Kafamdaki sorular ve esimden hergun biraz daha uzaklasmam :(

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
895
243
323
Merhaba arkadaslar, eski konularimi bilenler bilir ama bilmeyenler icin bastan bir ozet geceyim. Esimle evlenmemi basta ailem istememisti (ailesinden dolayi) neyse ikna ettik nisanlandik ve ailem esimi benimsedi kabul etti esim de aileme karsi cok iyi idi. Taki ailesi devreye girene kadar. Dugunumu her hayalimi mahvetti ailesi. Bense okumus iyi bir isi iyi bir ailesi olan tek kizim. Neyse dugunumde yasadigim travmalar beni o kadar sorfulattiki ben hata mi yaotim diye. Sonra esimin daha 15 gunluk evliyken yasadiimiz bir tartisma sonucu ki o da ailesi yuzunden, ve annemin hastayim diye gonderdigi bir tas corba yuzunden cik git bu evden bosanicam demesiyle bu sorgulamalarim daha da artti. Ben de o zaman evi terkettim. Neyse geldi ozur diledi falan baristik. sonra ayni seyi 3 aylik evliyken yapti ve ben gittim ve 1,5 ay donmedim. Bosan dedim ac davayi ama yapmadi. Sonra buyuklerin ailemin kizim bir sans daha ver falan filanla tekrar baristik. Simdilik iyi amaaaa...Su an ben onun ailesiyle gorusmuyorum o da benim ailemle. Fakat bu durum benim canimi fena halde acitiyor. Benim ailem bunlarin hic birini hak etmemisti ben de Ne esimle beraber bir yere gidiyoruz ne de ailelerin lafi aciliyor. Zaten yasadigim onca olay beni 40 yillik evli gibi yapti. Bazen burada kinular aciyor kadinlar esimle cinselnhayatimiz bitti diye. Eminim ayni seyleri esim de benim icin dusunuyordur. Ona yaklasamiyorum. Sadece problem cikmasin diye cogu kez ayri yatiyorum Ama ben biyle bir evlilik hayal etmemistim ki Surekli kafamda bosanma planlari var anlayacaginiz kafayi bozdum Ama inanin cok zor seyler yasadim. Allah'a havale ediyorum ailesini. Benim en guzel hayallerimi yiktilar. Allah onlara oyle bir dert versinki kendi dertlerinden baska bir sey dusunemez olsunlar. Kimseye de bunlari anlatamiyorum. Disardan gorenler bir elim yagda bir elim balda saniyor ama mutsuzum Sizce be yapmaliyim esimin ailemle gorusmesini bosuna mi kafaya takiyorum

sizin birlikteliginizin bedeli agir olmus.. ne derler esinden once ailesinide secmeli evlenirken.. bence sen kendi ailenle oyle yada boyle gorus kendi evliliginin icine ne onun ne kendi aileni sokma
mutlu olmaya kendi aranizda ki sorunlari halletmeye baslayinca kimse sizin huzurunu bozamayacagini anladiktan sonra "zamanla" hersey kendiliginden duzelicektir!
esinde kendi capinda aile iliskilerini seninkilerlede gorusmeyip esitlemis mi hissediyor nedir..
sen kocani seviyorsan ilk once kucuk ailende mutlulugu bul sonra yavas yavas disari acilin Allahinda izniyle duzelir insallah..

yaşadıklarına saygım var muhakkak ki ne yaşadığını en iyi sen bilirsin acısını,,kırgınlıklarını...dört duvarda yaşananı hiç kimse çok yakından dan anlayamaz...hiç kimse ayrılmak için evlenmez ve tabiiki sende güzel hayallerle kurdun evliliğini...sana söyleyeceğim şuan da psikolojin normal değil muhtemelen yaşadıklarının yükü ağır basıyor eminiki...ve şunu unutmaa bi yuvayı yıkmak kolayy yani kolay derken boşanırsın biter belkiiii ama tekrar kurma kçok daha zor....çoooooookkk iyi düşünnn psikiyatr a aile danışmanınaa gidin çözmeye çalışın ve en sonnnnn kapılar kapanırsa boşanmak gelsin aklınıza....önce siz aranızdaki iletişimi düzeltmeye çalışınn ailenle olan iletişim de eminim zamanla düzelecektir...ailenin en başta istemeyişinin eşinin bilinç altına ne şekilde etki ettiğini bilemeyiz belkide taaa ogünlere dayanıyor bu davranışların sebebi....çözmeye çalışınn canımm nacizane tavsiyemmm çok çok ikinizde çıkmaz sokaktayız derseniz ozaman yollarını bi süre ayırırsınız ve baktınız olmuyor tamamen vazgeçersiniz birbirinizdenn...

