• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

hafta sonu internetim yoktu canlarım liste bugune kaldı :KK22: dereceye giren ekim ayına katkıda bulunan herkesi gönülden tebrik ederim :KK68::KK68::KK68:

ekim ayı

1)her kalp kendi şarkısını söyle ve yalnızca diğer yarımız o sesi duyar
2) leylanın evi-Zülfü livaneli

Cumhuriyet zamanını günümüzü iç içe geçirmiş.kitapta bir çok karakter var.hepsi iç sesiyle konusuyor hepsini ayrı ayrı tanıyorsunuz.şu beyin ne garip bir organ.hep garip bulmuşumdur zaten.aynı olayları farklı beyinler farklı algılıyor.hangi karaktere üzüleceğimi bilemedim.yalı hayatı(o dönemde kızların eğitimine ne kadar önem verilmiş daha iyi anladım.özel hocalar,birkaç dil, piyano, edep dersleri alan hanımlar).paşa dedeler,savaş zamanı,dinleri farklı diye aşkları uğruna solan iki genç insan,hayatı boyunca yalnız yaşamış bir hanımafendi..güzel tasvirleri kuvvetli bir kitap..

3) duanız olmasa ne öneminiz var-emre dorman

elime alsam bitecekti şimdiye ama kaç zamandır başucumda bekliyordu.dua edebini, nasıl edilmesi gerektiğini anlatan bir kitap.içinde kurandan ayetlere yer verilmiş.

PrensesPeri:3

Nickim değişti listeden adımı değiştirebilir miyiz? Ben eski yabanmersini__ :)
Bu ay hiç kitap okuyamadım :( Çok fazla seyahatteydim, okulum vardı derken biraz tembellik ettim. Çok üzülüyorum. Bu ay da vizelerim ve seyahatlerim bolca olacak ama yine birkaç tane okuyabilirim sanıyorum :)
Ne güzel okumuşsunuz, hepinizi tebrik ederim. :)

KASIM

1- Faust / Goethe

Kitap Açıklaması:

Goethenin dünya çapındaki klasikleşmiş eseri Faust un kahramanı Doktor Faust (Faustus) bir hayal ürünü değildir. Kayıtlara göre Johann Faustus 1480li yıllarda Almanyada Knittlingende doğmuştur ve 1540 yılına doğru da Staufen-Brisgauda ölmüştür.Faustun hikayesi şöyle rivayet edilir: Faust, şeytanla arasında bir anlaşma imzalamıştır. Anlaşmaya göre, Şeytan, Fausta yaşadığı sürece bilgi, zenginlik, gençlik ve büyü yapma gücü verecektir. Buna karşın, Faust da öldüğü zaman, ruhunu Şeytana teslim edecektir. Faustun Almanyanın taşrasını dolaşırken yanından ayırmadığı köpeğinde şeytan olduğuna yaygın olarak inanılmaktadır.Doktor Faust bir gece Würtembergte bir handa ölü bulunmuş. Yüzündeki izler dehşet verici bir biçimde öldüğünü gösteriyormuş; bu nedenle halk arasında onu şeytanın öldürdüğü yargısı yerleşmiş ve halk onun ruhunu şeytana sattığına ve gerçek bir büyücü olduğuna kuvvetle inanmıştır. Faustun hikayesi başta Almanya olmak üzere çeitli ülkelerde bir çok yazar tarafından ele alınmıştır.Ancak Faust efsanesini bütün genişliği ile ele alan ve onu zenginleştiren Goethedir. Bu eseriyle tam 62 yıl uğraşmıştır Goethe! Yaşamının sonuna dek Faust üzerinde çalışarak yaşar ve onu tamamladıktan kısa bir süre sonra da ölür.

kedi83…..1

*****Ekim ayı derecelerimiz ******

1.lerimiz Donuk_Pudra :nazar: :nazar: :KK9: :KK19: :KK9:

2.miz _Lavin_:nazar: :KK73::KK37::KK73:

3.müz Candan44 :nazar: :KK73::KK37:

