• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınsal bir derdim var :(

Namazı çamaşırınızı çıkararak kılın. Evdeyseniz sıkıntı yok zaten her türlü değiştirirsiniz çamaşırı. Çalışıyorsanız yanınızda yedek külot bulundurun. Günlük ped sıkıntılı. Normal zamanda tuvalet kağıdı geçiçi bir çözüm sürekli olmaz zaten. Sizinkinin dengesi iyics bozulmuş gibi. Pamuklu çamaşır kullanın. Vajinanızı bir süre rahat bırakın sadece suyla abartmadan temizleyin. Bir ssüre sonra kendi dengesini bulacaktır.

Abdestin geçerli olabilmesi için pamuk veya peçete ile kapatılmalı. Normalde çamaşır sık kirlenmiyor bu şekilde ama soran kişinin beş vakit neden değiştirmesi gerektini bilemiyorum. Mantar rahatsızlığından olabilir.
Bu konu üzerine yeni fetvalar var vajinal akıntı artik abdest hic bir şekilde bozmuyor burundan gelen akıntı gibi kabul ediliyor

Siz floranızi kendiniz bozmuşsunuz .Sadece banyoda kullanmak icin bir jel alın .10 yildan daha uzun suredir seb....diye bir markayı kullanıyorum .Sabunda bozuyor florayı.
Dogal akıntiniz abdesti bozmaz yok öyle birsey .Orasi hep ıslak kalmalı .Burun sivisı vs gibi düşünün .
Sirke surebilirsiniz mantar dısardaysa ama cok yakıyor söyleyeyim .Fitili yatakta yatarken ittirip gece uyumadan önce koyacaksiniz .
Koyamadım diye birsey yok saglik bu saçmalamayın ilaclarınızı kullanın .Akıntı filan diyorsunuz baya ilerlemis mantarinız.Pamuklu camaşır ve tuvalettede sadece su kullanın .
Mantarlar kandaki sekerle beslenir .Sekeri kesin hemen kasintınin azaldığıni farkedecekdiniz ,bol su için .Karbonatlı,limonlu su icin .
Tabi esinizle birlikte kullanmalısiniz ilacı .Saglik ocaginda bunu belirtin esinize de yazsinlar ilac .
Bunları yapın kurtulmazsanız buradayım .

Bu konu üzerine yeni fetvalar var vajinal akıntı artik abdest hic bir şekilde bozmuyor burundan gelen akıntı gibi kabul ediliyor
Ben ilahiyatçıyım böyle öğrendim ama fetvalardan ziyade peçete harici çamaşırı temiz saklamanın mümkün olmadığını gördüm. Ve burun akıntısı gibi değil koku da yapıyor amaç temiz saklamak kime hangisi uyuyorsa onu dener,dediğim gibi ben temiz saklayamadım aksi durumda.

Kuzum bunda utanılacak birşey yok ki bende yaşadım sebebi de grip olmustum antibiyotik kullanmamdan dolayı mantar oluştu Dr verdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullandım kurtuldum pamuğa zeytinyağı sur vajinaya biraz temas et fitili at yarım saat yat bak nasıl duruyor içeride üzme kendini geçmiş olsun :KK200:

Elma sirkeli suyla nereyi yıkadığını anlamadım. Klozet kapağını mı? Vajina bölgesini mi?
Vajina bölgesi ise bu yaptığın sağlıklı mı?
Vajina bolgesini, evet saglikli gebelikte bile oneriliyor mantara daha yatkin olundugu icin.

Mantar icin üzüm sirkesiyle temizlenin dr dan oyle duymustum mikrobu öldürdüğü için iyi geliyormuş tavsiye ederim

Tuvalet kağıdı peçeteler yapabiliyor ...ve bikini bölgenin hava alması çok önemli bide gynomax fitil yüzeyi kaygandır vajinal antibiyotik hiçbişeyin kalmaz ve bikini bölgesi burun kulak değil öyle ellerini ova ova yıka kendini steril eden bölgedir sen takıntıda yapmışsın bunuda kafandan at ..sevgiler

Ben yillardir gunluk ped kullanirim cunku akinti beni rahatsiz eder. Fakat Allah'a sukur hic mantar olmadi, hic kasinti olmadi. Ben kokusuz kullanıyorum. Herkes gunluk pedden dert yanmis bir kullanan benim galiba.

Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum

Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.

Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin

Doktor değilim , tabii ki size ilaç öneremem ama annem travian diye bir ilaç kullanmıştı ve hiç bir sorunu kalmamıştı bir doktora danışın isterseniz

Abdestin geçerli olabilmesi için pamuk veya peçete ile kapatılmalı. Normalde çamaşır sık kirlenmiyor bu şekilde ama soran kişinin beş vakit neden değiştirmesi gerektini bilemiyorum. Mantar rahatsızlığından olabilir.

Bu konu hakkinda fikirler farklilik gosteriyor. Benim kizkardesimde ilahiyatci ve ona gore boyle bir zorunluluk yok. Herkes orasini pamuk veya peceteyle tikayamaz ki tikamasinda. Bu zararli olabilir. Konu hakkinda farkli fikirler var sizin yorumunuz dogru gibi lanse etmeniz cok yanlis.

Öncelikle lütfen bir doktora gidin ve ne derse yapın. İlaçlarınızı kullanın. Kafanıza göre hareket etmeyin. Ayrıca vajina sabunla ya da jellerle yıkanmaz. Oranın bşr ph ayarı var onu bu şekilde bozarsınız ve bu da mantara yol açar. Siz olan bir dengeyi temizlık takıntınız yüzünden bozuyorsunuz. Merak etmeyin vajina bölgesi kolay kolay mikrop kapmaz. Tedavi sürerkende ilişkiye bir süre ara verin bence.

Birde o bölgeyi onunla bununla neden kapatıyorsunuz bu da çok zararlı. Hava almalı nemli olmasıda kötü. Akıntı gelirse gelsin sonucta geçeçek. Birde Abdest niye bozulsun yahu? Kim demişse uydurmuş. Yapmayın Aşlh aşkına siz kadınsal hastalıkla uğrasıyorsunuz onu karıştırmayın

Wc kağıdı sakin koymayın ben her koymaya başladığımda mantar oldu kaşınmaktan duramıyordum çareyi tuvalette bir maşrapaya su ile birlikte sirkeyi karıştırıp tahret yapmakta buldum her tuvalete girdiğimde tekrarladım ve ilaçsız geçti

Wc kağıdı sakin koymayın ben her koymaya başladığımda mantar oldu kaşınmaktan duramıyordum çareyi tuvalette bir maşrapaya su ile birlikte sirkeyi karıştırıp tahret yapmakta buldum her tuvalete girdiğimde tekrarladım ve ilaçsız geçti
Sirke kokmuyor mu peki? Beyaz sirke kullansam olur mu

Birde o bölgeyi onunla bununla neden kapatıyorsunuz bu da çok zararlı. Hava almalı nemli olmasıda kötü. Akıntı gelirse gelsin sonucta geçeçek. Birde Abdest niye bozulsun yahu? Kim demişse uydurmuş. Yapmayın Aşlh aşkına siz kadınsal hastalıkla uğrasıyorsunuz onu karıştırmayın
Cok kişiye sordum internet arastirmalarimda da yarısı bozar yarisi bozmaz yaziyodu. Bende abdestimde şüphe olmamasi için pecete kullandim. Şimdi bi kaç kişiden duymaya başladım bozmadigini. Çok da rahatlatti beni. Kafa olarak da rahatlayabilsem keşke :)

Back