- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.083
- 548
- Konu Sahibi usuyenprenses
-
Aynen öyle, yine mesele 600 liraya gelecek ama sizin bahsettiğiniz gibi zaten bi pamuklu pijama bikac saten gecelik alınınca fiyat 400u rahat buluyor. Ha adet yerini bulsun diye evet bu tarz alışverişler ile karşı tarafı darlamaya borca sokmaya bence de gerek yok.
Öncelikle birbirinize kullandığınız kelimeler hoş değil, Örneğin öküz demişsiniz bir kere bu argo kelimeler kullanılmaya başlandımı saygı falan kalmaz siz henüz evlenmeden o sınırı ihlal etmişsiniz bence evlenmeyin. Saygının olmadığı yerde sevginin ne önemi varHafta sonu ailelerle alışverişe gittik bohça için
Bütçe ne ona göre alalım diyorum o belli değil
neyse anneme karıştırma hiçbir şey dedim
nevresim takımı olan yere de bakalım dedi cevap vermedi ne nişanlım ne üvey annesi
tekrar söyledi gene cevap yok
öküz nişanlım bana döndü dedi ki ne nevresim takımıymış ya annen de tutturdu
sen nasıl konuşuyorsun benim annemle dedim ki annem bugüne kadar onlardan hiçbir talepte bulunmadı
düğünde damada takılan çeyrekleri alırız dediler ailem ona bile olsun dedi
sonra surat beş karış suratını yerden kaldırmadı
benim de alışveriş yapasım gelmedi
iç çamaşırı ve makyaj malz aldım ailem al kızım asma suratını dediler diye
her şeyin uygununu almaya çalıştım
diğer alınacakları almadım bile
bu suratla bir şey almam dedim
bir şey almıcam dediğin 600 tl tuttu diyor bir de bana
çifter çifter al başka eksiğin ne varsa al diyor bir de terbiyesiz
yemek bile yedirmeden bıraktı ailemi eve
sonra dün aradı
unutalım hayatım olanları mutlu olalım lütfen diyor,ben de ailemden özür dile olur dedim
yok dilemem dedi
yarın kahvaltı yapmaya gidelim dedi yok paran gitmesin dedim
başladı nankörsün bilmem ne kapattım telefonu suratına
sonra yazmış bana zorluyorsun az kaldı
neye dedim tekmeyi yemene demiş terbiyesiz
ben de hiç durma dedim
iş yerine getir eşyaları diyor
ailen gelsin alsın dedim yok babam şeker hastası sinirlenir de bilmem ne
1 ay kaldı düğüne ev eşyalar her şey tamam
bitti uzatmayalım yazmış
sonra bana diyor sen bitirdin
neden cesaretim yok
annem de istemiyor bu saygısızı
bana defol bilmem ne diyor bir de
bitsin istiyorum ama seviyorum da ayrıca cesaretim de yok
nasıl yapıcammm nasıl
Iyi tespit ettim dimi bende :)Yapma be prenses,
bana burç değiştirteceksin bu yaştan sonra.
Aa teşekkür ederimSöylemeden geçemedim hala sabırla ve üslubunuzu bozup işi dalgaya çevirmeden düzgünce konuşmanızı çok takdir ettim. :)
o da bize beyaz atlım beni seviyor demişti.:) Biz ne demiştik sana hatırladın mi ?
Yaaa ben senin yorumlarına bayılıyorum, çok yaşa emi ❤Yaaaav he hee hep öyle olur zaten ya
Sen akrep burcu musun acaba. Bak ben yerimde duramadim suan sinir oldum. Maddi konuda ne tutari olcakmis gorende zanneder ki önüne altından apartman yapsinlar istedin. Pis.
Ziyagil köşkünde yaşıyor sanırım her güne başka gecelik..Kısa kollu pijama, uzun kollu pijama, uzun gecelik, kısa gecelik, şortlu gecelik, tek gecelik, alevli gecelik tabağı...Damat tarafına kitlenebilecek bütün kombinasyonları saymışsınız. İster ayrı ayrı, ister set halinde olsun, cümbür cemaat alışverişe çıkıp bunları kaynanaya aldırmaya gerek var mı gerçekten? Şunlara kafa yorduğumuz kadar başka şeylere yoğunlaşsak uzaya çıkardık Türk kadınları olarak.
250 ₺ fondöten mi? (ciddi soruyorum en son makyajı düğünümde yapılmıştı 3 yıl önce)600 liraya ne makyaj malzemesi aldın ki. Bir fondöten 250 tl. Boyle sacma ve cimrice alisveris mi olur. Bir de neden düğün öncesi bohca?
Nişan öncesi olmaz mi bohça?
Bende Oyle olmuştu ve bu tip konusmalar olsaydi gercekten ayrılırdım
Cimri saygısız ve terbiyesiz.
