Kafamdaki sorular ve esimden hergun biraz daha uzaklasmam :(

Seninki yine arkadaşlarını istememiş ya ailelerini istemeyenler, ya da o dengeyi kuramayan dengesizler.!!!
Konu sahibi arkadaşımız eğitimli meslek sahibi birisi sanırım, kendisi ve kendi ailesi için en doğru kararı verir inşallah.

haklısın canım aileme 1 saygısızlığı olmadı. ama eğer olsaydı bende de tepkiyi görürdü. bu kadar terbiyesizliğe de dur derdim. babam için parayı ne kadar seviyor dedi 1 keresinde. benim babam ben laf söylerim ama kocamda olsa asla kimseye laf söyletmem açtım ağzımı yumdum gözümü. ne kadar ayıp böyle bişey söylemen saygı duymalısın şeklinde ağzının cevabını verdim. snin ailende 4*4 lük değil ama ben sana şöyle diye benzetme yapıyormuyum da bilmem nede duruma görede onun cevaplarına görede haddini bildirdim. bugün aileme saygı duymayan yarın bana hiç duymaz diye düşünüyorum ben. ailemi sevmeyebilir ama saygıda kusurunu görmeyeceğim. ailemin aklında soru işaretleri kalacak şekilde, kızımızı kime emanet ettik diye üzülecekleri şekilde hiçe sayamam. ben sayfaların hepsini okuyamadım daha şimdi bakacağım canım.

Arkadaşlar sağolun. Burası çok iyi bir fikir alışveriş ortamı. İnsanlara dışarıdan basit gelebilir ama ben çok yıprandım. Benimki başta arkadaşlarımla da görüşmemi istemiyordu ama sonra sonra baktı ki olmuyor kabul etti. Ama insanın ailesi :( Sırf saçma sapan gerizekalı düşünceleri yüzünden bu hallere geldik. Ama hala ortamı yumuşatmaya çalışmak yerine germeye devam ediyor. Beni evimden kovduğu tehdit ettiği yetmezmiş gibi bazen sanki barışmamızı kendi lütfu gibi gösteriyor ve bu durum da beni daha da kötü hallere sokuyor. Yani sanki hiç bir suçu yok hiç bir şey yapmamış. Hala dayatmalarına devam ediyor. Bu yüzden boşanmak sanırım en iyi çıkış yolu olacak :(

haklısın canım aileme 1 saygısızlığı olmadı. ama eğer olsaydı bende de tepkiyi görürdü. bu kadar terbiyesizliğe de dur derdim. babam için parayı ne kadar seviyor dedi 1 keresinde. benim babam ben laf söylerim ama kocamda olsa asla kimseye laf söyletmem açtım ağzımı yumdum gözümü. ne kadar ayıp böyle bişey söylemen saygı duymalısın şeklinde ağzının cevabını verdim. snin ailende 4*4 lük değil ama ben sana şöyle diye benzetme yapıyormuyum da bilmem nede duruma görede onun cevaplarına görede haddini bildirdim. bugün aileme saygı duymayan yarın bana hiç duymaz diye düşünüyorum ben. ailemi sevmeyebilir ama saygıda kusurunu görmeyeceğim. ailemin aklında soru işaretleri kalacak şekilde, kızımızı kime emanet ettik diye üzülecekleri şekilde hiçe sayamam. ben sayfaların hepsini okuyamadım daha şimdi bakacağım canım.

kimse kimseyi sevmek zorunda değil zaten o ailenin içine giiryorsan saygı duyacaksın hak etmeseler bile.

Arkadaşlar sağolun. Burası çok iyi bir fikir alışveriş ortamı. İnsanlara dışarıdan basit gelebilir ama ben çok yıprandım. Benimki başta arkadaşlarımla da görüşmemi istemiyordu ama sonra sonra baktı ki olmuyor kabul etti. Ama insanın ailesi :( Sırf saçma sapan gerizekalı düşünceleri yüzünden bu hallere geldik. Ama hala ortamı yumuşatmaya çalışmak yerine germeye devam ediyor. Beni evimden kovduğu tehdit ettiği yetmezmiş gibi bazen sanki barışmamızı kendi lütfu gibi gösteriyor ve bu durum da beni daha da kötü hallere sokuyor. Yani sanki hiç bir suçu yok hiç bir şey yapmamış. Hala dayatmalarına devam ediyor. Bu yüzden boşanmak sanırım en iyi çıkış yolu olacak :(

tam olarak kaç aylık evlisiniz ilk zamanlar zor geçer evliliklerde, yaşayan bilir elbet ama boşanmaya odaklamayın kendinizi, düzelbilir mi bir bakın konuş tartışın kavga edin çözüm arayın, yuvalar kolay kurulmuyor, hepimiz hayallerle evleniyoruz neyle karşılaşacağımızı bilmeden.

kimse kimseyi sevmek zorunda değil zaten o ailenin içine giiryorsan saygı duyacaksın hak etmeseler bile.

