• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam çok karışık müstakbel kayınvalidemle ilgili:S:S

c_nem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
46
0
86
kafam çok karışık bu aralar.birilerine danışmam gerekiodu lütfen fikirlerinizi benmle paylaşıp bana yol gösterici olun:S

benm 7 yıldır süren ciddi bir ilişkim var,okulumun bitmesine 1 sene kaldı onun bitmesini bekliyoruz bazı adımları atmak için.müstakbel kayınvalidem ve diğer aile üyeleriyle 4 yıl kadar bi tanışıklığım var bu yaza kadar gerçekten şanslı hissederdm kendmi beni seven bi kayınvalidem olucak die çünkü gördüü zaman sarılırıd öperdi iltifatlar ederdi, ancak sanırım yanılmışım.yaz başından beri çok olup biten var aslında çok uzun olur die en son konuyu anlatıcam.
geçen gün evlerine gittim ama erkek arkadaşımla erken buluşmuştk iftara kadar oturalım biraz iftarda çıkarız demişti tamam dedim bende hemde annenleri görürüm dedim.(çünkü bazı takıntıları var annesini uzun süre aramayıp görmeye gtmeynce trip atmaya başlıo sırf 2 hafta aramadım die beni arayıp azarlamışlığı bile var ki o 2 hafta benm final sınavlarımın olduğu dönemdi.)nese gttk bz evde yoktu babasıyla muhabbet sohbet derken film izlemye başladık bz erkek arkadşmla içerde. annesi geldi odaya gelp h.geldn demek fln yok mutfağa geçti direk. bende çıktım odadan merhaba demek için.çok soğuk bi şeklde slmlaştık onu hazır çorba yaparken gördm sevgilime istersen söle biz dışarı çıkıcaz die deyip lavaboya gttm annesi bz hazırlık yapmaya başldık oturun burda yeyin demiş.snr bende kabul ettm madem burda yememizi istyo die.ama o kadar soğuktuki bana karşı diken üstünde oturdum resmen sofrayı fln hazırlyıp oturup içerde beklioduk snr yanımıza gelip yemek yemeye niyetnz yok herhalde dedi bende gayet doğal'saat kaç oldu ki farkında değiliz'dedim.'iyi yemezseniz yemeyin' die karşılık verdi bana:( sonra sofraya geçtik orucumuzu açtık fln derken geçen hafta antalyaya gtmişti kızının yanına müstakbel kayınvalidem ben yokken nasıldınız die sormaya başldı erkek arkdşıma babasıda dağınık olduğunu anltmya başladı derken çok sert bi şeklde 'merak etme anası arkasını topluo die böle yapıo evlenince eşine yardım eder' dedi.babasıda 'etsin tabi 'dedi sevglme sordulr oda ederim deyince, annesi hemn başladı söylenmeye tabi ya bak anaya yardım etmk yok fln die triplere girdi.babası havayı yumuşatsın die gülerek biz sanki öle yapmadık mı bende sen ne dersen onu yapıorum şimdi dedi.annesi' yoook benm oğlum öle olamaz önce ben gelmeliyim beni daha çok sevmeli saymalı önce benden fikir almalı fln gbi laflar etti.ben sinirden başımı bile kaldırmadan yemek yemeye devam ettm:( ama şimdi pişmanım keşke ağzıma gelenleri söyleyebilseydm'sizinle benm yerim ayrı tabiki fln deseydm'ama çok alıngan ve herşeye trip atıyo ona karşı bişe sölediğinde hemen kavgaya çevirebilio oğluyla olan dialoglarından bunu anladm.
yemek faslı bittikten snr yardım ettm bulaşıkları fln topladık ama hiç konuşmadan çay koyduk ama ben biranönce gtmek için can atıodum:( snr bana tatlı var yermisin dedi yerim dedim bni mutfağa çağırdı bende oda orda oturuo die oturym dedim ama kalktı gtti yalnız başıma oturdm snr sevglm geldi gelsene içeri die oda sevgilimin odasında pcde facede oyalanıyodu.snr gderken zar zor kaldırdık yernden gayet soğuk bi güle güle tabi.

