• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık

çok fazla.
servis imkanı yoksa zaten hiç düşünmeyin derim.
gerçekten çok yıpratıcı.
maddi olarak çok zorlanmayacaksanız ..
zaten eşiniz de iş kuracak ona destek olacakmışsınız.
işleriniz yoluna oturunca inşallah ordan sigortanızı devam ettirme imkanı bulursunuz.
Servis imkanı yok, zaten uzakta oturan bir tek benim.
Diğer arkadaşlar iş verenimiz ile aynı muhitte oturuyorlar ve şu an bulunduğumuz yere birlikte gidip geliyorlardı.
Bende öyle düşündüm, zaten eşime uzaktan destek verecektim daha aktif yardımcı olurum.
Bir süre sonra düzen oturunca inşallah sigorta girişimi de yaparız.
Zaten sürekli olarak şirkete gitmemi gerektirecek bir durum söz konusu da değil.
Evime kızıma daha çok zaman ayırırım.

Merhaba;

Avukatım ben, eğer iş sözleşmenizde işyeri değişikliğini kabul etmiş olsanız bile bu sadece iş sözleşmesini imzalarken kurulu olan iş yerlerinde mümkün olur.

Size yazılı bildirim yapmaları lazım. Yazılı olarak kabul etmezseniz işveren iş akdinizi feshetme hakkı var. Ama tazminatınızı ödemek zorunda. Çünkü iş şartları ve koşuları aleyhinize değişiyor. Mesai saatleriniz uzuyor, daha fazla yol parası ödemek zorunda kalacaksınız. Yazılı tebligat yapılırsa bunlar da red gerekçeniz olarak yazın.

Bunun yanında kendiniz tek taraflı feshedecekseniz bu sebeplerin yanında - varsayımsal olarak yazıyorum- bir takım haklı sebepleri varsa onlara da dayanın. Örneğin, düşük ücret üzerinden sigortalı gözükmek, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, dini bayram ve genel tatil ücretlerinin ödenmemesi gibi.

İyi günler..

Merhabalar tazminatı almadam asla ayrılmayın cunku az para degil bende 7 yılı n sonunda bebeğim için ayrılmak zorunda kaldım tazminatı anlasarsk aldim

Merhaba;

Avukatım ben, eğer iş sözleşmenizde işyeri değişikliğini kabul etmiş olsanız bile bu sadece iş sözleşmesini imzalarken kurulu olan iş yerlerinde mümkün olur.

Size yazılı bildirim yapmaları lazım. Yazılı olarak kabul etmezseniz işveren iş akdinizi feshetme hakkı var. Ama tazminatınızı ödemek zorunda. Çünkü iş şartları ve koşuları aleyhinize değişiyor. Mesai saatleriniz uzuyor, daha fazla yol parası ödemek zorunda kalacaksınız. Yazılı tebligat yapılırsa bunlar da red gerekçeniz olarak yazın.

Bunun yanında kendiniz tek taraflı feshedecekseniz bu sebeplerin yanında - varsayımsal olarak yazıyorum- bir takım haklı sebepleri varsa onlara da dayanın. Örneğin, düşük ücret üzerinden sigortalı gözükmek, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, dini bayram ve genel tatil ücretlerinin ödenmemesi gibi.

İyi günler..
Çok teşekkür ederim.
Araştırmıştım, yazdıklarınızı biliyorum ama siz daha iyisini bilirsiniz tabi.
Benim bildiğim kadarı ile bu durum belediye sınırları içerisinde olan adres değişikliklerini kapsamıyor.
Ve aramızda yazılı bir sözleşme de yok.
Sözleşme olmaması halinde de yine hak talep edebiliyor muyum?

Benim bildigim (ben memurum esimden dolayi cok da emin degilim ama arastirin diye soyluyorum) sirketiniz tasindiginda yol olay8ni beyan edip tazminatinizi alarak isten cikabiliyorsunuz.isten keyfi cikmiyorsunuz sonucta. Dilekcenize isten cikmak istemediginizi ancak sartlarin uygun olmadigini filan yaziyorsunuz galina. Bir is hukuku avukatina danisin derim Esimin arkadasinin basina gelmisti sanki 20 bin neki onun ustelik 80 bin tazminati vardi.

Benim bildigim (ben memurum esimden dolayi cok da emin degilim ama arastirin diye soyluyorum) sirketiniz tasindiginda yol olay8ni beyan edip tazminatinizi alarak isten cikabiliyorsunuz.isten keyfi cikmiyorsunuz sonucta. Dilekcenize isten cikmak istemediginizi ancak sartlarin uygun olmadigini filan yaziyorsunuz galina. Bir is hukuku avukatina danisin derim Esimin arkadasinin basina gelmisti sanki 20 bin neki onun ustelik 80 bin tazminati vardi.
Teşekkür ederim ilginize.
İşin enteresan tarafı birde iş verenler alıp karşısına konuşmuyor bile.
Ben başka bir arkadaştan öğrendim taşınma mevzunu. yani zaten gündemdeydi ama kesinlik kazanmamıştı.
Gündeme geldiği andan itibaren ben gidemeyeceğimi belirtmiştim.
Başka bir konu hakkında telefonda konuşurken ben tekrar söyledim, taşınma konusu netleşmiş ben daha öncede gelemeyeceğimi belirtmiştim yerime birini almak için ilan vermeyecek misiniz dedim bana esnek mesai saati teklifiye geldi.
Öyle telefonda yapılan alelade bir konuşma olarak kaldı.

Bende yanı durumdayım sabah ve akşam o kadar yol çekıyorum
sabah 9:30 akşam 19:00 mesai saatım
ben 7 de cıkıyorum evden akşamda 21:00 yakın evde oluyorum ve 3 aylık evlıyım
evlenince iş yerinden baya uzağa gittim :( ve sadece ayda 300 tl yol parası veriyorum
maasımda çok yüksek degil
3 yıldır aynı şirketdeyım ve işimi sevıyorum bırakmak istemıyorum malum yeni evliyiz ve borçlarımız var.
ama bide halimi görun ruh gibiyim her akşam 9 dan sonra yemek temizlik hepsini yapıyorum
haftanın 6 günü çalısıp sadece 1 günü izinliyim ayrıca

Bende yanı durumdayım sabah ve akşam o kadar yol çekıyorum
sabah 9:30 akşam 19:00 mesai saatım
ben 7 de cıkıyorum evden akşamda 21:00 yakın evde oluyorum ve 3 aylık evlıyım
evlenince iş yerinden baya uzağa gittim :KK43: ve sadece ayda 300 tl yol parası veriyorum
maasımda çok yüksek degil
3 yıldır aynı şirketdeyım ve işimi sevıyorum bırakmak istemıyorum malum yeni evliyiz ve borçlarımız var.
ama bide halimi görun ruh gibiyim her akşam 9 dan sonra yemek temizlik hepsini yapıyorum
haftanın 6 günü çalısıp sadece 1 günü izinliyim ayrıca
Ooo çok zor.
Evliliğin ilk 1 yılı içerisinde işten çıkma durumunda tazminat alabiliyorsunuz.
Naçizane tavsiyem bence kısa süre içerisinde yeni iş arayışlarına girin ve evlilikle ilk yılınız dolmadan tazminatınızı alarak işten ayrılın.
Aldığınız tazminat sizi 1-2 ay idare edecektir. Ödediğiniz yol parası, çektiğiniz eziyet birde üstüne emeğinizin karşılığını alamıyorsanız durum kötü.

Back