• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

zekiye yüksel- şeriat ülkesinde kadın olmak

keşke her kadın okusa bu kitabı..anlasa laikliğin tanıdığı fırsatları...türkiyede bir kadının bakkala gitmesi ne kadar basitse şeriatta bir o kadar zor olduğunu okusa

kız öğrenciyle erkek öğrencinin yan yana oturmasını zina sayan zihniyetin kız kaçırıp tecavüz edenlere laf etmediğini okuyup şaşırsa

zekiye yüksel türkçe öğretmeni olarak riyad uluslararası türk okuluna gider ..şeriatın kadınlar için olan yüzünü gösterir tuttuğu günlükte

cemre25 : 4 :nazar:

Leyla yı oku derim inan ki ağlarsın gözün ağlamasa da Bosna Hersek' te ki vahşete kalbin ağlıyor.....

Nedense ben de o kitaba ağlayamadım... Tamam işkence acı falan kötü şeyler ama bilmiyorum sanki gerçek değil de bir kurguymuş gibi anlatılmış, ya yazardan ya da çevirenden kaynaklanan bir şey olsa gerek, kullanılan dil beni duygusallaştırmadı... :19:

iyi gecele kızlar

sizlere müthiş bi kitap önericem

frank mccourt angela'nın külleri okuduğum adan beri beni benden aldı bu kitap böyle sefalet görmedim daha bitirmedim 436. sayfadayım bitirmedim henüz yarın bitiririm.

Nedense ben de o kitaba ağlayamadım... Tamam işkence acı falan kötü şeyler ama bilmiyorum sanki gerçek değil de bir kurguymuş gibi anlatılmış, ya yazardan ya da çevirenden kaynaklanan bir şey olsa gerek, kullanılan dil beni duygusallaştırmadı... :19:

Aslında kitabı okuyalı uzun zaman oldu benimde beklentim dışında yazılmış bir kitaptı; bir iki yerinde konudan kopukluk yaşadım acaba mı dedim ve arkasından araştırmaya başladım araştırdıkça şaşkınlıkla birlikte kitaptaki acıyı hissettim.O zaman anladım ki aslında hepimiz biliyorduk kötü şeylerin yaşanıldığını haksızlık yapıldığını fakat olayların bu denli vahşice yaşanıldığını tahmin bile edemiyorduk. Hep söylenir yaşamak görmek duymak hepsi çok farklı duygular hissettiriyor insanda bu nedenle ağladım ve içimin ağladığını hissettim...Belki bunda Boşnak olmamında etkisi vardır...saygılar..

iyi gecele kızlar

sizlere müthiş bi kitap önericem

frank mccourt angela'nın külleri okuduğum adan beri beni benden aldı bu kitap böyle sefalet görmedim daha bitirmedim 436. sayfadayım bitirmedim henüz yarın bitiririm.

Tatlım önerdiğin kitap 2 ciltmiş. Okumakta olduğun hangisi acaba?
Kitaplar birbirinden bağımsız mı, devamı mı? Açıklarsan sevinirim.

Angela'nın Külleri Hatıralar
Angela'nın Külleri Umuda Doğru

Son düzenleme:
selam kızlar
ben mayısta kitap okumaya başlayacaktım derslerimden dolayı ama bi fırsat oluştu
3. kitabımdayım bu ay. ejderha dövmeli kız okuyorum şu anda.

1. paulo coelho elif
2. ender saraç ruhsal gelişim ve kader

Kulitta o seri iki kitaptan oluşuyor,ilki hatıralar,ikincisi umuda doğru,harika bir hikaye,ben de tavsiye ederim..:34:

O zaman sana güzel bir haberim var, Nisan ayın mükemmel geçecek :34:

Veee... nihayet H_İ_Sciiiim günlerdir yanıbaşımda duran turuncu kitap, kitaplığımdaki
en gözde kitaplarımın arasında yerini aldı. Buluşmamızı sağladığın için çok teşekkür ederim.
Kitapla vedalaştım ama duygusal vedalaşmam zaman alacak.
Buruk bir tadı vardı. Güzeldi, hem de çok güzeldi. :54:

BİR GÜN TEK BAŞINA - Vedat Türkali

Kulitta .. 1

ay öylemiymiş ben hatıraları bitirdim gidip umuda doğruyuda alıyım çok sağol ya benim haberim yoktu tekrar teşekkürler:29::29:

ne zamandır ilk kitabım diyebilirim aslında dah yeni raflarda yerini aldı.

Adı : Elif
Yazarı : Paulo Chelho

yazar Brezilya'lı ancak kitabın kahramanı bir Türk !!!!
yazarın takipçileri ve kitlesi bellidir aslında tüm kitaplarında tek bir konu ve olgu üzerinde yoğunlaşmıştır ama değişimler söz konusu onbir dakkayla başlayan değişim devam ediyor beklenmedik bir Paulo var karşımızda hatta kitap simyadan öte +18 bile denebilir.

