- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Kardeşinin kanlar icinde eve geldigini okuduğumda cok daha üzüldüm. Senin için bir travma daha eklenmiş, zavallı ailen, ne desinler? Tabi kızının mutlu olmazsını dilemekdenden başka.Haklisin Yasemin ama esim ne dusunuyor bilemiyorum. Ne zaman bu konuyu acacak olsam sinirleniyor daha zamani var diyor. Kendimi cok yipratiyorum ve buna engel olamiyorum. Ve icimdeki firtinalar beni her gun esimden daha da uzaklastiriyor. Nasil halledicem ne yapicam bilmiyorumbizi bu hale getirenlerin Allah cezasini versin. Aglamak istemiyorum artik
Canım benim bak cok üzüldüm...Su an iceride hungur hungur agliyorumEsim gorse yine baslicak ne oldu diye bagirmaya hic kimseye icimdekileri anlatsmiyorum annem nasilsin diyince hep iyi deyip icimin kan aglamasindan biktim
Sebep cok sacmaGelin sacimi yaptirirken kuafor once onun sacini yapalim siz sonra gelin demis bu sefer kaynanam aradi yok kinana gelmicem falan filan ben de gelmezsen gelme dedim. Bunun ustune oldu her sey. Tabi bu bir bahane o zaman anladim ne rezil bir aileye dustugumu
Senin ailene görülmemesi kadar kötü ne olabilir hiç bi suçları yokken ki her şeye göz yuman onlar olmuş anlattığın kadarıyla. Boşanmak bi kere ağızdan çıktıysa uzatıp hayatını karartmadan bitir derim. Zaten sevgininsde kaldığı şüpheli ya. Yatak dahil hiç bi şeyi paylaşamazken neyini düşünebilirsiniz ki. Evlilil evlilik olmaktan çıkmış bi kere.Çocuğunuz olsa mesela ne olacak yine kimse görüşmeden olur mu. Sevginden şüphe ettiysen geç kalma bence hayat kısa mutlu olabileceğin çok gün vardır inş. Allah sabır versin hakkında hayırlı olanın nasip etsinMerhaba arkadaslar, eski konularimi bilenler bilir ama bilmeyenler icin bastan bir ozet geceyim. Esimle evlenmemi basta ailem istememisti (ailesinden dolayi) neyse ikna ettik nisanlandik ve ailem esimi benimsedi kabul etti esim de aileme karsi cok iyi idi. Taki ailesi devreye girene kadar. Dugunumu her hayalimi mahvetti ailesi. Bense okumus iyi bir isi iyi bir ailesi olan tek kizim. Neyse dugunumde yasadigim travmalar beni o kadar sorfulattiki ben hata mi yaotim diye. Sonra esimin daha 15 gunluk evliyken yasadiimiz bir tartisma sonucu ki o da ailesi yuzunden, ve annemin hastayim diye gonderdigi bir tas corba yuzundencik git bu evden bosanicam demesiyle bu sorgulamalarim daha da artti. Ben de o zaman evi terkettim. Neyse geldi ozur diledi falan baristik. sonra ayni seyi 3 aylik evliyken yapti ve ben gittim ve 1,5 ay donmedim. Bosan dedim ac davayi ama yapmadi. Sonra buyuklerin ailemin kizim bir sans daha ver falan filanla tekrar baristik. Simdilik iyi amaaaa...Su an ben onun ailesiyle gorusmuyorum o da benim ailemle. Fakat bu durum benim canimi fena halde acitiyor. Benim ailem bunlarin hic birini hak etmemisti ben de Ne esimle beraber bir yere gidiyoruz ne de ailelerin lafi aciliyor. Zaten yasadigim onca olay beni 40 yillik evli gibi yapti. Bazen burada kinular aciyor kadinlar esimle cinselnhayatimiz bitti diye. Eminim ayni seyleri esim de benim icin dusunuyordur. Ona yaklasamiyorum. Sadece problem cikmasin