• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınsal bir derdim var :(

Arkadaşlar beş yıldır falan günlük ped yerine pamuklu bez kullanıyorum. Külotun ağının boyutunda iki kat olacak şekilde kesiyorum. Yumuşak yüzde yüz pamuklu bir kıyafetimi keserek elde ediyorum bu bezleri. Sabah koyuyorum, akşam işten gelince yeniliyorum. Beyazlarla yıkıyorum, tekrar tekrar kullanıyorum.
Külotlar sıkı olduğu için düşme gibi bi durum hiç olmadı. Islaklığı emdiği için rahat oluyorum. Ve çok şükür önceden ciddi bir mantar problemim vardı bu yöntemi kullandığımdan beri tekrar etmedi.
Şiddetle tavsiye ederim.

Ben bir siseye elma sirkeli su yapiyorum, onunla yikiyorum geciyor. Gevmezse ilaca basvuruyorum.
Umumi tuvalete mecburen giriyorum tutamam hic, susuz da kalamam. Cantalik tuvalet ortuleri var ve antibakteriyel bir sprey aldim. Sikip 30 saniye bekleyip silerek ve ortuden sereret gayet icim rahat ediyor.
Elma sirkeli suyla nereyi yıkadığını anlamadım. Klozet kapağını mı? Vajina bölgesini mi?
Vajina bölgesi ise bu yaptığın sağlıklı mı?

Aynen öyle; pislikten ziyade aşırı temizlikten ortaya çıkıyor çoğu kez mantar; çok aptalca bir şekilde mantar olunca öğrendim.

Konu sahibi, öncelikle sakince elinizdeki temizlik jelleri, günlük pedler vb. şeyleri bi yere bırakın.
Size kendi yaptığım cahilliği (Zararlı olduğunu bile bile üstelik :olamaz:) anlatıvereyim; vajinanın içini her ilişki sonrası pırıl pırıl yıkamak, dayanamazdım, pis olduğunu düşünür, duş başlığını söker, sonra işte efil efil jelli sulu yıkardım... Sonra bir de mal gibi "Çocuk istiyoruz ama olmuyo sanki neden kie?" diye doktora gittiğimde "Kızım sen mağara da mı yetiştin?" demediği kaldı adamın :KK70: Phsı şaşmış içerinin, mantarlanmalara dönmüşüm haberim yok... Ayy ne salakmışım ya, bi de ufo görmüş masum köylü gibi doktoru dinliyorum filan ahahah, keşke biri o anki surat ifademin fotoğrafını çekseydi, ömrümün cahilliği diye albüme not düşerek ekler tipime gülerdim. :KK70:

Yapacağınız şeyler:
1)Doktorunuzun önerdiği vajinal fitili kullanacaksınız, siz yapamıyorsanız eşiniz yardım etsin, uykudan önce yapın ki ayağa kalkmayın, dışına akmasın.

2)Günlük ped, sentetik iç çamaşırı vb. hava aldırmayan şeylerden vazgeçeceksiniz, vajina taze hava ile buluşacak. Mantar durumu sıcak havalarda ter ile nemli kalan bölgede çoğalmaya eğilimlidir, sadece su ile "Dışından" yıkayacak, pamuklu bir havlu ile kurulayacak ve gerekirse evinizin içinde bir süre sünnet çocuğu gibi gezivereceksiniz, şöyle bi alttan alttan essinler yani kapamayın.

3)Pamuklu iç çamaşırı tercih edecek, günlük değiştirecek, yıkamadan hiçbir iç çamaşırını giymeyeceksiniz. Bir süre renkli çamaşırlardan da uzak duruverin, beyaz don candır, hem akıntınızın durumunu daha net takip edersiniz, hem örselenmiş vajinanız organik olmayan kumaş boyalarına maruz kalarak toparlanma sürecini uzatmaz.

