• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Bazı kitaplara ısınamayız. Bazılarının zamanı gelmemiştir belki. Tutunamayanlar ruh halimiz bozukken okunacak bir kitap değil. Ancak bence memleket olarak sinirimiz hep bozuk, huzursuz bir zaman içindeyiz. Hepimiz delirmek üzereyiz. :KK49::KK11::confused:Bu nedenle okuyamamanız normal belki de. Fazla bunalım var kitapta gerçekten.
Doğduğumuz andan itibaren kurallar çarkının dişlilerine takılışımız, insanların insan hayatındaki olumsuz etkileri daha iyi anlatılamazdı elbette. Farkındalık yaratılarak çaresizliğimiz acımasızca yüzümüze vurulmuş. Bunalımın dibine vurulmuş.
Ülke çapında içinde bulunduğumuz koşullar Romantik Komediden başka türe yaklaşmama sinyali veriyor candancım. :KK66:

Son düzenleme:
Canan Tan ________ Pembe ve Yusuf

kitabı elime aldığımda bir aşk hikayesi sansım. kitabın yarısını geçmeme rağmen pembe ve yusuf ismine ancak rastladım. Meğer abla kardeşmiş Pembe ve Yusuf.
Bir töre hikayesini anlatmış bu romanda. Sıkıcı değil okunabilir bir kitap.

elfmet elfmet ________ 1

yoğun geçen bir vize haftasının ardından sonunda ben de bir kitap bitirebildim.

1- George Orwell - Hayvan Çiftliği
yıllar yıllar evvel yazılmış bu hiciv romanını okudum ve döndüm ülkemize baktım. aynı şeyleri yaşıyoruz. george orwell çok ileri görüşlü bir yazar kesinlikle. 1984ten sonra bu kitabıyla da kesinleştirdim bu düşüncemi. herkesin okuması gereken bir kitap. fazlasıyla realist.

NancyFrancis : 1

1. Pembe ve Yusuf...... Canan Tan
2. Od ............................ Iskender Pala

Yunus Emre nin hayatini anlatan bir hikaye ilk 33 sayfayi okuyup ara vermistim gecen ay. Bu ay tamamladim bir cirpida okudum. Hem hikaye okuyup hem bilgi sahibi olmak cok guzel bir sey. Birkez daha hayran kaldim İskender Pala ya.
Kitabi herkese tavsiye ederim.

Elfmet....... 2

Elbette katılabilirsin canım çok seviniriz.
Hoş geldin sefalar getirdin.
Sistemimiz aşağıda açıklamaya çalıştığım gibidir. :KK22:

Burada aylık okuma performanslarımız değerlendiriliyor.
Katılımcılar bir ay içinde okuyup bitirdiği kitapları, dilerlerse yorumlarını da ekleyerek yazıyor.
Bitirdiğimiz her kitabı tek tek yazabildiğimiz gibi ay sonunda toplu olarak da yazabiliyoruz.
Örneğin bir kitap bitirdin ve kitap adı, yazarı ve yorumunu yazdıktan sonra
mesajının alt kısmına benanlamamki. 1 yazıyorsun. Ay'ın son günü akşamına kadar okuyup
bitirdiklerini bu sayının üzerine ekleyerek devam ediyorsun.
Ay tamamlandığında konu sahibi arkadaşımız final listesini hazırlayarak topiğimizin aylık okuma
durumunu sergiliyor. Yeni ay başından itibaren okuyup bitirdiklerimizi tekrar 1 den başlayarak
yazmaya devam ediyoruz.
Ayrıca Topiğimizin yıl dönümünde de büyük final listesi ile bir yıllık okuma durumumuzu değerlendirmiş oluyoruz.
Okumayı seviyor, vakit ayırabiliyorsan listede olmaktan keyif alacağını umuyorum.
Gönlünce okuyabileceğin günler diliyorum.:KK15:

çok teşekkür ederim gerçekten çok hoş bir düşünce olmuş bu.. şimdi çok daha sevindim bu grubu bulduğuma seve seve okurum sizlerle de paylaşırım :)

yoğun geçen bir vize haftasının ardından sonunda ben de bir kitap bitirebildim.

1- George Orwell - Hayvan Çiftliği
yıllar yıllar evvel yazılmış bu hiciv romanını okudum ve döndüm ülkemize baktım. aynı şeyleri yaşıyoruz. george orwell çok ileri görüşlü bir yazar kesinlikle. 1984ten sonra bu kitabıyla da kesinleştirdim bu düşüncemi. herkesin okuması gereken bir kitap. fazlasıyla realist.

NancyFrancis : 1

bende okuduğumda aynı şeyi düşünmüştüm :) bir durum bu kadar net ancak böyle anlatılır diyor insan... her şey gayet masum başlayıp nereye geliyor görüyor..