diye cogu kez ayri yatiyorum Ama ben biyle bir evlilik hayal etmemistim ki Surekli kafamda bosanma planlari var anlayacaginiz kafayi bozdum Ama inanin cok zor seyler yasadim. Allah'a havale ediyorum ailesini. Benim en guzel hayallerimi yiktilar. Allah onlara oyle bir dert versinki kendi dertlerinden baska bir sey dusunemez olsunlar. Kimseye de bunlari anlatamiyorum. Disardan gorenler bir elim yagda bir elim balda saniyor ama mutsuzum Sizce be yapmaliyim esimin ailemle gorusmesini bosuna mi kafaya takiyorum
merhaba arkadaslar, eski konularimi bilenler bilir ama bilmeyenler icin bastan bir ozet geceyim. Esimle evlenmemi basta ailem istememisti (ailesinden dolayi) neyse ikna ettik nisanlandik ve ailem esimi benimsedi kabul etti esim de aileme karsi cok iyi idi. Taki ailesi devreye girene kadar. Dugunumu her hayalimi mahvetti ailesi. Bense okumus iyi bir isi iyi bir ailesi olan tek kizim. Neyse dugunumde yasadigim travmalar beni o kadar sorfulattiki ben hata mi yaotim diye. Sonra esimin daha 15 gunluk evliyken yasadiimiz bir tartisma sonucu ki o da ailesi yuzunden, ve annemin hastayim diye gonderdigi bir tas corba yuzundencik git bu evden bosanicam demesiyle bu sorgulamalarim daha da artti. Ben de o zaman evi terkettim. Neyse geldi ozur diledi falan baristik. Sonra ayni seyi 3 aylik evliyken yapti ve ben gittim ve 1,5 ay donmedim. Bosan dedim ac davayi ama yapmadi. Sonra buyuklerin ailemin kizim bir sans daha ver falan filanla tekrar baristik. Simdilik iyi amaaaa...su an ben onun ailesiyle gorusmuyorum o da benim ailemle. Fakat bu durum benim canimi fena halde acitiyor. Benim ailem bunlarin hic birini hak etmemisti ben de ne esimle beraber bir yere gidiyoruz ne de ailelerin lafi aciliyor. Zaten yasadigim onca olay beni 40 yillik evli gibi yapti. Bazen burada kinular aciyor kadinlar esimle cinselnhayatimiz bitti diye. Eminim ayni seyleri esim de benim icin dusunuyordur. Ona yaklasamiyorum. Sadece problem cikmasin diye cogu kez ayri yatiyorum ama ben biyle bir evlilik hayal etmemistim ki surekli kafamda bosanma planlari var anlayacaginiz kafayi bozdum ama inanin cok zor seyler yasadim. Allah'a havale ediyorum ailesini. Benim en guzel hayallerimi yiktilar. Allah onlara oyle bir dert versinki kendi dertlerinden baska bir sey dusunemez olsunlar. Kimseye de bunlari anlatamiyorum. Disardan gorenler bir elim yagda bir elim balda saniyor ama mutsuzum sizce be yapmaliyim esimin ailemle gorusmesini bosuna mi kafaya takiyorum
Eskiden severdim ama şimdi bilmiyorum :/ ortada bütün hayallerimin kırıldığı bir evlilik var. hiç bir şekilde benim yanımda olmayan bir adam. Sadece iyi günlerimde yanımda
Merhaba Münevver..
Yazdıklarımın seni etkilemediğini değiştirmediğini defalarca görsem de
sana yazmadan edemiyorum.
Çünkü çok benzer hislerim oldu seninle ve hala oluyor..
Severek,kendi isteğinle,koca bir güvenle yaptığın evlilikte yaşanılan hayal kırıklığı
nasıl yıkıcı bir duygudur iyi biliyorum.. Hele de sebep genel olarak eşinin ailesi ise
Benim de konularım var kopuk kopuk değil, en önemli kısımları alarak özetlemeye çalıştım burda.
