• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam çok karışık müstakbel kayınvalidemle ilgili:S:S

iş nişanlında biter canım
dengeyi sağlaması gereken o
tabi sen de kedince önlemler alacaksınn
hazır cevap olmak lazım biraz

annemin böyle huyları hiç yoktur; değil bana kimseye ters konuşamaz
annem dediğim kayınvalidem bu arada

ama oğluna aşırı düşkündür; benim yanımda herkesin yanında öve öve bitiremez
oğlu da bayılır tabi bu ilgiye
şöyle bir huyu vardır; sanki ben çalıştığımdan yemek yapmıyorum hep hazır ya da basit şeyler yiyoruz zanneder
oğlunun da payı var tabi; ne zaman yemek vakti arasa "idarelik bişiler yicez işte" falan der
makarnaya bayılırız farklı soslar yaparız anneme "makarna yicez yine" der annem de "yaaa" der üzgün bir sesle
"hayır anne öyle değil biz çok seviyoruz" demez

en son memlekete gittiğimizde eşim annesine "evde 1 yıldır duran bezelye var; bozulmadan gel sen gelince yenir ancak"
beynimden vurulmuşa döndüm
annem de üzün edalar takındı tabi
dönerken eşime dedim "ben seni aç mı bırakıyorum, o asıl laf öyle, nerde olduğunu bile bilmiyorum se gördüysen bana söylesene" dedim
cidden de göremiştim hiç, meğer işyeri vermiş, kocama köşe bir dolabımız vardır onun hiç kullanmadığımız dibindeymiş
anneme sanki biz yiyip içmiyoruz düzenimizi kuramıyoruz gibi bi izlenim bıraktığı için o da sürekli gelmek istiyor
aşama kaydettim ama ben de çözemedim hala

isteme söz gibi şeyler olmadan aileyle görüşülmesi taraftarı değilim.hadi tanışıldı diyelim mesafeli olunması gerekiyor bence kıskançlık olduğu kesin ama fazla yüz göz olmamak çözüm gibi :34:

Son düzenleme:
Canım tam detayı bilemediğim için şöyle bir yorumum olacak;
Kadın dışarıdaymış ve o eve geldiğinde sen oturuyormuşsun..E haliyle koca kadın dışardan gelip seni evde otururken görünce ve evde yemek falan yoksa sinirlenmiştir...Madem habersiz geldi en azından bişeyler yapsaydı, bişiylerin ucundan tutsaydı diye düşünmüş olabilir..Çünkü sen artık bayadır içlerine girmişsin, yeni falan değilsin..Koca kadınım ben hizmet ediyorum falan diye düşünmüş olabilir..

Mesela yardım etme olayını dillendirmeside bundan kaynaklı sanırım..

Canım tam detayı bilemediğim için şöyle bir yorumum olacak;
Kadın dışarıdaymış ve o eve geldiğinde sen oturuyormuşsun..E haliyle koca kadın dışardan gelip seni evde otururken görünce ve evde yemek falan yoksa sinirlenmiştir...Madem habersiz geldi en azından bişeyler yapsaydı, bişiylerin ucundan tutsaydı diye düşünmüş olabilir..Çünkü sen artık bayadır içlerine girmişsin, yeni falan değilsin..Koca kadınım ben hizmet ediyorum falan diye düşünmüş olabilir..

Mesela yardım etme olayını dillendirmeside bundan kaynaklı sanırım..

bende bu arkadasın yazdıkalrına katılıyorum..mustakbel kayınvalıdenız dısarıdan gelmıs..ee sız de mısafır sayılırsınız ..evde yemekde yok , kadıncagız yemek telasına dusmus ve bundan dolayı stres olmus...bence sızı fazlasıyla kabullenmısler canım..bır anlık tavırlara falan takılma lutfen hepımız ınsanız hangımız dort dortluguz..hepımızın ters sınırlı oldugu anlar var..genel olarak dısardan konuya bakılınca senı sevdıklerını ve benımsedıklerını goruyorum ben..onun ıcın her lafta hemen karsılık vermek gerekmez..dedıgım gıbı ınsanların ters oldukları anlarda olabılıyor..hemen tavır almamak lazım..

Bence annesi sizin eve gelip oturup tv izlemenize bozulmuş...eğer anladıysanız....Annesi yoktu oturduk tv izliyorduk diyorsunuz....sonra annesi gelip hazır çorba falan yapmış....Eğer sizi geldiğinde mutfakta bişeyler yapıyor olarak görseydi soğuk davranmazdı emin olun....Armut piş ağzıma düş hesabı sizinki....kızmayın bence böylesini deneyin....