Revolucion : 1

1 Nisan - 30 Nisan 2011

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. tweetypinar .........5........
  2. cemre25 ...... - ....4......
  3. gnltpl ........2......
  4. ozzy06 ...... - ....2.....
  5. shewall ...... - ....2.....
  6. neyneyse ..........1..........
  7. PrensesPeri ..... - ........1......
  8. gamzelim ..... - ........1......
  9. guvastanema ...... - ....1....
  10. Revolucion ...... - ......1...
  11. kulitta ...... - .....1.....
  12. neenone ..............
  13. smeagol ...............
  14. H_İ_S ..............
  15. emk87 ........... -.............
  16. sunsea .............
  17. samanyolu ..............
  18. pinaranip ...... - ..........
  19. Sarissa ...........
  20. DyGLu ...... - ........
  21. simorgh ...... - ..........
  22. cemreeylul ..............
  23. gnydn64 .....................
  24. Maip - ...................
  25. hypatia ..............
  26. berceste ...... - ..........
  27. masal26 ..............
  28. deren1907 ...............
  29. Sumak .........................
  30. maibeyaz ...................
  31. Punchshe .......... - ...............
  32. milena_ ...... - ..........
  33. pembelii ...... - ........
  34. hande80 ..........- ...............
  35. atlantis ............. - ................
  36. anten ................ - .................
  37. Tryamour .......... - ...............
  38. Eyylül ........... - ...........
  39. MKT ...... - .........
  40. baLHuzur ...... - .........
  41. pamuksel ...... - .........
  42. kusko ...... - ........
  43. prensesin.uykusuyum ...... - ........
  44. kendra ...... - ........
  45. orchidea ...... - ........
  46. Lachesis ...... - ........
  47. frezya27 ...... - ........
  48. maviduygular ...... - ........
  49. seebu ...... - ........
  50. gzmnc ...... - ........
  51. tutaste85 ...... - ........
  52. pupillist ...... - ........
  53. deniz_25710 ...... - ........
  54. Akitra ...... - ..........
  55. simerenya ...... - ..........
  56. hamiye ...... - ..........
  57. beren660 ...... - ..........

aynı şekilde bende çok etkilenemedim.mesela kızı seks kölesi olarak kullanıyorlar ama o bölümde bile duygu yoksunlugu vardı :19: gayet sıradan birşeymiş gibi bahsedilmiş geçilmiş..
angaleanın külleri tavsiyesi için teşekkürler :16: benimde ilgimi çekti listeme aldım :34:

kızlar bugun canan tan ın iz kitabını gördüm okuyan varmı?nasıl?

yazarın takipçileri ve kitlesi bellidir aslında tüm kitaplarında tek bir konu ve olgu üzerinde yoğunlaşmıştır ama değişimler söz konusu onbir dakkayla başlayan değişim devam ediyor beklenmedik bir Paulo var karşımızda hatta kitap simyadan öte +18 bile denebilir.

Bu aralar kitap okuyamıyorum hiç ama ELİF'i merak ediyorum.

Bu aralar kitap okuyamıyorum hiç ama ELİF'i merak ediyorum.

tavsiye ederim. onun uslubunu seviyorsan hele birde yeni aslında işene yaramasada her bilgiyi depolalıyorsan :1:

bu arada yazarın hayranlarına bir duyuru face ve twıterda direk kendisi bulunuyor ve verdiği maili adresine kendise bakıyor nerden mi biliyorum oda bana kalsın :34:

Aslında kitabı okuyalı uzun zaman oldu benimde beklentim dışında yazılmış bir kitaptı; bir iki yerinde konudan kopukluk yaşadım acaba mı dedim ve arkasından araştırmaya başladım araştırdıkça şaşkınlıkla birlikte kitaptaki acıyı hissettim.O zaman anladım ki aslında hepimiz biliyorduk kötü şeylerin yaşanıldığını haksızlık yapıldığını fakat olayların bu denli vahşice yaşanıldığını tahmin bile edemiyorduk. Hep söylenir yaşamak görmek duymak hepsi çok farklı duygular hissettiriyor insanda bu nedenle ağladım ve içimin ağladığını hissettim...Belki bunda Boşnak olmamında etkisi vardır...saygılar..

aynı şekilde bende çok etkilenemedim.mesela kızı seks kölesi olarak kullanıyorlar ama o bölümde bile duygu yoksunlugu vardı :19: gayet sıradan birşeymiş gibi bahsedilmiş geçilmiş..

Sorun Leyla nın başına gelenler değil, elbette acı ve insanlık dışı şeyler yaşatılmış, hele de bir bayan olarak çok utanılacak yaşantılar....

Sorun kitabın dili... Ben kitap okurken yazarın dilinden çok etkilenirim. Yoksa birçok kitap okuyorum, hemen hemen aynı konular aynı yaşanmışlıklar oluyor...

Yazar vardır, yaşanmış çok elem bir olayı öyle basit anlatır ki gülersin; yazar vardır, hiç yaşanmamış bir olayı öyle acı bir dille anlatır ki sadece gözlerin değil yüreğin bile ağlar...

İşte ben bu kitapta yaşanılan o acıların basit dille anlatıldığını gördüm, o yüzden de etkilenemedim. Problem ya yazarda ya da çevirende...

Son düzenleme:
Veee... nihayet H_İ_Sciiiim günlerdir yanıbaşımda duran turuncu kitap, kitaplığımdaki
en gözde kitaplarımın arasında yerini aldı. Buluşmamızı sağladığın için çok teşekkür ederim.
Kitapla vedalaştım ama duygusal vedalaşmam zaman alacak.
Buruk bir tadı vardı. Güzeldi, hem de çok güzeldi. :54:
BİR GÜN TEK BAŞINA - Vedat Türkali

Çok sevindim beğenmene...

Ah ahhhh Günsel ile Kenan aşkı... :69: Yaşanılan acılar... Öyle gerçekçi ve içten bir anlatım ki... Dönem dönem krize girip tekrar okuyasım gelir hep...

Back
X