• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

slm kızlar
pazar günü doğum yaptım 3610 kg 52 cm boyunda bir oğluşum oldu ismi egehan ellerinizden öper :31:

sokak kedisi bob kitabını okudum beğendim hayvan severlerde muhakkak beğenir okuması kolay bir kitap filmi de çekiliyormuş heycanla bekliyorum :31: boleyn serisine devam edim

Lyre;1

Allah size bağışlasın, hayata hoşgeldin küçük kitap kurdumuz Egehan:emir_bebek::16:

Dün gece başladığım liste için ilk kitabım

Hermann Hesse - Doğu Yolculuğu

İsmi verilmeyen bir cemiyet ile birlikte doğuya yapılan yolculuğu ve bu yolculuğun sonuçlarını anlatıyor. Hayatının tüm anlamını saplantılı bir şekilde cemiyete indirgeyen biri ve onsuz yaşadığı boşluk.

__PINAR__ : 1

Küçük Prens - Antoine De Saint-Exupéry

Çocukken okumuştum bir kez daha okumak istedim, iyi ki de öyle yapmışım. İnsan kitaplara her yaşta daha farklı bakıyor gerçekten. Şeker Portakalı'nı da ikinci kez okumak istiyorum en kısa zamanda. :31:

Gareng - 5

:46::46::46: ooo gelir görürse tebrik ediyorum geç oldu ama, ne güzel. her gün kitap okuyordu hem de yüzlerce sayfa. umarım eşi de kendisi gibi okuyan ve puzzle seven birisidir :1:

sen de bırakmamışsın, ne güzel ya, tek ben mi varım kaçak :17:

Evet tweetyi geçemezdik bir kere geçtiğimi hatırlıyorum sanki :26: Sen de eski üye MAİP mişsin yaa o zaman ortadan kaybolmuştun merak etmiştik seni :1:

slm kızlar
pazar günü doğum yaptım 3610 kg 52 cm boyunda bir oğluşum oldu ismi egehan ellerinizden öper :31:

sokak kedisi bob kitabını okudum beğendim hayvan severlerde muhakkak beğenir okuması kolay bir kitap filmi de çekiliyormuş heycanla bekliyorum :31: boleyn serisine devam edim

Lyre;1

Maşallah canım hoşgeldi sefalar getirdi Egehan... Hayırlı uzun ömürlü bir evlat olur inşallah... :emir_bebek::nazar:

hiisssss hiiiiii 17 gün kalmış :16::16::16: seninle birlikte imzandan bende şafak saydım :9: allahım sağ salim kavuştursun çok az kalmış artık birdaha da hiç ayırmasın :16::16:

sadece kitap okuyunca değil hep gelin gözlerimiz arıyor :29:

Prensesim perim teşekkür ederim tatlım gerçekten çoook az kaldı hayretler içindeyim ben de sabırsızlıkla bekliyorum şu 2 hafta da geçse :16: Genelde girdiğim her topik benle birlikte şafak sayıyor zaten herkesin üstünde hakkım oldu yahu :1:

İlk kitabım İki Cami Arasında Aşk 2- İlkini okumuş ve beğenmiştim devamınıda okumak istedim ancak alakasız ve kopuk bir kitap. Kitabın soınunda ee ne oldu yani dedim. Şimdi Alamut Fedailerini anlatan bir kitaba başladım çok sürükleyici başşladı bakalım devamı nasıl olacak.

İki Cami Arasında Aşk 2

nuclear_1

İki Cami Arasında Aşk kitabı hakkında detaylı bir yorum yapar mısın canım? Tarihçiler tarihte böyle bir aşkın olmadığını hatta yapılan o iki caminin hikayesinin yalan olduğunu söylüyorlarmış, ben de duyunca çok şaşırdım acaba sadece kitap yazmak için mi yazmışlar??? :44: Gerçeğe dayanan bir şey var mı merak ediyorum :26:

Son düzenleme:
1.Kristin Hannah-Kış Bahçesi
2.Ahmet Coşkun-Fransız Balkon (türk edebiyatının önemli eserlerinden bence.. engelli bir gencin hayata bakışını ,sorgulayışını anlatıyor.)
3.Sevim Ak-Babamın gözleri kedi gözleri ( çoçuk kitabı.. bir çoçuğun gözünden hayatı,boşanmak üzere olan annesi ve babasını anlatıyor).