Ayrica nevresim takımını annenin söylemesine gerek bile yok. Hic mi yol yordam bilmiyorlar bunlar.
Benim 16 aydır duruyordu kutusunda 2 gun önce yıkadım ütüleyip sercem. Benim görgüsüz de onu evlenceginiz gece serersiniz diye almıştım. Yok ben onu 750 liraya almıştım. E sermedin guzel ama o abooo Öldü bitti sermedim diye. Neyse sereyim de sevinsin. Böyleleri de var bak
Illa kendi aldığını koycam.
Bunlarin hepsi ayri versiyon
Ayrica son durum ne merak ettim
İşte kendiniz alın o zaman. Ya da bikaç tane alırsınız kalanını sonradan tamamlarsınız. Zaten evlenirken binlerce borca harca giriliyor bir geceliğe 500 verilirse adamın beli doğrulmaz o geceliği gözü görmez. Bohça adettir diyorlar da eskiden o bohçaya 500 tl lik gecelik konmuyorduŞaka gibisiniz gerçekten. Ya gecelik seti diye bisey duymadınız mi? Bugün bi pijama takımı pentiden alacak olsanız en az 100 lira, hiç mi gelin gecelik takımı diye bisey duyup gormediniz? Yeni evlenen insan için bu takım ihtiyaç bence ister bohça adı altında alınsın ister gelin kendisi alsın. Bekarken giydiğimiz ciciş pijamalardan farklı şeylerde bekliyor eş kişileri
Şaka gibisiniz gerçekten. Ya gecelik seti diye bisey duymadınız mi? Bugün bi pijama takımı pentiden alacak olsanız en az 100 lira, hiç mi gelin gecelik takımı diye bisey duyup gormediniz? Yeni evlenen insan için bu takım ihtiyaç bence ister bohça adı altında alınsın ister gelin kendisi alsın. Bekarken giydiğimiz ciciş pijamalardan farklı şeylerde bekliyor eş kişileri
Bence siz olayın çok gerisinde kalmışsınız. Yada okumuyorsunuz. Bunlar yeni evlenen bi kadın için IHTIYAÇ ister bohça olarak alınır ister gelin kendisi alır isterse damat alır hediye eder. Çift bunu arasında hallediyorsa size veya bana laf düşmez. Millet hala 600e gecelik mi olura takmış. Piyasadan gerçekten haberiniz yok sanırım. Ha benim şahsi fikrim bu bohça falan adetleri karşılıklı hediyelesmek güzel bi gelenek. Daha önce de yazdım, ben nişanlım ile çıktım bu alışverişe bütçemiz belliydi birlikte alacağımızı aldik hem ailelerin gönlü hoş oldu hemde ihtiyaçlarımız karşılandı. 600 lira meselesine gelince, valla gücü olan 600e de alır 6000ne ipek gecelikte alir. Ben piyasada ortalama gelin setinden bahsettim
Ay kesinlikle ya biri diyor 500 gecelik biri diyor 250 tl fondöten.. şaka gibi250 ₺ fondöten mi? (ciddi soruyorum en son makyajı düğünümde yapılmıştı 3 yıl önce)
konu sahibinin babasının evinde o paraya fondöten alacak gücü var mıydı da bohça alışverişine çıkınca en kazığını alıyor. şu zihniyet tamamiyle ne yolarsam kar zihniyeti.
Allah oğlumu bu tür zihniyetli kimselerden korusun.
250 ₺ fondöten mi? (ciddi soruyorum en son makyajı düğünümde yapılmıştı 3 yıl önce)
konu sahibinin babasının evinde o paraya fondöten alacak gücü var mıydı da bohça alışverişine çıkınca en kazığını alıyor. şu zihniyet tamamiyle ne yolarsam kar zihniyeti.
Allah oğlumu bu tür zihniyetli kimselerden korusun.
Son defa anlatmaya çalışıyorum, bunları giymek için köşkte konakta yaşamaya gerek yok. Yeni evleniyorum, eşimin yanında her zaman ayılı kareli pijama giymek istemiyorum. Evet yaz için sortlu takımda alirim, kısa elbiseli de, hatta canım ister uzun alirim. Benim bunları almaya yetecek maddi gücüm var. Eşiminde aynı şekilde. Ki bizim için bunlar hem gelenekler yerini buluyor hemde normal bir şey. Birbirimize sık sık biseyler aldığımız hediye ettiğimiz olur. Çünkü hayati paylaştığım insana neden almayayım. Sizin için 600 lira büyük para ise almayın. Mesela bana da vs'dan almak bütçemi zorlar ve ben girip bakmadım bile. Ha benim bunu almaya gücüm yetiyorsa kusura bakmayın sizi veya başkasını ilgilendirmez. Ve yine yapmadım ama ben kaynanam ile bohça alışverişi yapmaktan mutluysam, bu da kimseyi ilgilendirmez. Yapmıyorsam da kimseyi ilgilendirmez. Burada "bırakın yia bu gelenekler eskidi kadın özgür olmalı" derken, bunları yapmaktan hoşlanan tarafı da eleştirmeye hakkınız yok. Tıpkı benim hakkım olmadığı gibi. Ve lütfen rica ediyorum bu 600 liralık gecelik meselesine takılanlar iyice baksin yoruma, orada konu sahibine 600 lira için mi bu saygısızlığı yaptı, madem bohça alışverişine çıkarıyor bugün bi gecelik takımı olmuş 600 lira yorumunu okuyup iyice idrak etmeye çalışsınZiyagil köşkünde yaşıyor sanırım her güne başka gecelik..