Münevver, eski yeni bütün konularını biliyorum.

Sen taaa o ilk gittiğin zaman annenin lafını dinleyip dönmeyecektin.
Döndün eskiyi sil dedik, onu da yapamıyorsun.

Sen bu adamdan iyice sogudun, boşanmayı aklına koydun.

O zaman yapamadıgını şimdi yap ve boşan.
Yoksa bir ömür mutsuz olacaksın...

Hala daha dugun fotolarima bakmadim Ben niye boyle bir hata yaptim deyip duruyorum Acikcasi bazen kendimden korkuyorum her seyi kirip dokup gidesim var bu evden beddua etmek istemiyorum ama ailesi aklima gelince kendimi alamiyorum bu sefer esime hinc duyuyorum. Ama esime ailesi ile ilgili bir sey soylesem eminim kavga kiyamet kopacak Bu sefer sanki sorunlu hep benmisim gibi duruyor. Mesela gecenlerde kahvalti hazirliyir bana yine aklima geldi ailesi gittim actim supurgeyi sinirle evi supurmeye basladim. Ne oldu hayatim niye sinirlendin dedi. Demedim diyemedim bana yasattiklariniz aklima geldi diye. Psikolog konusuna gelince zaten depresyon tedavisi goruyorum

Pardon ailesi ne yaptı acaba

bir de ilk konunda erkek kardeşimi dövdüler demişsin sebebi ne

canım merhaba önce eşini sevip sevmediğini bir düşün onsuz yapabilirmisin.

Sebep cok sacma Gelin sacimi yaptirirken kuafor once onun sacini yapalim siz sonra gelin demis bu sefer kaynanam aradi yok kinana gelmicem falan filan ben de gelmezsen gelme dedim. Bunun ustune oldu her sey. Tabi bu bir bahane o zaman anladim ne rezil bir aileye dustugumu

müge anlıcılık yapmak istemiyorum ama konunda eksiklikler var bence.bir şeyler oturmuyor gibi.kuaför olayının kardeşinle alakası ne mesela daha açık yazsan bi

Bunun uzerine kardesi gecenin bi vakti evimize geldi. Neyse kardesimde daha fazla rezillik cikmasin diye abi yapma diyip gel disarda konusalim dedi. Bi geldiki cocuk yuzu kanlar icinde o sahne hic aklimdan cikmiyor. Ben dugun mu yaptim cenazemi mi evden cikardilar bilmiyorum. Bu sefer ben bunlari unutamadim ve esimden uzaklastim esim de haksizliklarini sacma sapan hareketlerle unutturacagini dusundu. Sonra baktiki ben onu ne onemsiyorum ne de yaptiklari ise yariyor. Kendini degisti ama ben de bittim. Ben de ona yuz vermiyorum simdi. Bilmiyorum ne olacak

bu böyle devam etmez cocuk falan olmadan inceldiği yerden kopsun..

saygı bitince sevgi de kalmıyor ve zamanla soguyor insan..

mutsuz bir evlilik nereye kadar giderki ...