DonukPudra........3:42:

Evet tweetyi geçemezdik bir kere geçtiğimi hatırlıyorum sanki :26: Sen de eski üye MAİP mişsin yaa o zaman ortadan kaybolmuştun merak etmiştik seni :1:

aynen ya, ben de sanırım bir kere geçmiştim, ama ne kadar çok uğraşmıştım, hiç evden çıkmadan devamlı kitap okuyordum, hatun birden okuduklarını yazıveriyordu, üstelik bir de iş yerinden yazıyorum diyor, o ara çalışıyor da :9::9::9::9:

evet maip :1: o dönem bi hasta oldum grip eklem ağrıları kulak burun boğaz zatüre, 55 kilodan 77ye çıktım, zaten bir hastalık başlayıp dikkat etmezsen devamı da geliyor... acayip salmıştım... sağlık çok önemliymiş o dönem anladım ve çok korktum... nete hiç giremedim.. sonra iyileşince de gezip tozmaya başladım :9::nazar:

gerçi hala gezmelerim bitmedi ya :1: iki hafta sonra İzmir'e ondan iki hafta sonra da İngiltere'ye gidiyorum. 6 aylık dil kursuna yazıldım ve uzun süre Türkiye'ye de dönmeyi düşünmüyorum. (umarım vizemi daha da uzatabilirim) artık KK'ya oradan devam :3:

aynen ya, ben de sanırım bir kere geçmiştim, ama ne kadar çok uğraşmıştım, hiç evden çıkmadan devamlı kitap okuyordum, hatun birden okuduklarını yazıveriyordu, üstelik bir de iş yerinden yazıyorum diyor, o ara çalışıyor da :9::9::9::9:

evet maip :1: o dönem bi hasta oldum grip eklem ağrıları kulak burun boğaz zatüre, 55 kilodan 77ye çıktım, zaten bir hastalık başlayıp dikkat etmezsen devamı da geliyor... acayip salmıştım... sağlık çok önemliymiş o dönem anladım ve çok korktum... nete hiç giremedim.. sonra iyileşince de gezip tozmaya başladım :9::nazar:

gerçi hala gezmelerim bitmedi ya :1: iki hafta sonra İzmir'e ondan iki hafta sonra da İngiltere'ye gidiyorum. 6 aylık dil kursuna yazıldım ve uzun süre Türkiye'ye de dönmeyi düşünmüyorum. (umarım vizemi daha da uzatabilirim) artık KK'ya oradan devam :3:

Evet cidden imrenilecek bir okuma alışkanlığı vardı, inşallah devam ediyordur :34:

Hayatında güzel gelişmeler olmuş, ne güzel, sağlığına da dikkat et tabii bu arada o her şeyden önemli :34: Kitap okumayı ve KK yı da ihmal etmezsin artık :1:

kıyıdakiler-joanne harris
kitap çok durgundu.
heyecansız, okutturmadı kendini.
kısacası patladım:24:

ehlimana:2

Son düzenleme:
Ölümsüz ve Bekar-Mary Janice Davidson: Vampirlerle dalga geçen, komedi ağırlıklı eğlenceli bir kitaptı.

İnsana bir şey kattığı yok ama bol bol eğlenceli vakit geçiriyorsunuz. Bazen böyle kafaları dağıtmak lazım.

Lavin-4

1- Ölümsüz Ölüm / Nora Roberts (Eve Dallas, #3)
2- Mutlu Ölüm / Nora Roberts (Eve Dallas, #4)

Kitap Açıklaması
Çıplak Ölüm, Görkemli Ölüm ve Ölümsüz Ölümü takip eden Mutlu Ölüm, Nora Robertsın 2058de geçen, Eve Dallas Polisiyeleri dizisinin dördüncü kitabı. Heyecanlı bir cinayet romanı olmasının yanında, okurların merakla izlediği Eve-Roarke aşkını anlatmaya devam ediyor. Parlak bir mühendis, ünlü bir avukat, tartışmalara konu olan bir politikacı, yüzlerinde mutlu bir gülümsemeyle intihar etmiştir. Hiçbir ortak yanı olmayan bu üç kişinin kendilerini öldürmek için hiçbir belirgin nedeni yoktur. Dördüncü intihara tanık olan Eve Dallas, bu ölümlere kuşkuyla bakmaktadır. Otopside, kurbanların beyinlerinde belirlenen minik yanıklar, kuşkularında haklı olduğunu ortaya koyar. Bu lekelerin nedeni genetik bir anomali midir; yoksa teknolojinin araç edildiği cinayetler mi söz konusudur? Evein soruşturması, onu sanal gerçeklik oyunlarının kışkırtıcı dünyasına sürükler. Bu dünyada zevk ve arzu yaratmak için kullanılan teknikler, zihni kendi yıkımını yaratacak bir silah haline getirebilir mi? Ve... Eve, Roarke ile yaşadığı mutluluğu da tehdit eden tehlikeli bir oyuna girer...

