Kafamdaki sorular ve esimden hergun biraz daha uzaklasmam :(

Haklisin Yasemin ama esim ne dusunuyor bilemiyorum. Ne zaman bu konuyu acacak olsam sinirleniyor daha zamani var diyor. Kendimi cok yipratiyorum ve buna engel olamiyorum. Ve icimdeki firtinalar beni her gun esimden daha da uzaklastiriyor. Nasil halledicem ne yapicam bilmiyorum:( bizi bu hale getirenlerin Allah cezasini versin. Aglamak istemiyorum artik :(
Kardeşinin kanlar icinde eve geldigini okuduğumda cok daha üzüldüm. Senin için bir travma daha eklenmiş, zavallı ailen, ne desinler? Tabi kızının mutlu olmazsını dilemekdenden başka.

senin burda yapa bileceğin iki şey var,
1. Aileler hakında konuşmamanız iyi, ne o nede sen bahset. Sen senin ailesi ile görüşmesini istersen, oda haklı olarak senin onun ailesi ile görüşmeni ister. Yaşadıkların cok ağır şeyler, travma yaşamanı iyi anlaya bilirim.
Siz bu evliliği sessiz sedasız sürdürür, mutlu ve huzurlu olmaya çalışırsınız. Yada,

2. Eşinin davranışlarında bir değişiklik olmayacak, bir birinize hala ßöylr inat, sit giderek bu evliliği böylece zaten bitirmiş olursununuz.

allah sizin için en hayırlısını nasip eder inşallah...

Su an iceride hungur hungur agliyorum:( Esim gorse yine baslicak ne oldu diye bagirmaya :( hic kimseye icimdekileri anlatsmiyorum:( annem nasilsin diyince hep iyi deyip icimin kan aglamasindan biktim:(

Su an iceride hungur hungur agliyorum:( Esim gorse yine baslicak ne oldu diye bagirmaya :( hic kimseye icimdekileri anlatsmiyorum:( annem nasilsin diyince hep iyi deyip icimin kan aglamasindan biktim:(
Canım benim bak cok üzüldüm...
eyer eşin kocalik gorevini yapmıyor, Piskoloji baskısı yapıyorsa, ruh saglıgını bozuyorsa,
O odada oturup ağlayacağina git o kocanın karşısına otur ve bir çözüm aramazsini iste!
ya bu evliliği bir düzene koysun, yada canı cehenneme kadar yolu olsun!

sana yazık ama, bir karar ver! Ya evliliğinizi birlikde kurtarın, yada bu eziyetten kurtulun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebep cok sacma :( Gelin sacimi yaptirirken kuafor once onun sacini yapalim siz sonra gelin demis :( bu sefer kaynanam aradi yok kinana gelmicem falan filan ben de gelmezsen gelme dedim. Bunun ustune oldu her sey. Tabi bu bir bahane:( o zaman anladim ne rezil bir aileye dustugumu :(

siz kaç yaşındasınız? çok merak ettim böyle eften püften şeyler için saygı, sevgi ne varsa yoksayıp evliliğinizi çıkmaza sokmuşsunuz
eşinizi ailesinden koparın sadece sizin olacağınız bir dünyada mı yaşatmak istiyorsunuz ama bir farkla o sizin ailenizle görüşmek zorunda olacak, bu şartlarda ne kadar mutlu olurdunuz değil mi?
yeni evlisiniz ve anne değilsiniz bu yüzden eşinizi doğuran anaya sadece dünyaya getirdiği için bile saygı duymuyorsunuz, bence bir an önce ayrılın eşinizde , adamın dünyasını karartmayın

