Okulunu buraya alacak zaten gittiği şehirle burası arasında pek fark yok.Arada bir saat var kardeşiniz okula nasıl gidip gelecek her gün her gün? Ayrıca anneniz sizin çocuğunuza bakmak zorunda mı? Şart koşmuşsunuz resmen.
Tabii ki güvenmedim düşünmedim de annem her zor zamanımızda da gelip yardim etti Allah razı olsun.Objektif olarak yorumlayacağım. Kardeşiniz de siz de haksızsınız kusura bakmayın. Siz çocuğu yaparken anneniz bakar diye güvenmediniz umarım değil mi? Kardeşiniz de başka şehri yazarken annemler gelir diye güvenmemiştir herhalde ? O halde iki kardeş seçimlerinizi yaşıyorsunuz diyebiliriz, anne zaten 50 üstüdür diye düşünüyorum. Kadıncağız o yaşa dek zaten yorulmuştur biraz dinlensin, size göre de eminim anneniz emekliliği hak etmiştir
Madem şehir değiştiriyorsunuz bizim yaşadığımız şehre gelin şart cümlesi değil mi? Kardeşim için şehir değiştirebiliyorsan benim yanıma gel bana da yardımcı ol anlamı çıkmıyor mu burdan? Annenize güvenip mi doğurdunuz? Yazık kadına herkes kendisini düşünüyor ama anne sen ne düşünüyorsun diyen yokOkulunu buraya alacak zaten gittiği şehirle burası arasında pek fark yok.
Bakmak zorunda değil tabii ki ama nerde şart koşmuşum?
Sorun şu ki babası ve biz dışında bazı durumlarda da annem dışında kimse bakmadı şu saatten sonra bakıcı olur mu bilmiyorum.değil gibi görünüyorsunuz? bakıcı her zaman daha mantıklıdır zaten kreş yaşı geldiğine göre max. 1 veya 2 yil daha bakıcı, sonra kreş veya anasınıfına yollarsınız, bu kadar belirsiz bir süre için insanlar niye ev bark şehir planlarını değiştirsinler ki? kardeşiniz öyle dediyse ayıp etmis ama anneniz iyi niyetli arada kalmasın yazık
Illa şehir değişikliği yapılacaksa bize de faydanız dokunsun dedim ben. Hayır anneme güvenip doğurmadım. Evet kendimizi düşünüyoruz belki bencilce kabul de ediyorum ama kardeşim için zaten düzen bozacaklarMadem şehir değiştiriyorsunuz bizim yaşadığımız şehre gelin şart cümlesi değil mi? Kardeşim için şehir değiştirebiliyorsan benim yanıma gel bana da yardımcı ol anlamı çıkmıyor mu burdan? Annenize güvenip mi doğurdunuz? Yazık kadına herkes kendisini düşünüyor ama anne sen ne düşünüyorsun diyen yok
Yani bir yerde kardeşiniz de haklı, bende annem yeğenime bakarken evi ihmal etsin istemem. Çünkü ben onun çocuğuyum diye düşünebilirdim ama yeğenim yok o yğzden tam empati de yapamadım. Ama açıkçası ben sizden çok kardeşinizi haksız buldum, yurtta kalamıyorum deyip aileyi başka şehre taşımak doğru gelmedi, insanların düzeni böyle bozulmamalı. Üstelik bu insanalr ortalama 50 yaş üstü ve artık hayat düzeni oturmuş insanalrsa, kardeşiniz bana o konuda çok bencil geldiTabii ki güvenmedim düşünmedim de annem her zor zamanımızda da gelip yardim etti Allah razı olsun.
Yoruldu tabii ki ama ben madem şehir değişikliği olacak herkesin yararına olsun diye düşünmüştüm.
Bakmak zorunda değil bunu kabul ediyorumBen bu konularda "bakmak zorunda değil" seklinde dusunuyorum.
Cocuk yapiyorsun, kooca bir sorumluluk ve nasil bakacagini nasil dusunmez insan?
Bakacak vakit yoksa nasil cocuk sahibi olur?
Kaç yasina gelmiş insanlara zorla cocuk sorumlulugu yuklemeye calisiyorsunuz kendinizin rahatsiz olmaniz gerekir oysa.
Hepiniz kendinizi dusunuyorsunuz valla kardeşin yemek yaptirma derdinde, siz cocuk
Kardeşim yirmi yaşında iyi kötü yemek yapabilir ya dedim ki yemeğinizi ben yapayım ya da gelin bende yiyip gidin yeter ki gelin dedim ama kabul etmiyor.Yani bir yerde kardeşiniz de haklı, bende annem yeğenime bakarken evi ihmal etsin istemem. Çünkü ben onun çocuğuyum diye düşünebilirdim ama yeğenim yok o yğzden tam empati de yapamadım. Ama açıkçası ben sizden çok kardeşinizi haksız buldum, yurtta kalamıyorum deyip aileyi başka şehre taşımak doğru gelmedi, insanların düzeni böyle bozulmamalı. Üstelik bu insanalr ortalama 50 yaş üstü ve artık hayat düzeni oturmuş insanalrsa, kardeşiniz bana o konuda çok bencil geldi
Anlatmak istediğim şeyi o kadar doğru anlamissiniz ki ❤Kardeşiniz yurtta kalamam deyip annen babanızın düzenini bozarken sorun yokta siz çocuğunu için yardım isteyince mi sorun oluyormuş?
Ha bana kalırsa çocuk bakma işi tamamen gönüllü olmalı. Belli bir yaştan sonra çocuk bakmak zor,istemeyen büyüklere hakta veriyorum.
Buradaki sorun kardeşinizin yaptığı bencilliği görmeyip size laf etmesi bence. Oda annenizi değil yiyeceği yemeği düşünüyor.
Kardeşinizi o hale aileniz getirmiş o zaman, ağzınabakan bir ailesi var demekki inşallah kıymetini biliyordurKardeşim yirmi yaşında iyi kötü yemek yapabilir ya dedim ki yemeğinizi ben yapayım ya da gelin bende yiyip gidin yeter ki gelin dedim ama kabul etmiyor.
Kardeşim genelde bencildir maalesef annemler 20 senelik düzenlerini bozacaklar ve şunu söyleyeyim benim istediğimi kardeşim istese kabul ederlerdi
niye olmasın ki? daha iyi hem çocuk ele gelmiş dillenmiş. ben 4 aylık bıraktım kızımı bakıcıya, ağlayarak giderdim işe hergünSorun şu ki babası ve biz dışında bazı durumlarda da annem dışında kimse bakmadı şu saatten sonra bakıcı olur mu bilmiyorum.
Zaten şehirlerini mecburen değiştirecekler kardeşim için o sebeple demistim
Bakmak zorunda değil bunu kabul ediyorum
Ama hem kreşe verme küçük diyor annem hem de tamam gel o zaman deyince gelemem diyor ben oturduğum yerde kimseyi tanımıyorum bakıcı bulmam zor
Bakacak vaktim yok veya sorumluluk alamam gibi bir şey demedim. Bizim cocuk olmadan önceki planlarımız başkaydı sonra başkalasti bazen planladigimiz gibi gitmiyor maalesef
Ben kendimi değil çocuğumu düşündüm annenizden başka kime güvenebilirseniz cocuk için?
Evet ailem getirdi özellikle de babam maalesef bilmiyor gelmezseniz ben de okumam diyor umarım anlar kıymetleriniKardeşinizi o hale aileniz getirmiş o zaman, ağzınabakan bir ailesi var demekki inşallah kıymetini biliyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?