Kadınların Kitap Mekanı

Ben olabilirim çünkü yıllardır çok beğendiğim bir yazardır burada bahsettim fakat başka bir arkadaşın kitaptan bir bölümü paylaştığını da anımsıyorum.
Güneş Çavması kitabını okudunuz mu bilmiyorum, orda da bahsediliyordu. Belki de başka bir forumda gördünüz.
Bence aklınızda nerden kaldığı önemli değil, tanışmış olmanız önemli, Suskunlar kitabına da bayılacaksınız o zaman. Çok sevinirim böyle benim beğendiğim kitapları başkaları da beğenince.

Bu kitabın filmi de var kitabı bitirmenin üzerine izlerseniz daha da iyi anlarsınız filmi.

Ben de Puslu Kıtalar Atlası'nı aldım henüz elime ulaşmasa da yakında okuyacağım.

evet bir bölümünü paylaşmıştı bir arkadaş ondan sonra hemen aldım sanırım.. ki evde okunacak dolu kitabim vardı.
kesinlikle öyle.teşekkürler.
suskunlar kitabını da aldım ama onu biraz zaman geçsin öyle niyetlendim. yoksa ne maceralar olacak meraktayım.

Ihsan Oktay Anar-Puslu Kıtalar Atlası. Şu anda biten kitabım. Çok merak ediyordum sonunda okuma fırsatı buldum. Güzeldi,bol bol hayal gücü içeren eski zaman hikayesi gibi bir kitaptı :) bir de yazarın Suskunlar adlı kitabını aldım onu da en kısa zamanda okuyacağım :)

pembelii: 5

*****Ekim ayı derecelerimiz ******

1.lerimiz Donuk_Pudra

2.miz _Lavin_

3.müz Candan44

1 kasım- 30 kasım 2014

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. _Lavin_ ..........5........
  2. pembelii ......5.......
  3. TUNA80 ........4..........
  4. Donuk_Pudra ........3.........
  5. ellanazz....1........
  6. yazagelen.........1......
  7. Candan44 ..............
  8. kulitta .................
  9. elfmet .........
  10. Sevdalinka ...........
  11. PrensesPeri ...............
  12. TracyFlick.............
  13. minevra1988 .............
  14. msozcelk ..............
  15. Sonnenschein ...........
  16. _asmunikal_ ...............
  17. SirriEyvan ...........
  18. NancyFrancis..............
  19. DatluCan ................
  20. jooker...............
  21. kedi83 .............
  22. sara_28 ............
  23. 3kelebek3 ............
  24. duygum_duygum .............
  25. LAydLiNe ................
  26. ftm55 .............
  27. loliss ...............
  28. cemre25 .............
  29. nuclear .....................
  30. hm22 ................
  31. DatluCadu .............
  32. GamzeLim ................
  33. argleton ................
  34. AskInihan .................
  35. lchentiq ................
  36. gizzem ................
  37. prenses_84 ..............
  38. mavisim51 .............
  39. Lisabella ...............
  40. Perim35 .................
  41. ozanays ..................
  42. candestin ................
  43. SabahKahvesi_ ................
  44. muntazar .............
  45. İlhanazz ................
  46. liymonatta ................
  47. tugcecan .............
  48. piolin ...............
  49. ehlimana ..............
  50. LadySubaru ...............
  51. pekmez_akilli ................
  52. mehtap51 ................
  53. diltesne ................
  54. kaizen ...............
  55. Gareng ...............
  56. Axelia ................
  57. kgokce ..............
  58. neenone ...................
  59. Lyre ................
  60. december90 ....................
  61. H_İ_S .................
  62. nilayu ................
  63. asuarslan ................
  64. meyra_ ................
  65. iwalgirl ................
  66. liymonatta ................
  67. huzur33 ................
  68. snemm__se ................
  69. flutist ................
  70. yagmuricenkiz........
  71. lorin62....................
  72. math27 ................
  73. Kırmızı Balık Kac.............