Sağolsunlar pek çok arkadaşın yorumunun da faydasını gördüm.
Kendi hatalarımı farkettim, kendimi tamamen değiştiremesem de zaman zaman çabaladım.
Yaşanılan kötü şeyler unutulmuyor.
Hala aklıma geldiğinde eşimle en özel anımda ağlayasım gelir,nefret dolarım.
Bu adamla ne işim var diye kendime sorarım.
Her şey iyiyken oluyor bunlar aynen.
Örnek veriyorum bende eşimin ailesini sevmiyorum.
Hele kardeşine nefret doluyum.
Şuan her gün kardeşiyle uzun uzun mesajlaşır ve ben o an ona sinir olur ters davranırım.
niye ters davranıyorsun şimdi bana der gerçeği söyleyemem kardeşinle konuşuyorsun diye diyemem.
Çünkü sana bazen çok gıcık oluyorum derim. O da üzülür surat asar,tahmin eder muhtemelen..
Evlenmeden önce hiç böyle değildi..Varlıklarını hissetmezdim varı yoğu benmişim gibi
davranırdı..
Evlendik hepsi bir değerli oldu anlayamıyorum
ama tecrübeliler öyle olur diyorlar..
Yapacak bir şey yok..
Asla unutmam yaşadıklarımı. O insanları da sevemem biliyorum.
Ama eşimi onlardan koparamam.
Onun ailesi.. sende kendi ailenin kötülüklerini daha kolay affedersin,unutursun..
Onlar da affediciler işte.
Ben boşanma fikrini aklımdan çıkardım.
Eşimin ailesi yokmuş gibi yaşamaya çalışıyorum.
Mecbur kaldıkça görüyorum eşimin hatrı için mesafeli davranıyorum hepsi bu.
Aklıma geldikçe ve eşimin ailesine bağlılığını gördüğümde nefret duyuyorum evet bu çok tuhaf bir gerçek.
Bazen gözüme dünya tatlısı,gayet yakışıklı gelen adam kardeşi aradığında onunla güzel konuştuğunda
benim için canavara dönüşüyor..
Bakışlarım değişiyor o an bana dokunmasını bile sorguluyorum..
Ama ben eşimi seviyorum bunu biliyorum en azından..
Bu duygular çok yıpratıcı seni anlıyorum.
Ama ben iyi,kötü bir karar aldım.
Şans verdim unutturmaları için fırsat verdim.
Ve içimde yaşadıklarımı yansıtmamaya çabalıyorum ki anlamı olsun.
Ama sen de çaba yok bitirmişsin içinde,kalbinde.
Bu durumda sana bu mutsuzluğa kendini mahkum et diyemiyorum.
Ya gerçek anlamda evliliğine şans ver gerçek anlamda diyorum.
Aynı evde iki yabancı gibi şans verilmez evliliğe.
Ya da kimseye söyleme bile git aç davanı yeni hayatına başla.
Hakkında hayırlısı olsun. Artık üzülmemeni dilerim..
Sağol faat ama bu böyle nereye kadar. Zaten başta dengeyi kurmadığı için oldu bunlar. Şimdi hala aynı inat. Ne benim yaralarımı sardı ne de güven verdi. Susarsam iyiyim, yüzüne gülersem iyiyim, yatağına girersem iyiyim. Ama ben neyim bir eşya mı? Bunun için mi yıllarca okuyup didindim. Sanki yetimhaneden alınmış bir öksüz gibiyim. Hiç kimse ile rahat görüşemiyorum. Çünkü sorun çıkarıyor. O bu tarz ilişkilere alışkın ama ben değilim her gün içime atmaktan öyle yoruldumki. İnsan biraz anlar ama o ve ailesi her şeyi bana zorbalıkla yaptı. Boşanmayı düşünüyorum evet. Dua edin güçlü olayım ve hayırlısı ile kurtulayım. Olmuyor işte bazen olmuyor alttan alsan da olmuyor üstten alsan da. Yani bir çocuğum olsa bu bana ne yapacak sorusu hep kafamda. Güven sıfır. Allah'ım sen bana yardım et
Allah yardımcın olsun, hiç kolay değil.
ama artık kuralları koyacak olan sensin.
az baskın olmayı denesen?
