• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlığımı hiç hissedemiyorum. Kendimi hiç değerli hissetmiyorum.

Asıl mesele neden onu aldattığınızı düşünüyor ? Bakire değil miydiniz ne oldu da size beni aldattın diyebiliyor asıl buraların detaylarını verirseniz çözüm yolu sunulabilir...
Tabiki bakireydim. Hiç bir zaman onun güvenini sarsacak birşey de yapmadım. Takıntı ve kuruntu sadece

Yaa iğrenç ötesi bide 2 aylık daha çok yeni evlisiniz. Millet ilk 1 sene daha balayında gibi oluyor.. hayır görücü usülüde olmamış.. ee bu adam ne istiyor peki.. zıkkımın pekini yesin yapma yemek falan süslenmeyide bırak.. değmeyen insan için saçın makyajını yapmaya değmez.. 6 yıldır evliyim şu saydıklarının birtanesini görmedim ya 2 ay evlilik nedir... senin kocan seni zayıf görmüş ezdikçe eziyor.. başta ipini salma canım sonra tepene çıkar.. baktın uçarı kaçarı yok boşa gitsin sakın ola ki çocuk yapma. Kafasını taşlara vurur eminim..

Bu evlilik nasıl başladı, merak ettim? Nasıl tanıştınız, ne kadar sevgili kaldınız? Sizi sevdiğini nasıl anladınız? Adamın karakterini hiç mi anlamadınız?
Boşanmamasının sebebi ailesinin masraf yapmış olması mıymış? Bunu nasıl söyler size? Bunu söyleyebilen adamla ayda 2 kere sevişebilmek bile bana çok ağır geldi. Gitsin ömrünün sonuna kadar banyo da takılsın odun herif.
Böyle hayat olmaz ki. Çok yanlış bir evlilik olmuş. Öyle bir anlatıyorsunuz ki, sanki adamın sizinle hiç alakası yokmuş, zorla aynı eve tıkmışlar gibi... İş bulma imkanınız nedir? Bir iş bulup, boşanın, başka çare göremedim ben.
Bi ofiste çalışıyordum. Lokantası var eşimin oraya yemek getirince tanıştık. 1 buçuk sene sevgili kaldık. His işte hissettirmişti bana hiç sözümden çıkmamıştı çok ilgiliydi sevdiğini hissettim.. Evlendikten 1 ay sonra başladı gerçek yüzünü göstermeye. Kimseye laf anlatamazmış. Ailesine hesap veremezmiş ondan boşanmak istemezmiş..

Eşinizde bipolar bozukluk olabilir mi acaba.. Güven kıracak hiçbirşey olmamasına rağmen aldatıldığını düşünmesi hiç normal değil. Ya kendi aldatıyor bu nedenle karma psikolojisinden ötürü bilinçaltında sizin de aynı şeyi yaptığınızı düşünüyor ya da cidden bir psikolojik rahatsızlığı var. Ama hiçbir şekilde bana güven vermedi. Gözünüz üzerinde olsun. Problem evlilikte değil, problem eşinizin ta kendisinde. Yakında çıkar kokusu bakalım.

Anladığım kadarıyla hanımefendi seviyeli bir kızsın.

Çok üzüldüm senin için.

Bi baroya gidip sor soruştur. Belki devlet çalışmayan kadınlara avukat tayin ediyordur.

Aile büyüklerine durumu bildir. Özellikle anne babası bunları bilmeli diye düşünüyorum .

Tabiki bakireydim. Hiç bir zaman onun güvenini sarsacak birşey de yapmadım. Takıntı ve kuruntu sadece
Durduk yere neden taktı ki ? O zaman psikolojik problemleri olmalı... Güzel bir şekilde konuşmayı deneyin , terapi almayı teklif edin eğer konuşmaya ya da terapiye yanaşmıyorsa ortada çocuk yokken salın ipini gitsin...

Niye kendini önemli hissettirmeye çalışıyorsun bırak o seni önemsesin. O nasıl sen yokmuşsun gibi davranıyorsa sende öyle davran. Kendini nimetten saymasına izin verme . Senin dışarı çıkman yada arkadaşlarınla görüşmene karışıyor mu Peki?

Bi ofiste çalışıyordum. Lokantası var eşimin oraya yemek getirince tanıştık. 1 buçuk sene sevgili kaldık. His işte hissettirmişti bana hiç sözümden çıkmamıştı çok ilgiliydi sevdiğini hissettim.. Evlendikten 1 ay sonra başladı gerçek yüzünü göstermeye. Kimseye laf anlatamazmış. Ailesine hesap veremezmiş ondan boşanmak istemezmiş..
Manya mıdır nedir? Madem niye gerçek yüzünü saklayıp, iki yüzlülük yapmış, amacı neymiş? Evlenmeye niyeti yoksa, siz de peşinden koşmadınız herhalde. Daha önce iş hayatınız olmuş, yine bulabilirsiniz bir iş. Bu koca müsveddesini boş verip, kendi hayatınıza bakmanız lazım. Öyle çalışmama izin vermiyor filan diye ezilmeyin de ayrıca. Onun iznine ihtiyacınız yok.Hele size bunları yaşatırken, nasıl hala lafını dinlersiniz? Yani bazı şeyleri kendinizin düşünmesi lazım, bunları hak etmiyorum diye. Yoksa kimse sizi kurtaramaz bu hayattan.