Merhaba arkadaslar, eski konularimi bilenler bilir ama bilmeyenler icin bastan bir ozet geceyim. Esimle evlenmemi basta ailem istememisti (ailesinden dolayi) neyse ikna ettik nisanlandik ve ailem esimi benimsedi kabul etti esim de aileme karsi cok iyi idi. Taki ailesi devreye girene kadar. Dugunumu her hayalimi mahvetti ailesi. Bense okumus iyi bir isi iyi bir ailesi olan tek kizim. Neyse dugunumde yasadigim travmalar beni o kadar sorfulattiki ben hata mi yaotim diye. Sonra esimin daha 15 gunluk evliyken yasadiimiz bir tartisma sonucu ki o da ailesi yuzunden, ve annemin hastayim diye gonderdigi bir tas corba yuzunden :( cik git bu evden bosanicam demesiyle bu sorgulamalarim daha da artti. Ben de o zaman evi terkettim. Neyse geldi ozur diledi falan baristik. sonra ayni seyi 3 aylik evliyken yapti ve ben gittim ve 1,5 ay donmedim. Bosan dedim ac davayi ama yapmadi. Sonra buyuklerin ailemin kizim bir sans daha ver falan filanla tekrar baristik. Simdilik iyi amaaaa...Su an ben onun ailesiyle gorusmuyorum o da benim ailemle. Fakat bu durum benim canimi fena halde acitiyor. Benim ailem bunlarin hic birini hak etmemisti ben de:( Ne esimle beraber bir yere gidiyoruz ne de ailelerin lafi aciliyor. Zaten yasadigim onca olay beni 40 yillik evli gibi yapti. Bazen burada kinular aciyor kadinlar esimle cinselnhayatimiz bitti diye. Eminim ayni seyleri esim de benim icin dusunuyordur. Ona yaklasamiyorum. Sadece problem cikmasin diye :( cogu kez ayri yatiyorum :( Ama ben biyle bir evlilik hayal etmemistim ki:( Surekli kafamda bosanma planlari var anlayacaginiz kafayi bozdum:( Ama inanin cok zor seyler yasadim. Allah'a havale ediyorum ailesini. Benim en guzel hayallerimi yiktilar. Allah onlara oyle bir dert versinki kendi dertlerinden baska bir sey dusunemez olsunlar. Kimseye de bunlari anlatamiyorum. Disardan gorenler bir elim yagda bir elim balda saniyor ama mutsuzum:( Sizce be yapmaliyim esimin ailemle gorusmesini bosuna mi kafaya takiyorum :(
Senin ailene görülmemesi kadar kötü ne olabilir hiç bi suçları yokken ki her şeye göz yuman onlar olmuş anlattığın kadarıyla. Boşanmak bi kere ağızdan çıktıysa uzatıp hayatını karartmadan bitir derim. Zaten sevgininsde kaldığı şüpheli ya. Yatak dahil hiç bi şeyi paylaşamazken neyini düşünebilirsiniz ki. Evlilil evlilik olmaktan çıkmış bi kere.Çocuğunuz olsa mesela ne olacak yine kimse görüşmeden olur mu. Sevginden şüphe ettiysen geç kalma bence hayat kısa mutlu olabileceğin çok gün vardır inş. Allah sabır versin hakkında hayırlı olanın nasip etsin

