Kafama takiyor muyum yoksa takmiyor gibi mi görünüyorum?

niye olmasın ki? daha iyi hem çocuk ele gelmiş dillenmiş. ben 4 aylık bıraktım kızımı bakıcıya, ağlayarak giderdim işe hergün
Sorun küçük olması değil küçüklükten beri yabancı birinin yanında hiç durmaması 4 aylık bıraksam belki alıştı derdim bilmiyorum tecrübesizlik işte keşke baştan bir bakiciyla başlasaydım

Evet ailem getirdi özellikle de babam maalesef bilmiyor gelmezseniz ben de okumam diyor umarım anlar kıymetlerini
Okumazsa okumasın , bu devirde üniversite mezununa bile iş zor bulunuyor, ne yapacakmış okumayıp. Ben çok üzüldüm ailenize ya bir çocuğun peşinde oradan oraya gezmek zor

tatlım kreşe gidince de sen olmiycaksın yaninda,önemli olan güvende olması

Puanla geçiş yapılıyor puanı da tutuyor.
Yalniz kardesim zorunluluktan değil keyiften onları yanında istiyor aslında zora gelemediği için.
Haklisiniz herkes kendi çocuğundan sorumlu

Okumazsa okumasın , bu devirde üniversite mezununa bile iş zor bulunuyor, ne yapacakmış okumayıp. Ben çok üzüldüm ailenize ya bir çocuğun peşinde oradan oraya gezmek zor
Ne yapacak bilmiyorum çalışırım diyor hayatında odadan mutfağa yürümeye üsenen biri
Ya siz geleceksiniz ya ben gitmem dedi dediğini de yaptı gitmedi babam kendi elleriyle aldı geldi yurttan kaydını beraber sildirdiler
Biz de üzülüyoruz ailemize bir kardeşim daha var ama işte kimse bizi.anlamiyor

allah allah bakıcı için niye geç olsun ki?16 yaşında filan mı çocuğunuz? ne mutlu bu zamana kadar mecbur kalmamışsınız ama asıl bundan sonra güvenli bakıcı...ben 3 bakıcı değiştirdim, 3 ünde de alıştı çocuk, asil ben sikintı çikardim...dediğim gibi önemli olan güvende olması, alısip alışmaması da tamamen sizin yaklaşımınıza bağlı

Büyük ihtimalle kreş olmadı bakıcı olacak zaten
Ben en iyisi şimdiden bakıcı araştırayım
Teşekkürler

hem aile ile ilişkiler açısından da daha iyi oluyor, bakıcı, herkes ne kadar uzak o kadar iyi

Siz kendi çocuğunuzun rahatını düşünüyorsanız annenizde kendi çocuğunu (kızkardeşinizi) düşünmeli öncelikle.
Kızkardeşinizin yaptığı da aslında şımarıklık, yurtta kalmama mevzusu..
Ama yine de annesi olarak kızının arkasından gitmesi çok doğal.

Yalnız kardesiniz bu zihniyetle bu bağımlılıkla oxford u da bitirse malesef olmaz olamaz yani.
Bir kere hic saglikli bi durum degil bu resmen hala ayrışmamış anne babadan.
Ben sizinde çocuğunuza ayni seyi yaptığınızı düşündüm.
Okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğunuz 3 yasina gelmiş hala küçük diyorsunuz.
1 yasinda 2 yasinda hatta 6 aylıkken bile krese baslayan cocuklar gördüm ben.(dogru demiyorum fakat sartlar öyle gelismis ve bu çocuklar da büyüdü bi sekilde)
3 yasinda cocuk artik kreşe hazirdir zaten yapmayın allah askina.
Ilerde kardesiniz gibi mi olsun çocuğunuz?
Yoksa bagimsiz özgür bir birey mi olsun istersiniz ?
Anne babayı çocuğuma baksin diye darlamak çok ama cok yanlış yazik keske insek artik sırtlarından da bu insanlarin da kendilerine ait bi hayatı olsa.

