• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

selamlar herkese uzun uzun olmuş uğramayalı çokta okumadım haziran ayında
artık buradayım herkese keyifli okumalar ve Egehan bebeğe sağlık,bol uyku annemizin süt kuyularına bollll tazyik dilerim
temmuz ayı listem;

Crossfire Serisinin iki kitabını okudum

Sana Soyundum-Sende Kendimi Buldum-Sylvia Day

Okunması gerekli mi kesinlikle hayır Grinin Elli Tonunun çakması ama nasıl benzerlikler var anlatamam ayıp bu kadarıda dedim durdum

Çok Evli Çok Çocuklu Çok Çaresiz-Judith O'Reilly

Günlük gibi yazılmış bir kitap çok sıkıldım okurken

gulshenidil: 3

Benim Hüzünlü Orospularım - Gabriel Garcia Marquez

90 yaşında yalnız bir adam, şu ana kadar hiç aşık olarak, parasını ödemeden sevişmemiş, ama 90 yaşındayken aşık olur, bir hayat kadınına, kahramanımız bir gazeteci, eleştirmen, köşe yazarı, diğer kahramanımız ise 14 yaşında küçük bir çocuk.

__PINAR__ : 2

Benim Hüzünlü Orospularım - Gabriel Garcia Marquez

90 yaşında yalnız bir adam, şu ana kadar hiç aşık olarak, parasını ödemeden sevişmemiş, ama 90 yaşındayken aşık olur, bir hayat kadınına, kahramanımız bir gazeteci, eleştirmen, köşe yazarı, diğer kahramanımız ise 14 yaşında küçük bir çocuk.

__PINAR__ : 2

Çok eskiden okumuştum ve çok etkilenmiştim ben :16:

kızlar kitap hırsızı ve hiç kimse sıradan değildir kitaplarını okumuş olanlar var mı?
bunların sırası var mı?
birbirine bağlılar mı?

1.Kristin Hannah-Kış Bahçesi
2.Ahmet Coşkun-Fransız Balkon
3.Sevim Ak-Babamın gözleri kedi gözleri

4.Ayten Kaya Görgün- Arıza Babaların Çatlak Kızları ( eski zaman düşüncesi ile yetişen anadolu insanı ve zamane çağına ayak uydurmaya çalışan çocukları.. ironik bir dille gerçekler anlatılmış. günümüzde hala böyle kesit oldugunu bilmek ise insanın içini acıtıyor.)kesinlikle tavsiye ederim..

DonukPudra........4 :42:

Son düzenleme:
kızlar kitap hırsızı ve hiç kimse sıradan değildir kitaplarını okumuş olanlar var mı?
bunların sırası var mı?
birbirine bağlılar mı?

Henüz okumadım ehlimanacım lakin kitapların birbirinin devamı niteliğinde olmadığını biliyorum. :16:

1.Kristin Hannah-Kış Bahçesi
2.Ahmet Coşkun-Fransız Balkon
3.Sevim Ak-Babamın gözleri kedi gözleri
4.Ayten Kaya Görgün- Arıza Babaların Çatlak Kızları
5.Jerzy Kosinski-Boyalı Kuş ( ikinci dünya savaşı yıllarındaki yahudi soykırımının bir çocuğun dilinden anlatımı..okurken içim parçalandı, insanın kendi türünden tiksinmesini ,düşünmesine yol açan kitap.)kesinlikle başucu olmayı hak ediyor.

DonukPudra........5 :31:

Hayvan Çiftliği - George Orwell

"Herkesin okuması gereken bir kitap" sözünü onaylıyorum gerçekten. İnsanı şaşırtan ise, her ülkede, her millette, her çağda başa geçen insanların yaptıklarının değişmemesi buna karşı halkın tarihe ve gördüklerine rağmen aptallıktan taviz vermemesi. Evet maalesef durum bu.