sana en iyi örnek ablam olacaktır. ablam ve eniştem görücü usulü evlendiler. nişanlıyken ablam ve eniştem sırılsıklam aşıktılar. eniştemin ailesi resmen ablama tapıyordu. ne olduysa evlendikten sonraki ilk gün oldu. daha ilk sabah ablam gerdekten yeni çıkmış odasında yatıyor sabah 7. kapıya üşüşmüşler ne biçim gelinsin kalkta kahvaltı hazırla:53: ablam anlatıyo dedi ki ilk başta şaka yaptıklarını sandım. ama gerçekle yüzleşmiş. bundan sonra hayatım zindan oldu dedi ablam. ablamın karnında çocuk evde hep kavga hep kavga. ablam bizim eve gelmiş ( o zamanlar ben küçüğüm tabi ). 3 ay kalmış ne aramış ne sormuşlar karnında çocuğuyla ne yapıyo diye. annem ağlayarak anlatır. ablam hep bayılıyormuş. sonra ayrı ev şartıyla evi ayırıyorlar. bu sefer eniştem (ana kuzusudur) çamaşır makinesine bile girip bunlar temiz niye yıkıyosun, bize inat mı yapıyosun diye kavga ediyolarmış. eve fatura gelince hemen eniştem annesine götürüyomuş, annesi kışkırtıp ablamın üzerine salıyormuş eniştemi. Fakat annem ve babam ablama hep şunu söylüyormuş KIZIM YUVA ZOR YAPILIR, ÇOK KOLAY YIKILIR. SEN SABRETMESİNİ BİL !!! EŞİN SENİ DÖVSE DE SÖVSE DE SABRET !!! RABBİM ELBET MÜKAFATINI VERECEK, O AİLE ELBET Kİ BUNUN ZARARINI GÖRECEK !!! RABBİM YARINA BIRAKAIR YANINA BIRAKMAZ !!! ablam ne yaptılarsa sabretti, onun sözünden çıkmadı ve hala da öyle. bir yere çıksa eniştemden izin alırdı. Sonra ne oldu biliyor musun ??? Eniştem ablamı gördükçe, anladıkça, hissettikçe kendi ailesinden soğudu. Şu an ablam öl derse ölür. Ama ablam saygısını ve sevgisini ne yaptılarsa yok etmedi. Hatta eniştem bir arar annesine "Yeter artık ne bu dır dır dır, karışmayın aileme benim " dedi ve hala da öyle ablamı herkese karşı savunur. Ve annem hep der ki KIZLARIM BU BİR NASİHAT OLSUN, BABANIZ BENİ DÖVDÜ BEN YİNE GİTTİM O YATAKTA YATTIM, SURAT ASMADIM EVET KIRGINDIM FAKAT BABANIZ YOLA GELDİ. AYNI ŞEKİLDE ANNEM ÖL DESE BABAM ÖLÜR. Şöyle birşeyde vr dinimizde EŞİNE CİNSEL HAYATI VERMEZSEN BİR KADIN OLARAK O AKŞAMDAN SABAHA KADAR MİLYARLARCA MELEK İNİP BAŞINA LANET OKUR. Herşeyin başı sabır kardeşim.

Eşinin kalbini yeniden kazanabilirsin. Bir yuva yıkılacağı zaman ARŞ sallanırmış biliyor musun ??? O mertebe öyle yüksek bir mertebedir. Sen önce Rabbim'in sonra EŞİNİN izinden git. Göreceksin devir devran nasıl değişecek. Sanma ki Rabbim bunu onların yanına bırakır ! Elbet onlar bunu çekecek. Sen Rabbin'e havale et, sonra eşinin gönlünü al. Zamanla eniştem gibi o da ADAM olacak.

Esim benim kalbimi kazansin. Ben ister miydim bu hallere gelmeyi. Esimin ailesi ile niye gorusmeyeyim ama insan degiller. Ben ne kadar tehdit aldim onlardan. Esim bir gun tmm cnm unut haklisin demedi hep uzerime geldi. Ama bosanmayi dusunuyirum. Hic bir soz hakkim yok bu evde. Evime biri elecek olsa gelemiyor. Ne bir arkadas ne bir akraba. Sadece para kazan getir eline say, afedersiniz ama gece koynunda yat. Bu mu benim evliligim. Ben ailesine hediyelerle gittigim gun bile benimle tartistilar. Biktim.

