Zaten eşime yardımcı olacağım ama işler rayına oturana kadar maaş ve sigorta olmayacak. Hem işleri evden takip edeceğim arada bir şirkete gitmem yeterli. şu an araba alamam ve alsam bile mesafe çok fazla. İş verenimiz ve 2 arkadaşım şirketin taşınacağı yeni yerde oturuyorlar onlar şahsi araçlar gidip geldikleri halde 1,5 saat yol çekiyorlar, çok bir şey fark etmeyecek yani araçla gitmem. Muhtemelen işten çıkarsam yeni bir iş aramayacağım.Vallahi ben yol meselesine takildim. Bir de tazminata :)
Simdi kuzum, yol cok fazla ben de katiliyorum. Evine yine yakin bir taraflarda yeni bir is baksaniz?
Bir de madem esiniz is kuruyor, birlikte yapsaniz, ortak olsaniz ? Ya da siz esinizin sirketinin muhasebesini yurutun, hem o da eleman aramamis olur.
Esiniz calisma istersen diyor ama maddi problem cekecekseniz yeni bir is bulasiya kadar calisirdim ben olsam. Araba alma durumunuz var mi, ise arabayla gitseniz?
İşler netleşsin bende konuşmayı düşünüyorum, ortak bir paydada buluşup helalleşmek niyetindeyim. İnşallah hallolur.Bence iş vereninle git güzelce konuş
Ayrıca bildiğim kadarıyla kendi rızanla ayrılsan bile artık tazminatın yanmıyor..
Aynı yerde olması şart değil. Sigortalı olarak 10 yıl çalışmış olman yeterli ama tabi tazminatı O an çalıştığın şirketteki senen kadar alıyorsun 10 yıllık tazminat alamıyorsun.Aynı yerde 10 yıl çalışınca tazminatını alıp istifa edebiliyorsun, değil mi? 2 yıl daha katlanılır. 20 bin az bir tutar değil bence.
2 saat uzak bir mesafe saat 17 de çıkacağında kesin değil galiba işlerini toparlarsan demiş,17 de çıksan bile akşam 19 da evde olacaksın,hadi işlerinin uzandığını düşün akşam 20 bile bulur ve ömrün yollarda heba olur,en iyisi ya evine yakın bir iş bul yada elinde beraber çalış.Merhaba arkadaşlar.
Ben 8 yıldır özel bir şirkette muhasebe departmanında çalışıyorum.
İthalat-ihracat işlerini yapan arkadaşın ben işe girdikten 9 ay sonra işten ayrılmasıyla birlikte yeni bir personel bulunana kadar idareten yaptığım işlerde bir güzel bana kaldı.
İlk zamanlar maaş tatmin ediyordu ve severek yapıyordum kaldı ki şu son 2-3 yıldır maalesef maaş beni mutlu etmiyor.
Fakat bu iş yerini benim için cazip kılan bir kaç nokta var.
Öncelikle evime yakın tramvay ile 15 dakikada gidiyorum, ve birde acil bir durumum olduğunda emrivaki yaparak izin kullanabiliyorum.
Fakat iş yerim evimden yaklaşık 1,5-2 saatlik uzaklıkta ki bir mesafeye taşınacak. Ben mesafe sebebi ile gitmeyi pek düşünmüyorum ayrıca işin içine bir de ortaklık girecek.
Bizim şirketin yanı sıra ortaklı ikinci bir şirket kurulacak ve onun işleri de benim üstüme kalacak.
Ben hem mesafe, hem maaş hemde iş fazlalığı ile gitmek istemiyorum. Eşim sağolsun zaten kızımız olduğundan beri istediğin zaman işi bırakabilirsin çalışmak durumunda değilsin diyor. Ama işten kendi rızamla çıkarsam 20.000 civarında ki tazminatım yanacak. Birde iş verenim bugün bir teklifte bulundu.
(ben şu anda 09:00 da ki mesaim için evde 08:30 da çıkıyorum.)
Sabah evden yine aynı saatinde çıkarsın akşamları da işini toparlayınca çıkarsın saat 17:00 civarı dedi.
Şimdi benim kafam karıştı. çalışmayı çok seviyorum, üretmeyi kazanmayı seviyorum ama hem iş hemde yol gözümde büyüyor, birde maaşla ilgili bir şey söyleyen olmadı. Bunun yanı sıra eşim kendi şirketini kuruyor, yılbaşında faal olacak. Ona uzaktan destek vereceğim. Eğer işten çıkarsam haftada 1-2 gün işe gideceğim onun dışında evden takip edeceğim.
İşten çıkarsam maddi olarak sıkıntıya gireceğiz, çıkmasam durum ortada.