Herşey sevgilinde bitiyo şuan sevgiline durumu anlatamazsan bidaha anlatamazsın ve ilerde başın çok ağrır bu yüzden arkadaşların da dediği gibi resmiyet koy araya çok mesafelide olma çok yakında o dengeyi koru yüz göz olmak iyi olmamış ama zararın neresinden dönersen kardır kim yaşamadıki kaynanasıyla sorun sakın sevgiilinide bırakma

iyi de evli olsalar kız uzatıp ayaklaarını yatıyor olsa anlardım
ama henüz sevgililer,
bence telefonlaşmalar birlikte yemek yemeler bile fazlayken sevgiliyken
bi de yemek mi yapıcak kız? abartmış kayınvalidesi böyle düşünüyorsa bence, kız olsun çamurdan olsun mantığı, kız ya misafirse bile illa iş görmek zorunda, sanki o olmasa yemek yapmıcak ya da 1 kişilik fazla yemek yapmak çok fazla iş yüklemiş ona, tabi ki misafir ve misafir gibi davranıcak
daha şimiden ay ne yemek varmış dur yemek yapıyım mı dicek?
eğer böyle düşünen bir kayınvalidesi varsa işi var demektir.

ama şurası kesin ki sizi evde gördüğü için sinir olmuş çok iç içe girdiğiniz için oğlunun da size kıymet verdiğini gördüğü için kıyaslama yapmaya başlamış.
işte bu yanlış, her daim biraz uzak kalıcaksın ki, o sana kendini yarandırmaya çalışıcak,
hem oğlan anneleri kendini çeken kızları daha bir sever nedense,
iyi davranayım samimi olayım dersen kıymetin kalmaz.

ben de sevgilimin ailesiyle tanıştıktan sonra konu açmıştım bayram ziyaretine gitmeyi düşünüyordum,
burada söylenenlerle aklım başıma geldi ve gitmedim iyi ki de gitmemişim.
öncesinde müstakbel görümcemden çekinmez giderdim (sevgilim ablasıyla kalıyor)
bana çok iyi davransa da arkamdan bezip, kıskançlık yaptı,
ben de elimi ayağımı kestim, şimdi de Lullabyla kahve içseydik fln diyormuş sevgilime,
ben sorunca söyledi sevgilim de, o da akıllandı artık bizi bir arada tutmuyor,
benim de ablam var ama bırak kıskançlığı sevgilimi kardeşi gibi görüyor,
yeni araba aldı dün, sevgilime verdi anahtarı kullan bak bakalım nasılmış yorum yap fln dedi yani kim yapar bunu.

işte abla var abla var. kayınvalide var kayınvalide var. bu erkekler niye bu kadar kıymetli anlamıyorum ya.

bir yerde duymuştum kadınlar kocaları nasıl olsun isterse oğullarını öyle yetiştirirlermiş, o yüzden kafalarındaki ideal erkeki paylaşmak istemiyorlar sanırım.

bende bu ilşkiyi böle bi sorun yüzünden bitirmek istemiyorum ama işte çok üzlüyorum bu durumlara ben herşey farklı olcak sanmıştım.
meğerse doğruymuş gerçekten kayınvalidelik yapmayan erkek annesi yokmuş ama gerçekten saçmalık keşke o yemek esnasında ağzımı biraz açıp konuşsaydım bu yüzdende kızıyorum kendime.

ama büyüklere saygısızlık olur die düşünüorum bide gerçekten konuşabilcem bi insan olsa karşımdaki çok sakin bi şekilde derdimi anlatırım.

tek çözüm oturup konuşmak sanırım erkek arkadaşımla ama işte annesiyle ilşkileri çok hassas babası gemici olduğu için evde sürekli ikisymiş geçen seneye kadar. o yüzden çok bağlılar.

ablalrıda erken yaşta evlendikleri için resmen sevgilim hayat arkadaşı olmuş annesine o evde yalnız kalck die hiç bi arkdşnda kalmzdı fln öle evn erkeği gbi sorumlulukları vardı.bunu hep bana anneside kendiside anlatıo bzm bağlılığımız çok farklı fln die ben ilk bu durumu öğrendmde hiç birşeyle karşılşmadan annesini tanımadan ztn korkmuştum bu durumdan ama tanıyınca ki demek hepsi yapmacıkmış yok ya öle olmuycak çok iyi bi kadın die hiç böle problemlerim olmuycak sanırım ama tecrübeylede sabitlenmiştirki bu kayınvalide problemi herkezin yaşadığı bişi:(:(

bazende acaba evlilik olmadan onların bu yüzlerini faredio olmam benim için bi şansmı karar vermem için die düşünüyorum ama bunlar dışında hiç bir problemimiz yok sevgilimle çok seviyorum onu yazık olur yani bize bunun için ayrılmak zorunda kalırsak.