kesinlikle be hayatım. ben onun ailesini, amcalarını zerre sevmedim, sevemedim, çocuklarının rızkını başka kadınlarla yemiş, sürekli haksızlıklar yapmış akrabaları öğrndikten sonra nasıl seveyimki. ama 1 kere saygıda kusur etmemişimdir. bir akrabası var wc ye gider elini yıkamazdı ben yinede el sıkışırdım eşim tutma elini iğrenç dese bile el sıkışır banyoya koşardım ama saygımda zerre eksiklik olmadı. sonuç: ayrıyız. boşuna yani el ayak öpmeler. arkadaşım kimse için fedakarlık yapmayacakmışsın bunu anladım ben. saygı ok duyacaksın ama fedakarlığa gelince 2 değil 3 kere düşünecekmişsin. boşuna yıpratmışım kendimi yaranıcam diye...

kesinlikle be hayatım. ben onun ailesini, amcalarını zerre sevmedim, sevemedim, çocuklarının rızkını başka kadınlarla yemiş, sürekli haksızlıklar yapmış akrabaları öğrndikten sonra nasıl seveyimki. ama 1 kere saygıda kusur etmemişimdir. bir akrabası var wc ye gider elini yıkamazdı ben yinede el sıkışırdım eşim tutma elini iğrenç dese bile el sıkışır banyoya koşardım ama saygımda zerre eksiklik olmadı. sonuç: ayrıyız. boşuna yani el ayak öpmeler. arkadaşım kimse için fedakarlık yapmayacakmışsın bunu anladım ben. saygı ok duyacaksın ama fedakarlığa gelince 2 değil 3 kere düşünecekmişsin. boşuna yıpratmışım kendimi yaranıcam diye...

ne doğru dedin, fedakarlık ve saygıyı birbirinden ayırmak lazım, saygı herkese duyulur ama fedakarlık tek taraflı yapılmaz.
Hak ettiğini düşündüğünüz insana yapın sadece eş için değil hayat için genel kuralımız olmalı

Burada birçoğumuz hayal ettiğimiz evlilikleri yaşamıyoruz gerek kocalar gerek aileleri bazende kendi ailemiz
ama sorun şu aklınıza boşanmayalım koyduğunuz ilk günü düşünün ve boşananlara sorun akıllarına ne zaman böyle bir
çözüm bulmak gelmiş.Buradan sonraki süreç her kavgada her sorunda bu eylemin nasıl gerçekleşeceğine.yani boşanırsam nasıl olacak
mal mülk çocuk sonraki yaşam v.s.. bu arada hiçbir zaman bu kırgınlığa sebep olan konun çözüme ulaşması için gerekli olanlar düşünülmez..

buradan sonra neolursunuz nasıl olursunuz bilemem ama Rabbim hakkınızda hayırlı olanı versin

Karsindaki insanin hic bir degisim gostermedigini ve huzuru ozledigun anda artik ondan kurtulmayi dusunuyirsun. Bu ay sonunda dava acacagim.

Arkadaşlar iki gündür çok kötüyüm. Bu evliliğin neresinden tutsam elimde kalıyor. Boşanma konusunda kararlıyım. Ama o kadar üzgünümki bu yükün altından nasıl kalkıcam bana yardım edin. Bazen kendimi çok güçsüz hissediyorum. Ve bundan utanıyorum :( Ağlamaktan yoruldum, hayattan bıktım. Yaşama sevincimi kaybettim. Ne yapıcam ben?

Arkadaşlar sizce eşyalarımı boşanma davasından önce mi ayırmalıyım yoksa davayı açtıktan sonra mı? Bana bir fikir verirseniz çok memnun olurum.

Münevvergül kesin kararlımısın boşanmaya. ?
Ailen arkanda duracak mı bu sefer.
Eğere tekrar barışıp geri döneceksen hiç kalkma boşanmaya.
Çünkü daha fazla ezecektir seni.
Ailenin desteğinden emin olmalısın önce.
Eşya sonraki mesele. Avukat bulup konuşmalısın.
Belgeleyebileceğin şeyler varsa delillerini topla.
Allah yardımcın olsun.

Evet ailen destek mi sana?
Üzülüyorum boşananları duyunca. Allah yardımcınız olsun :(

Evden ayrıldım zaten. Kıyafetlerimin bir kısmı orada kaldı. Onları da alıcam. Şimdi ayakta durmaya çalışıyorum. Çok zor bir dönem geçiriyorum bana dua edin :'( ondan nefret ediyorum nefret! Allah gönlüne öyle bir ateş versin ki ben ne yaptım desin. Onu ve ailesini Allah'a havale ediyorum. Kimse umrumda değil artık. Bu işin sonu yok anladım. Ben sadece ve sadece Allah'a sığındım.

Eşyalarımı da ayırdım. Sadece birkaç büyük eşya kaldı onları da alıcam ve Allah'ın izniyle hayırlısıyla kurtulucam ondan. Hayat yine de güzel.

sende yine cocuk yok. ben dört aylık hamileyim. seninle evlendigm gune lanet olsunlar, davranısların bana batıyorlar... neler duydum neler... cok pişmanım evlendiğme cok...

sende yine cocuk yok. ben dört aylık hamileyim. seninle evlendigm gune lanet olsunlar, davranısların bana batıyorlar... neler duydum neler... cok pişmanım evlendiğme cok...

bir sene bekleyin evliliğiniz bi otursun. bu ne ya evlenir evlenmez çocuk sahibi olmayı anlamıyorum ben de... çocuk kaçmıyor. zaten yeni bir hayata alışmaya çalışıyor insan evlenince bir de hamilelik ve annelik psikolojisine neden girersiniz ki? olan çocuklara oluyor. :50:

Back