Kadrolar açıklandı tercihler konusunda fikirlerimizi paylaşalım

Lütfen bana biri yardım etsin bu sınav ne sınavı şimdii kpss ön lisans için mi ? Ben lisans mezunuyum 4 yıllık ünv. bitirdim ama işssizim ailem tutturdu sende gir bu sınava diye ama bu sınav ne zaman vaya sınava girildi mi başvuru nereye yapılacak hiç bir fikrim yok lütfen bilen arkadaşlar yazsın.

bu arada yanlış kodlama yaparsak 2012ye kada tercih yapamayacakmışız :26: tercih yapmaya korkuyorum nolcak şimdi

resmen tercih yapmayın diyo bu devlet ya
sanki çok açık ve anlaşılır bişey yayınladılar da bi de tehtid vr işin içinde
3 gün oluyo ben hala nasıl tercih edicem kafam karışık

canım sınav geçti
28 kasımda yapıldı şimdide tercih yapılıyo
ortaöğretim ve önlisans mezunları grdi

hayır canım alım oldukça tercih yapacağız benin söylediğim eğer alanımız varken ordan olmayan yerlerden kodlama yaparsak 2012ye kadar tercih yapamayacağız

alan zaten 4-5 tane
ben geri kalanı farklı yerdende yazim belki açık olur alırlar diye düşlündüm ama devlet böyle düşüneceğimizi bildiğinden olsa gerek hemen basmış yasağı

kuzenim sağlık meslek lisesi att mezunu geçen haftaki sözleşmeli personel alımında trabzona 75 puanla yerleşti.ben hala işsizim
keşke demek istemiyorum ama keşke sağlık lisesi okusaymışım ya:84:
çok pişmanım.ben çocuk gelişimi okudum ama bizim bölümden 1 tane bile alım yok.sabır ya sabır diyorum sadece.vardır her şeyde bir hayır.offf

Son düzenleme:
kızlar ya kadroların dereceleri var ya, onları ben hiç anlamadım, 5. derece mi iyidir 8. derece mi ? hangisini ilk sıraya yazmalıyım ?

bir de eğer tercih yaparsam ve diyelim hatalı tercih yaparsam bir daha 2012ye kadar tercih yapamıycak mıyım ?

bir sorum daha var : ayrıca konu açtım ama tam olarak bilen biri var mı?

3.5 Adayların tercih edecekleri kadroların karşısındaki başvuru şartları bölümünde belirtilen
yabancı dil sınav türü ve seviyesinin dengi sınav türü ve seviyesinde aynı yabancı dili bilenler de
söz konusu kadroları tercih edebilirler. Denklik tablosu aşağıdadır.
TOEFL
KPDS/ÜDS IBT PBT
70 65 470-471
80 75 490-491
90 88-92 570-573

3.6 Başvuru şartları arasında dil şartı olarak sadece “İNGİLİZCE BİLMEK” gibi bir yabancı dil
bilme şartının yer alması halinde, bu kadroları, (3.5.)’te belirtilenler dışında ortaöğretimde
yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı dil hazırlık sınıfını müteakip
yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Ortaöğretim kurumlarından mezun olduğunu belgelendirenler,
yükseköğrenimde zorunlu/seçmeli yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı
dil ağırlıklı ya da yabancı dille eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da,
tercih edebileceklerdir.

sorum :bu iki maddeden anlaşılan, eğer ben kpdsden c almamışsam bile hazırlık okuduğum için kpds c şartı olanlara başvurabiliyor muyum?

Son düzenleme:
arkadaşlar düz lise 2001 den mi tercih yapıcam yoksa 2005 den mi
2001 ortaokul mezunları için olan mı lütfennnnnnnnnnn cevap

Maaş durumuyla alakalı evet ama tercihler de problem yaratmıyor,,daha fazla bilgisi olan arkadaş varsa cevap verir umarım..Benim memur arkadaşım aynı şeyleri söylemişti bana,,kolay gelsin tatlım,,

Maaş durumuyla alakalı evet ama tercihler de problem yaratmıyor,,daha fazla bilgisi olan arkadaş varsa cevap verir umarım..Benim memur arkadaşım aynı şeyleri söylemişti bana,,kolay gelsin tatlım,,

sağol canım ama maaşla ilgiliyse tercih sıralaması yaparken önemli olucak o halde..

5. derece mi daha çok maaş alır 8. derece mi ?bunu bilen var mı?

kızlar size bir şey sorucam, sevgilim bilgisayar bölümü mezunu, tercihlerde bilgisayar teknisyeninin aradığı özelliklerde ''mebden onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak'' yazıyor. okuldan mezun olduğu bölüm bu, okul diplomasında yazıyor, o yeterli olur mu sizce? :44:

bu akşam gönderdim tercihleriimi artık bu sene olsun ya bida calısıp sınava girmek istemiyorum yoruldumartık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…