ben yolDa sevgilimle paylaştım bu durumu annenin bu düşünceleri beni korkutuo bz ilerde bu yüzden sorun yaşamayalım dedim bana çok alıngansın şaka yaptı dedi.hiçte şaka yapar gbi bi hali yoktu dedim ama konuyu değiştirdi çünkü oda bilio annesinin dengesiz olduğunu.Ancak bugün öle kapıdan bir merhaba diyim dedim sevgilimi beklerken ayıp olmasın die bu seferde sarıldı fln aa ne güzel olmuş benim kızım böle canım bnm fln die öptü bende anlayamıyorum bu kadını artık çok kafam karıştı artık daha önce olanlarda var böle patavazsız lafları fln bide 2 tane görümce adayım var onlarda aynı böle annesi gbi bnm üniveriste okuyo olmamı kendilerne kompleks yapıp ikidebir sen tabi üni okuyosun fln die söylediklerime müdahale ediyolar:(:(

benim anladığım bu insanlar cahil olup cahillikleirin farkında olmayan insanlar benim babamda okumamaış ben kmseyi yermiyorum ztn hiç öle biri değilim ki ama bunlarda herşeyi ben bilirim havaları var fikirlerini sunsan bile dedğim gbi dalga geçerek senin sölediklerini kaale almıolr ve oturup tartışılcak konuşulcak gbi birileri hiç değiller sürekli kendi hayatlarını kendileri anlatıp duruyolar.

napcamı bilmiyorum anneme anlattım buna benzer bi kaç konu bu son olayı değil tabi ama oda bu insanlarla sen anlaşamazsın sen saygılı mütevazı bi insansın ama bu saygın onların karşısında seni ezdircek ve mutsuz olucaksın çok ii düşün dedi erkek arkadaşımı oda seviyo ama ailenin bu 3 kadını bizi çok korkutuo.sırf bunlar yüzünden ayrılığı düşünmek istemiyorum ama bile bile lades demek te istemiyorum snr son pişmanlık fayda etmez biliyorum.
acaba kendimi mi değiştirmeliyim saygılı olcam die susmamalı mıyım cazgır bi insan bunların hakkından gelirdi herhalde ama bnm yapım böle nasıl değişicem ki?????

bide şöyle bir sorun var sevgilimede derdimi anlatamıyorum ona bu tip sıkınıtları anlatmaya çalıştığımda bana bişi söyleme ne derdiniz varsa beraber halledin beni karıştırmayın dio ancak benim amacım annesini veya ablalarını ona şikayet etmek değil nasıl davranmalıyım die sormaya çalışıyorum çünkü ciddi anlamda affalamış durumdayım eskiden yanlarında gayet rahat olurdum mutlu olurdum vakit geçirmektn ama şimdi sürekli tedirginim ne yapcamı bilemiyorum ne olduda bu kadın böle değişti anlamıyorum ki:S:S

anlıyorum uzun süredir çıktığınız için bu kadar samimiyet gelişmiş, ama keşke bu kadar olmasına izin vermeseydiniz.
ben de 3 buçuk senedir ciddi bir ilişki içersindeyim ancak böyle şeylere korkumdan sadece mezuniyet töreninde tanıştım sevgilimin ailesiyle.

neyse bunu geçtik, 7 yıllık bir ilişkiyi görümceler ve kayınvalideler yüzünden bitirmeyi düşünücek hale gelmek ne acı
keşke bu kadar uzamasa olaylar, bence kayınvaliden ya oruç ya yaşlılık ya menapoz başına vurmuş bilmiyorum ama dengesizleşmiş
bir de aşırı samimiyetinizi de fırsat bilmiş söylenmek için yani sanki aile içinde gibi rahatça söylenebiliyor, o yüzden keşke bu kadar samimi olmasaymışsınız dedim.

iş sevgiline düşüyor bence, ciddi ciddi al karşına konuş bence, ileride başına iş açtığnda en azından bana söz vermiştin diyebilesin.
sevgilin sanki he evet anne evet diyip kafasına bildiğini okuyan bir tipmiş gibime geldi, ama yine de orada annecim olur mu ikinizin yeri de ayrı böyle bir kıyas bile olmaz diyip ikinizin de gönlünü alabilirmiş, ama sen dedin ya konuyu açınca sonra konuyu değiştirdi diye oradan pek umursamayan kavgadan kaçan bir tip gibime geldi, yani belki ikinizin arasındaki ilişkiyi de ayarlayabilir bilemedim.