Yanlış anlaşıldı sanırım. Durumu olan isterse 600 milyara alsın ama konu sahibinin nişanlısının durumu belli ki buna yetmiyor. Ama konu sahibi aldıkça almış aldıkça almış adam da nevresim de patlamış. Siz de 500 tl ye bohça alışverişi mi olur deyince konu ordan çıktı. Yoksa 60 a da vardır 6 milyara da vardırAa teşekkür ederimbaşta bi cümle attim ortaya bu kadar infial yaratacağını bilsem en başta uzun uzun yazardım. Defalarca "nee 600 lira mi ev süpürsün kendi kendine gerdeğe girsin" vs yazılmış. Ya ben farklı piyasası olan yerde yaşıyorum ya bu insanlar
çok kibar kibar sakince yazmışsınız ama ben duymadım mesela gecelik seti diye birşey. şaka falan da değilim.
bir de ihtiyaç lafınıza takıldım ihtiyaç olmazsa olmaz, yaşamımızı idame ettirmek için gerekli şeylerdir. bu dediğiniz istek.
gecelik takımı ne mesela? bir gecelik kaç parça olabilir ki en fazla?
Şunun iki tanesi yeterli yani. Safi israfEki Görüntüle 2264136
Şöyle bir set..
6 lı diyorlar..
Ben bohça alışverişine falan çıkmadım.
Söylemedim, çıkarmaya meraklısı da yoktu. :)
Bir arkadaşım böyle şeylere meraklıdır.
Öyle şey olur mu onsuz olur mu diye üsteledi ille birlikte almaya gitcez dedi.
Bana aldırdı.
Hatta yanında bir de tüylü terlik aldırdı o şart diye inanamadığım kısım onu almış olmam.
Nasıl ikna oldum toplum baskısı ne kadar etkili
Gecelikten birini kullandım sadece..
7 yıl önce 250 tl falandı..
Eki Görüntüle 2264137
Bir kere bile giymedim şunu 75 tl falandı :S
Ayy hep boşa masraf..
Gerçi diğerleri hep giyilecekmiş lohusalıkta falan öyle demişti.
Yaşamadım bekliyor hala kenarda :)
Yoo, bence siz beni yanlış anlamışsınız. Hala diyorum durumu olan istediği gibi alır. Sonradan konu sahibinin eski başlıklarını görünce haksız olduğunu da düşündüm zaten. Orada 600 bohça alışverişi için az bi rakam dedim bu kadar saygısızlık yapacağı bisey yok dedim ama belli ki damat bey birikmiş burada patlamis zatenYanlış anlaşıldı sanırım. Durumu olan isterse 600 milyara alsın ama konu sahibinin nişanlısının durumu belli ki buna yetmiyor. Ama konu sahibi aldıkça almış aldıkça almış adam da nevresim de patlamış. Siz de 500 tl ye bohça alışverişi mi olur deyince konu ordan çıktı. Yoksa 60 a da vardır 6 milyara da vardır
Eki Görüntüle 2264136
Şöyle bir set..
6 lı diyorlar..
Ben bohça alışverişine falan çıkmadım.
Söylemedim, çıkarmaya meraklısı da yoktu. :)
Bir arkadaşım böyle şeylere meraklıdır.
Öyle şey olur mu onsuz olur mu diye üsteledi ille birlikte almaya gitcez dedi.
Bana aldırdı.
Hatta yanında bir de tüylü terlik aldırdı o şart diye inanamadığım kısım onu almış olmam.
Nasıl ikna oldum toplum baskısı ne kadar etkili
Gecelikten birini kullandım sadece..
7 yıl önce 250 tl falandı..
Eki Görüntüle 2264137
Bir kere bile giymedim şunu 75 tl falandı :S
Ayy hep boşa masraf..
Gerçi diğerleri hep giyilecekmiş lohusalıkta falan öyle demişti.
Yaşamadım bekliyor hala kenarda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?