Gareng - 7

inci - john steinbeck
harika bir kitap. okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. özellikle gençlere ve çocuklara somut öğüt. insanların çıkar uğruna neler yapabileceği ve bunun önüne geçmenin yolunun eğitim olduğunu ispatlayan bir kitap. juan'ın bizlerle paylaştığı şu söze katılmayan var mıdır? ''doğduğumuz andan tabuta girdiğimiz güne dek dolandırıldığımızı hepimiz biliyoruz'' bunun önüne geçmenin en güzel yolunun da eğitim olduğunu defalarca söylüyor kitap kahramanımız

ehlimana:5

Emile Zola-Bir Aşk Hikayesi bitti
İffet kavramı, imkansız bir aşk, bir evladın annesine olan ölesiye aşkı, hepsi bu kitapta. yazarın üstün mekan ve duygu tasvirleri ile sıkılmadan okunacak bir kitap.

Gerçekler bazen, beynimizde yeşeren ahlaksız düşüncelerin damakta bıraktığı sahte tatları silebilmek için, gereğinden fazla acı olabiliyor.
bu kitap için söyleyebilceğim şey bu.

Datlucadu-Temmuz-2

Herkese selamlar :3: Ben de bir ara buradan hiç çıkamazdım ama sonra evlilikti sınav telaşıydı derken kitap okuyamaz hale geldim. şimdi tekrar listeye katılmak istiyorum ama. bu ay okuduğum iki kitabım var onları yazayım hemen. Sophie Kinsella-Alışverişkolik ve Bebeği. Sinan Akyüz-Piruze. Bu iki kitapla tekrar aranıza dönmüş oldum. Herkese bol okumalı keyifli günler :46:

PEMBELİİ:2

Herkese selamlar :3: Ben de bir ara buradan hiç çıkamazdım ama sonra evlilikti sınav telaşıydı derken kitap okuyamaz hale geldim. şimdi tekrar listeye katılmak istiyorum ama. bu ay okuduğum iki kitabım var onları yazayım hemen. Sophie Kinsella-Alışverişkolik ve Bebeği. Sinan Akyüz-Piruze. Bu iki kitapla tekrar aranıza dönmüş oldum. Herkese bol okumalı keyifli günler :46:

PEMBELİİ:2

Hoşgeldin pembelii. :16:
Güzel telaşların varmış.
Sonsuz mutluluklar dilerim.
maries3.gif

HİTLER'İN PSİKOPATOLOJİSİ-WALTER C. LANGER
sen neymiş be hitler!!!!!!
hayır öyle bir silik karakterli çocuktan nasıl sen gibi biri oldu anlamadım.
neyse benim kişisel fikirlerimden kitaba geçelim:
kitap 5 bölümden oluşuyor.
gerçekten ilginç anektodlar bulunuyor. ingilizlere istihbaratlar sonucunda yazılmış bir rapor zaten. psikopatolojik olarak bir uzman incelemiş.çıkarımlar da bulunmuş çıkarımlarından çok hakkında edinilen bilgiler beni şaşırttı.
freud amca sen gerçekten dahisin:))))))
öyle bir aileden başka türlü bir çocuk çıkmazmış zaten.
anne babanın üvey kızı arada 23 yaş fark var. hitler ise kitapta okuduğuma göre daha beter bir aşk ilişkisine sahipmiş.
veeee daha bir sürü ilginç bilgi.
merak eden varsa okusun

ehlimana:6

ben okumaya devam edeyim bugün yarım kalan bir kitabım daha vardı onu da bitirmek istiyorum.
çok güzel olan ve çok merak ettiğim başka kitaplara geçicem.

Acı Çikolata -Toyin Adewale
kadın her yerde aynı. çektiği acının da, yaşadığı mutluluğun sebebi de aynı
afrikalı kadın hikayelerinin bulunduğu bir kitap.
aaa orada da böyleymiş dedirtiyor.

ehlimana:7

Son düzenleme:
Dokuz Öykü - J.D. Salinger

Bu adamın anlatımı çok enteresan yahu. Yani böyle okurken çok sıradan bir şey anlatıyormuş gibi, şaşırtmıyor ama kitabı bırakınca sürekli hakkında düşündüğümü fark ediyorum. Garip gerçekten.