ben açıkçası orada bir iki laf ederdim, herkesin yeri ayrı eminim ki, ancak siz de eşinizin kayınvalideniz yerine sizin sözünüzü dinlemenizi istersiniz, ancak ben böyle bir talepte bulunmuyorum bulunmuyorken bile durduk yere böyle söylemeniz çok şaşırtıcı, siz onun annenisisiniz elbette yeriniz çok büyük onda ancak eşin yeri de farklı olur ve ben böyle bir söylemde bulunmanızdansa biz gelinimle hiç ters düşmeyeceğiz demiş olsanız daha mutlu olurdum derdim. ancak büyük ihtimal böyle bir laftan sonra kavga çıkardı. açıkçası cahil oldukları konusuna katılıyorum bu tavırdan, kıskançlık da başlamış bile, o yüzden size tavsiyem çok samimi olmayın resmi durun ve sevgilinizle konuşun.

vallahi ben de annemin biricik kızıyım, naz niyaz yapıcak biri varsa gelin tarafıdır, dolayısıyla ben bir saygısızlık yapmadıkça bana karşı saygısızlık yapılmasına toleransım yoktur benim.

:26:kayınvalide namzeti tehlike çanlarını çalmaya başlamış.
Valla Allah yardımcın olsun arkadaşım.
Ama şunu da söyleyim,erkek arkadaşınla aranızda bu sorun haricinde başka mevcut probleminiz yoksa,
sadece bu sebep ayrılık için yeterli olmamalı.
Tamam kayınvalide problemi çok evlilik bitirdi ama kayınvalidenin sorun olmadığı evlilik sayısı da çok az inan.
Bu yüzyıllardır böyle,ne sen ne bir başkası bu çekişmeyi sonlandıramaz.
Ama benim dikkatimi çeken ve bu tip sorunlarda en belirleyici etken olan erkek arkadaşının tavrı.
Erkektir annesi ile eşi arasında ki o hassas dengeyi koruyan.
Erkek arkadaşın final dönemi gibi çok yoğun olduğun bir dönem de bile,
seni,annesini aramadın diye yoruyorsa orda bir düşünmek gerek.
Erkek arkadaşın kaç yaşında bilmiyorum ama şimdiden ailesini saydırmak konusunda,
seni şartlandırıyor.tabiki de saymalısın ama haksız oldukların da ''ağamsın,paşamsın''diye eyvallah etmemelisin.
yemekte o ortamda senin deyiminle''ağzıma geleni saysaydım''durumu olmazdı.İyi olmuş saymadığın.
Ama erkek arkadaşınla sakin bir ortamda ilerisi için konuşurken,bu konuyu mutlaka konuş.
''Annesinin çok gereksiz bir kaygıya kapıldığını,niyetinin ilişkilerini bozmak olmadığını,sana karşı neden bu kadar önyargılı ve
değişken davrandığını'' ve aklına gelen daha ne varsa konuş.
İnan şimdi konuşamazsan evlendikten sonra hep susmak durumunda kalırsın.
Ya da susmaz tartışırsın,huzurun kalmaz.O yüzden ciddi bir adım atmadan önce bu sorunu aşın.

tatlım bunun net cevabı kayınvaliden ne yazıkki oğlunu senden kıskanıyo :S oğlunu seninle paylaşmak istemiyo.. evlenince sakın bir arada oturmayın aynı sokakta bile olma yani sana netttttttt tavsiyem :34: :34: :34: :34:

canım her evli kadın bu yollardan geçmiştir.ben de 3 yıllık evliyim ve ben de yaşadım.hatta benim kayınvalidem hala kıskanır.sana verebileceğim en iyi tavsiye resmiyetini koru asla yüz göz olma,samimi olma en önemlisi de kendinden asla ödün verme kimse için değişme ve sevgiline sahip çık.

canım her evli kadın bu yollardan geçmiştir.ben de 3 yıllık evliyim ve ben de yaşadım.hatta benim kayınvalidem hala kıskanır.sana verebileceğim en iyi tavsiye resmiyetini koru asla yüz göz olma,samimi olma en önemlisi de kendinden asla ödün verme kimse için değişme ve sevgiline sahip çık.

ek olarak kayınvalide adayları yolun başındayken çok sevimli cici görünmeye çalışırlar,pek sevgi dolu davranırlar sakın bunlara aldanma.bu tavırları kıskançlıklarını bastırabilmek için bi kalkandır aslında.