bence kayınvalde adayın tehlıke canlarını fazlasıyla calmışşş ve sana yol yakınken gösteriyoo kendisinii...baska sorun yoksa ayrılmayın gbı yorumlar varr..şöyle dusun arkanda duran bir kocan olmayacak ( çünkü siz halledin ben karısmayayım mantıgı var ) ve evlendıgınde hersey daha fazla gözune batacak..tabıkı de karar senın ben bu aileyle yaparım dıyebılıyosan devam..bide annenii hep dinle :))

iyi de evli olsalar kız uzatıp ayaklaarını yatıyor olsa anlardım
ama henüz sevgililer,
bence telefonlaşmalar birlikte yemek yemeler bile fazlayken sevgiliyken
bi de yemek mi yapıcak kız? abartmış kayınvalidesi böyle düşünüyorsa bence, kız olsun çamurdan olsun mantığı, kız ya misafirse bile illa iş görmek zorunda, sanki o olmasa yemek yapmıcak ya da 1 kişilik fazla yemek yapmak çok fazla iş yüklemiş ona, tabi ki misafir ve misafir gibi davranıcak
daha şimiden ay ne yemek varmış dur yemek yapıyım mı dicek?
eğer böyle düşünen bir kayınvalidesi varsa işi var demektir.

ama şurası kesin ki sizi evde gördüğü için sinir olmuş çok iç içe girdiğiniz için oğlunun da size kıymet verdiğini gördüğü için kıyaslama yapmaya başlamış.
işte bu yanlış, her daim biraz uzak kalıcaksın ki, o sana kendini yarandırmaya çalışıcak,
hem oğlan anneleri kendini çeken kızları daha bir sever nedense,
iyi davranayım samimi olayım dersen kıymetin kalmaz.

ben de sevgilimin ailesiyle tanıştıktan sonra konu açmıştım bayram ziyaretine gitmeyi düşünüyordum,
burada söylenenlerle aklım başıma geldi ve gitmedim iyi ki de gitmemişim.
öncesinde müstakbel görümcemden çekinmez giderdim (sevgilim ablasıyla kalıyor)
bana çok iyi davransa da arkamdan bezip, kıskançlık yaptı,
ben de elimi ayağımı kestim, şimdi de Lullabyla kahve içseydik fln diyormuş sevgilime,
ben sorunca söyledi sevgilim de, o da akıllandı artık bizi bir arada tutmuyor,
benim de ablam var ama bırak kıskançlığı sevgilimi kardeşi gibi görüyor,
yeni araba aldı dün, sevgilime verdi anahtarı kullan bak bakalım nasılmış yorum yap fln dedi yani kim yapar bunu.

işte abla var abla var. kayınvalide var kayınvalide var. bu erkekler niye bu kadar kıymetli anlamıyorum ya.

bir yerde duymuştum kadınlar kocaları nasıl olsun isterse oğullarını öyle yetiştirirlermiş, o yüzden kafalarındaki ideal erkeki paylaşmak istemiyorlar sanırım.

Ben fikir yürütüyorum..
Tam olarak durumu bilmiyorum..
Zaten bu arkadaş evlerine 3 küsür yıldır girip çıkıyormuş..
Koskoca kadın evde oğlu ve sevgilisinin olduğundan haberi yok eve geliyor onları görüyor haliyle şaşırır..
Dışarıdan nereden geldi bilmiyorum ki..
Belkide çalışıyor..
İşten geldi baktı herkes oturuyor en azından bi haber verilseydi..

Eğer olaylar fikir yürüttüğüm gibi ise ben şahsen utanırım iftar vakti git habersiz ve otur film izle..Gelsin koca kadın oğlunun sevgilisine yani bana yemek hazırlayıp önüme koysun..

En azından giderken arayıp evde yemek yok ise hazır yiyecek birşeyler alırım..

Bende genç kızım..Ne nişanlıyım ne de evli..

Kendi üzerimden düşünerek yapıyorum bu yorumu..

Tamam kendimizi ezdirmeyelim diyoruz ama bunu yaparken de karşı tarafı sıkıntıya sokabilecek davranışlar da yapmamamız gerek..