canımm madem eşin değiştiii ailesi için kendi düzeninizi bozmayın derim ben yine okudum yazdıklarını kayınvalidenin kaynının rezilliklerinii ama onlar yaptıkça kendi karakterlerinide oğlunun gözü önüne sermiş olurlar oda iyice anlar ne mal olduklarını....sen eşini de kendini de yakmaaa....eşine fırsat ver daha yeni evlisinn eşin seni tamamen tanıyacak ve ozaman işte gün geşecek devaran dönecek....eşin diyecek ki karım yalan sölemez eşin diyecekki karım haklıı yada gün gelecek o ailesine resti çekecekkk yeter dieee...ama önce yıllardır beraber olduğu aileye karşı senide çok çok iyi tanımalıı emin olmalı...sen eşinle aranı düzelt senin onun hayatında olduğun öyle mutluluk vermeliki yokluğunu aklına bile getiremesinnn işte ozaman gör bak senin yaptırımların nasıl olacakk...evde senin var olduğunu bilmek bile ona huzur verdiğinde ailesinden kim olursa olsun sana zarar vermeye kalktığında pençelerini çıkartacak ve senin söylediğin herşeyi dikkate alacak...bunun için zamana sabıra ihtiyacınn var...eğer sabredebilirsen iki cihandada mükafatını alırsınn canımmm...

canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki, benzer şeyleri ben de yaşadım. öncelikle sağlığını ve psikolojini düşün. sinirini eşinden çıkarma ama tavrını koy. ailen ne diyor ve nasıl davranıyor peki??

Sagolun arkadaslar. Ailem de ne desin sen mutlu ol biz bir sey istemiyoruz diyorlar. Ama onlara olan nefretimi atamiyorum ve zaman zaman yaptiklari aklima gelince bu sefer esime tavir aliyorum. Ama inanin cok yiprandim

yaşadıklarını kısmen yaşıyorum canım, ve seni çok iyi anlıyorum benim eşim ailemle görüşüyo, fakat iki aile düğünden beri görüşmedi.. zaten sevemediler birbirlerini.. Allah'tan eşimin ailesi eşimi gaza getirecek davranışlar sergilemiyor. senin eşin sanırım biraz dolduruşa geliyor.. benim evliliğim de şu an normal gelmiyo bana.. iki aile neden görüşmez, ben kimsesiz miyim, niye hep eşimle ben arada savrulan yapraklar gibiyiz, diye çok geçiyo içimden, hatta geçen gece tartıştık, annen annemi arasın dedim. aramaz dedi, bitti onların ilişkileri dedi bu durum bebek olduğunda nolucak bilemem, belki düzelir.. ama seviyosan evliliğini aile yüzünden bitirme derim.. eşinle de otur konuş.. ailelerimiz görüşmüyo olabilir, ama senin de benim aileme karşı, benim de senin ailene karşı sorumluluklarımız var de.. benle evlendiysen bunlara katlanmak zorundasın de.. ne sen onun ailesine laf et, ne o seninkilere etsin.. yoksa çok yıpranırsınız.. inşallah düzelir her şey canımm

Haklisin Yasemin ama esim ne dusunuyor bilemiyorum. Ne zaman bu konuyu acacak olsam sinirleniyor daha zamani var diyor. Kendimi cok yipratiyorum ve buna engel olamiyorum. Ve icimdeki firtinalar beni her gun esimden daha da uzaklastiriyor. Nasil halledicem ne yapicam bilmiyorum bizi bu hale getirenlerin Allah cezasini versin. Aglamak istemiyorum artik

canım benim, gerçekten seni çok iyi anlıyorum arada aklıma geliyo benimde yaşananlar, evliliğime zarar veririrm diye eşime açmaya çekiniyorum artık.. zamanla alışırım diyorum ama geçicek gibi değil.. eşinle konuşman şart.. bazı şeyler konuşarak çözüme kavuşur.. bana eşim destek olmasa inan katlanamzdım bu ailenin görüşmemesine.. o da ben gibi yazık napsın 50 yaşındaki adamlara laf mı anlatıcak.. inşallah eşin asıl değer vermesi gereken kişinin sen olduğunu anlar.. çünkü senin durumun daha zor.. aileni karşına alıp evlenmişsin ve boşanırsan mahcup olucaksın..inşallah herşey düzelir kalpten diyorum bunu arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…