çok teşşekür ederim bende kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ztn keşke mesafeyei koruyabilseymişim gerçi hala geç değil gibi sanki o bu saaten snr değişebiliyosa bende değişebilirm onlara karşı ztn erkek arkadaşıma dedim bi süre annenlere gtmek yok fln die.çözüm olur mu bilmiorum:S

eet gerçekten bu kadar çok evlenmek istediğim biriyle, evlilik hayalleri kurarken şu anda o hayalleri bile kuramıyorum ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyorum

ama anlamıyorum neden böle değişti sanki o beni aradıktn snr ipler koptu gbi gelio ama
daa öncesindede beni bahane edip antalyada dönmüşlerdi göya benim sınavlarım başlıcak die ben demişim ki sevgilime hadi artık ordan dönünde görüşelim die.oda annesine ne zmn dncz bak sinemde soruyo demiş ki bana annesi demiştiki bi keresinde ben antalyada çok sıkılıyorum hep ısrar ediolr die kalıyorum ki yine öle olmuş ablası ısrar edince oda beni bahane etmş sinem yiğiti çağırıyo görüşemicekler die gidelim baride kavga etmesinler fln die zırvalıyıp durmuş bn snr nette bigün ablasına ratladım o söledi bna senin sınavların ne zaman?sırf senin için dönceklermş annemler die tabi şok hemn yiğiti aradım ne dir bu die o söledi annem böle böle seni bahane edio olsun boşver kmsenin sana bozulduğu yok ztn fln demişti ama ben daa ozmn soğumuştum.ne yalan söylym finalleri bahane edipte aramamıştım tabi hiç durur mu yapcak yani yine yapacağını beni arayıp sana puanım sıfır sende hayırsızmışsın deyip yüüzme tel kapamıştı:) ondn sonra baya görüşmek okullar tatil oldu fln snr yiğit hadi uzatma gel dışarı çıkalım hepberaber şu buzlar erisn demişti de yne öle görüşmeye başlamıştık.telde beni azarladı dediğimde bana annem herkese yapıo onu ablamlarda uzun süre aramadımı onlarıda aryıp trip atıo seni kızı gbi gördüğü için demişti annesinin hatalı olduğunu görmüyo malesef hep iyi niyetle yaklaşmaya çalışıyor:(:(

ama çok pişmanım keşke aradaki mesafeyi korusaymışım die:(

bende bu ilşkiyi böle bi sorun yüzünden bitirmek istemiyorum ama işte çok üzlüyorum bu durumlara ben herşey farklı olcak sanmıştım.
meğerse doğruymuş gerçekten kayınvalidelik yapmayan erkek annesi yokmuş ama gerçekten saçmalık keşke o yemek esnasında ağzımı biraz açıp konuşsaydım bu yüzdende kızıyorum kendime.

ama büyüklere saygısızlık olur die düşünüorum bide gerçekten konuşabilcem bi insan olsa karşımdaki çok sakin bi şekilde derdimi anlatırım.

tek çözüm oturup konuşmak sanırım erkek arkadaşımla ama işte annesiyle ilşkileri çok hassas babası gemici olduğu için evde sürekli ikisymiş geçen seneye kadar. o yüzden çok bağlılar.

ablalrıda erken yaşta evlendikleri için resmen sevgilim hayat arkadaşı olmuş annesine o evde yalnız kalck die hiç bi arkdşnda kalmzdı fln öle evn erkeği gbi sorumlulukları vardı.bunu hep bana anneside kendiside anlatıo bzm bağlılığımız çok farklı fln die ben ilk bu durumu öğrendmde hiç birşeyle karşılşmadan annesini tanımadan ztn korkmuştum bu durumdan ama tanıyınca ki demek hepsi yapmacıkmış yok ya öle olmuycak çok iyi bi kadın die hiç böle problemlerim olmuycak sanırım ama tecrübeylede sabitlenmiştirki bu kayınvalide problemi herkezin yaşadığı bişi:(:(

bazende acaba evlilik olmadan onların bu yüzlerini faredio olmam benim için bi şansmı karar vermem için die düşünüyorum ama bunlar dışında hiç bir problemimiz yok sevgilimle çok seviyorum onu yazık olur yani bize bunun için ayrılmak zorunda kalırsak.

