• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınsal bir derdim var :(

O kadar uğraşmışsınız ki o bölgenizle doğal yapısını bozmuşsunuz. Günlük pedler, pamuklar, jeller ne yaptınız allah aşkına? Doktora gidin lütfen.

Arkadaşım sana fetva verebilirim. Daha bugün ilmihal dersinde dinledim. Kadınlardan gelen akıntı temiz, olması gereken sağlıklı ( olmaması sağlık sorununa işaret eden) bir akıntı. Bu senin abdestini bozmaz. Sen bunu engelleyemezsin. Ve bunu engellemeye çalışırsan sağlığını bozarsın. Bu akıntının bulaştığı çamaşırın kirli sayılmaz necis değildir yani namaz kılabilirsin.diyanetin fetvasıdır bu dediğim gibi daha bugün dinledim ilmihal dersinde. İmam hatip mezunuyum. Bi ara bende bunu çok dert ediyordum. İmam hatipten hocalarımda aynı şeyi söylerdi. Peçete kullanabilirsin. Günlük pedler oranın florasını bozar ph ımı bozar. Vajinanın kendine özel bir mukozası ph ı florası var. Mikroplardan korunmak içindir bu da sen çok müdahale edersen bu bozulur ve mantar olursun. O bölge için sabun jel hiç bi şey kullanılmaz. Sağlıkçıyım aynı zaman da kadın doğum dersi de aldım. O yüzden de biliyorum ama zaten herkes bilir bunu. Kendine bu kadar takıntı ve vesvese yapma arkadaşım

Ben son birkaç aydır her tuvaletten sonra sabun ve ıslak mendil kullanmaya başlamıştım. Böyle yapmamam gerektiğini bilmeme rağmen. Sonradan akıntım değişti. Doktora gittim vajinit olmuşum. 2 aydır geçmiyor. 5-6 kere gittim doktora. Ama ilaçları kullandıkça azalıyor. Tedavi olmazsan içeri yayılır iltihap. Rahmin zarar görür en sonunda. Bir de günlük ped kullanmak çok zararlı. Sadece su ile temizlemek gerekiyor. Sonra da pamuklu iç çamaşırı. Gece de tercihen bi gecelik giyip iç çamaşırsız yatmak gerekiyor. Bol bol yoğurt yiyin su için. Fitil çok önemli. Doktora gidin.internetten çözüm aramayın. Önemli bu. Kendi kendine geçen bi hastalık da değil. Bunun yüzünden senelerce uğraşan insanlar var. Yayılmadan halletmek lazım

Sadece akıntı kesik kesil peynir kesiği gibi gelirse ağrılı gelirse kötü kokulu olursa bu bir enfeksiyondan kaynaklıdır o zaman değiştirmen gerekir.

Son düzenleme:
Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum

Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.

Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin
Sorununuz çok temiz olmak. Florasını bozmuşsunuz.

Ne yapmışsınız öyle temizleyeceğim diye ph filan bırakmamışsınız yahu
Bence doktora danışın ve lütfen temizliğini öyle jellerle yapmayın suyla yıkayın bir de beyaz sabun kullanıyorum ben ama onun sıklığını siz yine doktora sorun yanlış yönlendirmeyeyim
Ve lütfen günde beş kez külot değiştirmek nedir yahu... Ha bir de bazıları kınayacak belki ama günlük pede karşıyım ben açıkçası çok havasız kalıyor hissediyorum asla kullanmam pamuklu iç çamaşırı mis temiz sabah ve akşam da değiştirdiniz mi daha ne olsun... Ama kesin doktora gidin lütfen bir

Benim de vardı yıllardır çok çektim en son gittiğim doktor bir fitil ve hap verdi. O gün bugündür çok şükür hiç olmadı tekrar. Adını hatırlamıyorum ama.