"Kendinizi kurtarmanız gereken ilk şey mantıktır.
Adem'in cennette yediği o elmayı bilirsiniz. Kutsal Kitap'ta geçer. O elmada ne vardı biliyor musunuz? Mantık. Mantık ve akıl işleri. Elmanın içindekiler sadece bunlardı." -Teddy'den

Gareng - 8

Ayy kızlar yaa, yıllar önce okuduğum yabancı bir roman vardı. Annemindi, eskiydi yani ama çok sevmiştim hatta bir günde okuyuvermiştim yaklaşık 500 sayfalık kitabı. Kitabın adı Genç Kızlar bilirsiniz belki, şimdi tesadüfen kapağının gördüm aa bu kitabı biliyorum dedim ama bir gariplik vardı yazar kısmındı bir Türk ismi yazıyordu. Allah allah yabancıydı yaa bunun yazarı o değil mi acaba derken açıklamaları okudum vee şok oldum resmen. :52: Meğer kadıncağız yayınlandığı yıllarda tepki çekmesin diye takma isimle, sanki çeviri yapmış gibi yayımlatmış. :52: Önce Can yayınları sonra da Doğan Kitap gerçek ismiyle tekrar basmış kitabı. :31:

"Böylece yayınevine, 'amcamın evinde' çok eski bir Amerikan romanı bulduğumu, çok beğendimi, vb. anlattım. Çok eski bir moda dergisindeki bir Fransız kontunun resmini kesip romanımın 'yazarı' Vincent Ewing olarak sundum..."
...
(Arka Kapak'tan)

"Elli yıl kadar önce ilk romanım Genç Kızlar'ı yazdığımda ben de bir genç kızdım. Romanın gerçekçi olabilmesi için katmam gereken erotizm dozunun, o günün ölçülerine göre fazla ağır kaçacağını bildiğimden, takma bir erkek adı kullandım: Vincent Ewing. O yıllarda çeviri romanlar telif romanlardan daha gözdeydi, bu erkeğin Amerikalı olmasına karar verdim ve romanı İngilizceden çeviriyormuş gibi kaleme aldım. Yayınlandığı günlerde bir anda o zamana kadar en çok satılan, sevilen Türk romanı oluvermesi beni çok şaşırtmıştı. Oysa Genç Kızlar'ı benim yazdığımı, yakın çevremdeki birkaç kişiden başka bilen yoktu. Bu aldatmaca, o yaşımda bana çok keyifli bir oyun gibi gelmişti. Uzun yıllar romanımın kapağında Vincent Ewing takma adını kullanmayı sürdürdüm. Artık bu yabancı adın ardına sinmenin eski tadı da kalmadı, gereği de. Pek çok kişi bu gerçeği öğrendi. Genç Kızlar romanım, Can Yayınları'ndaki yeni baskısıyla birlikte, ilk olarak okurlarımın karşısına, takma adımın yanısıra, gerçek adımla çıkıyor: Nihal Yeğinobalı ya da Vincent Ewing. Hem Nihal Yeğinobalı hem Vincent Ewing. Birçok yazarın, yabancı yazarlardan 'esindikleri' malzemeleri, yapıtlarında kendilerininmiş gibi gösteregeldikleri bir ülkede, genç bir yazarın kendi özgün ürününü bir yabancıya mal etmek gereği duymasının ardındaki
-yer yer kara mizaha kaçan- ilginç öyküyü kitabın önsözünde bulacaksınız."

Okumadıysanız tavsiye ederim o zaman için oldukça başarılı bir roman. :31:

Hasan Ali Toptaş - Gölgesizler

Bir solukta okunan bir kitap. Betimlemelerinin içine dalıp gidiyorsunuz. Bir köyde teker teker kaybolan insanlar üzerinden giderek yokluk üzerine söylenen derin düşünceler buluyorsunuz

macellan 1

Back