1 kasım- 30 kasım 2014

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. Donuk_Pudra ........1.........
  2. _Lavin_ ..........1........
  3. TUNA80 ........1..........
  4. Candan44 ..............
  5. pembelii .............
  6. ellanazz............
  7. kulitta .................
  8. elfmet .........
  9. Sevdalinka ...........
  10. PrensesPeri ...............
  11. TracyFlick.............
  12. minevra1988 .............
  13. msozcelk ..............
  14. Sonnenschein ...........
  15. yazagelen...............
  16. _asmunikal_ ...............
  17. SirriEyvan ...........
  18. NancyFrancis..............
  19. DatluCan ................
  20. jooker...............
  21. kedi83 .............
  22. sara_28 ............
  23. 3kelebek3 ............
  24. duygum_duygum .............
  25. LAydLiNe ................
  26. ftm55 .............
  27. loliss ...............
  28. cemre25 .............
  29. nuclear .....................
  30. hm22 ................
  31. DatluCadu .............
  32. GamzeLim ................
  33. argleton ................
  34. AskInihan .................
  35. lchentiq ................
  36. gizzem ................
  37. prenses_84 ..............
  38. mavisim51 .............
  39. Lisabella ...............
  40. Perim35 .................
  41. ozanays ..................
  42. candestin ................
  43. SabahKahvesi_ ................
  44. muntazar .............
  45. İlhanazz ................
  46. liymonatta ................
  47. tugcecan .............
  48. piolin ...............
  49. ehlimana ..............
  50. LadySubaru ...............
  51. pekmez_akilli ................
  52. mehtap51 ................
  53. diltesne ................
  54. kaizen ...............
  55. Gareng ...............
  56. Axelia ................
  57. kgokce ..............
  58. neenone ...................
  59. Lyre ................
  60. december90 ....................
  61. H_İ_S .................
  62. nilayu ................
  63. asuarslan ................
  64. meyra_ ................
  65. iwalgirl ................
  66. liymonatta ................
  67. huzur33 ................
  68. snemm__se ................
  69. flutist ................
  70. yagmuricenkiz........
  71. lorin62....................
  72. math27 ................
  73. Kırmızı Balık Kac.............

Nickim değişti listeden adımı değiştirebilir miyiz? Ben eski yabanmersini__ :)
Bu ay hiç kitap okuyamadım :KK43: Çok fazla seyahatteydim, okulum vardı derken biraz tembellik ettim. Çok üzülüyorum. Bu ay da vizelerim ve seyahatlerim bolca olacak ama yine birkaç tane okuyabilirim sanıyorum :)
Ne güzel okumuşsunuz, hepinizi tebrik ederim. :)

hoşgeldin tekrar :KK36::KK36: değiştirdim nickini :KK60:

dr da indirim var.haberiniz olsun canlarım :KK15: :KK68:

1.png

Kasım Ayı
1. Uyumsuz - Veronica Roth:
Filmi de var, ordan hatırlayabilirsiniz. Ben henüz filmi izlemedim. Yazar kitabın geçtiği dünyanın bilgilerini parça parça verdiği için merak hissini kullanarak okuyucuyu sürüklüyor. İlk sayfadan son sayfaya kadar mutlaka "Acaba şunun altından ne çıkacak?" dediğiniz bir şey buluyorsunuz. Ama insan ilişkileri pek gerçekçi değil, bazı karakterlerin arasında geçen şeyler beni ikna edemedi. Yazarın karakterlere zorla müdahele etmesi hissiyle çok karşılaştım. Bir de aslında dünyanın altyapısı sağlam değil, birkaç temel fikirle yola çıkılmış ama yazarın da ne yaptığına dair tam olarak bir fikri olmadığı izlenimini alıyorsunuz. Mantıksal çok boşluklar var. Betimlemeler o kadar eksik kalmış ki filmin fragmanını görünce çok şaşırdım, aklımda canlanan mekanlardan tamamiyle farklı çıktı. Ama yine de 1 günde bitirdim. Bir bütün olarak ele alırsak kitabın ne kadar başarılı olduğu tartışılır ama eğlenmek için doğru bir tercih. Zaman kaybı demem kesinlikle. Genç yetişkin edebiyatı sevenlere tavsiye ederim.

Yazagelen......................1

Geçen ay hiç okuyamadım, bahane sunmayacağım şimdi sizlere. Ama bu ay mümkünse 5 kitap okuyarak açığımı kapatmayı planlıyorum. :) Anlaşılan sizlerin yanında dereceye girme şansım yok. :KK45: Ama olsun, önemli olan tembelliği bir yana bırakıp okunacak kitaplar listesini kısaltmak. :KK39:

onundan onuna değil 1-30 kasım arasında okuyup bitirdiklerin kasıma sayılıyor.yani kıstas başlama yada okuyor olma değil kitabı bitirince yazma :KK68:

Öyle bir şey gördüm sanki geçmiş sayfalarda ama herhalde ben yanlış anladım. :)
Teşekkürler cevap için.

Bir de bir arkadaş Jack London'dan Beyaz Diş'i okuduğunu yazmıştım. Alıntılamak için bir daha baktım ama göremedim mesajını... :KK43: Kitap konusunda fikirlerini rica edeceğim kendisinden, ben henüz okumadım.

Kasım Ayı
1-Oğullar ve Rencide Ruhlar-Alper Canıgüz
2-Mimoza Sürgünü-Nazan Bekiroğlu

Tuna80.......2

Back