Ha olay tahmin ettiğim gibi değil ise evinde hazır yemeği var ve gelineceğinden önceden haberi varsa davranışlarının nedeni kıskançlıktır sanırım..Başka ne olabilir ki ?

kafam çok karışık bu aralar.birilerine danışmam gerekiodu lütfen fikirlerinizi benmle paylaşıp bana yol gösterici olun:S

benm 7 yıldır süren ciddi bir ilişkim var,okulumun bitmesine 1 sene kaldı onun bitmesini bekliyoruz bazı adımları atmak için.müstakbel kayınvalidem ve diğer aile üyeleriyle 4 yıl kadar bi tanışıklığım var bu yaza kadar gerçekten şanslı hissederdm kendmi beni seven bi kayınvalidem olucak die çünkü gördüü zaman sarılırıd öperdi iltifatlar ederdi, ancak sanırım yanılmışım.yaz başından beri çok olup biten var aslında çok uzun olur die en son konuyu anlatıcam.
geçen gün evlerine gittim ama erkek arkadaşımla erken buluşmuştk iftara kadar oturalım biraz iftarda çıkarız demişti tamam dedim bende hemde annenleri görürüm dedim.(çünkü bazı takıntıları var annesini uzun süre aramayıp görmeye gtmeynce trip atmaya başlıo sırf 2 hafta aramadım die beni arayıp azarlamışlığı bile var ki o 2 hafta benm final sınavlarımın olduğu dönemdi.)nese gttk bz evde yoktu babasıyla muhabbet sohbet derken film izlemye başladık bz erkek arkadşmla içerde. annesi geldi odaya gelp h.geldn demek fln yok mutfağa geçti direk. bende çıktım odadan merhaba demek için.çok soğuk bi şeklde slmlaştık onu hazır çorba yaparken gördm sevgilime istersen söle biz dışarı çıkıcaz die deyip lavaboya gttm annesi bz hazırlık yapmaya başldık oturun burda yeyin demiş.snr bende kabul ettm madem burda yememizi istyo die.ama o kadar soğuktuki bana karşı diken üstünde oturdum resmen sofrayı fln hazırlyıp oturup içerde beklioduk snr yanımıza gelip yemek yemeye niyetnz yok herhalde dedi bende gayet doğal'saat kaç oldu ki farkında değiliz'dedim.'iyi yemezseniz yemeyin' die karşılık verdi bana:( sonra sofraya geçtik orucumuzu açtık fln derken geçen hafta antalyaya gtmişti kızının yanına müstakbel kayınvalidem ben yokken nasıldınız die sormaya başldı erkek arkdşıma babasıda dağınık olduğunu anltmya başladı derken çok sert bi şeklde 'merak etme anası arkasını topluo die böle yapıo evlenince eşine yardım eder' dedi.babasıda 'etsin tabi 'dedi sevglme sordulr oda ederim deyince, annesi hemn başladı söylenmeye tabi ya bak anaya yardım etmk yok fln die triplere girdi.babası havayı yumuşatsın die gülerek biz sanki öle yapmadık mı bende sen ne dersen onu yapıorum şimdi dedi.annesi' yoook benm oğlum öle olamaz önce ben gelmeliyim beni daha çok sevmeli saymalı önce benden fikir almalı fln gbi laflar etti.ben sinirden başımı bile kaldırmadan yemek yemeye devam ettm:( ama şimdi pişmanım keşke ağzıma gelenleri söyleyebilseydm'sizinle benm yerim ayrı tabiki fln deseydm'ama çok alıngan ve herşeye trip atıyo ona karşı bişe sölediğinde hemen kavgaya çevirebilio oğluyla olan dialoglarından bunu anladm.
yemek faslı bittikten snr yardım ettm bulaşıkları fln topladık ama hiç konuşmadan çay koyduk ama ben biranönce gtmek için can atıodum:( snr bana tatlı var yermisin dedi yerim dedim bni mutfağa çağırdı bende oda orda oturuo die oturym dedim ama kalktı gtti yalnız başıma oturdm snr sevglm geldi gelsene içeri die oda sevgilimin odasında pcde facede oyalanıyodu.snr gderken zar zor kaldırdık yernden gayet soğuk bi güle güle tabi.

ben yolDa sevgilimle paylaştım bu durumu annenin bu düşünceleri beni korkutuo bz ilerde bu yüzden sorun yaşamayalım dedim bana çok alıngansın şaka yaptı dedi.hiçte şaka yapar gbi bi hali yoktu dedim ama konuyu değiştirdi çünkü oda bilio annesinin dengesiz olduğunu.Ancak bugün öle kapıdan bir merhaba diyim dedim sevgilimi beklerken ayıp olmasın die bu seferde sarıldı fln aa ne güzel olmuş benim kızım böle canım bnm fln die öptü bende anlayamıyorum bu kadını artık çok kafam karıştı artık daha önce olanlarda var böle patavazsız lafları fln bide 2 tane görümce adayım var onlarda aynı böle annesi gbi bnm üniveriste okuyo olmamı kendilerne kompleks yapıp ikidebir sen tabi üni okuyosun fln die söylediklerime müdahale ediyolar:(:(

benim anladığım bu insanlar cahil olup cahillikleirin farkında olmayan insanlar benim babamda okumamaış ben kmseyi yermiyorum ztn hiç öle biri değilim ki ama bunlarda herşeyi ben bilirim havaları var fikirlerini sunsan bile dedğim gbi dalga geçerek senin sölediklerini kaale almıolr ve oturup tartışılcak konuşulcak gbi birileri hiç değiller sürekli kendi hayatlarını kendileri anlatıp duruyolar.