tatlım bunun net cevabı kayınvaliden ne yazıkki oğlunu senden kıskanıyo :S oğlunu seninle paylaşmak istemiyo.. evlenince sakın bir arada oturmayın aynı sokakta bile olma yani sana netttttttt tavsiyem :34: :34: :34: :34:

hele bu olanlardan snr hiç öle bi niyetim yok ztn olabildiğince uzak olucam inş.bakalım daha neler yaşıcaz??? sanırım bunlar daha başlangıç:(:(

bende bu ilşkiyi böle bi sorun yüzünden bitirmek istemiyorum ama işte çok üzlüyorum bu durumlara ben herşey farklı olcak sanmıştım.
meğerse doğruymuş gerçekten kayınvalidelik yapmayan erkek annesi yokmuş ama gerçekten saçmalık keşke o yemek esnasında ağzımı biraz açıp konuşsaydım bu yüzdende kızıyorum kendime.

ama büyüklere saygısızlık olur die düşünüorum bide gerçekten konuşabilcem bi insan olsa karşımdaki çok sakin bi şekilde derdimi anlatırım.

tek çözüm oturup konuşmak sanırım erkek arkadaşımla ama işte annesiyle ilşkileri çok hassas babası gemici olduğu için evde sürekli ikisymiş geçen seneye kadar. o yüzden çok bağlılar.

ablalrıda erken yaşta evlendikleri için resmen sevgilim hayat arkadaşı olmuş annesine o evde yalnız kalck die hiç bi arkdşnda kalmzdı fln öle evn erkeği gbi sorumlulukları vardı.bunu hep bana anneside kendiside anlatıo bzm bağlılığımız çok farklı fln die ben ilk bu durumu öğrendmde hiç birşeyle karşılşmadan annesini tanımadan ztn korkmuştum bu durumdan ama tanıyınca ki demek hepsi yapmacıkmış yok ya öle olmuycak çok iyi bi kadın die hiç böle problemlerim olmuycak sanırım ama tecrübeylede sabitlenmiştirki bu kayınvalide problemi herkezin yaşadığı bişi:(:(

bazende acaba evlilik olmadan onların bu yüzlerini faredio olmam benim için bi şansmı karar vermem için die düşünüyorum ama bunlar dışında hiç bir problemimiz yok sevgilimle çok seviyorum onu yazık olur yani bize bunun için ayrılmak zorunda kalırsak.

canım yemek esnasında ona karşılık vermemekle çok iyi etmişsin asla çizgini bozma,ona cvp verirsen amacına ulaşmış olur ve haklıyken haksız olursun.aranızdaki resmiyeti korumak için geç kalmış sayılmazsın.nereden bilebilirdin ki böyle olacağını. sen de güzleryüze aldandın.hayat tevcrübelerle dolu.senin tecrüben de bu. düşün ben 3 yıllık evliyim 1 yıldır koruyabildim resmiyetimi.bu bi ayrılık sebebi değil, kayınvalidenin yaptıkları her erkek nnesinin yaptığı şeyler çünkü.bunu sorun etme inan bana zamanla geçiyo.çizgini bozma aranızdaki duvarları da çok yüksek örme,hep saygılı ol ona karşı ama asla onun kayınvalide olduğunu unutma,kendinin de gelin olduğunu unutturma.çözümsüz hiçbirşey yoktur,sadece ölüme çare yok....

:seni,annesini aramadın diye yoruyorsa orda bir düşünmek gerek.
Erkek arkadaşın kaç yaşında bilmiyorum ama şimdiden ailesini saydırmak konusunda,
seni şartlandırıyor.tabiki de saymalısın ama haksız oldukların da ''ağamsın,paşamsın''diye eyvallah etmemelisin.
yemekte o ortamda senin deyiminle''ağzıma geleni saysaydım''durumu olmazdı.İyi olmuş saymadığın.
Ama erkek arkadaşınla sakin bir ortamda ilerisi için konuşurken,bu konuyu mutlaka konuş.
''Annesinin çok gereksiz bir kaygıya kapıldığını,niyetinin ilişkilerini bozmak olmadığını,sana karşı neden bu kadar önyargılı ve
değişken davrandığını'' ve aklına gelen daha ne varsa konuş.
İnan şimdi konuşamazsan evlendikten sonra hep susmak durumunda kalırsın.
Ya da susmaz tartışırsın,huzurun kalmaz.O yüzden ciddi bir adım atmadan önce bu sorunu aşın.

