- 7 Mayıs 2018
- 52
- 22
- 3
Bunun pis olmakla alakası yok. Sizinki de biraz fazla titizlikten olmuş :)Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum
Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.
Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin
Peki gunluk ped veya pecete kullanmayanlar nasil yapiyor merakimdan soruyorum. Camasiri gunde kac kere değiştiriyolar
Arkadasim cok guzel aciklamissin...aynen senin dedigin gibi...Arkadaşım sana fetva verebilirim. Daha bugün ilmihal dersinde dinledim. Kadınlardan gelen akıntı temiz, olması gereken sağlıklı ( olmaması sağlık sorununa işaret eden) bir akıntı. Bu senin abdestini bozmaz. Sen bunu engelleyemezsin. Ve bunu engellemeye çalışırsan sağlığını bozarsın. Bu akıntının bulaştığı çamaşırın kirli sayılmaz necis değildir yani namaz kılabilirsin.diyanetin fetvasıdır bu dediğim gibi daha bugün dinledim ilmihal dersinde. İmam hatip mezunuyum. Bi ara bende bunu çok dert ediyordum. İmam hatipten hocalarımda aynı şeyi söylerdi. Peçete kullanabilirsin. Günlük pedler oranın florasını bozar ph ımı bozar. Vajinanın kendine özel bir mukozası ph ı florası var. Mikroplardan korunmak içindir bu da sen çok müdahale edersen bu bozulur ve mantar olursun. O bölge için sabun jel hiç bi şey kullanılmaz. Sağlıkçıyım aynı zaman da kadın doğum dersi de aldım. O yüzden de biliyorum ama zaten herkes bilir bunu. Kendine bu kadar takıntı ve vesvese yapma arkadaşım
Islatp tekrar deneyin. Mantar sizin pis oldugunuzu göstermez. Bendede çok ama çok oluyor. Bende fitil kullandım. Çok büyük oluyor. Suyla ıslat ittir. Birazda elinle kapalı tut ve bacaklarını duvara dogru daya. Sonradan dökülüyor zaten o ilaç fazlalığı. Allah yardımcın olsun gerçekten çok ama çok kötü birsey. Ben çok çektim. Bu arada eşinden de olabilir. Genelde cinsel ilişki yüzünden oluyor. Örneğin ilişki sırasında lavobaya gidiyorsanız veya esiniz gidiyorsa ordan da olabilir. Geçmiş olsunFitil verdi ama kullanamadim onu. Kuruluk oldugu icin cok yakti canimi.
Yumurtlama dönemi hariç akıntı olmaz ama vajinana sürekli bişeyler sürersen oranın doğal florasını bozarsın ve akıntı olur sadece suyla yıkamak ve kurulamak yeterli vajinal duşta yapmayın dr verdiği ilaçıda kullanmanız gerekir birde günlük ped pamuk gibi şeylerde kullanmayın siz daha öncede böyle bir konu açmıştınız hatırlıyorum o zamandan beri hiç geçmedimiGünlük ped zararli evet ama gunde 5 kez çamaşır değiştirmek zor degil mi? Gunluk ped kullanmayanlar nasil yapiyor bu isi
Böyle devam edersen mantar ilerler tüplerinde yapışıklık bile olabilir hamile bile kalamayabilirsin daha öncede böyle bir konu açmıştın herkes sana öneriler vermişti ama yanlış yaptıklarını bırakmazsan iyileşemezsin kendi gördüğüm bir olayı anlatayım ria(spiral) takarken kadınn o kadar çok enfeksiyonu ilerlemişti ki rahim ağzında yapışıklık oluşmuş ve o kadar kötü kokuyordu ki çift maske takmak zorunda kaldımHala da sadece suyla yikamak kendimi pis hissettiriyor ama. Hatta duş başlığıyla kasiklarima kadar yikiyorum bisey sicramistir diye her girisimde. Doktora söylemeye bile çekiniyorum yaptiklarimi anlatsam manyak der diye
Gerçekten. Din kolaylık dinidir. Bu engelleyeceğiniz bi şey değildir. Çok eskiden alimler bu akıntıyı bilemedikleri için her vakitte abdest tazelemeyi söylemişler özür gibi görmüşler. Ama gelişen tıpla birlikte bu akıntının olması gereken temiz bir akıntı olduğunu söylenmiş temiz olduğu için de çamaşırınızı değiştirmenize gerek yok. Annemler teyzemler falan bez koyuyorlar namaz kılarken çıkarıyorlar ama hiç hoş olmuyor elin evinde falan. Ben peçete koyuyorum çamaşırıma (vajinama yerleştirMiyorum) her gün çamaşır değiştirmemek adına. Tuvalete girdikçe değiştiriyorum.gercekten mi? Bircok kisinin sorunu bu konu. Durum boyleyse baya rahatlarim. Cunku ben koymuyorum ama pamuk koyun diye bir muhabbet var.
Yaptığın herşey baştan sona hatalı. O bölgenin ph durumunu iyice bozmuşsunuz. Cildiye veya kadın doğum doktoruna danışın. Onlar vajinanın nasıl temiz tutulması gerektiğini anlatırlar.Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum
Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.
Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?