napcamı bilmiyorum anneme anlattım buna benzer bi kaç konu bu son olayı değil tabi ama oda bu insanlarla sen anlaşamazsın sen saygılı mütevazı bi insansın ama bu saygın onların karşısında seni ezdircek ve mutsuz olucaksın çok ii düşün dedi erkek arkadaşımı oda seviyo ama ailenin bu 3 kadını bizi çok korkutuo.sırf bunlar yüzünden ayrılığı düşünmek istemiyorum ama bile bile lades demek te istemiyorum snr son pişmanlık fayda etmez biliyorum.
acaba kendimi mi değiştirmeliyim saygılı olcam die susmamalı mıyım cazgır bi insan bunların hakkından gelirdi herhalde ama bnm yapım böle nasıl değişicem ki?????

Offfffffffff tehlike çanları zonkluyor..bende başta benim çanları duymamak için direnmiştim...Ufffffffff sevgilinizinde şaka yapıo o demesi..annesinin dengesizliğini bildiği halde küçükten koruma halleri....offfff sağlam başlangıçlarrr :) Valla bizim dediklerimiz öyle havadan gelebilir belki ama söyliyim yaşayacağın var...Ben burada yazılanları okuyunca yok canım benimki asla yapmaz ayy benimki öyle çokda düşkün deil zati falan diyordum....Şimdiii gör de şok ol..Burada bunun gibi tonlarca hikaye var.....İyi düşün bence,bana kaynana adayının davranışları garip gelmedi çünkü üç aşağı beş yukarı erkek anası klasiği diyorum başlangıç yemeği gibi :) Fakat sevgilinizin aramadığınızda kıyamet koparıyor olması,rahatsızlığını senden önce görememesi onuda boşver bunları şakadan ibaret görmesi ciddi süreçler geçireceksin dedirtiyor bana.
İlla ben bu çocukla devam eddicem diosan da ne olursa olsun tavrını belirle,sorun çıkacaksa baştan çıksın...Herkesin bayrağı önceden çekilsinki daha bi bağın olmadan başına ne gelip gelmeyeceğini daha iyi kestirmiş ol diyorum.....Mesela kayınvalide adayın laf soktuğunda bişey mi demek istiyorsunuz de,yada ne demek istediğinizi anlayamıyorum de ama bir türlü altını çiz çirkinliklerinin yoksa evlenince ilk yılların önce eşine senin art niyetli olmadığını kayınvalidenin sürekli seni tahrikk ettiğini anlatmaya çalışmakla geçer..

Ben fikir yürütüyorum..
Tam olarak durumu bilmiyorum..
Zaten bu arkadaş evlerine 3 küsür yıldır girip çıkıyormuş..
Koskoca kadın evde oğlu ve sevgilisinin olduğundan haberi yok eve geliyor onları görüyor haliyle şaşırır..
Dışarıdan nereden geldi bilmiyorum ki..
Belkide çalışıyor..
İşten geldi baktı herkes oturuyor en azından bi haber verilseydi..

Eğer olaylar fikir yürüttüğüm gibi ise ben şahsen utanırım iftar vakti git habersiz ve otur film izle..Gelsin koca kadın oğlunun sevgilisine yani bana yemek hazırlayıp önüme koysun..

En azından giderken arayıp evde yemek yok ise hazır yiyecek birşeyler alırım..

Bende genç kızım..Ne nişanlıyım ne de evli.

Kendi üzerimden düşünerek yapıyorum bu yorumu..

Tamam kendimizi ezdirmeyelim diyoruz ama bunu yaparken de karşı tarafı sıkıntıya sokabilecek davranışlar da yapmamamız gerek..