yok ztn erkek arkadşımın böle takıntıları yok annemi ara diye annesi takıntılı biraz hatta ablalrı o kadar tanışıoruz bizi hi arayıp sormuo diyolarmış bende erkek arkadaşıma kusura bakmayın yani o kadar da değil dedim ben ztn öğrenciyim ailemi zor arıyorum bide senin ablanlara kadr uznamam dedim biz evlendikten snr eğer hiç onları arayıp sormazsam o zaman söylensinler bana dedim şu anda benden böle bişey beklemesinler hatta annesininkide çok saçma gelio bana ama işte. benim annemde bi kç kere görüştü ama hiç böle beklentileri yok.yiğitn annesiylede özel gnlerde nie aramıomuşum die başlndı söylenmeye snr hiç halimi hatrımı sormuyoya kdr geldk yok ya bnmde suçum var bu kdr çok erkek arkadaşımı dinleyip samimi olmamalıydım beni kızı gbi görsün istemiyorum valla artık bu kadar rahat konuşup beni azarlıcaksa.aramıza kesinlikle bir mesafe koymalıyım artık geç bile kaldım:59:

ek olarak kayınvalide adayları yolun başındayken çok sevimli cici görünmeye çalışırlar,pek sevgi dolu davranırlar sakın bunlara aldanma.bu tavırları kıskançlıklarını bastırabilmek için bi kalkandır aslında.

bende tam tersi oldu..kadin ilk baslarda suratima bakmiyodu dogru durust..evlenmeden oncede soguktu..cok ilgisizdi,,ben anlamam bilmem yapamam gibi siyiriyodu..sonradan kadin melek oldu bana olus o olus ( tabi asla 100 %melek olamaz,bilmedigim dusunceleri vardir ama en azindan hiiiic bi derdim olmadi,aksine kocami cok sikayet ettim oglunu cok azarlamisligi vardir yanimda,)

bende hic anne demedim..bisey soylerken hep suratia bakmasini beklerdim anneee diye seslenmemek icin,,napim kadin soguktu,,bende oyle annem olamayacagini belli ettim,,hatta zoruna gitmiste esime sormus niye demiyor diye,,bende anneligini hisettiremiyor,,hissetmeden diyemem dedim,,hala diyemiyorm,,aliskanlik iste,,nasil baslarsa oyle gidiyor,,sadece telefonda filan laf gelisi onda binde bir..

ama esim beni cok savunurdu,,musss daha dogrusu yanimdada yapardi ama gorumcelerimde anlatirdi ki konu sen olunca abim bizi konusturmuyo diye,,demekki kadinin ogluna guveni yokmus evlilik konusunda maddi manevi,,ona tavir yapmis,,ceremesini ben cekmisim..e artik evlenmeye yakin bakti olan olmus duzeldi sanirim,,
ama esinin yani sevgilinin seni korumasi lazim,,bende lafin yeri gelince kibarca hopp kondururdum,,
bence sende oyle yapmalisin,,tamam nisanlin kocan herneyse seni saydirmali ama oda biyere kadar,onada birgun tak eder,,ona firsat vermeden sen kibarca sustur..en azindan karsisinda bi saftrik olmadgini anlasin..

Son düzenleme:
bende tam tersi oldu..kadin ilk basarda suratima bakmiyodu dogru durust..evlenmeden oncede soguktu..cok ilgisizdi,,ben anlamam bilmem yapamam gibi siyiriyodu..sonradan kadin melek oldu bana olus o olus ( tabi asla 100 %melek olamaz,bilmedigim dusunceleri vardir ama en azindan hiiiic bi derdim olmadi,aksine kocami cok sikayet ettim oglunu cok azarlamisligi vardir yanimda,)

bende hic anne demedim..bisey soylerken hep suratia bakmasini beklerdim anneee diye seslenmemek icin,,napim kadin soguktu,,bende oyle annem olamayacagini belli ettim,,hatta zoruna gitmiste esime sormus niye demiyor diye,,bende anneligini hisettiremiyor,,hissetmeden diyemem dedim,,hala diyemiyorm,,aliskanlik iste,,nasil baslarsa oyle gidiyor,,sadece telefonda filan laf gelisi onda binde bir..