Kisi kendinden bilirmis isi muhtemelen o aldatiyor sizin de aldattiginizi dusunuyor.

Haklı olarak hayal kırıklığı yaşamışsın ve duygusalsın. Ama sana sakin ve mantıklı kalmaya çalışmanı öneriyorum.

Senden ricam artık onun için birşeyler yapma lütfen. Ona kendini sevdirmeye beğendirmeye uğraşma. Kafanı güzelce toplayıp eline bir kağıt kalem al ve hem kendinin hem de eşinin artı ve eksi yönlerinizi yaz. Ölç tart. Eşini karşına alıp konuşacaksın. Bu durumun evliliğin doğasına aykırı olduğunu bir şekilde çözmek zorunda olduğunuzu söyleyeceksin. İkiniz de çok gençsiniz. Mutlu olmayı hakediyorsunuz ama birlikte ama ayrı. Sen bu işin birlikteyken çözülmesi gerektiğini savunan taraf ol lütfen.

Kırmadan ancak alttan da almadan dertlerini paylaş bunları çözmek istediğini ve onun da bu konudaki görüşlerini merak ettğini söyle. Mutlaka eşini bir aile terapistine birlikte gitmeye ikna et. Eğitimini en kısa yoldan bitir. Bir an önce diplomanı al ve iş bulmaya çalış. Ancak bunu eşine tehdit unsuru oluşturmak için değil özsaygını kazanmak için kullan.

Evliliğin ilk dönemleri çok zor geçiyor evet. Ama bu biraz fazla zor. Biraz sabır anlayış ve mantık ile herşeyi çözebilirsiniz.

Allah kolaylık versin.

Niye kendini önemli hissettirmeye çalışıyorsun bırak o seni önemsesin. O nasıl sen yokmuşsun gibi davranıyorsa sende öyle davran. Kendini nimetten saymasına izin verme . Senin dışarı çıkman yada arkadaşlarınla görüşmene karışıyor mu Peki?
Hayır ona karışmıyor. ama ben pek çıkmak istemiyorum çünkü arkadaşlarımız ortak. Biz kızlarla buluştuğumuzda mutlaka eşler de erkek erkeğe buluşur ve alkol alırlar. O yüzden de tartıştığımız için sık çıkmıyorum.

Kaçan kovalanır malesef o korksun seni kaybetmekten sen değil. Çok kıskanç erkekten korkacaksın çünkü kendi yaptığı için başkalarının da karısına o gözle bakacağını düşünür. Birde şu laf nedir ya ; sana güveniyorum ama etrafa güvenmiyorum bizler çocukmuyuz da kandıracaklar hadi gel sana çikolata yada şeker vereyim mi diyecekler bizde kanacağız

Haklı olarak hayal kırıklığı yaşamışsın ve duygusalsın. Ama sana sakin ve mantıklı kalmaya çalışmanı öneriyorum.

Senden ricam artık onun için birşeyler yapma lütfen. Ona kendini sevdirmeye beğendirmeye uğraşma. Kafanı güzelce toplayıp eline bir kağıt kalem al ve hem kendinin hem de eşinin artı ve eksi yönlerinizi yaz. Ölç tart. Eşini karşına alıp konuşacaksın. Bu durumun evliliğin doğasına aykırı olduğunu bir şekilde çözmek zorunda olduğunuzu söyleyeceksin. İkiniz de çok gençsiniz. Mutlu olmayı hakediyorsunuz ama birlikte ama ayrı. Sen bu işin birlikteyken çözülmesi gerektiğini savunan taraf ol lütfen.

Kırmadan ancak alttan da almadan dertlerini paylaş bunları çözmek istediğini ve onun da bu konudaki görüşlerini merak ettğini söyle. Mutlaka eşini bir aile terapistine birlikte gitmeye ikna et. Eğitimini en kısa yoldan bitir. Bir an önce diplomanı al ve iş bulmaya çalış. Ancak bunu eşine tehdit unsuru oluşturmak için değil özsaygını kazanmak için kullan.

Evliliğin ilk dönemleri çok zor geçiyor evet. Ama bu biraz fazla zor. Biraz sabır anlayış ve mantık ile herşeyi çözebilirsiniz.

Allah kolaylık versin.
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. İletişimsizlik çok büyük sorunumuz. Her konuşmaya çalıştığımda ne alakası var, ne saçmalıyorsun, kavga mı çıkartmaya çalışıyorsun gibi cevaplardan başka cevap alamıyorum. Ailelere açtım konuyu daha önce. Tabiki onun ailesi oğullarını, benim annem de beni haklı bulup koruyor. Aile terapistini DOKTOR olarak gördüğü için, benim bir sorunum yok deyip geçiştiriyor..

Bence saydiklarinizi tam tersini yapın bir süre baktınız hale değişim yok genç güzel ve en önemlisi hayat doluyken boşayın gitsin. Inanin bu tipler düzelmez

Eşiniz ağır hasta
Anladığım kadarıyla hem Cinsel yönden hemde ruhsal olarak

Allah sabır versin ve yardımcınız olsun
Tek çare boşanmak tedavi olmayı kabul etmiyor ise

Yasin cok genç. Yolun basında sayılırsın. Düzeleceğine inanıyorsan terapi alin .Inanmiyorsaniz kendinize saygi duyup ayrılın bu kiymet bilmez den.

Back