Popom olmadan asla- şişman kız
Twitterın fenomeni şişman kızın kitabı çıkınca kaçırmak istemedim... Şişman hikayelerini hep zayıflar yazdığı için gerçekten şişman birinin gözünden çok eğlenceli bir hikaye olmuş. O gel gitleri, telaşları, pişmanlıkları ve gaza gelme anlarını çok hoş bir şekilde anlatmış. İlk kitap için iyi ancak genelde biraz basit bir kitap. Yine de kafa dağıtmak, eğlenmek için okunabilir.

benanlamamki. 1

1- Tutunamayanlar - Oğuz Atay
2- Satranç - Stefan Zweig

3- Veda Etmeden - Zeynep Oktuğ

(Roman örgüsü içinde kadın erkek ilişkileri analizi iyi işlenmiş.)
''Yaşamın acı yanı, çabuk sona ermesi değil, bizim yaşamaya çok geç başlamamızdır."
Mutsuzluğun ağırlığını taşımak, mutluluğun sorumluluğunu taşımaktan daha kolay gelir bazen. Mutlu olabilmemiz için, yaşamımızdaki pek çok şeyin değişmesi gerektiğine inanırız. Oysa çoğu zaman değişmesi gereken yalnızca yaşama bakışımızdır…

kulitta . . 3

1. Mahir Ünsal Eriş -Olduğu Kadar Güzeldik
  2. Emrah Serbes _ Deliduman
  3. İhsan Oktay Anar _Puslu Kıtalar Atlası
  4. Akilah - Fi : kitabı yüzeysel ,okumuş olmak için okuyanların tek görebilecekleri manipülasyon,bolca seks ..birkaç felsefe ve sorgulama belki de..Ama buz dağının bir de görünmeyen yüzü var derinlere inince asıl vurgulanmak istenen farkındalık ve gerçekler çok acımasızca insanın yüzüne çarpıyor. Sorgulamak ve düşünmek için çok duraksadım okurken.. Sıra ikinci kitabı Çi 'de...
DonukPudra.......4

Selam arkadaşlar.
Hastalıkla mücadele etmekten bu ay sadece 1 kitap okuyabildim şimdilik.
Yamalı Hayaller Sahnesi- Lori Wilde
Gayet akıcı bir anlatımi vardı. 2 günde bitirdim.
ellanazz 1
Sevgiler
Paulo Coelho-Elif.
Paulo Coelho'nun kendi
yolcugunu anlatan bir kitap. Çok etkilendim.
Su an Tess Gerritsen-Silinişe basladım. Bitince onuda eklerim. Sevgiler.
ellanazz-2

Paulo Coelho-Elif.
Paulo Coelho'nun kendi
yolcugunu anlatan bir kitap. Çok etkilendim.
Su an Tess Gerritsen-Silinişe basladım. Bitince onuda eklerim. Sevgiler.
ellanazz-2
Tess Gerritsen-Siliniş bitti.
Kitabı çok sevdim herzamanki gibi. Akıcı, heyecanlı polisiye sevenler için gayet başarılı. Kitap okumaktan ne zaman uzanklasir gibi olsam Tess Gerritsen okumaya bbaslarım. Bir çırpıda bitiyor.
ellanazz-3

kasım

yalnızca yalnızım - mehmet ali kılıç

son dönemin meşhur konusuz kitaplarından.her sayfa yeni bir duyguyu yeni bir durumu anlatıyor.
çok övülen kitaplardan biriydi ama aradıgımı bulamadım

PrensesPeri:1

Ben artık birdenbire ortaya çıkıp içinden birkaç cümleyle heryerde paylaşılan bütün kitap sitelerinde reklamı yapılan kitapları almıyorum. Üç veya dört tane öyle kitap okudum hepsi de bana bomboş geldi. :stop:

Selamlar, kabul ederseniz bende aranıza katılmak isterim.
Her kitapta başka bir dünyanın kapısını aralamak çok güzel ve büyüleyici, tabi bazı kitapları çok sevip bazılarını bitiremiyorum bende, Murathan Mungan'ın Yüksek topuklar kitabını okumuştum yıllar önce, orada not aldığım üzerini çizdiğim çok söz olmuştu tavsiye ederim.
Bu ay okuduğum yeni bitirdiğim kitap.
Uyumsuz defne kamanın maceraları su - Buket Uzuner : Kumral Ada Mavi Tuna kadar olmasa da güzel bir kitaptı.
Şimdi de Metin Hara' nın yol kitabına başladım, çok güzel gidiyor.

tameryem :1

Selamlar, kabul ederseniz bende aranıza katılmak isterim.
Her kitapta başka bir dünyanın kapısını aralamak çok güzel ve büyüleyici, tabi bazı kitapları çok sevip bazılarını bitiremiyorum bende, Murathan Mungan'ın Yüksek topuklar kitabını okumuştum yıllar önce, orada not aldığım üzerini çizdiğim çok söz olmuştu tavsiye ederim.
Bu ay okuduğum yeni bitirdiğim kitap.
Uyumsuz defne kamanın maceraları su - Buket Uzuner : Kumral Ada Mavi Tuna kadar olmasa da güzel bir kitaptı.
Şimdi de Metin Hara' nın yol kitabına başladım, çok güzel gidiyor.

tameryem :1
Hoş geldin tameryem.
Aramıza katılman bizi mutlu eder.
Gönlünce keyifli okumalar dilerim.
52c3ef378e9a22e3b4fa012f5032bff0.gif

Kasım Ayı
1-Oğullar ve Rencide Ruhlar-Alper Canıgüz

2-Mimoza Sürgünü-Nazan Bekiroğlu
3-Böğürtlen Kışı-Sarah Jio
4-Anayurt Oteli-Yusuf Atılgan

5-Cesur Yeni Dünya-Aldous Huxley

Tuna80.......5