merhaba arkadaslar, eski konularimi bilenler bilir ama bilmeyenler icin bastan bir ozet geceyim. Esimle evlenmemi basta ailem istememisti (ailesinden dolayi) neyse ikna ettik nisanlandik ve ailem esimi benimsedi kabul etti esim de aileme karsi cok iyi idi. Taki ailesi devreye girene kadar. Dugunumu her hayalimi mahvetti ailesi. Bense okumus iyi bir isi iyi bir ailesi olan tek kizim. Neyse dugunumde yasadigim travmalar beni o kadar sorfulattiki ben hata mi yaotim diye. Sonra esimin daha 15 gunluk evliyken yasadiimiz bir tartisma sonucu ki o da ailesi yuzunden, ve annemin hastayim diye gonderdigi bir tas corba yuzunden :( cik git bu evden bosanicam demesiyle bu sorgulamalarim daha da artti. Ben de o zaman evi terkettim. Neyse geldi ozur diledi falan baristik. Sonra ayni seyi 3 aylik evliyken yapti ve ben gittim ve 1,5 ay donmedim. Bosan dedim ac davayi ama yapmadi. Sonra buyuklerin ailemin kizim bir sans daha ver falan filanla tekrar baristik. Simdilik iyi amaaaa...su an ben onun ailesiyle gorusmuyorum o da benim ailemle. Fakat bu durum benim canimi fena halde acitiyor. Benim ailem bunlarin hic birini hak etmemisti ben de:( ne esimle beraber bir yere gidiyoruz ne de ailelerin lafi aciliyor. Zaten yasadigim onca olay beni 40 yillik evli gibi yapti. Bazen burada kinular aciyor kadinlar esimle cinselnhayatimiz bitti diye. Eminim ayni seyleri esim de benim icin dusunuyordur. Ona yaklasamiyorum. Sadece problem cikmasin diye :( cogu kez ayri yatiyorum :( ama ben biyle bir evlilik hayal etmemistim ki:( surekli kafamda bosanma planlari var anlayacaginiz kafayi bozdum:( ama inanin cok zor seyler yasadim. Allah'a havale ediyorum ailesini. Benim en guzel hayallerimi yiktilar. Allah onlara oyle bir dert versinki kendi dertlerinden baska bir sey dusunemez olsunlar. Kimseye de bunlari anlatamiyorum. Disardan gorenler bir elim yagda bir elim balda saniyor ama mutsuzum:( sizce be yapmaliyim esimin ailemle gorusmesini bosuna mi kafaya takiyorum :(

gerçekten çok zor :( kendimi sizin yerinize koyarak okudum iyi bir işim var tek kızım ve daha 15günlükken sorunlar yasıyorum ailemle eşim görüşmüyor. Bu durumda ailem için çok üzülürdüm çünkü damatlarını benimseyip beni ona vermişler ama eşim değer bilmiyor :( ayrıca en güzel çağlarımda mutsuz ediliyorum. Ayrı yatıyoruz... Belki şuan bekar olduğumdn koly gibi gelio ama bitirridim ben.. Fakat buna şimdlik cesaret edemiyorum diosan dayak yok kavga yok öyle arkdas gibi yasa git ama nereye kadar 0

Arkadaşlar zor çok zor. Diyeceksinizki ailen evine gelmesin ne olacak. Ama bu böyle nereye kadar gidecek. Çocuğum olsa, hastalansam ya da ben bu adamla ne yapıcam? Hiçbir kıymetim yok. Düşünüyorum benim ne eksiğim vardı. Aylarca peşimden koştu kabul edeyim diye. Bu muydu bana yapacağı? :(

sen bu adamı sevıyormusun sevmıyormusun ?

Eskiden severdim ama şimdi bilmiyorum :/ ortada bütün hayallerimin kırıldığı bir evlilik var. hiç bir şekilde benim yanımda olmayan bir adam. Sadece iyi günlerimde yanımda :(

Eskiden severdim ama şimdi bilmiyorum :/ ortada bütün hayallerimin kırıldığı bir evlilik var. hiç bir şekilde benim yanımda olmayan bir adam. Sadece iyi günlerimde yanımda :(

beraber yatmıyorsunuz neden? cınsellık kımten oturu sekteye ugradı?
onun dısında sevdıgını bıle bılmıyorsun
bu sorularında yanıtı olumsuz ıse
hayata dair hiçbirşey paylasamadıgın ve paylasamayacagın bır adamla neden vakıt gecırıyorsun yazık günah değğilmi bu sekılde yasadıgın ıcın..

Merhaba Münevver..
Yazdıklarımın seni etkilemediğini değiştirmediğini defalarca görsem de
sana yazmadan edemiyorum.
Çünkü çok benzer hislerim oldu seninle ve hala oluyor..