e bastan asagı yanlıs seyler yapmıssınız ph dengesı bozulmus
intim sampuanları bukadar sık kullanılmamalı sadece su yeterlı
mantarın hıjyenık olmamakla alakası yok antıbıyotık kullanırsan cok seker tuketırsen bagısıklık sıstemın cokerse de mantar olabılırsın bende o ılletden 1 ay suren fıtıl kullanımıyla kokten kurtuldum verdıklerı 7 gunluk fıtıl gecıcı cozumdu en ufak seyde tekrarlardı 1 ay suren tedavı sonucu komple kokunden kurtuldum
sekerden beslenır azıtır onlar kefır ayran tuketın sekerı azaltın camasırlarınızı utuleyın sırkeyle durulama yapın sampuan sabunla bıkını bolgenızı yıkamayın
ve o fıtılı kullanmazsanız gecmez

utanacak bırsey yok bunda cekınmeyın gecmıs olsun

Fitil kullanmadan geçeceğini sanmıyorum .. Travazol diye bi krem var bana çok iyi gelmişti .. Gece yatmadan önce onu sür böylece kaygan olur zaten sonra da fitili koy.. Yataktan kalkma bidaha .. Sabah uyandığında gün boyunca enfeksiyonun gider

Arkadaşım sana fetva verebilirim. Daha bugün ilmihal dersinde dinledim. Kadınlardan gelen akıntı temiz, olması gereken sağlıklı ( olmaması sağlık sorununa işaret eden) bir akıntı. Bu senin abdestini bozmaz. Sen bunu engelleyemezsin. Ve bunu engellemeye çalışırsan sağlığını bozarsın. Bu akıntının bulaştığı çamaşırın kirli sayılmaz necis değildir yani namaz kılabilirsin.diyanetin fetvasıdır bu dediğim gibi daha bugün dinledim ilmihal dersinde. İmam hatip mezunuyum. Bi ara bende bunu çok dert ediyordum. İmam hatipten hocalarımda aynı şeyi söylerdi. Peçete kullanabilirsin. Günlük pedler oranın florasını bozar ph ımı bozar. Vajinanın kendine özel bir mukozası ph ı florası var. Mikroplardan korunmak içindir bu da sen çok müdahale edersen bu bozulur ve mantar olursun. O bölge için sabun jel hiç bi şey kullanılmaz. Sağlıkçıyım aynı zaman da kadın doğum dersi de aldım. O yüzden de biliyorum ama zaten herkes bilir bunu. Kendine bu kadar takıntı ve vesvese yapma arkadaşım
gercekten mi? Bircok kisinin sorunu bu konu. Durum boyleyse baya rahatlarim. Cunku ben koymuyorum ama pamuk koyun diye bir muhabbet var.

çok fazla yikadiginiz için oranın doğal dengesini bozmuşsunuz... jelleri vs hepten bırakın. doğal akinti abdesti bozmaz bunu da aklınızdan çıkarın... sakın vajina girişini kapatmayın... mantar bir kere olmuşsanız kuruluga dikkat edin.

Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum

Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.

Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin

Vajina yıkanmamalı bu şekilde
fazla temizlikten böyle oluyor
Florasını bozuyorsunuz
Vajinal akıntı abdesti bozmaz diye biliyorum üstelik
Probiyotik yoğurt yiyin ve sürekli vajeni yıkamayın
Bir süre su bile değdirmeseni yeri yani

Hamileyim. Beyazımsı akıntı ve kaşıntı olduğunu söyledim doktoruma. 3 gün arayla iki gün kullanımlık fitil ve travazon krem verdi. Bir haftada geçti çok şükür. Çekilecek birşey değil. Bol bol su içmek iç çamaşırını yıkandıktan sonra ütülemek gerekli. Birde lütfen sabun jel gibi şeylerden uzak durun fayda sağlayacağım diye kendinize zarar veriyorsunuz.
Doğal yöntemleri de araştırmıştım gebe olduğum için, sirkeli suyla yıkamak da iyi gelir diyorlardı ama pek faydasını görmedim.
Doktora gidin ve tedavisini olun utanacak birşey yok bunda. İnsanlık hali bu sizin pis olduğunuz anlamına gelmez.
Geçmiş olsun.

Seninki pislikten değil kendi vajinana korkunç ve pis bişeymiş gibi yaklaşmandan ve her normal kadında olan akıntına da kimyasal atık muamelesi yapmandan olmuştur olduysa.Eski konularını biliyorum , sen önce jinekologa sonra da psikiyatriye gitmelisin.Kesinlikle alay etmiyorum , çok ciddiyim.Kuruluk oluşması , ilişki sırasında acı var falan demiştin geçenki konunda da.Hatta eşinle beraber cinsel terapiste gitmeniz gerekiyor.Eşin de seni düşünmeden hareket ediyordu çünkü özel anlarınızda.Allah yardımcın olsun.