Ha olay tahmin ettiğim gibi değil ise evinde hazır yemeği var ve gelineceğinden önceden haberi varsa davranışlarının nedeni kıskançlıktır sanırım..Başka ne olabilir ki ?

dışarda komşuya kahveye gitmişti ve iftar saatine çok yakın bir saat değildi ztn geldiğinde ki ben iftara gitmemiştim sanırım yine erkek arkadaşımda sorun biz çıkıcaz diyebilirdi babasına demedi bende çorba yapılmaya başlanınca söylemesini istedim çıkacağımızı ki yardıım etmek için ben mutfağa gttm snrdan kalcamız belli olunca;çorba ztn yapılmıştı dünden kalma pilav vardı sadece aldıkları köfteleri kızarttılar erkek arkadaşımın babasıda yardımcıdır annesine mutfağa girere yani yemek zamanı yardım eder bende o sırada sofrayı hazırladım yapabilcek bişeyim yoktu diye düşünüyorum bende oturup beklemeye başladım.

belkide habersiz geldim die bozulmuştur çünkü yemek saati geldiğinde yemeğe bile çok sert bi şekilde çağırdı ztn o akşam pek beni ağırlamak istemdiği belliydi yani tatlı var yermisin deyip mutfağa bi tabaktabırakması bana yanlış geldi snr gidip bilgisayarın başında oturdu fln benim gtmek istediğim gbi oda benim biran önce gitmemi istiyodu herhalde:)

dışarda komşuya kahveye gitmişti ve iftar saatine çok yakın bir saat değildi ztn geldiğinde ki ben iftara gitmemiştim sanırım yine erkek arkadaşımda sorun biz çıkıcaz diyebilirdi babasına demedi bende çorba yapılmaya başlanınca söylemesini istedim çıkacağımızı ki yardıım etmek için ben mutfağa gttm snrdan kalcamız belli olunca;çorba ztn yapılmıştı dünden kalma pilav vardı sadece aldıkları köfteleri kızarttılar erkek arkadaşımın babasıda yardımcıdır annesine mutfağa girere yani yemek zamanı yardım eder bende o sırada sofrayı hazırladım yapabilcek bişeyim yoktu diye düşünüyorum bende oturup beklemeye başladım.

belkide habersiz geldim die bozulmuştur çünkü yemek saati geldiğinde yemeğe bile çok sert bi şekilde çağırdı ztn o akşam pek beni ağırlamak istemdiği belliydi yani tatlı var yermisin deyip mutfağa bi tabaktabırakması bana yanlış geldi snr gidip bilgisayarın başında oturdu fln benim gtmek istediğim gbi oda benim biran önce gitmemi istiyodu herhalde:)

Sanırım habersiz gitmene bozuldu..Emrivaki gibi algıladı..Bana kızma ama azıcıkta haklı..

Yalnız davranış şekli tabiki hoş değil.Kesinlikle tasvib etmiyorum. Eğer hoşlanmadıysa açıkça söyleyebilirdi bir dahakine haber verin diye..

Bir de sanırım o konuşmayı oğlunu iğnelemek için yaptı çünkü ne alaka karına yardım edersin vs.

Demek istediği şimdi annene etmiyorsun veya ( seni kastederek ) ettirmiyorsun gibi bişiy heralde..

Ne bileyim aman :37:

Çok fazla takma kafana ama bir dahakine de arayıp bi sorsun sevgilin anne musait misin diye..

haklısınız tabiki bence de önceden haber verip gidilmeli ama inanın daha önce ben öle yapıyodum arayıp müsaitlerse öle gidiyorduk.ancak kendisi böle aramanıza gerek yok sen yabancımısın fln demişti. ya bende bilmiorum kafamdan çıkarmaya çalışıyorum ama baya meşgul ediyo tabi:(
ben nasıl birine çattım böle bilmiyorum ki:S

haklısınız tabiki bence de önceden haber verip gidilmeli ama inanın daha önce ben öle yapıyodum arayıp müsaitlerse öle gidiyorduk.ancak kendisi böle aramanıza gerek yok sen yabancımısın fln demişti. ya bende bilmiorum kafamdan çıkarmaya çalışıyorum ama baya meşgul ediyo tabi:(
ben nasıl birine çattım böle bilmiyorum ki:S

Yahu ne olursa olsun,sen hatalı bile olsan bunun iletim şekli bu olmamalı...Bu şekilde seni rahatsız edip oğlunuda küçük düşürüyor...Hem ilişkileriniz öyle mesafeli değilmiş ki aman emirvaki oldu olmadı olsun..Ha ne var sen de dikkat edersin bu konulara tabi artık ama bence genede bu şekilde olmamalı..Neye bozulursa bozulsun..Çatlasın gerekiosa ama bu şekilde dile getirmesi hoş olmamış.Sonra ben yorum yazanları anlayamıyorum,eve geldiğinde sen yemek mi yapmış olacaktın...Ne demek bu sen misafirsin orada hemde öyle mesafeli bir ilişkinizde yok sonuçta ilkkez gitmiyorsun.Çok ayıp böyle şeyler...Kaç yaşında insanların birazdaha makul,hoşgörülü olması lazım...Sonuçta o yemeği sen olsanda olmasanda yapacaktı..Ne biliyim böyle şimdiden başladıysa onu bunu sorun edip lafını sokuşturmaya dikkat et bence.