ben de katılabilir miyim?
kitap okumayı çok seviyorum. daha önceleri kpss yüzünden okuyamazdım. şimdi de işten ötürü pek vaktim olmuyo ama vakit yaratmaya çalışıyorum. bazen tenefüslerde 5 dk bile olsa elime alıveriyorum.
ben kasımda mart menekşelerini, böğürtlen kışını, kocan kadar konuşu okudum.
mart menekşeleri ve böğürtlen kışı sarah jio nun. yazarın yağmur sonrası kitabını da ekimde okumuştum. yazarın kurgusu şimdiye kadar okuduğum bu 3 kitapta da aynı. ama yine de kitapta çözülecek sırlar oluyor, sizi heyecanlandırıyor, okurken ipuçlarını yakalamaya çalışıyorsun, o ipuçlarıyla sen de karakterdeki gibi çözmeye çalışıyorsun. Dolayısıyla kitaptan kopmuyorsun. Bu akşam son kitabı olan son kamelyaya başlıcam.
bir de kocan kadar konuşu okudum. bu kitabı sırf yorumlar çok güzel diye ve kitabın ismi ilgimi çektiği için aldım; ama malesef umduğumu bulamadım. ben diğer okurlarla aynı yorumu yapamıcam. kitap baştan aşağıya boş bir kitap. güldürüyor demişler, fakat ben hiç gülmedim. aksine bana bazı şeyler çok saçma geldi. sonu da çok alakasız, abartı ve çelişkili bitmiş.

merhaba katıldın bile keyifli okumalar keyifli paylaşımlar dilerim

Tutunamayanlar - Oğuz Atay
Yıllardır elimin altında okunmayı bekleyen bir başyapıt olduğunu düşündüğüm bu kitap
tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu. Odaklanabilme şartlarımı oluşturarak başladığım halde
uzun süre elimde sürüklendi. Araya başka kitaplar almasaydım kolay kolay tamamlayamazdım.
Selim Işık güncesinden başka da lezzet bulamadım.

kulitta . . 1

kulitta ,ben de tutunamayanlar'a bir turlu tutunamadim..
2kere basladim yarida biraktim..
Daha da elime almadim..
Açıkçası bunu öğrendiğime sevindim canım. Türk edebiyatının övgüyle önerilen önemli eserlerinden birine
hak ettiği değeri veremediğim için algılama kapasitemi sorgulamaya başlamıştım.
Baş karakter Selim Işık ''Kitaplar insanı bozar'' diyor.
Bir taraftan kitabı zorlanarak bitirmeye çalışırken diğer yandan bu cümlenin çarpıcı etkisiyle resmen strese girdim.

suskunlar çok güzel. kitap kıyaslamayı çok sevmem fakat yazarın okuduğum bütün kitaplarının bir tık üstünde. bence onu da çok beğeneceksiniz.

Bazı kitaplara ısınamayız. Bazılarının zamanı gelmemiştir belki. Tutunamayanlar ruh halimiz bozukken okunacak bir kitap değil. Ancak bence memleket olarak sinirimiz hep bozuk, huzursuz bir zaman içindeyiz. Hepimiz delirmek üzereyiz. Bu nedenle okuyamamanız normal belki de. Fazla bunalım var kitapta gerçekten.

kızlar bende aranıza katılabilir miyim, bunun için ne yapmam gerek?
Elbette katılabilirsin canım çok seviniriz.
Hoş geldin sefalar getirdin.
Sistemimiz aşağıda açıklamaya çalıştığım gibidir.

Burada aylık okuma performanslarımız değerlendiriliyor.
Katılımcılar bir ay içinde okuyup bitirdiği kitapları, dilerlerse yorumlarını da ekleyerek yazıyor.
Bitirdiğimiz her kitabı tek tek yazabildiğimiz gibi ay sonunda toplu olarak da yazabiliyoruz.
Örneğin bir kitap bitirdin ve kitap adı, yazarı ve yorumunu yazdıktan sonra
mesajının alt kısmına benanlamamki. 1 yazıyorsun. Ay'ın son günü akşamına kadar okuyup
bitirdiklerini bu sayının üzerine ekleyerek devam ediyorsun.
Ay tamamlandığında konu sahibi arkadaşımız final listesini hazırlayarak topiğimizin aylık okuma
durumunu sergiliyor. Yeni ay başından itibaren okuyup bitirdiklerimizi tekrar 1 den başlayarak
yazmaya devam ediyoruz.
Ayrıca Topiğimizin yıl dönümünde de büyük final listesi ile bir yıllık okuma durumumuzu değerlendirmiş oluyoruz.
Okumayı seviyor, vakit ayırabiliyorsan listede olmaktan keyif alacağını umuyorum.
Gönlünce okuyabileceğin günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…