
nasıl yapıcammm nasıl
Senin tek sikintin digrr konulardan yola cikarak soyluyorum zira bu konuda nisanlin cok ayip etmis neyse ttej sikintin cok inatci olmannn b4nce

Ayni durumda sayiliriz benim kaynana da ayni böyle nişanlim seninki gibi degil ama bi noktadan sonra olacak belliki.. sen bekleme sen ona at tekmeyi. Bende seviyorum ama acik acik konuscam olmuyosa bitircem cok cirkin bisey bu ya. Gelin aliyosan bütceni belirliceksin arkadasm paran yoksa da girmiceksin o islere sonra yok eksiklerini de al bilmem ne ayip ya. Ayni benim kaynna da boyle.

Back