Yılların emeğini bir çırpıda silmek istemiyorum.
Anlayacağınız iki ucu şeyli değnek.
Araştırdım, belediye sınırları dahilinde olan taşınmalarda tazminat hakkı doğmuyormuş.1,5-2 saat çok uzak bir mesafe. Normalde iş yerinin taşınması halinde işverenin sana bildirimde bulunmak ve senin onayını almak zorunda. Bir avukatla görüşüp daha sağlıklı bilgi alabilirsin. Yani haklı sebeplerle istifa edip tazminatını da alabilirsin. Tam bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama bu konuda hakların var.
Malesef bu konuda elleri çok sıkı, zaten şu anda bile hak ettiğimi almıyorum. bundan 7 sene evvel iki kişi çalışıyordu arkadaşın biri işten ayrıldı onun işleri bana kaldı ama benim maaşa zam yapılmadı. Şu an aldığım maaş 7 yıl önce çıkan arkadaşın maaşına eş değerde. Eğer o işten çıkmasaydı şu an benim aldığım maaşın en az 1,5 katını alıyor olacaktı. Aslında bende böyle bir teklif geleceğini tahmin ediyorum ama iş üstüne iş binecek. İkinci bir şirket kurulacak ve onu da benim üstüme yıkacaklar. Velhasıl 3 personel yerine çalışmış olacağım.Çalışma saatınde eaneklık yapan mutlaka maşınıda esnetecekyir konuşmak en iyisi.
Aynen öyle günde en az 3 saat yollarda geçecek. Kaldı ki zaman geçtikçe o esneyen çalışma saatleri değişkenlik gösterecek.2 saat uzak bir mesafe saat 17 de çıkacağında kesin değil galiba işlerini toparlarsan demiş,17 de çıksan bile akşam 19 da evde olacaksın,hadi işlerinin uzandığını düşün akşam 20 bile bulur ve ömrün yollarda heba olur,en iyisi ya evine yakın bir iş bul yada elinde beraber çalış.
Teşekkür ederim.İstanbul'dasınız sanırım.
ben her gün 23 km.lik yola gidip geliyorum toplam 55 km. gidiş geliş.
aslında yarım saatte gelmem lazım işe ama 1,5 saati buluyor sabahları , akşam daha fena.
demem o ki trafik insanı gerçekten yoruyor, tüketiyor.
maaşa da zam yapılmayacaksa gitmeniz pek mantıklı değil, hem de sorumluluk ve iş yükü artacağa benziyor.
bence ilk başta bu konuyu netleştirin. maaş zammı olacak mı? yani 3 kişinin işini yaptığınızı senelerdir ama piyasa şartlarında kazanamadığınızı, sadece iyi ilişkiler ve eve yakınlık sebebiyle işe devam ettiğinizi ama bu sebeplerden birinin de artık ortadan kalkacağını söyleyin.
yaparlarsa ne ala.. ama o mesai saati kolaylığına kanmayın. dediğiniz gibi 2 gün çıkarsınız, 3.gün iş çıkarırlar, 4.gün göze batarsın falan...
yok kararımı verdim, ayrılacağım. Eğer yeni yere gitmeyi bir kez kabul edersem tazminat şansımı tamamen kaybederim.Bence bir dene yeni yeride, şimdi sana ne desek boş.
Şimdi baktımda mesafe 35km.ymiş git gel 70 km. her gün çekilir kahır değil.İstanbul'dasınız sanırım.
ben her gün 23 km.lik yola gidip geliyorum toplam 55 km. gidiş geliş.
aslında yarım saatte gelmem lazım işe ama 1,5 saati buluyor sabahları , akşam daha fena.
demem o ki trafik insanı gerçekten yoruyor, tüketiyor.
maaşa da zam yapılmayacaksa gitmeniz pek mantıklı değil, hem de sorumluluk ve iş yükü artacağa benziyor.
bence ilk başta bu konuyu netleştirin. maaş zammı olacak mı? yani 3 kişinin işini yaptığınızı senelerdir ama piyasa şartlarında kazanamadığınızı, sadece iyi ilişkiler ve eve yakınlık sebebiyle işe devam ettiğinizi ama bu sebeplerden birinin de artık ortadan kalkacağını söyleyin.
yaparlarsa ne ala.. ama o mesai saati kolaylığına kanmayın. dediğiniz gibi 2 gün çıkarsınız, 3.gün iş çıkarırlar, 4.gün göze batarsın falan...
Şimdi baktımda mesafe 35km.ymiş git gel 70 km. her gün çekilir kahır değil.
Birde üstüne yeni şirket, artan iş yükü ve yeni ortak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?