Rahatsizliginin sebebini bir bir siralamissin zaten bu saydıklarıni bi daha yapmazsan zamanla iyileşirsin ben bol bol su içerim . Yoğurt yerim. Sen orayı sürekli anti bakteriyel sabunlarla yıkamak yerine her gün duş alıp günlük olarak iç çamaşırını değiştirirsen daha iyi olur. Selpak falanda koyuyorum demişin onun yerine pamuklu bi bezi 10 dak da bir utuleyip bırak

Bence olmamıştır. Pislikten değil daha ziyade fazla temizlemekten olduğunu biliyorum. Doganin müthiş bir dengesi var. Kendi haline bıraksak sorunu çözecek.

Aynen öyle; pislikten ziyade aşırı temizlikten ortaya çıkıyor çoğu kez mantar; çok aptalca bir şekilde mantar olunca öğrendim.

Konu sahibi, öncelikle sakince elinizdeki temizlik jelleri, günlük pedler vb. şeyleri bi yere bırakın.
Size kendi yaptığım cahilliği (Zararlı olduğunu bile bile üstelik :olamaz:) anlatıvereyim; vajinanın içini her ilişki sonrası pırıl pırıl yıkamak, dayanamazdım, pis olduğunu düşünür, duş başlığını söker, sonra işte efil efil jelli sulu yıkardım... Sonra bir de mal gibi "Çocuk istiyoruz ama olmuyo sanki neden kie?" diye doktora gittiğimde "Kızım sen mağara da mı yetiştin?" demediği kaldı adamın :KK70: Phsı şaşmış içerinin, mantarlanmalara dönmüşüm haberim yok... Ayy ne salakmışım ya, bi de ufo görmüş masum köylü gibi doktoru dinliyorum filan ahahah, keşke biri o anki surat ifademin fotoğrafını çekseydi, ömrümün cahilliği diye albüme not düşerek ekler tipime gülerdim. :KK70:

Yapacağınız şeyler:
1)Doktorunuzun önerdiği vajinal fitili kullanacaksınız, siz yapamıyorsanız eşiniz yardım etsin, uykudan önce yapın ki ayağa kalkmayın, dışına akmasın.

2)Günlük ped, sentetik iç çamaşırı vb. hava aldırmayan şeylerden vazgeçeceksiniz, vajina taze hava ile buluşacak. Mantar durumu sıcak havalarda ter ile nemli kalan bölgede çoğalmaya eğilimlidir, sadece su ile "Dışından" yıkayacak, pamuklu bir havlu ile kurulayacak ve gerekirse evinizin içinde bir süre sünnet çocuğu gibi gezivereceksiniz, şöyle bi alttan alttan essinler yani kapamayın.

3)Pamuklu iç çamaşırı tercih edecek, günlük değiştirecek, yıkamadan hiçbir iç çamaşırını giymeyeceksiniz. Bir süre renkli çamaşırlardan da uzak duruverin, beyaz don candır, hem akıntınızın durumunu daha net takip edersiniz, hem örselenmiş vajinanız organik olmayan kumaş boyalarına maruz kalarak toparlanma sürecini uzatmaz.

4) Bu dönem sarımsak tüketimini azcık arttırın, beslenme yoluyla direnç artsın, etrafa çok kokmamaya dikkat ederek. Malum, sıcaklar, ter kokusu... İnsanlara yazık olmasın. :KK53:

5)Doktorunuza da hiçbir şeyi sormaktan çekinmeyin.

Benim bildigim ki doktorum soylemisti.. Sabun vb seyler asla yikama dedi bunlar mantar yapardedi ve esim ile bana ilac verdi bi iznillah gecti...
Abdest konusuna gelince gilunluk beyaz akinti abdest bozmaz.yesil ve kahveringi akinti abdest bozar.. Normal saglikli bir kadinin gunluk akintisi olmak zorunda ve asla peceteyle kapatmayin..basima geldiginicin soyluyorum bende abdest bozar diye peceteyle tikiyordum..adet donemimde benden pihti gibi birsey dustu ki ben .pihti sanmistim uzerine su tutunca bunun pecete parcasi olsudugi anladim...sakin pecete kullanma.

Back