• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınsal bir derdim var :(

Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum

Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.

Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin
Bunun pis olmakla alakası yok. Sizinki de biraz fazla titizlikten olmuş :)
Vajina kendi kendini temizleyen bir organdır. Sabunlar,jeller bu tarz şeyler kullanılmamalı. Kuruluk yapar, enfeksiyon yapar, mantar yapar yapar da yapar yani.
Oraya o kadar bez tıkıştırmanıza gerek yok. Abdest olayı içinse şöyle yapın günlük ped yerine pamuklu bezler kesip bunları kullanın. Makinede 90 derecede yıkayıp ütüleyip bunları kullanın. Günlük pedler çok zararlı..
Evdeyken uzun bir etek giyip iç çamaşırınızı çıkarın hava alsın biraz. Yatarken de ara sıra yine iç çamaşırı çıkarıp yatın rahatsız olursanız pijamayı o şekilde giyin. Hava alması gerekiyor hava almadığı takdirde mantar oluşabiliyor.
Allah şifa versin, kafaya hiç takıp üzülmeyin geçer inşaallah.

Arkadaşım sana fetva verebilirim. Daha bugün ilmihal dersinde dinledim. Kadınlardan gelen akıntı temiz, olması gereken sağlıklı ( olmaması sağlık sorununa işaret eden) bir akıntı. Bu senin abdestini bozmaz. Sen bunu engelleyemezsin. Ve bunu engellemeye çalışırsan sağlığını bozarsın. Bu akıntının bulaştığı çamaşırın kirli sayılmaz necis değildir yani namaz kılabilirsin.diyanetin fetvasıdır bu dediğim gibi daha bugün dinledim ilmihal dersinde. İmam hatip mezunuyum. Bi ara bende bunu çok dert ediyordum. İmam hatipten hocalarımda aynı şeyi söylerdi. Peçete kullanabilirsin. Günlük pedler oranın florasını bozar ph ımı bozar. Vajinanın kendine özel bir mukozası ph ı florası var. Mikroplardan korunmak içindir bu da sen çok müdahale edersen bu bozulur ve mantar olursun. O bölge için sabun jel hiç bi şey kullanılmaz. Sağlıkçıyım aynı zaman da kadın doğum dersi de aldım. O yüzden de biliyorum ama zaten herkes bilir bunu. Kendine bu kadar takıntı ve vesvese yapma arkadaşım
Arkadasim cok guzel aciklamissin...aynen senin dedigin gibi...

slm bugün aynı şikayetten (bide bende agrı vardı) doktora gittim ve enfeksyon dedi doktorum. fitil krem ve bazı ilaçlar yazdı. bunları hiç aksatmadan bitene kadar kullanman lazım. bide eşin dikkat etsin hijyen konusunda ondanda bulaşabiliyormuş. fitilide içeri ittiremiyorum diyorsun biraz suyla ıslatıp tekrar dene enfeksiyonu o geçiriyor zaten. geçmiş olsun..

Mantar sorunu yasadigimda doktormun tavsiyesi temizlemeye calisma olmustu:) gunluk pedleri kesinlikle onermiyor zaten. Ben krem suruyordum ama tekrarliyordu doktorumu aradim hep ayni sorundan sikayetim oldugunu bildigi icin gelmene gerek yok su ilaci kullan dedi, aldim ama kullanmama gerek kalmadan sorun kendiliginden gecti, cidden de fazla temizlemeye calistigim icin oluyomus:)

Fitil verdi ama kullanamadim onu. Kuruluk oldugu icin cok yakti canimi.
Islatp tekrar deneyin. Mantar sizin pis oldugunuzu göstermez. Bendede çok ama çok oluyor. Bende fitil kullandım. Çok büyük oluyor. Suyla ıslat ittir. Birazda elinle kapalı tut ve bacaklarını duvara dogru daya. Sonradan dökülüyor zaten o ilaç fazlalığı. Allah yardımcın olsun gerçekten çok ama çok kötü birsey. Ben çok çektim. Bu arada eşinden de olabilir. Genelde cinsel ilişki yüzünden oluyor. Örneğin ilişki sırasında lavobaya gidiyorsanız veya esiniz gidiyorsa ordan da olabilir. Geçmiş olsun