Severek,kendi isteğinle,koca bir güvenle yaptığın evlilikte yaşanılan hayal kırıklığı
nasıl yıkıcı bir duygudur iyi biliyorum.. Hele de sebep genel olarak eşinin ailesi ise :ssz:

Benim de konularım var kopuk kopuk değil, en önemli kısımları alarak özetlemeye çalıştım burda.
Sağolsunlar pek çok arkadaşın yorumunun da faydasını gördüm.
Kendi hatalarımı farkettim, kendimi tamamen değiştiremesem de zaman zaman çabaladım.

Yaşanılan kötü şeyler unutulmuyor.
Hala aklıma geldiğinde eşimle en özel anımda ağlayasım gelir,nefret dolarım.
Bu adamla ne işim var diye kendime sorarım.
Her şey iyiyken oluyor bunlar aynen.

Örnek veriyorum bende eşimin ailesini sevmiyorum.
Hele kardeşine nefret doluyum.
Şuan her gün kardeşiyle uzun uzun mesajlaşır ve ben o an ona sinir olur ters davranırım.
niye ters davranıyorsun şimdi bana der gerçeği söyleyemem kardeşinle konuşuyorsun diye diyemem.
Çünkü sana bazen çok gıcık oluyorum derim. O da üzülür surat asar,tahmin eder muhtemelen..
Evlenmeden önce hiç böyle değildi..Varlıklarını hissetmezdim varı yoğu benmişim gibi
davranırdı..
Evlendik hepsi bir değerli oldu anlayamıyorum
ama tecrübeliler öyle olur diyorlar..

Yapacak bir şey yok..
Asla unutmam yaşadıklarımı. O insanları da sevemem biliyorum.
Ama eşimi onlardan koparamam.
Onun ailesi.. sende kendi ailenin kötülüklerini daha kolay affedersin,unutursun..
Onlar da affediciler işte.

Ben boşanma fikrini aklımdan çıkardım.
Eşimin ailesi yokmuş gibi yaşamaya çalışıyorum.
Mecbur kaldıkça görüyorum eşimin hatrı için mesafeli davranıyorum hepsi bu.
Aklıma geldikçe ve eşimin ailesine bağlılığını gördüğümde nefret duyuyorum evet bu çok tuhaf bir gerçek.
Bazen gözüme dünya tatlısı,gayet yakışıklı gelen adam kardeşi aradığında onunla güzel konuştuğunda
benim için canavara dönüşüyor..
Bakışlarım değişiyor o an bana dokunmasını bile sorguluyorum..
Ama ben eşimi seviyorum bunu biliyorum en azından..

Bu duygular çok yıpratıcı seni anlıyorum.
Ama ben iyi,kötü bir karar aldım.
Şans verdim unutturmaları için fırsat verdim.
Ve içimde yaşadıklarımı yansıtmamaya çabalıyorum ki anlamı olsun.
Ama sen de çaba yok bitirmişsin içinde,kalbinde.
Bu durumda sana bu mutsuzluğa kendini mahkum et diyemiyorum.
Ya gerçek anlamda evliliğine şans ver gerçek anlamda diyorum.
Aynı evde iki yabancı gibi şans verilmez evliliğe.
Ya da kimseye söyleme bile git aç davanı yeni hayatına başla.
Hakkında hayırlısı olsun. Artık üzülmemeni dilerim..

Merhaba Münevver..
Yazdıklarımın seni etkilemediğini değiştirmediğini defalarca görsem de
sana yazmadan edemiyorum.
Çünkü çok benzer hislerim oldu seninle ve hala oluyor..

Severek,kendi isteğinle,koca bir güvenle yaptığın evlilikte yaşanılan hayal kırıklığı
nasıl yıkıcı bir duygudur iyi biliyorum.. Hele de sebep genel olarak eşinin ailesi ise :ssz:

Benim de konularım var kopuk kopuk değil, en önemli kısımları alarak özetlemeye çalıştım burda.
Sağolsunlar pek çok arkadaşın yorumunun da faydasını gördüm.
Kendi hatalarımı farkettim, kendimi tamamen değiştiremesem de zaman zaman çabaladım.