ama esim beni cok savunurdu,,usss daha dogrusu yanimdada yapardi ama gorumcelerimde anlatirdi ki konu sen olunca abim bizi konusturmuyo diye,,demekki adinin ogluna guveni yokmus evlilik konusunda maddi manevi,,ona tavur yapmis,,ceremesini ben cekmisim..e artik evlenmeye yakin bakti olan olmus duzeldi sanirim,,
ama esinin yani sevgilinin seni korumasi lazim,,bende lafin yeri gelince kibarca hopp kondururdum,,
bence sende oyle yamalisin,,tamam nisanlin kocan herneyse seni saydirmali ama oda biyere kadar,onada birgun tak eder,,ona firsat vermeden sen kibarca sustur..en azindan karsisinda bi saftrik olmadgini anlasin..

kesinlikle sonuna kadar katılıyorum.kendini sen değil sevgilin savunacak.hani dedinya keşke yemekte cvp verseydim laflarına diye.senin cvp vermen hiç hoş olmazdı.ama sevgilin seni savunsaydı süper olurdu.biz bi çok sorunu böyle aştık mesela.bana bi laf söylenildiğinde eşim hemen ortaya atar kendini ve beni savunur.

aslında çoğu zaman savunup beni onurlandırırıdı ama evet ordada birşeyler sölemeliydi sadece suratıma bakıp benm tepkimi merak ettiler babasıyla gülümser bir şekilde ama ne güldüm nede bi laf söledm.genelde de böle oluyo malesef beni telde arayıp beni neden aramıyosun die azarladındada sadece sınavlarım var ben kendi ailemi bile aramıorum şu anda diyebilmiştim o kadar.

Erkek arkadaşında büyük kusur buluyorum. Şöyle ki oğlunu kaybetmekten korkan bir kaynana bu şekilde davranamaz en azından uluorta böyle davranamaz. Bütün olaylar sevgilinin gözü önünde cereyan ediyor ama o şaka yaptı annem demekle geçiştiriyorsa hatta duymak bile istemiyorsa bunlarla çok canın sıkılıcak derim ve bu tecrübeyle sabittir:6:. O sana laf ettirmeyecekki kaynananda en azından bişey söylemeden önce oğlum ne der diye düşünecek. Herkes ayrılma bu sebeple demiş ama gerçekten huzurun falan kalmaz. Ohhh keyfine göre ağzına geleni patavatsızca söyleyecek sen saygından susucan oğlu annem şaka yaptı diyicek diyicek ama nereye kadar bu durumları geçiştirebileceksin. Bir daha düşün derim ben arkadaşım...

cevap yazan herkese çok çok çok teşekkür ederim biraz da olsa kafam rahatladı gibi hissediyorum.
çünkü henüz 22 yaşındayım ve arkdş çevremde böle ciddi bi ilişkisi olan yok onlara anlattığımda basite alıp daha şimdiden gelin kaynana muhabbetleri diolar ve bir akıl alamıyorum malesef
.eet bende çoğu insanın yaşayacağı kaynana gerçeğiyle yüzleşmiş bulunmaktayım:( bu sanırım benim için bi dönüm noktası olucak ya bitirip btn sorunlardan uzaklaşıcam yada devam edip artık bu kayınvalide ilşkisini başka bi boyuta taşıyıp birşeyleri değiştircem ve öle devam etcem bakalm neler olucak ama öncelikle erkek arkadaşımla konuşmalıyım bu konuyu konuşmaya ne kadar çekinsemde öncelikle yapmam gerekn bu olmalı.hiç bişi olmamış gbi davranmamlı ve kendimi ezik göstermemeliyim farkındayım.

aslında çoğu zaman savunup beni onurlandırırıdı ama evet ordada birşeyler sölemeliydi sadece suratıma bakıp benm tepkimi merak ettiler babasıyla gülümser bir şekilde ama ne güldüm nede bi laf söledm.genelde de böle oluyo malesef beni telde arayıp beni neden aramıyosun die azarladındada sadece sınavlarım var ben kendi ailemi bile aramıorum şu anda diyebilmiştim o kadar.