Akıntı abdesti bozmuyor
Kahverengi dediğimiz hastalık mantar olduğunu gösteren akıntı bozar sadece
Yumurtlama dönemim hariç -akıntı yoğun oluyor diye- günde 1 defa değiştiririm
Yumurtlama döneminde 2 o da sabah akşam olacak şekilde.
Namaz kılarken de boyle kilmazken de
Siz de takıntı nirvanaya ulaşmış
İlişkiden sonra içimize pis bisey giriyor diye yikamak nedir
Hayır milletin ağzına giriyor bu kadar laf yapmıyor :deli::deli::deli:

Sanırım vajinal bölgenizin ph değerini bozmuşsunuz. Antibakteriyeller ve temizleme jelleri çok sağlıklı değil

Keske o temizleme jellerini vs kullanmasaydiniz. Ama olan Olmus. Doktorunuz krem vermedi mi? Gunluk pedi acilen birakin. Hamileligimin son zamanlari akintim cok ic camasiri degistirmekten biktim diye bende gunluk ped e dadanmitim bir ara. Bir hafta surmedi mantar olmam. Travazol krem kullandim. İki gunde gecti ve tekrarlamadi tabi ki gunluk pedi de biriktim. Travazol krem mantarlara birebir ama kasıntılı mantardi benimki. Sana etki eder mi bilmiyorum bir doktora veya eczaciya danis bu kremi.

Ben bir siseye elma sirkeli su yapiyorum, onunla yikiyorum geciyor. Gevmezse ilaca basvuruyorum.
Umumi tuvalete mecburen giriyorum tutamam hic, susuz da kalamam. Cantalik tuvalet ortuleri var ve antibakteriyel bir sprey aldim. Sikip 30 saniye bekleyip silerek ve ortuden sereret gayet icim rahat ediyor.

Bolgenin hava almasını engelleme. Hava alamayınca daha çok artar sorunlar

Günlük ped zararli evet ama gunde 5 kez çamaşır değiştirmek zor degil mi? Gunluk ped kullanmayanlar nasil yapiyor bu isi
Yumurtlama dönemi hariç akıntı olmaz ama vajinana sürekli bişeyler sürersen oranın doğal florasını bozarsın ve akıntı olur sadece suyla yıkamak ve kurulamak yeterli vajinal duşta yapmayın dr verdiği ilaçıda kullanmanız gerekir birde günlük ped pamuk gibi şeylerde kullanmayın siz daha öncede böyle bir konu açmıştınız hatırlıyorum o zamandan beri hiç geçmedimi

24 saat nöbet tutan biriyim. Hamileyken de tuttum. İnanılmaz derecede akıntım olurdu nöbetlerde. Ve tuvalet seçme şansım yoktu. Umumi tuvalet de kullandım. Yeri geldi nöbet tuttuğum için çamaşırımı değiştiremediğim kadar yoğun oldum. Ama hamileliğim boyunca bir kez bile mantar olmadım. Ne bir kaşıntı ne de kuruluk. Vajinanın normal florasını bozmuşsunuz. O bölge el derisi gibi günde 5 kez yıkanacak kadar sert bir bölge değil. Göz gibi düşünün. Gözünüzün içini günde bilmem kaç kez yıkıyor musunuz? Peçeteyi klozete serip klozet kullanabilirsiniz. Sizinki temizlik değil takıntı. Vajinanızı kurutmak için herşeyi yapmış sonra da kuruluktan ve ilaç kullanmamaktan şikayet ediyorsunuz. Önce hatalarınızdan bi vazgeçin. Mantarı da geçtim idrar tutmanızda böbreklerinize vurur yakında. İdrar yolu iltihabı olursunuz. Tutmayın..