Altı aylık bebek kreste elbette bir şekilde büyür. Her çocuk bir şekilde büyüyor nihayetinde. Ama ebeveynine güvenli bağlanmış mıdır sizce? Üstelik egitimcisiniz bunun savunulacak yani yok.

Kardeşiniz çocuğu olduğu için,torun da sizin çocuğunuz olduğu için kardeşinizin isteğini yapmakta bir tuhaflık goremedim.Toruna bakmak yükümlülüğü yok cünkü onu herkesten cok dusunecek annesi babası var.Aynı sekilde kardesinizin anne babası da onlar oldugu icin elbette destek olacaklar.Okulu bırakmak eminim kardesiniz icin de laylaylom kolay bir karar olmamıştır,belki psikolojik olarak cok yıprandı.Aynısı cocugunuzun basına gelse tepkiniz ne olur? Hayır okumazsan okuma mı olur? Empati kurun,kardes de sizin kardesiniz yani

ya gerçekten şurada saçma sapan yorumlar okuyorum.

kimisini durumu olur anneye baktırmaz, kimisinin durumu olmaz anneye baktırır. yok ekonomik bağımsızlığı eline alacakmışsın da, çocuğun sorumluluğunu üstüne alacakmışsın da, kendini bilmeden çocuk yapmayacakmışsın da... bilmem ne?! çocuk aniden gelse yani habersiz gelse ne olacak? o zaman da çok para kazandığının önemi oluyor mu acaba? vaktin olacak mı acaba? bakabilecek durumda olacak mısın acaba? kimse kusura bakmasın. çocuk yapmak için paraya ihtiyaç yok. her çocuk nasibiyle geliyor. isteyen marka giydirir, isteyen pazardan giydirir. çocuğun okul başlayana kadar abartı masrafı yok.

konuya gelirsek arkadaşım, ben de evliyim. ben bu durumda olsam annem bana yardımcı olur, kardeşim de hayatta böyle bir şey demez. bir anne baba çocukları için her şeyi yapar. sen zor durumdaysan annen sana yardımcı olmalı. ama olmuyorsa sen de mesafeni korumaya bak. bu hayatta kimin kime bakacağı belli olmaz. bir bakarsın sen kardeşine kardeşin sana.

eşinle annenin meselesine de gelince, aynı şehirde yaşamaya başlayacaksınız. eşinle bu durumu konuş. aralarını yapmaya çalış. aile olmak, sizin açınızdan daha hayırlı olur.

sağlıcakla,

Çocuğa anneanne/babaanne bakmak zorunda değil diyenler çocuğu olmayan üyeler mi merak ediyorum. Çocuğum yokken belki ben de öyle düşünüyorumdur bilmiyorum. Güveneceğiniz bir bakıcı bulmak kolay değil. Hem çocuk sevgiyle büyür, hangi bakıcı gerçekten sevgiyle yaklaşıyor? Çocukları parka götürdüğümde hep anneanne ve babaannelerin baktığını görüyorum. Dolayısıyla çalışmaya başladığımda ben de isteyeceğim. Sizin durumunuzda ise çocuğuzun kreş yaşı gelmiş. Kreş onun için aslında faydalı olurdu ama salgın var. Şu süreci atlatana kadar annenizin teklifini kabul edin(3-4 gün bakma) kardeşiniz gayet kendi yemeğini yapabilecek, kendine bakabilecek yaşta. Sitemi çok haksız ve bencilce.

Anneniz olmasaydı ne yapacaktınız?
Kardeşiniz hala ailenizin sorumluluğunda ama siz değilsiniz.
Çocuk, ev alma, evlenme vs... İnsanlar bu durumlarda hayatta kimsesi yokmuş gibi plan yapmalı, yardım gelirse ne ala.
Okumak ise ebeveynlerin imkanları dahilinde desteklemesi gerekendir.

Altı aylık bebek kreste elbette bir şekilde büyür. Her çocuk bir şekilde büyüyor nihayetinde. Ama ebeveynine güvenli bağlanmış mıdır sizce? Üstelik egitimcisiniz bunun savunulacak yani yok.
Parantez icinde ozellikle belirttim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…