Kafamdaki sürekli konuşan düşünceleri nasıl susturacağım?

Zaten ne varsa insanın, kendine faydası var. Bende çok konuşurum, dertleşirim. Çözüm arar kavga ederim kendim ile; ama bazen kendimden korkuyorum

Belki Hatçegül Nebahat, ismini kompleks yaptığı için sizin de huzurunuzu bozuyordur.

Bunun bi adı var maladaptive.bi arastirin

Aşkında haklısın :) anlatamadıklarımız, içimizde tuttuklarımız , savaşlarımız bunlar ve gün içerisinde muhasebesini yapıyoruz eğrisi ve doğrusuyla.. zaten kime anlatsak anlarlar ki? Biri yanlış bir şey dese bile doğru demedin yanlış dedin ya da yanlış bir davranışta bulundun desek ; insanlar anlamaz olmuş. İnsanlar ile savaşmak yerine , kafamızda kendimiz ile konuşmak , değerlendirme yapmak , kavga etmek daha iyi geliyor

Hepimiz delirdik çok şükür bu ne güzel bir konu ya valla kaynana koca görümce derken şiştik bu iyi oldu Bu arada Şazimentin hepinize selamı var

Belki Hatçegül Nebahat, ismini kompleks yaptığı için sizin de huzurunuzu bozuyordur.
Konunun isim ile ya da isim yadırgaması olduğunu düşünmüyorum :) çünkü hatçegül ve Nebahat iki tanıdığım ve çok sevdiğim insanların ismi. Bu isimler de o kişilerin dobra oluşlarından, çözümleyici oluşlarından, eski toprak kadınların oluşundan, kısaca güç’lü oluşlarından geliyor .
Bence komplekslerimiz; bilip bilmeden düşündüğümüz ön yargılarımızdır.

İki güçlü isim ağır gelmiştir o zaman.
Elif Şafak'ın Siyah süt kitabı gibi diyaloglar:)))

Benm ki de susmuyor bir türlü

İki güçlü isim ağır gelmiştir o zaman.
Elif Şafak'ın Siyah süt kitabı gibi diyaloglar:)))
Cidden öyle :)) yazarlığa yoğunlaşırsa bebeğine zaman ayıramayacağını, anneliğe yoğunlaşırsa da kitap yazmaya zaman bulamayacağını düşündüğü gibi ikilemlerde kalıyoruz bazen. İşte sanki böyle ikilem de kaldığımız aslında çok güçlü kadınlar olduğumuz zamanlar da geliyor bu hisler

Benimkinin de adı var. Felaket tellalım geldi yine diyorum hatta her seferinde. Valla en güzeli kafayı meşgul tutmak. Mesela tatlı yapmak çok iyi geliyor bana.
Yaa çok iyi başkasına sır vermektense kendinize dillendirmeniz tabi daha iyi denemek lazım bunu aman dikkat adımız deliye çıkmasında

Ya benzer bi durum bende de var bu sanırım takıntı kafamın içinde birşeyleri sürekli çözmek zorundayım sanki kafam hiç bi zaman rahat değil boş değil huzurlu değilim belirsizliğe tagammülüm yok sanki kesin olarak bilmek zorundayım kendimide çok eleştiriyorum herşeyi doğru yapıyomuyum diye bşde sanki mutluluğu kendime laik mi görmüyorum kafa sürekli dolu huzursuz

Bence bu olay bizim güzel kalbimizden. Çok güçlü olup , herşeye kol kanat germekten bazen ruhumuz yoruluyor :)

Evet fazla vicdanlı olmaktanda acaba herşeyi doğru yapıyomuyum diye kendimizi sorguluyoruz
Kesinlikle ve umarım herkes vicdanı kadar, karşılık alır bu hayattan. Öbür türlü insanlar ile baş etmek zor. İnsanları memnun etmek zor bir bakıma. Ya fazla sevgi de ilgi de şımarırlar ya da bu sevgiyi menfaatine kullanırlar . Kestirmesi zor ..

Ben bunu biten ilişkimden sonra yaşamıştım. Bilfiil 2 ay boyunca kafamda kavga edip had bildiriyordum ona. Artık bir gun o kadar yoruldum ki bu durumdan aklıma her geldiğinde artık bu insanı serbest bırakıyorum deyip kesiyordum önünğ. Başka işle mesgul oluyordum. 1-2-3 artık bir müddet sonra kesildi bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…