4) Bu dönem sarımsak tüketimini azcık arttırın, beslenme yoluyla direnç artsın, etrafa çok kokmamaya dikkat ederek. Malum, sıcaklar, ter kokusu... İnsanlara yazık olmasın. :KK53:

5)Doktorunuza da hiçbir şeyi sormaktan çekinmeyin.
İlahi :KK70:anlatimina hastayım.:KK68:

Sirkeli su ile temizleyin o bölgeyi. Jinekolog tavsiyesi bu bizzat.

travozol kullanın cok iyi geliyor, sirkeyle banyo esnasinda temizleyin mantar olan bolgenizi

Kizlar bende her gun sabunluyorum.yalnismi yapiyormusum.peki kokmazmi sabun flaan vurmazsam? Hic sabunsuz olmadigi icin kokub kokmadiginida bilemiyorum :110: cevaplarsaniz sevinirim

Arkadaşlar beş yıldır falan günlük ped yerine pamuklu bez kullanıyorum. Külotun ağının boyutunda iki kat olacak şekilde kesiyorum. Yumuşak yüzde yüz pamuklu bir kıyafetimi keserek elde ediyorum bu bezleri. Sabah koyuyorum, akşam işten gelince yeniliyorum. Beyazlarla yıkıyorum, tekrar tekrar kullanıyorum.
Külotlar sıkı olduğu için düşme gibi bi durum hiç olmadı. Islaklığı emdiği için rahat oluyorum. Ve çok şükür önceden ciddi bir mantar problemim vardı bu yöntemi kullandığımdan beri tekrar etmedi.
Şiddetle tavsiye ederim.
Anlamadim pamuk kiyafetmi?

Hamileyim. Beyazımsı akıntı ve kaşıntı olduğunu söyledim doktoruma. 3 gün arayla iki gün kullanımlık fitil ve travazon krem verdi. Bir haftada geçti çok şükür. Çekilecek birşey değil. Bol bol su içmek iç çamaşırını yıkandıktan sonra ütülemek gerekli. Birde lütfen sabun jel gibi şeylerden uzak durun fayda sağlayacağım diye kendinize zarar veriyorsunuz.
Doğal yöntemleri de araştırmıştım gebe olduğum için, sirkeli suyla yıkamak da iyi gelir diyorlardı ama pek faydasını görmedim.
Doktora gidin ve tedavisini olun utanacak birşey yok bunda. İnsanlık hali bu sizin pis olduğunuz anlamına gelmez.
Geçmiş olsun.
Peki nasil sadece suylami yikamali?

Pislikle alakalı olmuyor ki canım, o bölge terlemekle veya sabun vs yıkamakla pH ı bozulduğunda mantar oluyor. Benim de başıma gelmişti, o fitili kullanmazsan geçmez üzgünüm, dr bana hap ve fitil vermişti bir kaç güne geçti, tekrarlamadı da şükür. Sen çok fazla müdahale etmişsin pamuktu günlük peddi derken. Bir de orayı tamamen kapatıyorum diyorsun hava almazsa olmaz ki ama, sen kendine kötülük etmişsin. Bu alışkanlıklarını değiştir ve dr un verdiklerini kullan mutlaka, ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir Allah korusun yumurtalıklarına fln ilerleyebilir, fitili kullanmak zor birşey değil açıkça yazıyorum ama ittiriyosun o yolunu buluyor zaten kaygan bir şey. Yapma canım Allah aşkına tedavini uygulamazsan geçmez ki.

Pislikle alakalı olmuyor ki canım, o bölge terlemekle veya sabun vs yıkamakla pH ı bozulduğunda mantar oluyor. Benim de başıma gelmişti, o fitili kullanmazsan geçmez üzgünüm, dr bana hap ve fitil vermişti bir kaç güne geçti, tekrarlamadı da şükür. Sen çok fazla müdahale etmişsin pamuktu günlük peddi derken. Bir de orayı tamamen kapatıyorum diyorsun hava almazsa olmaz ki ama, sen kendine kötülük etmişsin. Bu alışkanlıklarını değiştir ve dr un verdiklerini kullan mutlaka, ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir Allah korusun yumurtalıklarına fln ilerleyebilir, fitili kullanmak zor birşey değil açıkça yazıyorum ama ittiriyosun o yolunu buluyor zaten kaygan bir şey. Yapma canım Allah aşkına tedavini uygulamazsan geçmez ki.
canim peki gunluk temizligini nasil yapiyorsun?sadece suylami?koku falan oluyormu?bende her gun sabun kullaniyorum maelsef iyiki bu yaziyi gordum