canım ben sana ne dıyım.aıleyle ortada fol yok yumurta yokken bu kadar samımı olunur mu.hadı oldun dıyelım habersız evlerıne gıdecek kadara olma barı.ben evlı olmama ragmen kayınvalıdemle aramda senden daha fazla mesafe var.anladıgım kadarıyla kadının mısafır agırlayacak kadar yemegı yokmus(ne kadar oyle degıl deselerde sen hala o evde mısafırsın unutma)belkı de evı tozluydu kırlıydı.ya da canı ıstemıyordu.olamaz mı yanı.sevgılınle senın hatan habersız gıtmenız.kayınvalıde adayının hatası da gelen kım olursa olsun guleryuzle, tatlıdılle karsılaması gerektıgını unutması.sevgılınle bu konuları ılıskınız sozluluk nısanlılık gıbı yenı bır boyut kazanmadan konusun.onun sana karsı olan tavrı cok onemlıdır.o senı korumazsa kımse korumaz.o sana deger verdıgını hıssettırecek kı herkes senın mutlulugun ıcın ugrasacak.bol sanslar

kafam çok karışık bu aralar.birilerine danışmam gerekiodu lütfen fikirlerinizi benmle paylaşıp bana yol gösterici olun:S

benm 7 yıldır süren ciddi bir ilişkim var,okulumun bitmesine 1 sene kaldı onun bitmesini bekliyoruz bazı adımları atmak için.müstakbel kayınvalidem ve diğer aile üyeleriyle 4 yıl kadar bi tanışıklığım var bu yaza kadar gerçekten şanslı hissederdm kendmi beni seven bi kayınvalidem olucak die çünkü gördüü zaman sarılırıd öperdi iltifatlar ederdi, ancak sanırım yanılmışım.yaz başından beri çok olup biten var aslında çok uzun olur die en son konuyu anlatıcam.
geçen gün evlerine gittim ama erkek arkadaşımla erken buluşmuştk iftara kadar oturalım biraz iftarda çıkarız demişti tamam dedim bende hemde annenleri görürüm dedim.(çünkü bazı takıntıları var annesini uzun süre aramayıp görmeye gtmeynce trip atmaya başlıo sırf 2 hafta aramadım die beni arayıp azarlamışlığı bile var ki o 2 hafta benm final sınavlarımın olduğu dönemdi.)nese gttk bz evde yoktu babasıyla muhabbet sohbet derken film izlemye başladık bz erkek arkadşmla içerde. annesi geldi odaya gelp h.geldn demek fln yok mutfağa geçti direk. bende çıktım odadan merhaba demek için.çok soğuk bi şeklde slmlaştık onu hazır çorba yaparken gördm sevgilime istersen söle biz dışarı çıkıcaz die deyip lavaboya gttm annesi bz hazırlık yapmaya başldık oturun burda yeyin demiş.snr bende kabul ettm madem burda yememizi istyo die.ama o kadar soğuktuki bana karşı diken üstünde oturdum resmen sofrayı fln hazırlyıp oturup içerde beklioduk snr yanımıza gelip yemek yemeye niyetnz yok herhalde dedi bende gayet doğal'saat kaç oldu ki farkında değiliz'dedim.'iyi yemezseniz yemeyin' die karşılık verdi bana:( sonra sofraya geçtik orucumuzu açtık fln derken geçen hafta antalyaya gtmişti kızının yanına müstakbel kayınvalidem ben yokken nasıldınız die sormaya başldı erkek arkdşıma babasıda dağınık olduğunu anltmya başladı derken çok sert bi şeklde 'merak etme anası arkasını topluo die böle yapıo evlenince eşine yardım eder' dedi.babasıda 'etsin tabi 'dedi sevglme sordulr oda ederim deyince, annesi hemn başladı söylenmeye tabi ya bak anaya yardım etmk yok fln die triplere girdi.babası havayı yumuşatsın die gülerek biz sanki öle yapmadık mı bende sen ne dersen onu yapıorum şimdi dedi.annesi' yoook benm oğlum öle olamaz önce ben gelmeliyim beni daha çok sevmeli saymalı önce benden fikir almalı fln gbi laflar etti.ben sinirden başımı bile kaldırmadan yemek yemeye devam ettm:( ama şimdi pişmanım keşke ağzıma gelenleri söyleyebilseydm'sizinle benm yerim ayrı tabiki fln deseydm'ama çok alıngan ve herşeye trip atıyo ona karşı bişe sölediğinde hemen kavgaya çevirebilio oğluyla olan dialoglarından bunu anladm.
yemek faslı bittikten snr yardım ettm bulaşıkları fln topladık ama hiç konuşmadan çay koyduk ama ben biranönce gtmek için can atıodum:( snr bana tatlı var yermisin dedi yerim dedim bni mutfağa çağırdı bende oda orda oturuo die oturym dedim ama kalktı gtti yalnız başıma oturdm snr sevglm geldi gelsene içeri die oda sevgilimin odasında pcde facede oyalanıyodu.snr gderken zar zor kaldırdık yernden gayet soğuk bi güle güle tabi.