kedi83 . . 2

Bulantı - Jean Paul Sartre

Gareng - 6

Biraz ağır bir kitap yavaş yavaş okumak gerekti 4 güne böldüm ben de. Tek seferde hazmedilecek gibi değil. :31:

benim hüzünlü orospularım- gabriel garcia marquez
kitap çerezlik dediklerimizden. açıkçası nobellik bir kitap mı diye kendime sordum.
büyükler öyle kararlaştırmışlar ama bence goncourt ödüllü olanlar daha iyi.
ya da ben bu yazarın bakış açısını yakalayamadım.
kitabımızın kahramanı 90'lık bir genç.
bir fantezisini gerçekleştirmek için yaptıkları ve başından geçenler anlatılmış.
bu arada diğer kahraman ise uyuyan güzel 14'lük taze.

içi sevda dolu yolculuk-cahit külebi
kitap ilginç anılarla başlıyor.
daha sonra yazar, ozan, şair kısacası sanat camiasının döneminin bazı ünlülerini eleştirmiş.
ilk kısım dediğim gibi ilginç olduğundan okuması zevkli.
bu arada eski zamanlardan bahsetmesine rağmen fark ettim ki yıl olmuş 2013 ama hala aynı yerdeyiz bazı konular da.

ehlimana:4

kızlar balkon sefasındayım bugünler de .
harika kocaman bardağımda suyum, kitabım ve esinti her gece birlikteyiz.
tavsiye ederim çok rahatlatıcı.:ssz::ssz:

yarın da temziliğimi halledip kütüphaneye kilitlicem kendimi.
sınavdan sonra ödülüm.:32:

******haziran ayı derecelerimiz ******

1. miz :nazar::nazar: yasemnn :nazar::nazar::65: :46: :65: :46:

2.lerimiz efla,_Lavin_ :81::nazar: :129:

3.müz Donuk_Pudra:81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 665953

1 temmuz - 30 temmuz 2013

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. Gareng ........6.......
  2. _Lavin_ ........4.........
  3. ehlimana .......4........
  4. Donuk_Pudra .......3.......
  5. kedi83 .......2.....
  6. DatluCadu ........1........
  7. kulitta ..........1.........
  8. __PINAR__ .......1........
  9. nuclear .........1........
  10. Lyre ........1........
  11. PrensesPeri ........1.....
  12. yasemnn ................
  13. efla ................
  14. duygum_duygum ................
  15. limon1988 ............
  16. muhat .................
  17. angel_elika ...............
  18. AskInihan ..................
  19. muntazar ...............
  20. sara_28 ..................
  21. prenses_84 ................
  22. mavisim51 ............
  23. gulshenidil .................
  24. cemre25 ................
  25. _asmunikal_ .................
  26. ftm55 ................
  27. mehtap51 ................
  28. H_İ_S .................
  29. tugcecan ..............
  30. _Medcezir_ ...............
  31. gonca2206 ...............
  32. LadySubaru ...............
  33. bugu_su ...............
  34. kgokce ...........
  35. diltesne ............
  36. uğur böcüğü ...............
  37. nAyino ................
  38. piolin ...............
  39. pekmez_akilli ............
  40. pretty__woman .................
  41. _MinigininFaresi ................
  42. Ausencia ...............
  43. busean ..............
  44. pogopogo ..................
  45. LAydLiNe .................
  46. DamlaSakizliKahve ................
  47. lajoie ................
  48. cornella ...............
  49. glntpl ................
  50. yemyesilcit ................
  51. neenone ................
  52. roseizmir ..................
  53. yorgun savascı ...............
  54. LadyEvil .............
  55. fidele ..............
  56. samanyolu .............
  57. masal26 ............
  58. eski_bir_masal ................
  59. tweetypinar .............
  60. december90 ................
  61. nilayu ................
  62. pinararip ................
  63. pembelii ................
  64. EsmerKralice ...............
  65. pinaran ...............
  66. hande85 ................
  67. beachclub ................
  68. yolhali_34 ................
  69. Boleynkizi88 ................
  70. Elouise ................
  71. carpe__diem ................
  72. biscolataa ................
  73. kays_ ................

selam prensespericim

benide listeye ekler misin

december90:1

Küçük mucizeler dükkanı bitti. Dostluk ekmeğine başladım . hızlı ilerlicem inşallah bu kitapta.

seda akgül dişilikmi kişilikmi yi bitirdim bende

sanki bir kız arkadaşımla erkekler hakkında sohbet ediyormusum gibi hissettim.güzel gözlemleri var :34: akıcı bir kitap :34:

Benden Önceki Kadın, Dorothy Koomson,Yeşim Seber

$benden-onceki-kadin20130709054218.jpg

Libby’nin muhteşem bir evi, ona deli gibi âşık bir kocası vardır. Mükemmel bir evliliği olduğunu düşünen Libby, zamanla kocası Jack’in sevgisinden kuşkulanmaya başlar. Jack, ilk eşi Eve’in ölümünü bir türlü atlatamamıştır ve aslında hâlâ ona âşıktır.