Fitil koyamayacak ne var allah askına
Bakire degilsiniz ya...bu denli nazik olmayın veya boyle devam edin ne diyelim
Ona yok buna yok
Eziyet et kendine oyle...
Sadece iliski sonrasi 1 veya 2 gun gunluk ped kullansan yeterli...vajinal dus ne alaka?
Pffggg

canim peki gunluk temizligini nasil yapiyorsun?sadece suylami?koku falan oluyormu?bende her gun sabun kullaniyorum maelsef iyiki bu yaziyi gordum
Şimdi yaz zaten canım Ege sıcağında günde 1-2 defa duş alıyoruz. Onun dışında evet sadece suyla yapıyorum wc'de. Koku oranın doğal kokusu zaten kötü koku varsa iltihaptan olur. Mesela dışardan geldim orası terlemişse fln pantolondan, duş almayacaksam eğer belden aşağısına su tutuyorum banyoda. Vajina kendi kendini temizleyen bir şey. Ben kulaklarımı pamuklu çubukla karıştıra karıştıra iltihap yaptım peşinden egzama oldu yıllardır çekiyorum. Kendim ettim kendim buldum. Kullanma sabun fln. Duşta da çok içine kaçırmayacak gibi yüzeysel sabunluyorum orayı, dış kısım temizlensin diye.

Bence olmamıştır. Pislikten değil daha ziyade fazla temizlemekten olduğunu biliyorum. Doganin müthiş bir dengesi var. Kendi haline bıraksak sorunu çözecek.

bende ironiden onu kast ediyordum oh miss bütün gün havalandir

Iyiki dedin
Şimdi yaz zaten canım Ege sıcağında günde 1-2 defa duş alıyoruz. Onun dışında evet sadece suyla yapıyorum wc'de. Koku oranın doğal kokusu zaten kötü koku varsa iltihaptan olur. Mesela dışardan geldim orası terlemişse fln pantolondan, duş almayacaksam eğer belden aşağısına su tutuyorum banyoda. Vajina kendi kendini temizleyen bir şey. Ben kulaklarımı pamuklu çubukla karıştıra karıştıra iltihap yaptım peşinden egzama oldu yıllardır çekiyorum. Kendim ettim kendim buldum. Kullanma sabun fln. Duşta da çok içine kaçırmayacak gibi yüzeysel sabunluyorum orayı, dış kısım temizlensin diye.
Cok tesekkur ederim.ben evlendikden sonra daha sik sabun kullanmaua basladim hemde nasil kullanmak kopuklendirerek :( artik sabun kullanmauacagim

Iyiki dedin
Cok tesekkur ederim.ben evlendikden sonra daha sik sabun kullanmaua basladim hemde nasil kullanmak kopuklendirerek :( artik sabun kullanmauacagim

birine söylemek derken konu komşuya anlatmayacaksınız heralde. bi doktora gidin.

ayrıca günlük ped zararlı. tuvalet kağıdı ile kaplamanıza filan da anlam veremedim. akıntı normaldır, sık iç çamaşırı değiştirmeniz yeterli.

her tuvalete girdiğinizde jelle sabunla yıkayıp dengesini bozmuşsunuz resmen.

Abdestin geçerli olabilmesi için pamuk veya peçete ile kapatılmalı. Normalde çamaşır sık kirlenmiyor bu şekilde ama soran kişinin beş vakit neden değiştirmesi gerektini bilemiyorum. Mantar rahatsızlığından olabilir.

Iyiki dedin

O akıntı namaza engel değil. O kısmın ıslak olması gerekiyor çünkü, pamuk, peçete، günlük ped.. bunların hepsi zararlı.

Jel vs de kullanıp vücudun kendi sıvısını bozmayın. Doktorun verdiği ilaçları kullanıp sonrasında buna dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız bence.

Back