Yaşanılan kötü şeyler unutulmuyor.
Hala aklıma geldiğinde eşimle en özel anımda ağlayasım gelir,nefret dolarım.
Bu adamla ne işim var diye kendime sorarım.
Her şey iyiyken oluyor bunlar aynen.

Örnek veriyorum bende eşimin ailesini sevmiyorum.
Hele kardeşine nefret doluyum.
Şuan her gün kardeşiyle uzun uzun mesajlaşır ve ben o an ona sinir olur ters davranırım.
niye ters davranıyorsun şimdi bana der gerçeği söyleyemem kardeşinle konuşuyorsun diye diyemem.
Çünkü sana bazen çok gıcık oluyorum derim. O da üzülür surat asar,tahmin eder muhtemelen..
Evlenmeden önce hiç böyle değildi..Varlıklarını hissetmezdim varı yoğu benmişim gibi
davranırdı..
Evlendik hepsi bir değerli oldu anlayamıyorum
ama tecrübeliler öyle olur diyorlar..

Yapacak bir şey yok..
Asla unutmam yaşadıklarımı. O insanları da sevemem biliyorum.
Ama eşimi onlardan koparamam.
Onun ailesi.. sende kendi ailenin kötülüklerini daha kolay affedersin,unutursun..
Onlar da affediciler işte.

Ben boşanma fikrini aklımdan çıkardım.
Eşimin ailesi yokmuş gibi yaşamaya çalışıyorum.
Mecbur kaldıkça görüyorum eşimin hatrı için mesafeli davranıyorum hepsi bu.
Aklıma geldikçe ve eşimin ailesine bağlılığını gördüğümde nefret duyuyorum evet bu çok tuhaf bir gerçek.
Bazen gözüme dünya tatlısı,gayet yakışıklı gelen adam kardeşi aradığında onunla güzel konuştuğunda
benim için canavara dönüşüyor..
Bakışlarım değişiyor o an bana dokunmasını bile sorguluyorum..
Ama ben eşimi seviyorum bunu biliyorum en azından..

Bu duygular çok yıpratıcı seni anlıyorum.
Ama ben iyi,kötü bir karar aldım.
Şans verdim unutturmaları için fırsat verdim.
Ve içimde yaşadıklarımı yansıtmamaya çabalıyorum ki anlamı olsun.
Ama sen de çaba yok bitirmişsin içinde,kalbinde.
Bu durumda sana bu mutsuzluğa kendini mahkum et diyemiyorum.
Ya gerçek anlamda evliliğine şans ver gerçek anlamda diyorum.
Aynı evde iki yabancı gibi şans verilmez evliliğe.
Ya da kimseye söyleme bile git aç davanı yeni hayatına başla.
Hakkında hayırlısı olsun. Artık üzülmemeni dilerim..

Sağol faat ama bu böyle nereye kadar. Zaten başta dengeyi kurmadığı için oldu bunlar. Şimdi hala aynı inat. Ne benim yaralarımı sardı ne de güven verdi. Susarsam iyiyim, yüzüne gülersem iyiyim, yatağına girersem iyiyim. Ama ben neyim bir eşya mı? Bunun için mi yıllarca okuyup didindim. Sanki yetimhaneden alınmış bir öksüz gibiyim. Hiç kimse ile rahat görüşemiyorum. Çünkü sorun çıkarıyor. O bu tarz ilişkilere alışkın ama ben değilim her gün içime atmaktan öyle yoruldumki. İnsan biraz anlar ama o ve ailesi her şeyi bana zorbalıkla yaptı. Boşanmayı düşünüyorum evet. Dua edin güçlü olayım ve hayırlısı ile kurtulayım. Olmuyor işte bazen olmuyor alttan alsan da olmuyor üstten alsan da. Yani bir çocuğum olsa bu bana ne yapacak sorusu hep kafamda. Güven sıfır. Allah'ım sen bana yardım et :(