Görüşcem ailemle istediğim gibi sen de görüş istediğinle beni rahat bırak yeter desen?
Evine de istediğini çağıracaksın tabi bu senin hakkın.
İşine geliyorsa de.. Zaten yaptıklarını unutmadım kendini affettirip benle evli kalmaya gönlün
varsa buyur. Yoksa birbirimizin zamanını almayalım diye resti çeksen?
Sağol faat ama bu böyle nereye kadar. Zaten başta dengeyi kurmadığı için oldu bunlar. Şimdi hala aynı inat. Ne benim yaralarımı sardı ne de güven verdi. Susarsam iyiyim, yüzüne gülersem iyiyim, yatağına girersem iyiyim. Ama ben neyim bir eşya mı? Bunun için mi yıllarca okuyup didindim. Sanki yetimhaneden alınmış bir öksüz gibiyim. Hiç kimse ile rahat görüşemiyorum. Çünkü sorun çıkarıyor. O bu tarz ilişkilere alışkın ama ben değilim her gün içime atmaktan öyle yoruldumki. İnsan biraz anlar ama o ve ailesi her şeyi bana zorbalıkla yaptı. Boşanmayı düşünüyorum evet. Dua edin güçlü olayım ve hayırlısı ile kurtulayım. Olmuyor işte bazen olmuyor alttan alsan da olmuyor üstten alsan da. Yani bir çocuğum olsa bu bana ne yapacak sorusu hep kafamda. Güven sıfır. Allah'ım sen bana yardım et
canım sana da anlatayım olayımı ama asla ve asla bi hışımla gaza gelme. bunu seni tanımadığım için, etkilenmemen için söylüyorum. başka insanların fişeklemelerine asla ve asla gelme mantıklı ol. bunları birine ithafende değil kendi yazacaklarım için söylüyorum.
kocam çok iyiydi ama şu anda bışanıyoruz. 12 gün sonra mahkemem var. sebebide beni arkadaşlarımla görüştürmemesi her konuda kısıtlaması. en son patlamamsa koca bulurum ama arkadaş bulamam diyerek oldu. hiç pişman değilim. huzuru çok özlemişim. kendime güvenebilmeyi, kendi kararlarımı alabilmeyi. biz erkekleri çevresiyle birlikte kabul ediyoruz. sevsekte sevmesekte ailesiyle, arkadaşlarıyla, çevresiyle. ama onlar bizi severken sadece bizi seviyorlar. bazıları ailemizi, birçoğu arkadaşlarımızı kabul etmiyor. görüştürmüyor kısıtlıyor. sonunda da taşıma suyla değirmen dönmüyor ve boşanmalar kaçınılmaz oluyor. 2.5 yıl evli kaldım bana göre çok arkadaşlarıma göre inanılmaz derecede uzun evli kaldım. benden beklenmeyeek bir hareket olduğunu söylüyorlar. benim kötülüğümü istediklerinden değil. beni tanıdıklarından. karı-koca arkadaşlarım var evliyken eşim konuşturtmadı ama boşanırken bana ilk koşan onlar oldu. onu sevmiyorduk ama keşke mutlu olsaydınız bize yeterdi dediler. arkadaşım Allah sonunu bana benzetmesin. sabır versin sana.
şimdi zincirlerimi kırdım, şuurum açık, önüm aydınlık ve ben hürüm. benim yani kendimim.. ben buyum. beni böyle kabul edecek biri varsa beri gelsin. yoksa işte kapı işte sapı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?