Hala da sadece suyla yikamak kendimi pis hissettiriyor ama. Hatta duş başlığıyla kasiklarima kadar yikiyorum bisey sicramistir diye her girisimde. Doktora söylemeye bile çekiniyorum yaptiklarimi anlatsam manyak der diye
Böyle devam edersen mantar ilerler tüplerinde yapışıklık bile olabilir hamile bile kalamayabilirsin daha öncede böyle bir konu açmıştın herkes sana öneriler vermişti ama yanlış yaptıklarını bırakmazsan iyileşemezsin kendi gördüğüm bir olayı anlatayım ria(spiral) takarken kadınn o kadar çok enfeksiyonu ilerlemişti ki rahim ağzında yapışıklık oluşmuş ve o kadar kötü kokuyordu ki çift maske takmak zorunda kaldım

Nacizane tavsiye aksam yatarken kilot kullanmayın hava alsın bol bi pijamayla yatın sürekli yikamayin sabunlarla ph dengesini bozmussunuz vajinanizin birde kilotta avuç ayasından büyük bir bölgede akıntı varsa namaz olmaz onun dışında bir sıkıntı yok kuran kurslarında eğitimini aldim

Günlük akinti abdesti bozmaz kim dedi size bunu? Günlük çamaşır değiştirin kafi canınıza kastınız mı var pecete tıkamak nedir yahu

gercekten mi? Bircok kisinin sorunu bu konu. Durum boyleyse baya rahatlarim. Cunku ben koymuyorum ama pamuk koyun diye bir muhabbet var.
Gerçekten. Din kolaylık dinidir. Bu engelleyeceğiniz bi şey değildir. Çok eskiden alimler bu akıntıyı bilemedikleri için her vakitte abdest tazelemeyi söylemişler özür gibi görmüşler. Ama gelişen tıpla birlikte bu akıntının olması gereken temiz bir akıntı olduğunu söylenmiş temiz olduğu için de çamaşırınızı değiştirmenize gerek yok. Annemler teyzemler falan bez koyuyorlar namaz kılarken çıkarıyorlar ama hiç hoş olmuyor elin evinde falan. Ben peçete koyuyorum çamaşırıma (vajinama yerleştirMiyorum) her gün çamaşır değiştirmemek adına. Tuvalete girdikçe değiştiriyorum.

Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum

Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.

Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin
Yaptığın herşey baştan sona hatalı. O bölgenin ph durumunu iyice bozmuşsunuz. Cildiye veya kadın doğum doktoruna danışın. Onlar vajinanın nasıl temiz tutulması gerektiğini anlatırlar.
Ben vajinal akıntının abdesti bozduğunu düşünmüyorum. Bu fetvayı verenler erkekler sonuçta. Durumun ayrıntısına hakim değiller ki. Ve yanlı olduklarını düşünüyorum. Ben de beş vakit namaz kılıyorum. Çok kirlendiyse gün içinde namazdan önce değiştiririm külodumu ama leke şeklinde olanlarda abdest tazelemiyorum. Ayrıca obsesyonu artıracak bu tarz hükümleri kaale almıyorum.
Bir de gün içinde eski kıyafetlerden kestiğim pamuklu bezlerimi kullanıyorum günlük ped yerine. Tavsiye ederim. Biraz amele işi ama hem rahat hem sağlıklı....

Dışarda wc girmem gerektiğinde diğer arkadaşlar gibi bende peçete seriyorum. Sifonu çekerken kesinlikle kapağı kapatırım. Ve tüm bu işleri peçete ile yaparım. Yani peçeteyle kapağı kapatırım. Peçeteyle sifonu çekerim.

İç çamaşırımı günlük değiştiririm. Hatta bazen evden başka yerde kalmam gerekirse değiştiremiyorum. Hiç sorun yaşamadım. İçini asla yıkamam. İlişkiden sonra bile duşta dıştan yıkarım sadece. İçine başka bir madde kalıyor demişsin. Sonuçta eşim, kocam, diğer yarım, hayat arkadaşım, sevdiğim adam... Asla onunla ilgili bir sıvı beni rahatsız etmez. Kendimi kirli hissetmem asla. Kuruluk bende yaşıyorum ama o konuda iş eşime düşüyor. Hallediyor. Kendine daha ciddi bir zarar vermeden takıntın için tedavi olmalısın.
Vücudumuz kendini koruyacak doğal bir yapıya sahiptir ama sen kimyasallarla o yapıyı bozmuşsun. Kendini mikroptan korumak isterken ne yazık ki şuan mikroplara daha açık bir durumdasın.
Kendini dini yönden bu kadar kastıysan da dinimiz kadınlara bu konuda kolaylık sağlamıştır. Araştırdığın kaynakları çeşitlendirmelisin. Tek bir kaynaktan beslenme.

Back