İlişkileri kaderin bir cilvesiyle sarsıldığında Libby, alelacele evlendiği adam ile kusursuz bir eş gibi görünen Eve hakkında bulabileceği her şeyi öğrenmeye karar verir. Fakat bunu yaparken geçmişin korkunç sırlarıyla da yüzleşir. Öğrendiklerinden ve bunların verebileceği zarardan korkmaya başlayan Libby, kendi sonunun da Jack’in sevdiği ilk kadın gibi olmasından endişe eder. Ama artık geri dönüş yoktur…

“Kocanızın kalbinin hâlâ sizden önceki kadına ait olduğunu öğrenseydiniz ne hissederdiniz?” sorusunu okuruna gerilimli bir kurguyla sunan Dorothy Koomson, sosyal çatışma, aldatılma ve evliliğin doğası üzerine gizemli ve dokunaklı bir öykü anlatıyor…

“Koomson’ın romanları çikolata gibi bağımlılık yapıyor.”
Sunday Express

“Bu roman sizi içine çekecek ve son sayfasına dek bırakmayacak.”
She

“Faturaları unutun, sevgilinizle buluşmayı unutun, baştan sona sürükleyici muhteşem yazılmış bu gerilimi yalayıp yutmak dışında her şeyi unutun... ”

Aşkla Sonsuz Yaşam, Mehmet Uysal

$431549.jpg

Bütün ölmüşler gerçekten canlandırılabilecek mi? Tarih boyunca birbirine yapılmadık kötülük bırakmamış insanoğlu, ruhunu bütün kötülüklerden arındırarak, barış ve dostluk ilişkileriyle örülmüş, huzur ve refah içinde yaşanan, bütün insanları bünyesine almış bir toplumsal yaşamı; “demokratik dünya toplumu”nu kurabilecek mi? Insanoğlu bunun da ötesine geçip, zamana ve mekâna hükmederek sonsuz yaşayabilecek mi?

Kitapta “demokratik toplum”un oluşum dinamiklerinin hâlihazırda var olduğu gösterildikten sonra, in-sanın canlı-olan doğasından gelen sonsuz yaşam aşkıyla hareket eden aklının, sınırsız hızıyla ufukların çok çok ötelerine uzanan, en büyükleri de en küçükleri de görebilen, sınır tanımayan, bu nedenle sonsuz-olan düşünme olanaklarını kullanarak, zamana ve mekâna hükmetmesinin, böylece ölümü yenerek sonsuz yaşama ulaşması-nın, ne bir rüya ne bir hülya ne de bir ütopya olduğu, uygarlığın tarih boyunca baş döndürücü gelişmesine ve gözlerimizin önündeki zengin kanıtlara dayanılarak ortaya koyuyor. Üslubuna duygu dilinin ve hitabet biçimi anlatımın hâkim olması nedeniyle zevkle okunan “Aşkla Sonsuz Yaşam”, insanoğlunun sonsuz yaşam yolculu-ğunun öyküsüdür.

Son Detay, Harlan Coben,Selim Yeniçeri

$images.jpg

EN KİRLİ OYUN İNTİKAMDIR...

Ünlü beyzbol takımı Yankee’lerin önemli bir oyuncusunun cinayete kurban gitmesiyle, Myron Bolitar kendini zorlu bir soruşturmanın içinde bulur. Çünkü bütün oklar en yakın dostu ve ortağı Esperanza’yı suçlu göstermektedir.

Soruşturma derinleştikçe Myron tuhaf şekilde adım adım geçmişine doğru yol aldığını fark eder. İsimsiz bir CD’nin işaret ettiği ipucu onu bir ailenin yürek parçalayan acısına ve parlak bir kariyerin altında gömülü olan sarsıcı bir sırra götürür. Şimdi geçmişteki bir hatanın yol açtığı olaylarla yüzleşme vaktidir.

Vicdanla hareket edip intikamla savaşanların bir araya geldiği
Son Detay, bu iki duygunun törpülediği hayatları çarpıcı
bir şekilde ele alıyor.

“Muhteşem… tahmin edilmesi güç… çarpıcı bir hikâye.”
The New York Times

“Son Detay, alışılagelmiş
dedektif romanları arasında farklılık yaratıyor. Edgar ödüllü yazar, unutulmaz ve hep yaşayacak karakterler sunmakta, sağlam kurgu yaratmakta çok başarılı.”
USA Today

“Coben, başarılı kalemiyle Myron karakterini en sevilen roman kahramanlarından biri haline getirdi… Son Detay, Coben’in bu yeteneğini bir kez daha gözler önüne seriyor.”
Chicago Tribune

“Ustaca yazılmış bu roman, gerçek ile hayal gücünü mizahi bir dille birleştiren bir çalışma.”
Publishers Weekly

Back