ben yolDa sevgilimle paylaştım bu durumu annenin bu düşünceleri beni korkutuo bz ilerde bu yüzden sorun yaşamayalım dedim bana çok alıngansın şaka yaptı dedi.hiçte şaka yapar gbi bi hali yoktu dedim ama konuyu değiştirdi çünkü oda bilio annesinin dengesiz olduğunu.Ancak bugün öle kapıdan bir merhaba diyim dedim sevgilimi beklerken ayıp olmasın die bu seferde sarıldı fln aa ne güzel olmuş benim kızım böle canım bnm fln die öptü bende anlayamıyorum bu kadını artık çok kafam karıştı artık daha önce olanlarda var böle patavazsız lafları fln bide 2 tane görümce adayım var onlarda aynı böle annesi gbi bnm üniveriste okuyo olmamı kendilerne kompleks yapıp ikidebir sen tabi üni okuyosun fln die söylediklerime müdahale ediyolar:(:(

benim anladığım bu insanlar cahil olup cahillikleirin farkında olmayan insanlar benim babamda okumamaış ben kmseyi yermiyorum ztn hiç öle biri değilim ki ama bunlarda herşeyi ben bilirim havaları var fikirlerini sunsan bile dedğim gbi dalga geçerek senin sölediklerini kaale almıolr ve oturup tartışılcak konuşulcak gbi birileri hiç değiller sürekli kendi hayatlarını kendileri anlatıp duruyolar.

napcamı bilmiyorum anneme anlattım buna benzer bi kaç konu bu son olayı değil tabi ama oda bu insanlarla sen anlaşamazsın sen saygılı mütevazı bi insansın ama bu saygın onların karşısında seni ezdircek ve mutsuz olucaksın çok ii düşün dedi erkek arkadaşımı oda seviyo ama ailenin bu 3 kadını bizi çok korkutuo.sırf bunlar yüzünden ayrılığı düşünmek istemiyorum ama bile bile lades demek te istemiyorum snr son pişmanlık fayda etmez biliyorum.
acaba kendimi mi değiştirmeliyim saygılı olcam die susmamalı mıyım cazgır bi insan bunların hakkından gelirdi herhalde ama bnm yapım böle nasıl değişicem ki?????

Kusura bakma ben hatayıda biraz sende buldum daha evlenmeden bu ne sammyet 2 hafta aramaynca azar yemeler... Sen evlenınce neler olcak tahmın edebılıyormusun... Resmen kadın bogasım geldi.. Ben araya mesafe koymama ragmen sorun yasıyorum seni düşünemiyorum.. Ben evlıyım kaynanam sana soyledıklerını bana soylemeye cesaret edemez durduk yerde resmen yuz vermssn sen ..

evet haklısınız ben çok gereksiz bir samimiyet kurdum ister istemz ve bu ortamı ben yarattım sanırım.
erkek arkadaşım ailem böle samimi ilişkileri sever bağlar kuvvetlensin fln die zırt pırt ailesiyle görüştürdü beni gerçektende mesafeli olunması gerekirmiş.şu anda ztn onlara gtmemek ggbi bi karar aldım fakat henüz konuşamdam biraz çekiniyorum annesini şikayet eder gbi olmaktan bide anlatsamda annesiyle ilgili ne yapabilriki annemin yapısı dicek ama yne karar vermem gerekn benim büyük bi ihtimal yrn konuyu açıcam ama artık hem onun tepkilerinide ölçmüş olurum bakalm nolcaksada olur artık hiç bişe olmamış gbi davranmaya devam edemem.

Cokta abartilacak bir sey degil, belli ki oglunu kiskaniyor, tipik kayinvalide psikolojisi gormezden ve duymazdan geleceksin mecburen...
Oglum beni dinleyecek, bana oncelik verecek dedigi zaman gulup gecebilirsin, ne demek keske agzima geleni soyleseydim oglu annesine yardim etmeyip esine yardim edecek misin dediklerinde tabi etcem derse kadin tabi trip atar :1: ikiniz de idare edeceksiniz baska care yok... tabi uzak oturmakta fayda var :86: arkadasina ise annesini sikayet etmeye devam edersen onunla olan iliskini yipratirsin sadece...

Back