Sağol faat ama bu böyle nereye kadar. Zaten başta dengeyi kurmadığı için oldu bunlar. Şimdi hala aynı inat. Ne benim yaralarımı sardı ne de güven verdi. Susarsam iyiyim, yüzüne gülersem iyiyim, yatağına girersem iyiyim. Ama ben neyim bir eşya mı? Bunun için mi yıllarca okuyup didindim. Sanki yetimhaneden alınmış bir öksüz gibiyim. Hiç kimse ile rahat görüşemiyorum. Çünkü sorun çıkarıyor. O bu tarz ilişkilere alışkın ama ben değilim her gün içime atmaktan öyle yoruldumki. İnsan biraz anlar ama o ve ailesi her şeyi bana zorbalıkla yaptı. Boşanmayı düşünüyorum evet. Dua edin güçlü olayım ve hayırlısı ile kurtulayım. Olmuyor işte bazen olmuyor alttan alsan da olmuyor üstten alsan da. Yani bir çocuğum olsa bu bana ne yapacak sorusu hep kafamda. Güven sıfır. Allah'ım sen bana yardım et :(

Allah yardımcın olsun, hiç kolay değil.
ama artık kuralları koyacak olan sensin.
az baskın olmayı denesen?
Görüşcem ailemle istediğim gibi sen de görüş istediğinle beni rahat bırak yeter desen?
Evine de istediğini çağıracaksın tabi bu senin hakkın.
İşine geliyorsa de.. Zaten yaptıklarını unutmadım kendini affettirip benle evli kalmaya gönlün
varsa buyur. Yoksa birbirimizin zamanını almayalım diye resti çeksen?

Zaten kimse de gelmek istemiyor. Bütün bunları niye yaptı. Niye bizi bu hale getirdi anlamıyorum. Ne zaman konuşmaya başlasam hemen aileme laf atıyor ki yemin ederim hep iyi ol kızım aman şöyle ol kızım derler. Sonra o rezil ailesini savunmaya başlıyor ve haliyle sinirleniyorum. Hep özgüvenimi kırmaya çalışıyor. Her zaman sen bunu yapamazsın sen beceremezsin deyip beni sinir ediyor. Arkadaşlarının eşleri bile onun gözünde çok değerli. Ben onun görüşmelerine laf etmiyorum ama bu dövüş kavga nereye kadar. Bıktım artık hayattan tad alamıyorum. Ben ona evliliğe ait bütün hayallerim kırıldı deyince o, benim daha cok kırıldı diyor :(

Allah yardımcın olsun, hiç kolay değil.
ama artık kuralları koyacak olan sensin.
az baskın olmayı denesen?
Görüşcem ailemle istediğim gibi sen de görüş istediğinle beni rahat bırak yeter desen?
Evine de istediğini çağıracaksın tabi bu senin hakkın.
İşine geliyorsa de.. Zaten yaptıklarını unutmadım kendini affettirip benle evli kalmaya gönlün
varsa buyur. Yoksa birbirimizin zamanını almayalım diye resti çeksen?

çok mantıklı bu bence :40: hemen rest çekme, önce bi böyle de. yok mok derse sen bilirsin deyip dava aç, çünkü artık gerçekten değerin yok demektir onun gözünde:51:

Münevvergül, yaşadıklarını anlıyorum 15 aylık evliyim benzer şeyleri bende yaşadım,
onun dışında, bizzat kendi annemden babamdan biliyorum 30 senelik evliler ve hala aynı konular yüzünden tartışıyorlar
ve bunca yıl bir arpa boyu yol alamadılar. Annem çocukları için kendi hayatını hiçe saydı yuvayı ayakta tuttu ama kendi sağlığından oldu.
Kocamız yol arkadaşımız fakat kendi sağlığımızdan huzurumuzdan önemli değil. Boşan yada boşanma diyemem kendi hayatın ve kendi kararın.
Çok sağlam bir dille konuş eşinle, gerekirse sert ol, önce vicdanın rahat olsun elimden geleni yaptım dersin.