canim sanirim kaynanan isin ciddiyetini anladi ve biraz oglum elden gidiyo korkusunda.. birak biraz kendi haline..hic tinlama ileri gitmedig surece..sen salla basini ben bilirim isimi..yeri gelince derdini kibrca soyle ama sevgilini zor durumda birakacak polemiklere girm..herkes kimin ne oldugunu bilir..
o simdi senden gelinlik bekliyor..simdiden seni biraz yonetmek istiyor.. belkide kadinin tarzi bu..bak deminde ornek verdimya kendi kaynanamdan,,evet soguktu, ha simdi cokmu sicak hayir,,kadinin yapisi oyle,,morali bozuk olsun o gun herkese suratsiz olur kendi kizlarinada..anliyomusun..herseyi uzerine alinma.. belki akli sira seni denemek istiyor..bakaim ben boyle deyince ne tepki verecek diye.. akilli davran.. bidaha boyle ben onceligim anne olarak sonra karin filan derse sevgiline o gibi imada bulunursa,, tabi siz annesi olarak onun hayatindaki il kadinsiniz,,onu besleyen buyute egiten kadinsiniz,, ama bende insallah onunla yaslanan hayatindaki son kadin olacagim..sizin yeriniz tabiki ayri siz annesiniz ben esi olucam ,sizin gunlunuzu alicak,bana gonlunu vericek deyin gulumsemeyle birlikte.. bu ona yeter

ayrica ilerki zamanlarda muhabbeti kendi kaynanasinda getirin..araniz nasildi.filan..bi kaynana kendini nasil anlatiyorsa kendi kaynanasina karsi,gelininden bekledigi seyde odur..
ben sacimi supurge ettim,bi dedigini iki etmedim gibi anlatiyosa abarti abarti sizden onu bekliyor demektir..kendi kaynanasindan cekmis olanlar gelinlerinede cektiriyor..sanki ohh sira bende der gibi..

tabi siz su anda biraz daha saygi ve kibarlik bekliyorsunuz,,cunku daha yenisiniz..ama bu siniri kendiniz belirleyebilirsiniz bence.

cevap yazan herkese çok çok çok teşekkür ederim biraz da olsa kafam rahatladı gibi hissediyorum.
çünkü henüz 22 yaşındayım ve arkdş çevremde böle ciddi bi ilişkisi olan yok onlara anlattığımda basite alıp daha şimdiden gelin kaynana muhabbetleri diolar ve bir akıl alamıyorum malesef
.eet bende çoğu insanın yaşayacağı kaynana gerçeğiyle yüzleşmiş bulunmaktayım:( bu sanırım benim için bi dönüm noktası olucak ya bitirip btn sorunlardan uzaklaşıcam yada devam edip artık bu kayınvalide ilşkisini başka bi boyuta taşıyıp birşeyleri değiştircem ve öle devam etcem bakalm neler olucak ama öncelikle erkek arkadaşımla konuşmalıyım bu konuyu konuşmaya ne kadar çekinsemde öncelikle yapmam gerekn bu olmalı.hiç bişi olmamış gbi davranmamlı ve kendimi ezik göstermemeliyim farkındayım.

canim yine yazicam:) bi tavsiye sadece ek olarak.. bence erkek arkadasinla bu olayi durduk yere konusma.. birak bu mesele boyle kalsin taa ki birdaha seni arayip azarlamaya filan kalkarsa konus sevgilinle.. bak annen aradi bende boyle boyle dedim haberin olsun tamammi cnm diye.. kendin halletmeye bak isini..herseyi devletten bekleme.. bi gun geir sevgilin evlendiginizde (ki malesef evlenince anne bir kiymete biniyor)sen annemle zaten anlasamiyodunda bana hep dedin durdun filan der,sen suclu olursun.. erkek milleti bu.. sen isini saglama al,,kendini magdur olarak mimleme esine karsi onu bi taraf tutmak zorunda hissettirme..onun icinde zor daha evlenmeden annesini sevgilisinin yaninda bozmak istememistir yok beim esim once gelir filan diye belki kirilir diye dusunmustur.. o gibi olaylari kendin hallet,,usuluyle lafini ver gulerek,sakaya getirerk..
ne zaman haddini asan bi olay olur,tabi o zaman sevgilin girer devreye.. ama daha dur isin ciddi zamanlari evlilik arefesinde olur.. simdiden sevgilini annenle anlasamiyorum dusuncesine kaptirma,ki erkekler biseyi yanlis anlamaya cok musait,cok daha gerekli zamanlar olacak onunla konusman icin.. benim sana tavsiyemmmm :54:

ben biraz farklı bir açıdan bakayım sanırım kayınvaliden koştura koştura yemek hazırlarken sizin oturup yemek saatine kadar film izlemenize bozulup bu şekilde tepki vermiş gibi geldi bana yardım beklemiş sizden eğer bu açıdan düşündüyse son derce haklı bence kendimi onun yerine koydum da bir an benimde sinirlerim zıplardı

Back