Rabbim hayırlısını nasip etsin, denge kuramayan erkekle yaşamak ÇOOOK zor.

canım sana da anlatayım olayımı ama asla ve asla bi hışımla gaza gelme. bunu seni tanımadığım için, etkilenmemen için söylüyorum. başka insanların fişeklemelerine asla ve asla gelme mantıklı ol. bunları birine ithafende değil kendi yazacaklarım için söylüyorum.

kocam çok iyiydi ama şu anda bışanıyoruz. 12 gün sonra mahkemem var. sebebide beni arkadaşlarımla görüştürmemesi her konuda kısıtlaması. en son patlamamsa koca bulurum ama arkadaş bulamam diyerek oldu. hiç pişman değilim. huzuru çok özlemişim. kendime güvenebilmeyi, kendi kararlarımı alabilmeyi. biz erkekleri çevresiyle birlikte kabul ediyoruz. sevsekte sevmesekte ailesiyle, arkadaşlarıyla, çevresiyle. ama onlar bizi severken sadece bizi seviyorlar. bazıları ailemizi, birçoğu arkadaşlarımızı kabul etmiyor. görüştürmüyor kısıtlıyor. sonunda da taşıma suyla değirmen dönmüyor ve boşanmalar kaçınılmaz oluyor. 2.5 yıl evli kaldım bana göre çok arkadaşlarıma göre inanılmaz derecede uzun evli kaldım. benden beklenmeyeek bir hareket olduğunu söylüyorlar. benim kötülüğümü istediklerinden değil. beni tanıdıklarından. karı-koca arkadaşlarım var evliyken eşim konuşturtmadı ama boşanırken bana ilk koşan onlar oldu. onu sevmiyorduk ama keşke mutlu olsaydınız bize yeterdi dediler. arkadaşım Allah sonunu bana benzetmesin. sabır versin sana.

şimdi zincirlerimi kırdım, şuurum açık, önüm aydınlık ve ben hürüm. benim yani kendimim.. ben buyum. beni böyle kabul edecek biri varsa beri gelsin. yoksa işte kapı işte sapı..

canım sana da anlatayım olayımı ama asla ve asla bi hışımla gaza gelme. bunu seni tanımadığım için, etkilenmemen için söylüyorum. başka insanların fişeklemelerine asla ve asla gelme mantıklı ol. bunları birine ithafende değil kendi yazacaklarım için söylüyorum.

kocam çok iyiydi ama şu anda bışanıyoruz. 12 gün sonra mahkemem var. sebebide beni arkadaşlarımla görüştürmemesi her konuda kısıtlaması. en son patlamamsa koca bulurum ama arkadaş bulamam diyerek oldu. hiç pişman değilim. huzuru çok özlemişim. kendime güvenebilmeyi, kendi kararlarımı alabilmeyi. biz erkekleri çevresiyle birlikte kabul ediyoruz. sevsekte sevmesekte ailesiyle, arkadaşlarıyla, çevresiyle. ama onlar bizi severken sadece bizi seviyorlar. bazıları ailemizi, birçoğu arkadaşlarımızı kabul etmiyor. görüştürmüyor kısıtlıyor. sonunda da taşıma suyla değirmen dönmüyor ve boşanmalar kaçınılmaz oluyor. 2.5 yıl evli kaldım bana göre çok arkadaşlarıma göre inanılmaz derecede uzun evli kaldım. benden beklenmeyeek bir hareket olduğunu söylüyorlar. benim kötülüğümü istediklerinden değil. beni tanıdıklarından. karı-koca arkadaşlarım var evliyken eşim konuşturtmadı ama boşanırken bana ilk koşan onlar oldu. onu sevmiyorduk ama keşke mutlu olsaydınız bize yeterdi dediler. arkadaşım Allah sonunu bana benzetmesin. sabır versin sana.

şimdi zincirlerimi kırdım, şuurum açık, önüm aydınlık ve ben hürüm. benim yani kendimim.. ben buyum. beni böyle kabul edecek biri varsa beri gelsin. yoksa işte kapı işte sapı..

Seninki yine arkadaşlarını istememiş ya ailelerini istemeyenler, ya da o dengeyi kuramayan dengesizler.!!!
Konu sahibi arkadaşımız eğitimli meslek sahibi birisi sanırım, kendisi ve kendi ailesi için en doğru kararı verir inşallah.

Back